Merak ediyorum bu kadar takılacak ve büyüyecek bir konu mu?😊 İki insanın birbirini sevmesi yetmez mi? İllaki aileler de müdahele etmeli bu kültür farkından dolayı...
Kişilerin birbirini sevmesi güzel duygudur. Ailelerin karışması tamamen durumu etkilemez gibi ama bunun etkisi oluyor yeri gelince. Kültür farkı zaman kişiler arasında da sorun oluyor. Bence kişilerin arasındaki fark zamanla anlaşılınca bunu fark ediyorsun. Biri mesela daha inançlı iken biri daha batıcı gibi görünüyorsa sonradan çok sorun çıkar. Aile arasındaki sorun zaten zamanla çözülür veya daha çok çözülme niteliği taşır. Ancak kişiler arasındaki uyumsuzluk varsa sadece hoşlanma ile bir yere varılmaz. Sevginin ilk aşamasında kalır. İleri aşk denilen kavrama kadar sevgi ilerlemez. Günümüz boşanma sebeplerinin çoğunluğu böyle aslında. Bir taraf daha çok farklılık arıyor diğer taraf sevgiye bağlı kalıyor farklılık olsa da sonrası boşanma.
Evlenen kişilerin ailesel ilişkilerine ebeveynlerin müdahale etmesi durumunda değil etnik kökeni ve kültürel farkı aynı olsa dahi ailesel ilişkiler bozulur bu durumlarda kaynanacilik kayinbabacilik yapılmamalıdır.
Felaket etkiliyormuş. İlk zamanlar buna inanmıyordum etkilemez 21. Yıldayız herkes her kültüre aşina ve farklı kültürleri keşfetmek ilişkiye daha çok neşe katar diyordum. Katmıyor. Sizin için basit bir durum onlar için açılamaz bir kapı sizin için söylemleri kolay olan şeyler onlar için tabu oluyor. İlk zamanlar konuştuğum rahat ve neşeli adam nerde diye düşünüyorum bazen. Kendi kültüründe kendi olunmazlığında tıkanmış. Ama kafasını kaldırsa seveceğine ve benimseyeceğine o kadar eminim ki.
Nereden baktığına bağlı mesela kimi insan farklılıkları sevmez korkar çünkü yaş farkı olur boy farkı olur kilo farkı olur kendi rengi mesela aşırı farkı olur ırk farkı olabilir kültür farkı olabilir bazı insanlar farklılıklardan korkarlar bazıları ise farklı şeyler denemekten zevk alırlar beni nasıl etkiler diye cevap vermem gerekirse önemli değil ben seviyorsam
Kültürel yönden benden farklı birini severim. Fakat zaman içinde de silerim. Uzun süre sevgim olmaz. Kültür sadece gelenek görenek değildir. O insanın birikimleri de kültürdür. Düşünce ve sanat konusunda varlığı olmayan bir kişi, samanla eşdeğerdir çünkü. Kısa süreliğine gelip geçer.
Senin sevmen önemlide sevgiyi yedi yirmi dört yaşayamazsın araya aileler girmeden yuva kurulurmu. Yuvanın ici demek anneanne babanne dedeler torunlar demek dayılar amcalar teyzeler demek bunların oturup iki kelime edemediği evlilikte çocuğun aile kavramı ne demek bilmeden büyüyecek birdaha düşün istersen
Genelde evlilik oncesinde cok dikkate alinmayan ancak evlilik surecinde ciddi etkisinin olduğu görülür. Örneğin ; siz çok misafiri seven bir çevrede büyümüssünüzdür, aileniz genistir, aileye hediye almak , ziyaret etmek onları yatılı misafir etmek olağan bir seydir. Eşinizin ailesi ise misafire çok sıcak bakmayan, gelen msiafirine otelde yer ayirtan, aile bireylerinin bağımsız birbirinden bi haber yaşadığı bir aileyse ciddi sorun yaşanır. Kültür bir yere kadar önemlidir.
Sevgi alışana kadar mücadeledir, alışınca, sırtımızı dayayabildiğimiz en möhkem dağ. Demek istediğim, ilişkiyi yaşayanlara bağlı🙂 hoş geldein bu arada berelerdeydin?🙂
Öncelikle adim merve nur değil merve dogru telâfuz edersen sevinirim. Milliyetci dinsiz ben ve benim gibilerle zaten evlenemezsin evlilik tek tarafla verilen karar değil iki tarafla verilen karardır. Saldırıya geçmedim burası özgürce düşüncelerimizi belirttiğimiz bir alan düşüncemi belirttim. Yolumdayim devam ediyorum siz hiç merak etmeyin :)