Eski sevgilimi nasıl geri kazanabilirim?

Yaklaşık 1.5 seneye yakın uzak mesafe ilişkim vardı, birbirimize gerçekten aşkla bağlıydık ne o ne de ben hiçbir yanlışta kusurda bulunmadık sadece arada onun yaptığı kıskançlıklar huzursuzluk yaratıyor ve ara sıra tartışırdık fakat sonrasında bazı sıkıntılarımdan dolayı ondan ayrılmak mecburiyetinde kaldım ikimizde öğrenciydik ve etkilenmesini istemedim, şimdi ayrıldığımızın üstünden 5-6 ay geçti bu süreçte bana her fırsatta yazardı fakat zamanı değil diyip ertelerdim o da bana süreç ne kadar uzun olursa olsun benden vazgeçmeyeceğini benim hata yapmayacağımı ve beni hep bekleyeceğini söylerdi fakat 5-6 ay sonunda ben toplanıp ona yazdığımda bana ısınamadığını eski heyecanının kalmadığını ve istemediğini fakat seni hala seviyorum dedi onunla yüzyüze konuşma fırsatımız olsa belki durum farklı olabilirdi ama bu durum canımı çok yaktı çünkü onun kokusuyla uyumak sabırla onu beklemek ve tertemiz sevmenin sonucunun bu olduğunu görmek beni yıktı gerçekten, Sizce ne yapmalıyım, ona duygularımı her seferinde böyle ağlaral belli mi etmeliyim yoksa beni kaybedeceğini anlamasını sağlayıp bir süre ondan uzaklaşmalı ve beklemelimiyim?
Eski sevgilimi nasıl geri kazanabilirim?