Bence her ikisi de dozunda olmalı bir ilişkide. Mesela ilgi dozajı çok yuksek ama saygı sıfıra o ilişkiden bir şey beklemek saçmalık olur. Ya da tam tersi saygı dozajı yuksek ama ilgi konusunda pintiyse çiftler yine yürümez ilişki. İkisinde dengeli şekilde karşı tarafa hissettirilmesi gerek ki sağlıklı bir ilişki kurulsun.
Evet saygı görmem ilgi görmemden daha önemli. Beni olduğum gibi kabul etmeli. Zaten etmiyorsa sorun var demektir. Sürekli beni değiştirmeye çalışılmasından, her şeyde kısıtlanmaktan sıkılıyorum ve bunalıyorum. Ben zaten her zaman kendime yakışan şekilde davranmayı biliyorum. Ben kendimi fazla bile değiştiriyorum bi ilişki halindeysem.
İlgi değil saygı istiyorum daha çok bunun yaş ile alakalı olduğunu düşünmüyorum ha bir kişi 20 yaşında olmuş ha 50 yaşında olmuş benim için aynı Rakamlara bu kadar takılmamak gerek diye düşünüyorum ben sonuçta herkesin anlamak istediğin ya da karşı taraftan görmek istediği şeyler çok farklıdır
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Aslında soru genç yaşlarda saygı görmenin ne kadar önemli olduğunun farkında olmamakla alakalı. Deneyimle bu beklenti oturuyor. Herkes saygı demiş ama hangimiz 17-18 yaşlarında saygının önemini biliyor ki? ilgi elbette en büyük beklenti oluyor
Bence bu yazıda biraz eksik var. Her yaşta kadın ilgiyi ve saygıyı bekler. Ancak gençlikte beklenen ilginin saygıya göre daha fazlayken, yaş ilerledikçe beklenen saygının oranı ilgiye göre artar.
Doğruluk payı var. Küçükken saygı kavramını pek bilmiyorduk, aşırı kısıtlamayı veya küfür edilmesini belki bizi sevdiği için yapıyor falan sanıyorduk. Yaş gidince aslında sevginin, ilginin böyle bir şey olmadığını anlıyoruz. Bize aslında saygısızlık yapıldığını farkediyoruz. O yüzden sözün haklılık payı çok yüksek. Önce saygı sonra ilgi lazım bize. :))
Elbette oldu.. İnsan genç yaşta daha çok sevgi arıyor. Daha romantik oluyor. Ama zaman geçince öncelikler değişiyor bence.. Saygı, düşünceler ve mantık giriyor devreye daha çok..
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sonunda soruyu net şekilde altında bir kötülük aramadan anlayan bir hemcins :) Çok teşekkürler
Ben tipsizim. Kadınlar benden saygı da ilgi de görmek istemezler. Benden saygısızlık küfür falan görmek isterler ki aramız bozulsun benimle görüşmek konuşmak zorunda kalmasınlar böylelikle küsmeye bahane olur diye düşünürler.
Ben saygı gösteririm, saygı görğrüm. Bazı istisnalar hariç. Çünkü herkesi insan yerine koyamıyorsun. Bazıları yerini yadırgıyor, sonra bir bakıyorsun ki koyduğun yerde yok. Onlara da koy gözzüne yolla köyüne diyoruz.
İlgi yerine sadece saygı isteyen kadının aşktan ümidi kesilmiş ruhu tükenmiştir Onu aşk ile barıştırmak gerekir Aşk, kadın ruhunun özü ve tamamlayıcısıdır