Gizli Üye(25-29)+1 yılEskidem annelerimiz, nenelerimiz hep görücü usulü evlenmiş, Bazı zır cahil kişiler görücü olunca hiç tanımadan hemen karambole nikah kıyılıyor zannediyor, yine tanıyorsun, beğeniyorsun ve en önemlisi seviyorsun, insan sevmediğiyle aynı evi aynı hayatı paylaşır mı hiç inanın daha mantıklı, kimsenin rol yapmak için nedeni yok, flört de herkes kendisini başka tanıtabilir çünkü bir gün sonlanma ihtimali var, Ama zaten evlilik niyeti ile yola çıkanların böyle bir gayesi olmaz, olamaz kimse kendi hayatını mahvetmek istemez, bu şunun gibi bir şey flört de seninle bir yola çıkıyoruz, biraz gezer gönül eğlendiririz ne zamana kadar giderse, biteceği yer belli değil ama %90 ayrılıkla yüzde on evlilikle biter, evlenirsek çok sürme ihtimali yüzde bir çünkü bu süreçte birbirimizi tam tanımadık, mutlu olmamız da yüzde bir demektir, Görücü de bak benim amacım evlilik sende bu niyettesin gel eğrisi doğrusu ile bir konuşalım nasıl olur anlaşırmıyız bir bakalım heledir, Evlenme kararı alırsan da %90 anlaşacağına inanıyorsundur, %10 Anlaşamazsın çocuğun olursa onun hatrına evli kalabilirsin ya da boşanırsan oran düşüktür, Görücü usulü de seviyor insanlar sevmeden kimse evlenmez, en sağlıklı ve en mutlu olanlarda böyle evlenenler çevremde çok fazla da örneği var, zaten birisini tanımak için 2 ay yeterli bir zaman, bende isterim hayatıma birisi girsin hemen bir-iki aya evleniverelim ama ne yazık ki süreç uzayabiliyor ya da uygun kişiyi bulamayadabiliyorsun olabilecek şeyler, eğer evlenmek istiyorsan krndine uygun birisiyle görüşerek İslamiyete uygun olarak evlenebilirsin, Sonuçta hayırlı işler bekletmeye gelmez, sevmek sevilmek istiyor insan en fıtri isteği yani
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBu senin dediğin maalesef eski bir kafa yapısına ait eskiden mesela 2 ay bile çok fazlaydı Eskiden insanlar görücüye çıkarmış gördüğü kişiyle hemen ilk geceye yani gerdege girermiş bu kadar iğrenç bir kafa yapısı olamaz ama onlar bitti şimdi görücü usulü evlensem bile daha doğrusu evlenmeye çalışsan bile artık yapman gerekenleri zaten yapıyorsun Yine geziyorsun tozuyorsun eğleniyorsun falan filan ama 2 ay gerçekten çok erken bir zaman niye diye soracak olursan her iki günümüzün insanların da artık iki ay çok erken zaman kaldı ki insanlar 1 2 senede bile birbirini tanıyamıyor lan onun için 2 ay gerçekten çok ama çok erken bir tarih
00 Yorumla
Bana pek mantıklı gelmedi. şu an daha çok duygusal boşlukta gibisin ve sırf annen evlendiğini görsünn diye evlilik istiyor gibisin. 2 ay çok uzun bir süre değil. Birini tanımak için hiç değil, hele ki evlilik düşünmek hayatının hatası olur. Duygusal boşluğunu böyle büyük hatalarla kapatma derim, çünkü sonradan ömür boyu çekersin. Bile bile kendini ateşe atma. Herkesin nasibi vardır ama vaktide vardır. Vaktini ve nasibini bekle ne zaman olsa sana gelecektir. Annene de çok geçmiş olsun, allah şifa versin inşallah. 💜
00 Yorumla
Yaşın evlilik için uygun.
Tek sıkıntı hayatında birinin olmaması. Birini tanıyıp hiç düşünmeden evlenmek yanlış bir düşünce ama. Evlilik, iyice düşünüp öyle alınması gereken bir karar. Senin düşüncelerin daha çok görücü usulü evliliği destekleyen türden bir düşünce yapısı...
Görücü usulü evleneceksen bile iyice düşünüp taşın öyle ver kararını. Erken yaşta anne olmak istiyorsan diye yanlış bir kişiyle evliliğe adım atma...00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
50Cevap
+1 yılMerhaba
Lütfen yanlış anlama lakinn şu an sende farkındasın ki zor bir surectesin ve bu süreçte duygusal boşluklar cok olmaktadır
En kötüsü ise bu süreçteki karalar pek sağlıklı olmaz
Sonra üzülecek tek kişi sen olursun
Hem aşk tesadüfleri sever derler
Kim bilir belki her an karşına çıkabilir aşk ama lütfen bu yük olarak görme kendine
Bu arada Umarim annen en kısa sürede iyileşir:)21 Yorumla
Soran+1 yılEvet pek sağlıklı düşündüğüm söylenemez yorumunuz için teşekkür ederim
Gizli Üye(25-29)+1 yılAynı durumdayiz benim de annemin kronik hastalıkları var hem istiyorum ki benim evlendiğimi görsün hem de onun yaninda kalayım bakayım değişik bir duygu. Şu an tanışma aşamasında olduğum biri var görücü gelmişti onunla tanışmaya çalışıyoruz diyorum ki iyi birine benziyor çok incelemeden evleneyim bir tarafımda diyor ki bu evlilik şakaya gelmez iyice tanı düşün acele etme hem sev hem sevil. Anlayacağin iki ucu boklu değnek affedersin ama. Galiba doğru insan karşımıza çıknca bu teredettülerimiz olmaz inşallah. Allah yardımcımız olsun
00 YorumlaBir insanla istediğin kadar görüş bazan bazi huylarını aynı eve girene kadar görmüyorsun. Birde cicim ayları denilen olay var. İnsan birini sevdiği zaman kusurlarını göstermiyor karakterini olabildigince düzgün bir rotada sergiliyor. Evlendikten sonra kendi ana babasının bile bilmediği huylari olabiliyor insanların. Bir atasözü var at ile avrat yiğidin bahtinaymis diye. Elinden geldiğince ölç bic sonrası kısmet.
00 Yorumla
+1 yılUzun soluklu bı iliskidense bende daha kısa zamanda ama gerçekten anlasabildigim birisi olsun düşüncesindeyim yani kısa sürede nasıl anlarsın diyebilirsin anlaşıp anladamadigimi ama bellidir 3 aşağı 5 yukarı insanın düşüncesi yoksa gerçekten evlensen aradan yıllarda geçse yine de taniyamiyosun insanları
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılMantıksız tabi 2 ayda hemen insan mı tanınır? İlk önce birbirinizi iyice tanıyın. Sonra pişman olursun. İyi, düşün, taşın sonra karar ver.
00 Yorumla
+1 yılGeri kalan ömrünü beraber geçirebileceğin birini bulmak çok zor biriyle güzel vakit geçiriyorsan yanında mutlu isen olur ama bir ilişkin olacaksa dikkat etmeni tavsiye ederim seni kısıtlayan namus namus diyen tiplerden uzak dur lütfen
19 Yorumla- +1 yıl
Ve en önemlisi dürüstlük bir insanın yalanını gördüğün an ilk defa olsa bile çıkartmalısın hayatından
Soran+1 yılBen de bundan korkuyorum
- +1 yıl
Ve sana tavsiyem buradaki insanlara da her nerede olurda olsun dikkat et bir insanı sana kendini tanıttığı kadar tanıyabilirsin herkesin kötü bir yanı vardır bunu da unutma
Soran+1 yılAslında bunun ben de farkındayım ve farkında olup hala kanmak gerçekten aptallık benimkisi de o misal
- +1 yıl
Aşağı yukarı aynı kafadayız seninle
- +1 yıl
Bilmiyorum ne kadar tecrübelisin ama kırarlar kalbini benim kalbimi kırdılar
Soran+1 yılDaha ne kadar kırılır ya da kırılabilir bilmiyorum
- +1 yıl
Arkadaşın olabilirim benim de içimi dökmem lazım gerçekten istersen tabiki
Soran+1 yılSize özelden yazamadım maalesef
+1 yılEvlilik çok iyi karar verilmesi gereken bşrsey çünkü gün geliyor aynı yastığa baş koyduğun insanı tanımamıyorsun
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı. Baya riskli. Benim deneyimlerime göre bir insanı tanımaya ancak bir seneden sonra başlıyorsun. Onun öncesinde iki tarafın birbirine gösterdikleri yüzü daha farklı, sonrası daha farklı. Evlenmek için minimum 2 sene derim ben.
10 Yorumla
+1 yılBence acele karar verme. Çünkü bu zamanda evlilikler ne yazık ki hizli karar yüzünden bitiyor. Umarım karşına doğru insan cikar
11 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle
+1 yılEvlenmek için iki tarafın da birbirlerini uzun süre iyice tanıması lazım. Erken evlilikler birçok pişmanlık getirebiliyor. Hem evlenmek için yaşın geç değil ki. Karşına düzgün birisini çıksın, birbirinize zaman verin. İyice tanıyın birbirinizi
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı. Düşünceniz de haklısınız ama hayatınızın geri kalanını geçireceğiniz insanı tanımak için iki ay yetersiz bir süre. Sevgili/flört hayatı yaşamak istemiyorsanız en azından 6 ay nişanlılık dönemi geçirmenizi tavsiye ederim.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılMantıklı değil. Evlilik konusunda acele etmemeni tavsiye ederim
10 Yorumla
+1 yılMillet artık bu aşırı boşanmalar yüzünden, aynı evde yaşayıp öyle evleniyor be kızım, sen iki ay diyorsun, flört bana ters diyorsun, sadece çocuk yapmaksa amaç, zaten başta hatan var, çocuk adama yapılır, hakeden insanlar ana baba olmalı, maalesef ki ortalık dengesiz çarpık iliskilerin mağduru çocuklarla dolu, iyi düşün sonra pisman olma, eskisi gibi nikahta keramet yok artık.
00 Yorumla
+1 yılelbetde olur niye olmasın, ama adaya iyice dikkat et, sakın duygusallık veya acele edeyim deme yoksa çok hata yaparsın,
sorumluluk alabilecek olgunluktaysa, aklı başı yerinde mesleği vasfı varsa, ve de en önemlisi Allah korkusu mertliği vicdanı varsa tastamam00 Yorumla
+1 yılSonuna kadar doğru. Flört manit derken yaşamadık şey kalmıyor ilişki gazı kaçmış kolaya dönüyor. Evliliğe gelince istemiyor bir taraf. 2 ay az ama maks 6 aya taçlandırabilirsin
00 Yorumla
+1 yılEvlilik ya mutluluğa doğmaktır ya da mutsuzluğa ölmektir. 2 ayda da evlensen, 2 yıl flört ettikten sonra da evlensen, bir ömür sürmeyeceği sana garanti edebilirim.
00 Yorumla
+1 yılBenimde düşüncem iyi karakterli olan, iyi anlaşacağım bir kızla evlenmek. Fakat henüz böyle bir kız bulamadım.
02 Yorumla
Soran+1 yılUmarım bulursunuz
- +1 yıl
Böyle bir kız bulmak zor. Ayrıca kızın güzel olmasıni ve bakire olmasını da istiyorum :) Bütün bu şartları sağlayan bir kız kolay bulunmuyor.
Gizli Üye(36-45)+1 yılSeverek evlenme şansın yoksa güvenilir dürüst biriyle mantık evliliği yapabilirsin madem anne olmak istiyorsun
10 Yorumla
+1 yılaynen çok mantıklıymış. bu evreleri yaşamadan nasıl tanımış oluyorsun o kişiyi. evlilik çocuk oyuncağı sanki
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl2 ayda evlilik olmaz. Annen ölecek ise ne olacak? Senin mürüvvetini görecek ahirette seni izleyecek mutsuz bir evliliğin olur ise çok mu mutlu olacak? Kusura bakmayın ya insanlar küçük Yaşta annesi babası ölüyor. Sizinki şımarıklık
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 16,2b cevap paylaştı. Hic mantikli degil sakin yapma. Tanimadan olmaz. Tanisan bile olmuyor zaten. En iyi sekilde tanimalisin
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı. Tehlikeli düşünceler hayatına hiç tanımadığın birini alacaksın
Belki çok değişik huyları ve davranışları olacak
Kısa sürede de olsa evliliğin temel01 YorumlaSelâm Ve Duâ İle Hayırlı Huzurlu Sağlıklı Mutlu Nice Yıllara. Rabbim Annenize Hayırlı Uzun Ömürler İhsan Eylesin
01 Yorumla
+1 yılEvlilik başlı başına bir kumar biraz şans işidir. Kırk yıllık kocanın yeni yeni huylarına şahit olursun.
00 YorumlaKendi hatan olur sonra 4 duvar arasında insan değişir ha sebeplerin başkaysa evlenmen şart değil
013 Yorumla
Soran+1 yılYani şu saatten sonra zaten bir mucize beklemiyorum çok mutlu olabileceğimi da zannetmiyorum karşımdaki insani ailesini ailemi mutlu etmem Beni de mutlu eder
Soran+1 yılYani şahsen ben evlendiğim zaman eşimin benim aileme değer vermesini saygı duymasını beklerim aynı şekilde ben de onu kastettim
Soran+1 yılHaklısın sanırım bana sadece böyle düşünmeyen insanlar denk gelmiş
Soran+1 yılBir de zaten her halükarda hiç sevilmeyeceğimi düşünüyorum sanırım bu yüzden bu kadar mantıksız bir düşünce içerisine girdim
Soran+1 yılBu sefer bir şeylere çok anlam yüklerim daha çok üzülürüm diye korkuyorum
Soran+1 yılNasıl olacak bilmiyorum
Soran+1 yılAnı yaşayacak yaşı da zamanı da geçtim
Neden bu kadar bunaldın merhaba bu arada evlenmek ilk okumaya başlamak gibi sınıf sınıf geçmelisin anıların olmalı
00 YorumlaÇok mantıksız. Ne kadar tanıyabilirsin karşındaki kişiyi iki aylık bir süreçte 😑
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 611 cevap paylaştı.
+1 yılKimseyi tanımadan ne olduğunu bilmeden evlenmek çokta mantıklı değil açıkcası
10 Yorumla
+1 yılSimdi sen anneni murvet muhabbetini gec bir omur annen yasamicak o kisiyle, kendini hazir hissediyosan evlen ama bence 2 ayda kimse kimseyi taniyamaz
00 YorumlaBu düşünce yanlış. Hayatını karartirsin kötü birisine denk gelirsen
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılBenim kız isteme nişan düğün sürem 24 gün dü toplam
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen eşimle tanıştıktan 1.5 sene sonra evlendim kime anlattıysa çok şaşırıyorlar erken diye. Seninki evet biraz aceleye gelir 2ay az gibi ama birbirinizi iyice tanıdıktan sonra hiçbir problem olmaz
00 Yorumla
+1 yılŞerefli birini bulursan her şey tamam
Ancak demirin tuncuna insanın picinee kaldık00 YorumlaSenin gibi düşüneni bulsam alır kapatırım bu siteyi..
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. Brnce yine flort et ama bknu çıkarmadan yani kısa tut biraz
00 Yorumla
+1 yılhsshsj bende hep sey derim ailem cok ariza. o yuzden 3 4 ayda olsun hersey cok mantikli😅
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 17,2b cevap paylaştı.
+1 yılolayın içine tamamen mantığı sokmuşsun sen?
bu da yanlış birini tanımadan etmeden direkt evlenmek büyük bir zar atmak demektir.00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 755 cevap paylaştı. En güzeli bence insanlar zaten birbirlerini tanıdıkça sevmiyomu
00 Yorumla
+1 yılyanlış yaparsınız..
ani kararlar her zaman yanıltır, üzer..00 Yorumla
+1 yılBiraz mantık dışı ama kader bagladimi önüne gecemezsin bazıları yıllarca konuşuyor evleniyor mutlu olamıyor bazıları bir ay içinde evleniyor ama çok mutlu
00 Yorumla
+1 yılAynı durumdayız. Tek fark ben çocuk istemiyorum.
Evlilik bu aceleye gelmez. Kimseyle 5 yıl çıkmak zorunda değilsin. Ama en azından 6 ay geçmeli bence.00 Yorumla
+1 yılSana doğru insanlar denk gelmemiş tanıdıklarım var 8 sene sevgili olup evlenen liseden tanışıp evlenen bunlar uzun bir sevgililk süreci geçiriyor ama birbirinden kopmuyorlar
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl2 ay sürüyor artık evlilikler kadınlar nafaka tazminat ve altınları alıp boşanıyorlar
00 Yorumla
+1 yılGel evlenelim hemen hadi 😂🤣 saka saka fakat bence tanımalısınız iyice güvenmelisiniz yoksa hersey daha kotu olur
02 Yorumla
Soran+1 yılZaten sıkıntı şu kimseye güvenemiyorum detaycı biriyim ve bu şekilde ilerlersem hiç evlenemem.
- +1 yıl
İyide canim benim hic tanımadan biriyle evlenmek de sıkıntı olur bende cok detayciyim aslinda ama ben iyice tanımak isterim karsimdakini
+1 yılBence günümüzde bit insanı iki a yda tanıyıp rvlenmek asla mantıklı değil
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 782 cevap paylaştı.
+1 yılBenimde düşüncem bu yönde
11 Yorumla- +1 yıl
Güncellemeni okudum.
Babam ölmeden önce hep söylenirdi evlen artık göreyim öyle içim rahat etsin diye ama görmeden öldü bende onun dileğini yerine getirmek isterdim ama olmadı kader kısmet işte.
Şimdi de annem söyleniyor üstelik geçen hastaydı "içimde hasret kaldı senin evlenmemen" dedi.
+1 yılOlm olur mu lan öyle sey
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmek oyle kolay olsa keske
10 Yorumla Gizliden ev kadını olmaz
00 YorumlaAllah şifa versin inşallah
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.
+1 yılİki ay evlilik kararı için çok kısa bir süre
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 37,4b cevap paylaştı.
+1 yılSevince mantıklı
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 11,2b cevap paylaştı.
+1 yılHiç değil, 2 ayda evlenen, 6 ayda boşanır...
00 Yorumla Acele etme tabi de annene de geçmiş olsun
00 Yorumla
+1 yılHayır öyle hata yapma, hayatını mahv etme.
02 Yorumla- +1 yıl
Mahvetme kelimesi birleşik yazılır, ayrı değil. Sana Türkçe öğretmemiz lazım.
- +1 yıl
@BalkanTürkü sana ne b e n a y r ı y a z ı y o r um.
+1 yılbana gore mantikli degil
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 400 cevap paylaştı.
+1 yılgel yarın basalım nikahı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılerken anne için geç kalınmış bi yaş 25-26
06 Yorumla
Soran+1 yılYarama tuz bastın sağ ol:)
Cevap sahibi+1 yılözür dilerim toplumdaki algı öyle sadece
Soran+1 yılMaalesef haklısınız
Cevap sahibi+1 yılsağlıklı evlatlar nasip olur insallah
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim Güzel dilekleriniz için
Cevap sahibi+1 yılrica ederim)
Gizli Üye(30-35)+1 yılBiz ona yıldırım nikahı diyoruz
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılacele etme bence
10 Yorumla - Devamını Gör (22)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne