21 yaşında üniversite öğrencisiyim. Bilgisayar mühendisliği okuyorum. Annem babam ayrı tek çocuğum. 2 senedir bir sevgilim var. Kendisi muhafazakar biri Erzurumlu. Anneme anlattığım da annem asla olmaz anlaşamazsınız dedi. Hayatında hiç alkol almamış namaz filan kılıp oruç tutuyor. Bir kere Ramazanda iftardan sonra buluşalım demişti bende neden dedim oruç tutuyorum dedi bende tutma filan ne gerek var demiştim bana sinirlenmişti. Alkol içtiğim de filan kızıyor. Daha önce o anlamda münasebete girdik ama onda sorun yapmadı benim rahat oldugumu biliyor. Ailen sana neden karışmıyor filan diyor bende neden karışsınlar ben 21 yaşında bir bireyim dedim. Kısa elbise giydiğim zaman oturmana kalkmana dikkat et diyor. Benden önceki sevgilisinin başını kapattirmis kız bundan ayrılınca açılmış. Kültür olarak bana aşırı ters aşırı geleneksel muhafazakar bir ailesi var. Bu ilişki yürür mü?
- Aşk İlişkileri konusunda 265b cevap paylaştı.
u +1 yılKültür farkı olan bir ilişkinin yürümesi mümkündür, ancak bu zor olabilir. Her iki tarafın da birbirinin kültürünü ve değerlerini anlamaya ve saygı duymaya istekli olması gerekir. Sizin durumunuzda, sevgiliniz aşırı muhafazakar bir aileden geliyor. Bu, sizin kültürünüzden ve değerlerinizin çok farklı olduğu anlamına geliyor. Bu farklılıklar, ilişkinizde çatışmalara ve anlaşmazlıklara yol açabilir. Sevgilinizin Ramazanda oruç tutmasına saygı duymanız önemlidir. Ancak, sizin alkol içmenize veya kısa elbise giymenize karışması, sizin için zorlayıcı olabilir. Bu konuda onunla konuşmanız ve sizin için önemli olan şeyleri anlamasını sağlamaya çalışmanız gerekir. Sevgilinizin önceki sevgilisinin başını kapattırmış olması, onun sizinle ilgili endişelerini artırabilir. Bu konuda ona güven vermeniz ve onun için önemli olan şeyleri önemsediğinizi göstermeniz gerekir. İlişkinizin yürümesi için, her iki tarafın da birbirinin kültürünü ve değerlerini anlamaya ve saygı duymaya istekli olması gerekir. Bunun için aşağıdakileri yapabilirsiniz: Birbirinizin kültürleri hakkında bilgi edinin. Bu, kitaplar, makaleler, filmler veya kişisel deneyimler yoluyla olabilir. Birbirinizin değerlerini konuşun. Nelerin önemli olduğunu ve neleri kabul edilemez bulduğunuzu tartışın. Birbirinize karşı anlayışlı ve hoşgörülü olun. Farklılıklarınıza saygı gösterin. Eğer her iki taraf da bu çabayı gösterirse, ilişkinizin yürümesi mümkündür. Ancak, bu ilişkinin başarılı olması için her iki tarafın da fedakarlık yapması gerekebilir. İşte size bazı öneriler: Sevgilinizin değerlerini ve inançlarını anlamaya çalışın. Neden oruç tutuyor, neden alkol içmiyor? Bu konular hakkında onunla konuşmaktan çekinmeyin. Kendi değerlerinizin ve inançlarınızla ilgili açık olun. Sevgilinize, sizin için neyin önemli olduğunu anlatın. Birbirinizin farklılıklarına saygı gösterin. Sevgilinizin bakış açısını anlamaya çalışın ve onun inançlarını yargılamayın. Farklılıklarınıza rağmen birbirinizi sevdiğinizi ve değer verdiğinizi gösterin. Eğer ilişkiniz için çaba gösterirseniz, kültürel farklılıklarınızın bile sizi birbirinize daha da yakınlaştırabileceğini görebilirsiniz.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)+1 yılÇok zor. Yani o insanla bir gün hayatınızı birleştirme kararı alırsanız, beraber yaşayacaksınız. Hayatı yaşama şekliniz, düşünceleriniz birbirinden farklı olursa o ilişki yürümez. Çatışmalar çıkar sürekli.
Ayrıca karşısındakine saygı duymalı. Eski sevgilisinin kapanmasını isteyen bir gün senin de kapanmanı isteyebilir. Kararlarına müdahale edebilir, bunun olmaması gerek. O yüzden birini değiştirmeye çalışmak yerine, ki buna hakkı yok, kendine uygun biriyle olmalı, sen de aynı şekilde.
Düşünceleriniz bile birbirinden çok farklı.00 Yorumla
+1 yılYürümez! illaki ciddi boyutlarda anlaşmazlıklarınız olacak ve bir gün eh be yeter diyeceksiniz.. sana uygun koşullarda seni anlayacak kapasitede birisiyle yol almak varken neden rahat bir yaşamın varken seni sıkıp daraltacak dar görüşlü birisiylesin? bu mu kendine layık gördüğün hayat? Önceki ilişkisinde kızı kapatmış? kapan dese kapanacak mısın? bu kadar mısın? değerin, benliğin bu kadar mı senin?
01 Yorumla- +1 yıl
Gençliğine veriyorum ama iş işten geçtikten sonra pişman olursun
- Aşk İlişkileri konusunda 5,8b cevap paylaştı.
u +1 yılEe madem sana ters biri bu kişi o zaman ayrıl neden hala bunu bile bile ilişkini devam ettiriyorsun ki. Eğer senin istediğin gibi biri değilse ayrıl ne sen üzül ne de o üzülsün. Yani ikinizde çok farklı kültürlerde yetişmiş insanlarsınız ilerde sonunuz devam etseniz bile bence çok fazla sürmez biter.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
42Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 43,3b cevap paylaştı.
+1 yılKişilerin sevgisi yüksek olursa yürür gadası
00 Yorumla
+1 yılCevap sorunun detayında gizli. O sana müdahale etmez, sen ona müdahale etmezsen yürür. Sanane adamın orucundan, elin ateisti bile saygı duyup oruç tutanın yanında yemek yemiyor. Sen müslüman adama tutma diyorsun, kaldı ki mesela bende sevgilimin giyimine karışırım ama bunu baştan söylerim. Taa flört zamanından belirtirim o zaman bana yaparım sorun değil diyenle yola devam ederim, sorun edenle ilişki yürütmem ayrılırım. Sen sorun ediyorsun muhafazakarlıktan önce bu giyim konusundan sıkça tartışıp birbirini yıpratacaksınız zaten. O yüzden yol yakınken yoldan dönün.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 586 cevap paylaştı. C*nsel ilişkiye girmeyi dert etmiyor ama muhafazakar mı yoksa o bir maço mu?
Şimdi senin giyim tarzını görüp bu şekilde beğendi arzu duydu seni böyle görüp şehvetlenen biri ileride senin istemediğin şeyleri yapacak
Erkekler böyledir kuşu uçarken sever eve alip kafese kapatır sonra da sen böyle değildin der
54 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılOruç tutup namaz kılıyor ama birlikte olmayı sorun etmiyor yeni model muhafazakar 😄
Kesinlikle sorun olur. Giyimine karışır alkolüne karışır ki seninle evleneceğini sanmıyorum.
Bu tarz kişiler birlikte olduğu kadınlarla evlenmezler. Kendileri temiz değildir ama temiz isterler.
Hem bence sende sorun olacağının farkındasın yoksa bu soruyu sormazdın :)
87 Yorumla- +1 yıl
Birde böyle tipler "namus bekçiliğinin" bayraktarlığını yapar.^^
Cevap sahibi+1 yıl@KalkYerimeYat tâbi tabi o olmazsa olmaz.
Zaten demiş ya "Ailen niye sana karışmıyor" diye
Ailesi karışsa senin gibi biri yanında olur muydu acaba- +1 yıl
+1 cnabet gezmekten korkar zinadan geri durmazlar. Gerçekten namus sancaktarı tipler^^
Cevap sahibi+1 yıl@KalkYerimeYat Tam bir komedi ya
21 yaşında üniversite okuyan bir kız nasıl böyle bir tipe kanıyor anlamıyorum.
Adam kendiyle çelişiyor görmüyor musun? Diye bağırasim var- +1 yıl
Aman boşversene, bununda ilgisine çeken şey o zıtlığın kendisi zaten. Çevresinde kendi gibi 1500 insan olduğu için zıt kutbun tadını merak ediyor. Bazen kadınlar bu tiplere bile bile lades diyorlar sonra pişmanlık edebiyatı yapıyorlar. Üzülemez oldum böylelerine
Cevap sahibi+1 yıl@KalkYerimeYat kesinlikle, haklısın.
- +1 yıl
Sen kendine cici bak^^
Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Yürür demeyi çok isterdim ama yürümez ne yazık ki. Kendimden de biliyorum. Eski erkek arkadaşım muhafazakar birisiydi. İlk başlarda kimsenin yaşantısı beni ilgilendirmez diyordu fakat böyle olmadı. Hiç tanımadığı bir kadının giydiği şort hakkında bile laf etmeye başladı. Düşününce ileride evlilik vs olursa sadece siz değil aileler de evlenecek. Kaldı ki bazen bazı şeylerin olmaması daha hayırlıdır.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılİlişkinin başlarında sorun gibi görülmeyen kültürel farklılıklar, ilişki devam ettikçe ilişkiye zarar verebilmektedir. Sevgililer arasında değiştirilemeyen alışkanlıklar önce gerginliğe, ilerleyen zamanlarda geçimsizliğe kadar birtakım sorunlara neden olabilmektedir.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılNErden baksan yürür^^ Tatlu su müslümanlarına bayılıyorum. Alkol haram, saç baş açık gezmek olmaz ama zikişe gelince arzular şelale ahahah üstünede gider abdestlerini alırlar cnabet gezmeyelim diye sdfgsdfgs zinadan değil cnabet gezmekten çekinirler sfdasdf Yine eğlendim. Umarım mutlu olursunuz 21 yaşındaki sayın birey ve erzulumlu manitası^^
10 Yorumla Ooo tipik muhafazakar. S. kse gelince günah yok diğer her şey günah. Sen evlenmek istesen de senle evlenmez zaten rahat ol. Seninle eğlenip gidip türbanlı biriyle eğlenir 😂😂 ha evlenirsen de hoş geldin hücre evi 😂😂😂
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. Yürümez kesinlikle tecritbeyle sabit önünde fatihle doga ikilisi var birebir öyle olursun merake tme nerden evlendim dersin
02 Yorumla
Soran+1 yılBu arada onun adı da fatih
Yürümez çünkü sen sıkılırsın yavrum. Ayrıca o da tezatlar içinde bir çocukmuş evlilik olmaz onunla ama sevgili olarak sıkmadığı sürece takılabilirsin çünkü seninle seks yapıyor..
00 Yorumla
+1 yılHerkes dengi dengine sen musluman degilsen o cocuk muslumansa evlenmeniz dini olarak yasak zaten
Kendine göre birini bul derim ilerde cok sorun yaşarsınız00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılCevabını sende biliyorsun. Yarın kapanırsın öbür gün çalışmanın istemez. Kendinden fedakarlık etmekten mutsuz olursun Kendin gibi birini bul
05 Yorumla
Soran+1 yılBenim ailem kapalılığa karşı kapalıları öcü Gibi görüyor ben asla öyle bir şey yapmam
- +1 yıl
Kapali olması beni ilgilendirmez ama kısa elbisene karışır yarin kapatır seni onu bırak hayatına müdahale eder. Sen ayak uydurmazsın
- +1 yıl
Mühendislik okuyorsun şimdi ben ekmek geitecegim sen evde otur çocuk bak diyebilir seni zorla kapatabilir bunları düşün. Ailen doğruyu söylemiş
Soran+1 yılBunları asla kabul etmem. Baskın bir yapım var
- +1 yıl
O zaman salla o cocugu ben olacakları söyledim. Ailen haklı
+1 yılYürümez çünkü biryerden sonra yaşam sekilleriniz birbirine ters gelcek ve birbirinizin hayatına karışmaya kısıtlamaya basliycaksiniz ve buda mutsuzluğa goturcek
00 Yorumla
+1 yılNamaz var oruç var ama birlikte olmaya gelince sorun yok hahahahah iyiymiş
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMuhafazakar erkelerin ortak mallığı rahat açık güzel kız düşkünlüğü olması. Herkesin bildiği örnek hadise ve Mehmet Dinçerler örneği. Fazla detaya gerek yok çok şey anlatıyor… sevgilin hakiki inanan olsa tesettürlü kızlarla ilgilenir 🤷🏼♀️
10 Yorumla
+1 yılolabilitesi var
kültür var kültür var
A var Z var
a ve b var :D değişir
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 631 cevap paylaştı.
+1 yılBu ne saçmalık hem namazında hem de seninle ilişkiye giriyor. Sence bir şeyleri anlamak için bize gerek var mı
11 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 316 cevap paylaştı. Dindar tutucu aynı zamanda ilişki yaşıyo✍️✍️ günümüz beyaz süslümanları
21 Yorumla- +1 yıl
Tatlı su müslümanı bunlar^^
- Aşk İlişkileri konusunda 626 cevap paylaştı.
+1 yılOn yargi falan filan bu hayatta en nefret ettiğim şeydir ama gerçekçi bakılırsa olmaz olsa da aşırı zorlar bir süre sonra
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 330 cevap paylaştı. Canım sal gitsin Erzurumluysada bulaşma hayatını kaydırır ekseninden aşağı ne olduğunu anlamazsın ayrıl gistin.
00 Yorumla
+1 yılHer muhafazakar arap geleneklerine göre hareket edecek değil bunun muhafazakarlık anlayışı müslümanlık, sıkıntılı yani
00 Yorumla
+1 yılTamamen iki tarafa bağlı bence. İki tarafında anlaşmaya gönlü varsa belki başlarda zorlasa bile bu durum sonucu tatlıya bağlanabilir. Ama yoksa zor.
00 Yorumla
+1 yılYürümez, özgür ruhlu biriysen ve baskı sevmiyorsan çok zor.
10 Yorumla
+1 yılSeninle cinsellik yaşıyor ama muhafazakar hayrola İslam'da sevgililik olayı yanlis
10 Yorumla
+1 yılBuyuk ihtimal sende değişeceksin çünkü o arkadaş meyve veren ağaç sanada faydası olur
10 Yorumla
+1 yılYurur, onemli olan benzerlikler degil birbirine karsi anlayisli olmak ve birbirini tamamlamaktir
10 Yorumla
+1 yılKuzey Kore ve Güney Kore’den olur sizden olmaz
10 Yorumla
+1 yılTek kelime ile , yürümez. Uzulmenin uzmenin manası yok. Yol yakınken...
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılHmm , peki bu ilişki içinde olma sebebin ne bu adamda sana çekici gelen ne?
00 Yorumla Sen çok rahatsın o aşırı değil yürümez bence bu ilişki
00 Yorumla
+1 yılYürümezz er ya da geç patlak verir. Ki böyle biriyle rahat edemezsin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbu tarz erkekleri anlamıyorum hali hazırda kapalı bi sürü kız var sadece onları ekle onlarla konuş yani kapalı kızlara evlilik teklif etmek yerine açıkları kapatmaya mı çalışıyorlar anlamadım
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 915 cevap paylaştı. Hhahwhqajjqqjq başlığa kızılcık şerbetini koymaları , anlaşamazsınız şimdiden böyleyse
00 Yorumla
+1 yılBelki de seninle ilerisini düşünmüyordur çok düşünme. Ben öyle bi hava aldım ondan nedense.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 762 cevap paylaştı.
+1 yılsende abartıyorsun o da neden oruç tutuyorsun faln demen sanki uzaydan gelmişsin
00 Yorumla İnsanı kendi belirlediği kalıplarda görmek isteyen biriyle mutlu olunmaz
00 Yorumla
+1 yılinşallah ayrılırsınız çocuğum ben varken sen kimsin ki güzelliğim etmezsin
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. Sen uyum sağlamaZsan o ilişki yürümez bu arada çocuk haksız değil 🙄
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 588 cevap paylaştı.
+1 yılValla birilerinin bazı şeylerden feragat etmesi gerekiyor, iki taraf da buna hazırsa sorun olmaz
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 585 cevap paylaştı.
+1 yılYürümez. Seni kendine benzetmeye çalışacaktır ya da sadece takılıp Bi süre sonra ayrılacaktır.
00 Yorumla
+1 yılZor. Evlilik de mantık herşeyden önemli. Sonuçta gerçek hayat yaz dizisi gibi değil.
00 YorumlaBence o kişiyi terk et, sen de o da kurtulun. Yürümeyeceği çok açık, eziyet etmeyin kendinize.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılyürümeyeceğini biliyorsun... bir tarafın değişmesi lazım. ben değişmem diyosan zor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAy sen doğasın o fatih!!! İzle bakiyim olur mu sizden
02 Yorumla
Soran+1 yılBu arada onun adı da fatih
Cevap sahibi+1 yılKız kaçman için tüm işaretler var kaç kaç kaç 😁😁
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok ilginç her şeye karışıyo ama ilişkiye girebiliyor hsdldjdk seni normal muhafazakar erkekler gibi kullanıp köyden kız alacak bunlar böyle
00 YorumlaAh ah alkole sigaraya karşıdır ama yatağa geçtiğinde utanmadan çakan insanlar uzak durmani oneririm
31 Yorumla- +1 yıl
Sonrada duşa girip abdest alırlar sdfgsdg cnabet gezmeyi sorun görürler zinayı takmazlar^^
Gizli Üye(18-24)+1 yılYahu madem kapalı seviyor ne diye seninle sen ise böyle biriyle cidden yapamazsın
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllah senin gibileri niye iyi erkeklerle karsilastiriyor ki. İsyan etmemek elde degil
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılcluba gidip içkinin b*kunu çıkarana kadar içip selfie atardım sonra engellerdim.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıldur şimdi anlamöazsın acele etme. okulu bitirip iyi para kazanmaya başla o zaman anlarsın
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYürümez sana baskı yapar sende bir yerden sonra bunalirsin
00 Yorumla
+1 yılArada kültür, yaşam farkı varsa ilişki yürümez. Annene kulak ver.
00 Yorumla
+1 yılSen heralde üç kapılı bir yolda önce iki yanlış kapıyı deneyip sonra ha bak burada bir şey yokmuş diyip doğru kapıya gitmeyi tercih ediyorsun.
10 Yorumla
+1 yılYürümez madem muhafazakar biri kendi yaşamına uygun biriyle çıksın senin yıllarını alır haberin olmaz sonra halasının kızıyla evlenir
10 Yorumlabaya iyi bence kızların seni havada kapması gerekiyor.. yani ben olsam öyle yapardım illa türk olacak diye bir şey yok
00 Yorumla
+1 yılYapamazsin iste o da seninle yapamaz bi yerde sonra askta devre disi kalir
00 Yorumla
+1 yılSen sosyalistsjn o muhafazakar mi olmaz tabiki verim alamazsın
00 YorumlaYürümez yaşam tarzınız farklı sen rahatsin o muhafazakar ilerde daha büyük sorunlar olur
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı.
+1 yılDini inancınız var mı?
16 Yorumla
Soran+1 yılSekülerim
- +1 yıl
Bu bir cevap değil. Var mı yok mu?
Soran+1 yılYok diyelim
- +1 yıl
O zaman adama yazık ki kafirin birine aşık olmuş. Bence adamı bırakın onun iyiliği için. Ehli kitap olmayan bir kadınla Mümin bir erkek evlenemez.
- +1 yıl
Mümin bir erkek ehli kitap olmayan kadınla cima ediyor ama o ne olacak hoca?
- +1 yıl
Mümin bir erkek eğer nikahsız cima ediyorsa zina etmektedir. Kadının kafir olup olmamasından ziyade bunu görmek gerekir.
+1 yılAsla yürümez zorlama
20 Yorumla- Devamını Gör (40)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne