Bir kadın icin 35 yaş evlilik cok mu gec
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Merhaba,
Aslında her zaman söylüyorum evlilik için belli bir yaş kısıtlaması yapmak doğru bir şey değildir yani insanlar birbiriyle anlaştıktan sonra kaç yaşında olursa olsun evlilik yapabilir, Ama ne yazık ki bizim Türk örf adet ve geleneklerin de sanki belli bir yaşa geldikten sonra insanlara evde kalmış muamelesi yapıldığı için bu yaştan sonra geç oldu algılanabilir, ama aslında evet 35 yaşından sonra özellikle bir kadının evlilik yapması geç olabilir ancak şu yüzden geç olabilir, çocuk sahibi olmak isterse yani bir evlat sahibi olmak istedikten sonra 35 yaşından sonra doğum için kadınlar açısından bazı riskler söz konusu olabiliyor.
Bir de şimdi ister istemez insanlar o üçten sonra bazı şeylerin dolgunluğunu ve doygunluğunu yaşadıkları için, evlenmeyi çok fazla tercih etmiyorlar dolayısı ile Ben de şu anda 30 yaşındayım ve günümüzdeki evliliklere bakıldığı zaman aslında evlilik yapmanın da çok mantıklı bir şey olmadığını görüyorum.
Çok geç olduğunu düşünmüyorum. Ne yazık ki artık evlilik çok ötelenmeye başlandı. Kadınlar da bu daha çok yani bile isteye evliliği erteleyen kadın sayısı her geçen gün artıyor. Bana sorarsanız :) ben hayatımda biri olmadığı için evlenmedim yoksa evlenmiş olurdum.
neden geç olsun ki..
yani insanın kaç yaşında hayatına birisi gireceği belli değil
ben 38 yaşındayım hala evlenmek için geç kaldığımı kendi adıma düşünmüyorum mesala :)
Geç değil ama anne olmak istiyorsa ve hala bir aday yoksa belirli önlemler almasını tavsiye ederim. Tam bilmiyorum ama sanırım tüp bebek için önceden yumurta vs alınabiliyor. Bu tür şeyler araştırmasını tavsiye ederim
Cevap
97Cevap
Evlenip ne yapacak ki bekarlık iydir
Aslına bakarsanız evliliğin yaşı yoktur? yalnız biliyorsunuz bir bayan için otuzbeş yaşından sonra çocuk doğurması çok sağlıklı değil yok siz tamam anne olmayı düşünmüyorm derseniz ne zaman isterseniz o zaman evlenin, sırf evleneyim diyede asla evlenmeyin sizi sevecek mutlu edecek birini buldunuzmu karar verirsiniz, ben bu yaşıma kadar evlenmedim bundan sonrada düşünmüyorum desem yeridir, onun bunun stresini dırdırını kaldıramam sanıyorum.
Değil. 35 üstü evlenen tanıdıklarım oldu ve gayet çocuk da yaptılar. Kıvanç tatlıtuğun eşinin ikinci evliliği Kıvanç ve kadın kırkı geçmesine rağmen hamile. Hayat sürprizlerle dolu takılma. Ben de 31 e giriyorum, hala evlenmek isteyeceğim birini bulamadım. Nasip de bir yerde...
Tabiki hayir. Evlilige sicak bakiyorsan etrafina bunu soylemelisin. Kabuguna cekilip beni kimse sevmiyor ben evlenemem deme sakin. Cik sosyalles, etrafindaki insanlara evlilige sicak baktigini soyle. Ama kendine acima evlenemiyorum diye. Eskiden olsa aaa niye durdun bu yasa kadar denirdi ama artik oyle degil isteyen istedigi yasta evlenir evliligin yasi yoktur.
evde kalmis sayiliyor. o yaşa ulasmişsa bi kiz diplomasi evi iyi bir işi olmali ki yaşindan ön pilanda dursun bu dediklerim ve o kizla evlenmek istesinler. Bu erkeklere de gecerli benimde bu subat 31 olcak halen bekarim babamdan kalma ev var bide araba aldimmi tamamdir. Hamallikta ediyoruz, işde var yani daha ne olsun 😂😂 not diploma yok☹
Evlilik toplumda bir amaç olarak görüldüğü için bu tarz bir sorgulama oluşuyor. Evlilik bir araçtır. Gerektiği şekilde kullanılması ile amaca hizmet eder. 18 yaşa erken demek ya da 70 yaşa geç demek gibi keskin bir kalıba koyulamaz..
Neden olsun ki bende 46 yasindayim Allah'tan geç gösteriyorum sende geç gösteriyorsan evlen bence eğer bebiş istiyorsan daha fazla geç kalma benden geçti evlilik olayları senin bari düğün pastanı yiyelim
Geç olsun , güç olmasın. Erkenden evlenipte bunalıma giren boşanıp kocadan kocaya koşanları aklına getir. Herşeyin hayırlısı olması temennisiyle. Ben de 35 yaşındayım bende hala boştayım.
Evlen çocuk yap, zaten evliliğin amacı bu çocuk sahibi olmak, yaşın 40 olacak , çocuk askere gidecek sen olacaksın 60 evlendiğini ha görürsün ha görmezsin zaten torunu unut 😁😁
@Gokyuzu3598 yasinizi gostermiyorsaniz ne bileyim metabolik saglik sorunlari, dogurganlik oranlari, ... vs... hepsini atin kenara düzgün bir nasip bulabilirsek olmaz diye birsey yok.
maşllah 40 bekleseydin menapoza girmek üzeresin evlendim evlenecem bide damat adayı yoksa yaş olur 45 idela erkegi bekleyen kadın yaşı , d
Yumurta rezervlerinin azalmaya başladığı ve hamile kalma şansının kaybedilmeye başladığı ilk yaş diye biliyorum.
30 35 yaşında güzel bir bayan bulsam direk evlilik teklifi ederim yüzüğü uzatırım direk kskdsldlflklksdklsl
Hayır ne alakası var. Askerliğim daha bugün bitti ve yaşım 30. 1 hafta sonra abimin nikahı var onun yaşı 32. Doğru insanla tanış yeterli. Bu yaş takıntısından kurtul bence. Hayat çok güzel
Bacım 50 yasında evlenen var zamanı geldiginde evlenmek en güzeli dogru zamanda ve dogru kişiyle olduktan sonra
Gerisi hiç önemli degil
@doanylmz evet haklısın herkes zamanında evlenmek zorunda değil insanların öncelikleri var kariyer yapma gezip tozma hayatini yaşama vs. 50 yaşında veya 50 yakın çok kadin var ama yasini göstermiyo 35- 37 sanırsın kendine çok iyi bakmis ünlülerden örnek vericek olursam hande ataizi mesela Onun gibiler :)))
Evlilik için bi yaş belirlenmemeli, insan ne zaman isterse o zaman evlenir. Bunun kadını erkeği de olmamalı bence.
Selam Ve Duâ ile Hayırlı Sabahlar
Taktir Neyse Odur.
Yanlız İyi Biri Varsa Evlen Yoksa Gelecek İyi Birini
Bekle ?
tam yaşı bence 15 yaşında evlenipte neyin ne oldunu bilmeden çoıcuk yapmaktansa kendini ve dünyayı bilipte evlenmek en iyisi
Evlenenler patır patır boşanıyor, bu devirde ne evlenmesi..
Arkadaşımın annesi 36 yaşında evlenmiş, benim annem de 30 yaşında evlenmiş; hiç pişman değiller. 🥰
erkek için bile geç bir yaş kadın velet doğurduğu için daha da geç
50.69yasinda ikinci evliliği yapmak isteyen biriyle evlenirsin işte gül gibi bakar
Elbette geç değildir mühim olan evlilik telaşı yaşamamak ve gönüle uygun kişiyi denk getirmektir
Hayir ama cocuk icin soru isareti olabilir her iki taraf icin.
Hayir tabiki bunu yasi değil duygusu vardir, biseyler hissediyorsa karşındakine neden olmasin
30'unu aşan kimse kolay kolay evlenemiyor veya evlenmiyor.
Tren kaçmak üzere oyalnmaması lazım şayet cocuk sahibi olmak istiyorsa
Erken ile geçin arası şu aralar evlendin evlendin sonra geç kalırsın
Tabi ki hayır. Yakın çevremde biri 42 yaşında evlendi şimdi bebeğini seviyor :)
Bu isin bir yas ritueli kulturel olarak var gibi gorunsede tabi ki de yok..
cikmamissa demek ki hareketlendirecek bir kisi..
Yaşın gelince değilde doğru kişiyi bulunca evlenmeli insan. ama belli yaştan sonra bebek konusunda sıkıntı yaşanıyor
hayatta hicbirsey icin gec degil. kendini umutsuzluga dusurme bosyere
Çocuk vs düşünüyorsan bile geç değil bence zaten benim görüşüm evliliğin yaşı olmaz
Neden geç olsun ki erken yaşta evlenip çocuğuyla aile evine dönen nice kadınlar var önemli olan o olgunluğa geldiğinde insanın evlenmesi daha doğru yaşla alakalı olduğunu düşünmüyorum
Bakireyse evlenebilir. Onla bunla yatıp kalktıysa çok zor
çok geç sayılmaz sanki evde kalıyorduda son anda kurtarmış gibi olur :D
Hayır zaten o yaşa birçok sevgilisi vs olmuş zorluk çekmez çocuk yapmak için evlenir
@Cebeufuk tecrübe yoksa kararır tabii
41 yaşında arkadaşımın teyzesi evlendi ilk defa hmde
bence biraz geç bir kadın için evlenme yaşı 35 yaş gelelde 20 li yaşlarda evlendikleri içim dedim
Geç değil çünkü artık ilişkiler çok zorlaştı. Doğru düzgün bir insanı bulmak büyük meşakkat
Sen birini sevdikten sonra o kişi seni sevdikten sonra neden yaşın önemi olsun ki yeter ki karşılıklı sevgi olan bir ortam yaratılsın.
Ya şöyle düşün 23 yaşında evlenip mutsuz olmak mı 37 de ruh eşinle evlenmek mi? Ayrıca hiç bir şey için geç değil
bence çok geç herkesin fikri farklıdır. yani evlilik yaşı orttalama 24 ila 30 arasıdır. ve nedenide var.
34 yaşındayım, evlenemedim ama çevremde ki çoğu kişi makarasini yapıyor mesela evde kaldın bi karı bulamadin gibisinden.
evliligin yasi yok birakin artik cahil konusmayi acele edip evlenip ne oluyor
Yani bilemiyorum çocuk olmaz ise bence normal çocuk olursa biraz iyi olmaz
menapoza girmemişse daha iyi menapoza girmişse kaçaktan vurdursun 😂😂
Topluma gore gec ama biz orta yaşlılara gore normal bence 😂😎
Hayır geç değil ama olgunluk için kadınlar erken olgunlaştığı için bu durum dikkate alınmalı
Ne alaka. Bu iş için bitti vakti geçtisi yoktur. Ama gecikmişi vardır
Değil sıkıntı yapmayın lütfen yaş değil baş önemli yani zeka ve kalp
Uygun zaman yani iyidir
Geç değil ama gerek yok
Gec veya degille ugrasmamak lazim.
Hayır o kadar da değil.
Hayır ama çocuk riski olabilir.
Varsa öyle biri hemen tanisalim :)
En ateşli zamanları. Uwww tadından yenme
Yok geç değil. 45 50 yaşında birine iyi gider.
Geç değil tam yaşında lolita yani 🤣
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?