Evliliğe gelse de bir adım atılmıyor hep ha bugün ha yarın ha şu zaman ha şu bitsin şu olsun. Hep bir şeyler söylüyor. Çevremdeki ailemdeki baskı bana söyledikleri rahatsız ediyor. Söylüyorum bugün umursuyor yarın kaldığı yerden devam. Sıkıldım artık
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 10,2b cevap paylaştı. sarı kart göstereceksin o halde.. beni oyalama diyeceksin yani.. varsa bir niyeti ortaya bir şeyler koysun.. ama konuyu bile geçiştirmesi pek alışılagelmiş bir şey değil.. açsın ağzını konuşsun veya en azından aileler tanışsın.. söz falan bir şey olsun en azından.. bir giriş mahiyetinde.. askerliğini yaptı mı eline işini aldı mı.. yaşlarınız kaç . kaç yıllık bir ilişki.. bunlar da önemli.. bunların tümü olduysa ama buna rağmen bekliyorsa , sonunda rest çekmen gerekebilir.. askerliğini yapıp mesleğini de eline aldıysa hele ki.. senin değil onun sana ısrar edyor olması gerekirdi.. bazı erkekler çok gevşek ve umursamazdır.. bıraksan yıllar boyu evlenelim bile demez.. var böyle tanıdığım insanlar.. ama kız biraz baskı yapmalıdır.. veya çocuğun ailesi bu konuda ne diyor onlar bir şeyden bahsediyor mu vs... bunların tümü önemli.. ama çocuğa sarı kart gösterme vakti gelmiş olabilir.. benim vaktimi bu şekilde harcama.. niyetin yoksa noktalayalı ben de yoluma gideyim.. yok niyetin varsa , artık bir şekilde harekete geç diyeceksin.. bu kadar.. nasıl bir rahatlık verdiysen adama , tenezzül etmiyor sana evlenme teklif etmeeyi.. kaybetme korkusu yaşamamış ve buna sen zemin hazırlamışsın muhtemelen.. biraz kulağını çekmenin vakti gelmiş..
1124 Yorumla- +1 yıl
@Xsantippe hepimizin hayata bakış açısı aynı değil erkekler olarak :) daha bile sert yazacaktım da gaza gelip pat diye ayrılmasın diye tuttum kendimi hatta.
- +1 yıl
Umarım sorunuza cevao verir açıkçası bende merak ettim ilişkiler kaç yıllık? Düzenli işi var mı erkek arkadaşının ve yaşları kaç bunlar çok önemli unsurlar
- +1 yıl
veya @poncik___
- +1 yıl
açıkçası şu var ki.. budur demiş bir adam kızdan bile daha meraklı olur o kızla evlenmeye. ne yapar eder kızı alır. çünkü ya ksybedersem , ya başkasıyla evlenirse diye korkar. kadın ve erkeğin sevgisini farklı kefelere koyuyorum. iki kelime kullanabilirim . biri çok daha şiddetli sever.. biri çok daha derin. hangi kelime hangi cinsiyeti ifade eder karar veremiyorum ama , ben bu kızla evleneceğim diyen bit erkek dünyayı yıkar o kızla evlenmek için. kadın bazı gerekçelerle vazgeçebilir de çok sevse bile. daha güçlü durabilir. erkekleri bu konuda çok daha net bulmuşumdur hep.. ben bu kızı alacağım ! .. nasıl desem erkeğin seçtiği kadını bir başkasıyla düşünmesi en büyük kabusudur.. örnek vereyim.. kız yüzünden cinayet işleyen erkekler , kadın yüzünden tarihte çıkan savaşlar. erkek uğruna kaç tane böyle olay duydunuz? sevdiği erkeğe yan baktı diye diğer bir kadını öldüren kaç kadın var? ama bakın her bar çıkışında bile kadın kaynaklı kavga vardır.. evlilik kararı da bu derece şiddetlidir erkeklerin. ben bu kadını alacağım dediyse o kızın kabusu olur. annemle tanıştırayım , nişan yapalım evlenelim. tek taşlar evlilik teklifleri falan.
- +1 yıl
erkek çekimserse , sürekli erteliyor veya kaçınıyorsa , konusunu bile açmıyorsa ciddi şekilde , icraat da yoksa hiç bir şekilde , o erkek ya yeterince sevmiyordur ya da bu kadın doğru kadın dememiştir halen.. ki bunlar ciddi problemlerdir. yok maddi durum yok şu bu.. adam gerekirse kıza durumunu anlatır ve gücüm budur der en nihayetinde.. ve kızın olsun beraber yaparız her şeyi , beraber çalışır kazanırız , yoksa yoktur bilezik takmayıverirsin sonra alırsın demesini umaraktan.. ama yine de susup kaçmaz. ben bunu kabul etmiyorum. bu ilişkide bir problem olduğunu düşünüyorum erkek tarafında..
- +1 yıl
Benim de 3 aylik bir ilişkim var ve ciddi düşünüyoruz şu an. Onu daha iyi taşıyabilmek için neler konuşmalıyım? Niyeti gercekten ciddi ise konuşmaları, davranışları nasil olmalı? Ona güveniyorum fakat bu konuda evliliğe hazır olduğunu düşünmüyorum şu an. Sizce ne yapmalıyım nasıl emin olabilirim? Fikirlerinizi merak ediyorum.
Soran+1 yılOlay şöyle ki biz 6 yıldır birlikteyiz askerlik bitti evlenme teklifi ta ilişkinin başında kaybetme korkusuyla edildi. Meslekler işler tamam. Burdan sonraki adım yok. Tıkandı burada ha bugün ha yarın ha şöyle ha böyle diye sürünüyor sonrası
- +1 yıl
sarı kart göstereceksin @soran.. niyetin nedir.. evlenmekse somut adım at.. yok oyalamaya devam edeceksen , ben bu çıkmazın içine sürüklenmeyeceğim , kendi yoluma gideceğim şeklinde ültimatom vereceksin. başka türlü olmaz.. manzara bunu gösteriyor.. sarı kart göstermezsen böyle gider bu.. ki yıllar geçiyor... kimsenin birbirini bu kadar bekletmeye hakkı yok. veya ona bir vakit ver duruma göre.. atıyorum.. 6 ay içinde beni ailenle gelip istediniz istediniz ve nişan yapıldı yapıldı.. yoksa kendi yoluma gideceğim. bu kadar.. ben fazlasıyla bekledim. benim aklımdan geçen bu..
- +1 yıl
@meranaz. 3 ayda bir şey belli olmaz yani anlayamazsın.. herkes cicim aylarında oluyor.. karşındakini iyi tanımak önemli.. ve onun da seni iyi tanıması.. karakterlerinizle , iyinizle kötünüzle zayıf noktanızla birlikte karşısındaki insanı benimseyebilmek önemli.. evlilik için aşk değil sevgi gereklidir.. sevgi zaman içinde filizlenip büyür.. ama işte herkeste oluşmuyor bu sevgi.. sana öncelikli tavsiyem , karşındaki erkeğin sana saldırmaya çalışıp çalışmadığına bak öncelikle.. seni eve atmaya mı çalışıyor.. nude mu istiyor.. konuyu hep cinselliğe mi getiriyor.. seninle yatmaya mı çalışıyor.. evlenecek adam normal şartlarda karşısındaki kızı yatağa atmaya çalışmaz.. sana saygıyla ve şefkatle yaklaşır.. sana karşı sakin davranır.. kıskanır seni ama olay çıkaracak şekilde değil.. hissedersin bunu sadece.. ama sakin davranır sana.. seni önemser.. seninle ilgili ayrıntıları hatırlar.. senin yanında senin sevdiğin insanlara da önem verir. onlarla yakinen ilgilenir o da.. senin aileni tanımaya çalışır. sorular sorar.. ileride nasıl bir hayat istediğini, evlilik hayatında nasıl şeyler yapacağını öğrenmeye çalışır.. yemek yapıyor musun , eve geç geliyor musun , söz dinliyor musun gibi şeyler.. planlarına seni de dahil eder bu insan... gittiği yerlere seni de götürmek ister çoğunlukla. atıyortum denize mi gidilecek.. arkadaşlarıyla gitmez de seni de dahil edebileceği bir plan yapar.. sana küfretmez hakaret etmez.. senden ayrılmaya kalkışmaz.. bak bu çok önemli. seven adam gidemez.. kavga etseniz sen trip atsan falan , bir şekilde baştan o da tartışsa da biraz baktı ki sen küsüyorsun , haklı olsa bile kısa süre sonra o alttan alır sana yaklaşır seni yumuşatmaya çalışır falan.. bilemedin bir iki gün içinde yani..
- +1 yıl
seni özler.. seni görmek ister.. dikkati sendedir.. senin canın yanarsa o da üzülür.. parmağına kıymık batsa, kıyamaz sana.. bunu belli eder.. seni sık sık koklar.. saçlarını okşar.. sana çok nazik şekilde dokunur.. canını yakacak hareketlerden kaçınır.. kibar davranıe. kahvaltıya gitseniz eliyle besler seni.. anlarsın ki tüm dikkati sende.. sağa sola değil sana bakar.. senin karnın mı aç.. tüm planlar ertelenir önce senin karnın doyurulur.. senin üstün ince mi , hava soğuk olsa bile çıkarır montunu ceketini senin üzerini örter.. prenses gbi hissedersin kendini.. art niyeti olmaz sana karşı. çıktığınızın ikinci gün seni seviyorum sen her şeyimsin ölürüm senin için demeye başlamaz.. zaman geçtikçe gerilemez ilişkiniz.. ilerler.. sevildiğini anlarsın.. huzurlu hissedersin yanında... ve son kez tekrar ediyorum.. seninle yatmaya kalkışmaz seninle evlenecek olan adam... sen istesen, kendisi geri durur.. tamam ufak tefek yakınlaşmalar isteyebilir zaman ilerledikçe , karşındaki erkektir.. ama öpüp koklamanın ilerisine geçmez bu tip yakınlaşmalar. adam benim ihtiyaçlarım var nasılsa evleneceğiz diye seninle ilişkiye girmeye kalkışmaz.. ailesiyle en yakın arkadaşıyla tanıştırır.. bunun gibi şeyler.. anlarsın.. ama 3 -5 ayda anlaşılmaz bu.. nereden baksan 1 yılı bulur esas niyetini hissetmeye başlaman..
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim vakit ayırıp güzel açıklamalarda bulunduğunuz için. Eminim bu durumu yaşayan birçok bayan vardır benim gibi onlara da ışık tutmuştur sözleriniz. Haklısınız çok kısa süre oldu tanıyalı elbette emin olamam hemen. Bana karşı cinsellik anlamında şu an için hiçbir beklentisi yok bu konuyu konuşmadık bile. Ama evliliğe de hazır olduğunu pek hissettirmiyor. Biraz umursamaz bir tavrı var bazen çok rahat görünüyor. Soruyu çoğu zaman ben soruyorum daha iyi tanıyıp kafamda bir şeyleri şekillendirmek için. O da soruyor kimi zaman ama benim kadar ayrıntılı değil. Tabi sorularla bogmuyorum onu ama anlasamayacagim, düşüncelerimizin uyusmadigi bir insanla da gelecek kurmak istemiyorum. Bakalım zaman ne gösterecek. Tekrar çok teşekkür ederim.
- +1 yıl
@Meranaz ölç tart biç.. zaman ne gösterecek.. ki seninle evlenmeyi kafasına koyan adam , konuyu senin açmanı beklemez.. kendisi gündeme getirir... ama 3 ay çok kısa bir süre.. seninle evlenecekse bu adam , o senden çok daha meraklı olacaktır seni almaya buna emin ol.. hiç bir zaman deme ki , bana neden evlenme teklif etmiyorsun? adam bunu istiyorsa zaten edecektir çünkü.. bu unutulmaz... ha resmi teklif baya sonra gelebilir bilemiyorum. ki aslına bakarsan flört dediğimiz şey bizim inancımızda yasaktır.. tanışır konuşursun ksıa süre sonra da evlenirsin.. tüketmezsin flört ederek.. pek çok insan flört ederken hevesini de alıyor çünkü.. sonra sıkılıp gidiyor.. bu ayrı mesele.. ama bir süre sonra bu adamın niyeti bir şekilde kendini belli edecektir... ne derece önemsendiğine dikkat et her zaman..
- +1 yıl
Yaşlarınız kaç acaba? Ayrıl barış yapıp araya başka insanlar girmediyse kolay değil 6 sene seni sevmese çoktan biterdi. Ayrıl barış yaptıysanız bilemem. Belki de 30 yaşına kadar evlilik düşünmüyordur eğer 20 lerim başındaysa
- +1 yıl
@maviışıkk0 bu tek taraflı bir karar olamaz.. kimseyi benim şu yaşıma kadar bekleyeceksin ben bu yaştan önce evlilik düşünmüyorum diye yanında sürükleyemez bir insan. seven adam kızı vakit geçirmeden ilk fırsatta alır.. aksini hiç görmedim ömrüm boyunca..
- +1 yıl
Benim abimde seviyordu cidden ama hedefleri vardı, araba almak, askerlik gibi. 5 yıllık lise aşkıyla evlenmedi. Kız en son başkasıyla nişanlandı (haklı lafım yok).
- +1 yıl
Evlilik kafasında ki erkekleri nasıl tanıyacağız biz. 3-5 ayda evlilik muhabbeti yapınca Kezban diyorlar. Hemen istemiyoruz tabiki 2 - 3 sene sonra falan.
- +1 yıl
6 aylık ilişkimde evlilik muhabbeti açtım. Bana dedi ki senin hayatta ki tek amacın evlilik olmuş. Zamanla ne olacağı belli olmaz dedi. İşi gücü yok askerliğini bitirdi. Ben bunları önemsemezken o laflarına dikkat etmiyor
En İyi Cevaplar
İlişki birden çok insanın kurduğu sosyal birliktelik, beraberlik, etkileşim, temas, ilgi, kontak kurma, iletişim kurma boyutuyla ele alınır.
Evlilik ise uzun süreli bir yaşam yolculuğunda kendine ait sosyal ve psikolojik sınırları olan bir kurumdur. Evli beraberlikler; karşı cinsle birlikte olma, yuva kurma, aile olma, çift olma, ilişkiye dönük sorumluluk taşıma ve paylaşarak yaşamı sürdürme gibi boyutlarıyla ele alınır.
İkili ilişkilerde danışanlar tarafından en çok şikayet edilen bir durumda uzun süren bir birlikteliğin evlilikle sonuçlanmıyor olmasıdır.
‘’Sevgilimle uzun yıllardır beraberiz ancak ne zaman evlilikten konu açılsa benden uzaklaşıyor ya da bu konuyu bir türlü onunla konuşamıyorum.’’ gibi söylemler mutlaka kulağınıza tanıdık geliyor olmalı ya da ‘’Sevgilimle uzun yıllardır çok iyi anlaşıyoruz ancak bir çatı altına girdiğimizde kendimi boğulacakmış gibi hissediyorum. ‘’ ifadesi de yine danışma oturumlarında en çok karşılaşılan şikayetlerden biri oluyor.
Bu gibi şikayetlerde bulunan insanın esas var olan problemi ‘’evlilik ‘’ kelimesini resmi ve geri dönüşü olmayan bir yol olarak algılıyor oluşudur. Evlilik kelimesi hem resmi olması itibari ile hem de geleneksel olması yönüyle birçok insanın korkulu rüyası olabiliyor. Anne baba olmak eş olmak sorumluluk almak, paylaşma ile beraber evlilik sonrası kazanılan her şeye ortak olma bazen insanlar tarafından red edilebiliyor. Aslında ilişkinizdeki kadın ya da erkek sizi değil bu yaşam biçimini reddediyor. Siz de bu konuda cevaben aldığınız ‘’hayır’’ kelimesini doğru biçimde algılıyor olmalı ve sizinle yaşamaya değil ortak bir yaşam kurmaya dönük olan bu ‘’hayır ‘’kelimesini ‘’korkuyorum’’ , ‘’yetersizim’’ veya da ‘’hazır değilim’’ olarak algılamalısınız. Evet sizinle beraber olmak ilişki kurmak, temas etmek, sizinle keyifli vakit geçirmek oldukça güzel olabilir ancak sizinle evlenmek ve yaşam biçimini değiştirmek romantik ilişkinizdeki kişiye ağır bir yük gibi gelebilir. Böylesi bir durumda ilişki yaşadığınız kişinin ailesi sizlere en büyük ipuçlarını sağlıyor olacaktır.
Kendinize eş adayı olarak belirlediğiniz kişinin aile içi iletişimleri annesinin babasıyla kurmuş olduğu ilişki türü, aile içi sorun çözme stilleri, duygu, düşünce ve davranış kalıpları gelecekte nasıl biri ile beraber yaşayacağınız hakkında iyi bir profil sergileyecektir. Mesela ‘aile içi koalisyonlar var mı ‘, ‘eşler arasındaki ilişkiye çocukların veya aile büyüklerinin müdahele düzeyi ne kadar’ gibi soruların cevabı yine size eş adayınız hakkında ipuçları sağlayacaktır.
İlişkilerde karakter benzerliği ya da ruh ikizliği doğru mudur?
Evlilikte çiftlerin kişiliğinin uyumlu olması sanıldığı kadar önemli değildir. Bu konuda yapılan araştırmalar, çiftin ortak amaç ve hedeflerine sahip olmasının kişilik uyumundan daha önemli olduğunu ortaya koymaktadır. Kadın ve erkek birbirinin tamamlayıcısıdır. Farklılıklar ilişkiyi zenginleştirir. İki aynı element bir araya gelirse yine elementtir. Ancak farklı iki element bir araya gelince bir bileşik oluştururlar. Farklı özelliklere sahip olmak da bunun gibidir, ilişkisel mineral zenginliği yaşatır.
Eş adayımda karaktere mi yoksa kariyere mi önem vermeliyim?
İnsanlar alışverişe çıkmadan önce ihtiyaç listesi oluşturur ve böylece alışveriş esnasında almak istediklerine ulaşacağı yerleri daha iyi kestirebilir. Ancak alışveriş esnasında başka istekler ortaya çıkarsa ihtiyaçlarını unutup eksiklerini tamamlayamadan eve dönüş yapar.
Eş adayımızdan uzun yaşam yolculuğuna dönük ihtiyacımız olan şey aslında nedir?
Bu ihtiyaçlar sevgi, ilgi, değer görme olabildiği gibi bir bebek ya da lüks bir araba bile olabilir. Bu tamamen sizin duygusal açlığınızla ilişkili bir durumdur ve herkes saygı duymalıdır. Eş adayınızın yüksek yaşam standartlarına sahip olması ya da kariyerli olması onu iyi bir eş yapmayacağı gibi iyi bir insan da yapmaz. Bir mimar gibi inşa edilen bu evlilik yapısında sizin ve onun ortak paydada birleşerek gerçekleştireceğiniz her bir proje ve bir amaca dönük eylemler daha kalıcı ve sağlam olacaktır. Bir maddeye bağlı kurulan evlilik madde ortadan kalktığında sağlamlığını mutlaka yitirecektir. Ancak kişilik ve yaşam biçimi bizim genetik kodumuz gibi değiştiremeyeceğimiz olgulardır. Bu yüzden evlilik inşasında bu gibi malzemeleri daha çok barındırmalıdır.
#Nrsyh30 Yorumla
+1 yılilk başta kötü düşünmek istemedim sizlerin yaşam tarzlarını ve yaşlarını bilmiyorum belki geleceğini hazırlamaya çalışıyor olabilir ama öbür yandan da söylediklerine göre uzun süreli bir beraberliğiniz var bir şekilde de olsa seninle yoluna devam etmek istediğinin bir isaretini veriyor olmalıydı bu birazda seni bir basamak gibi kullandığını gösteriyor senin ona bir faydanın olmasının önemi bile yok biliyor musun bazı insanlar öyledir ki sadece zamanını çalar kendi yoluna bak al karşına düzgünce ifade et duygularını bu soruyu buraya yazacak derecede büyük bir problem olması iletişim kopukluğunuz olduğunu da gösterir onun dışında baktın konuyu açtığın zaman değiştiriyor başka yöne cekiyor ya da tavrı degisiyorsa mesajı anlayacağını umuyorum mutlu olman dilegiyle maalesef kimse kimsenin hayatını önemsemiyor geç kalmadan farkına var .
12 Yorumla
Soran+1 yılİlişkimizde çok eksik var iletişimsizlik zaten had safa da konuşmaya çalıştığımızda sürekli suçlama sen böyle yaptın böyle oldu bunlar senin yüzünden gibi gibi. şu an o eşikteyim kendimi aşağıda attım attım bir milim kaldı
- +1 yıl
Sen de yurumeyecegini çok iyi biliyorsun hatta bu soru biraz kednini kandırmak için bile sorulmuş olabilir bazen insan cevapları bilir ama görmek istemez seni böylesine değersiz hissettiren biri için zamanını yitirme diyebilirim sadece.
Aşağı yukarı ne kadar zamandır bir ilişkin var? Oydu, buydu, şuydu derken zaman geçiyor, insanlar geçiyor, değişiyor. Uzun süreli bir ilişkin varsa artık sevgilinin önceliği sen olmalısın, siz olmalısınız bunu ona söylemelisin. Önceliğin ben değilsem bu ilişkiye devam etmenin ne anlamı var diyebilmelisin.
22 Yorumla
Soran+1 yılİşte önceliğide ben değilim gibi hissediyorum. belki de ondan çok takılıyorum buna
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
72
Cevap
77Cevap
+1 yıl6284 ve süresiz nafaka kalkmadan evlenmemeli akıllı bir erkek.
4 milyon delilsiz, beyanla sokağa atılan koca var. Hepsini karıları ihanet etmek için attı.
Olası, ekonomik, psikolojik şiddet tanımlarının ucu açık ve kadın palavrası yeterli.
1,5 milyon süresiz nafaka mağduru var.(iştirak yani çocuk nafakasından bahsetmiyorum)
Çalıştığı halde, çocuksuz, bir kaç günlük evliliği erkeğin gelirinin çeyreği kadar nafaka alan var. Hiçbir erkek başkasıyla yatan karıya ömür boyu para ödemek zorunda değil.
Nafaka ödeyemeyen tazyik hapsine giriyor ve hapist borç faizlenerek devam ediyor. Ardı ardına hapis sarmalı başlıyor. Oksijen makinesine bağlı ya da kör bir koca bile çocuksuz kadına nafaka ödeyemediği için hapse atıldı.
6284 sayılı iftira kanunu varken tokmakçı bulduğunuza şükredin. Hatta otobüste bir erkek size yakın duruyorsa o bile bir lütuftur.😎21 Yorumla
Soran+1 yılevlenmeden bunları düşünüyorsa evlnmesin zaten
Aşk İlişkileri konusunda 704 cevap paylaştı. ya simdi karsındakinin adımına bağlı , seni ailesiyle arkadaslarıyla tanıstırması , seni cevresine iyice sokması falan. bunları yapsa bile bazı erkekler maddi bir güce sahip olmadan evlenmek istemezler iyi bir is, ev veya arabaya sahip olmak gibi, sevgilin bunu bekliyor olabilir. ha herkes cok dürüst olmayabilir bazı erkekler karsısındakiyle evlenmek istemiyor sadece flört etmek istiyor hersey zamanı gelince olur diyor bir nevi bahane sunuyor karşısındakini kaybetmemek icin. sen ac mesela anne olmaktan bahset, madem uzun bir iliskiniz var senin evlilikten bahsetmen kadar doğal bir durum yok. maddiyattan bahsederse her seyi beraber birlikte kazanabileceginizi paranın mühim olmadıgını soylersin. ha buna rağmen bir adım atmıyorsa evlenmek istediğini eğer iliski evliliğe gitmezse ona gore adım atacagını soylersin ciddi sekilde, eger seni seviyorsa illa ki bir resmiyet koyacaktır
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 834 cevap paylaştı.
+1 yılAdam için bu ilişkinin tadı kaçmış sanki beklentileri artık senden yana değildir bırakması yakındır ben kendi penceremden bakıyorum da sevdiğim insanla aynı çatı altında yaşamak adına bir adım atarım onun yerinde olsam eğer gerçekten seviyorsam beklemem birde şu var ki maddi açıdan kendine güvenmiyordur evliliğe kendini hazır hissetmiyordur senin kadar sanrım erkeklerin gözünde evlililık bak altını çizerek erkek diyorum özgürlüğü rahat hayatı bırakarak bir kadın ait olma korkusu ağır geliyor👌
11 Yorumla
Soran+1 yılÇoğunlk olarak maddi olarak düşünüyorum ama maddiyatta hiçbir zaman güzel olmayacak ki o zaman hiç evlenmeyelim
+1 yılPat diye görüşmeyi keseceksin. Aramalarına cevap vermeyeceksin. Sonra bir ortamda sana ulaşacak birkaç ay sonra. Diyecegin şey "Immm benim kaybedecek vaktim yok. Beni elde tutmasini bilecek olan sensin bebişim"
☝Adil Yıldırım taktiği😂32 Yorumla
Soran+1 yılAhahah bir gün iki gün açmasam üçüncü gün kapıya gelir kesin :D
- +1 yıl
Yap o zaman
Aşk İlişkileri konusunda 840 cevap paylaştı. O zaman ayrıl. Her ilişki evliliğe gitmek zorunda değil. Her ciddi ve uzun ilişki de hemen evliliğe bağlanmak zorunda değil. Bu iki kişinin karşılıklı isteklerine bağlı bir şey. Senin isteğin evlilikse, onunki sevgililiğe devam etmekse o zaman yollarınızu ayırın. Çevrenin baskısıyla olacak şey ve alınacak karar değil bu. İki tarafın da istemesi lazım aksi halde mutlu olamazsınız. İkna edilmişlerle yola çıkılmaz, inanmışlarla çıkılır. Bu da benden sana günün sözü :))
21 Yorumla
Soran+1 yılGüzelmiş teşekkürler :)
- Aşk İlişkileri konusunda 438 cevap paylaştı.
+1 yılSırf çevre ve aile baskısı yüzünden seninde onu baskı altına alman gerekmiyor. Özellikle karşında ki erkekse. Benim tavsiyem o senden bir iyilik istediğinde yüz yüzeyken sende ona karşı artık şu konuyu konuşmalıyız bir birimizi bu kadar yormaya gerek yok diyebilirsin.
04 Yorumla
Soran+1 yıldiyorum bahaneleri sebepleri oluyor hep. Haklı da olabilir ama çevre baskısı da çok olunca engel olamıyorum
- +1 yıl
Ben eşini ya sen çok yoruyorsun. Ya o seni ikisini teraziye koymalısın eğer o seni yoruyorsa ilişkiyi kesmek için bir sebebin var. Çünkü gönül eğlendircek kafa da biri değilsiniz. Eğer sen onu yoruyorsa buna bir son ver yoksa elinde ki erkeği kaçırırsın.
Soran+1 yılbelki de kaçırdım ondan evlenmeyi açmıyor
- +1 yıl
Kaçırdığını onun seni sevdiğine dair kanıtlarla bulabilirsin. Eskisi kadar seviyor mu bunu ilgiyle bağlama ilgisi olabilir sırf başımın etini yemesin diye :) başka yollarla ara. Eğer ilgisi bile azaldıysa geçmiş olsun adına üzüldüm.
Gizli Üye(30-35)+1 yılKatılıyorum benimde konuştuğum birisi var ama bi kere bile yakından görüşmedik mesaj attım bakalım gelecekse gelsin bende böyle devam etmek istemiyorum artık bize yazık değil mi bu zamana kadar yüzüğü takması söz vermesi gerekirdi hem birazda benim hatam var tabiki ama bakalım neler olacak bu iş çocuk oyuncağı değil hayalde değil gerçekte güzel şeyler olsun isterim inşallah
28 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılİnsanların ne dediğini umursama bende hata yaptım kendi aramızdaki problemleri bile canım gibi anlatmıştım kimsenin ağzında bakla ıslanmaz daima kendi kararında yuru insanları umursama
Soran+1 yılçevrenin de baskısı çok ben hemen etkileniyorum
Cevap sahibi+1 yılÖncelikle sana şunu demeliyim ki hiç bir şekilde hiç birsey gerçekleşmeden ve ciddi olunmadan kimseye birsey anlatılmaz bizim en büyük hatamız hemen hersey olacakmış gibi etrafa duyurmamız niyeti ciddi olan bahane etmez ben bunu anladım gerçekten isteseydi bizi yormazlardı boşuna ama tabiki ne olacağı hiç belli olmaz belki Bi anda hersey güzellesebilir sana tavsiyem çevreni sustur kimseyi konuşturma ve bundan sonra dilini tut ne olursa olsun konuşma
Cevap sahibi+1 yılKimseyi De kendine konuşturma hersey nasip de kapatın çenenizi sizi hiç ilgilendirmez de Allah ne nasip ederse o olur
Cevap sahibi+1 yılHayatına burunlarını sokmalarina izin verme sen hasta olursun diyim sana olan sana olur insanlar zaten dengesiz herkes kafadan konuşuyor bisey bilmeden
Soran+1 yılEvet ya bundan o kadar pişmanım ki anlatamam. Ama o zamnlarda birilerini gösteriyorlardı o laflardan kurtulmak için dayanamayıp söylemiştim allah kahretsin o günü
Cevap sahibi+1 yılBende aynı pişmanlığı yaşıyorum:) keşke diyorum şimdi ki aklım olsaydı hiç kimseye soylemeseydm yine gizli kalsaydı fakat üzülme olacağı varmış bundan sonra daha dikkatli olmak gerekir olur olmaz konuşmamak ve sana şunu diyim otur konuş onunla olacaksa olsun hayırlısıyla bende konuscam gerçekten olmayacaksa yollar ayrılsın de ne kendini üz ne de hasta ey ciddiyim bak bizden 1 tane var biz iyiliğimizi istiyorsak kendiniz için en iyisini yapmalıyız ve sunu unutma insanları kesinlikle konuşturma üstüne sanane de seni ilgilendirmez ben olsam ords ağızlarını yırtardm kimseyi konusturmuyorum ben kesinlikle lafımı veriyorum ya da umursamıyorum sende öyle ol
Cevap sahibi+1 yılHerkes kendine baksın kendi çocuklarına kendi hatalarına baksınlar sen özgür insansın öncelikle unutma kimsenin laf etmesine hakkı yok
Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Açık açık konuşmalı ve restini çekmelisin. Seni kaybetme korkusunu kesinlikle yaşamalı. Eğer hala bir şey yapmazsa da yol vermelisin. Daha çok zamanını çalmasına izin vermeden…
10 Yorumla
+1 yılIkna edilmislerle yola cikilmaz. Her sey vaktinde guzeldir. Iste bu yuzden en bastan evlilik niyeti ile baslangic yapilmali olmuyorsa yollar ayrilmali vaktinde. Zaman kiymetli sey.
20 Yorumla
+1 yılEvlilik ciddi bir iş, her iki tarafında hazır olması ve istemesi gerekir bunu. Karşı taraf hazir hissetmiyorsa, ya da istemiyorsa açıkça sana soylemesini sağla. Zorlayarak evlilik olmaz, olsa da sonu berbat olur
30 YorumlaAyyy şu an aynıyız yeminle yazdıklarına harfiyen katılıyorum... sınırını çiz baktın evlilik namına bsy yapılmıyor bırak gitsin.. ne kdr bağlanmış alışmış seviyor olsanda.. seni önemseyen ciddiye alan illaki bunu eyleme döker...
12 Yorumla
Soran+1 yılAynen hadi evlenmedin bir sz bir tanışma bir bilmem ne yapar durumu anlatır vakit istersin. Herşeyin bir adabı var
- +1 yıl
Yok onlar gelip tanıştılar ama adını koymaya yanasmiyolar ailemde resti çekti..2yil oldu iliskime gel git ama birturlu neticeye bağlanmıyor.. Resti çektim kayınvalide istemiyordu.. ne yapsam kabul ettiremedim kendimi.. bozuldu işte. hayirlisi böyleymiş ama resmen bana yaptıklarına üzülüyorum..
Belki evlilik için maddi durumu iyi değildir, kendini toparlamaya çalıșıyordur. Ama eğer iyi olduğu halde hiç dikkate almıyor umursamıyor ise ipini ondan kopar
12 Yorumla
Soran+1 yılarkadaşım toparlasın toprlasın da şimdi başlasa ne zamana toparlayacak o toparlayana kadar milyon tane şey değişir. Birlikte de yapabiliriz herşeyi
Aynı beni anlatmisin ben sohbeti kestim sildim herseyini takiptenden cikartim s. o. ğ. u. d. u. m çünkü hersyeden aşk sevgi bunlar bana nasip olmadı belkide Allah mutlu olmamı istemiyor 😏
15 Yorumla
Soran+1 yılben de öyle düşünüyorum :/
- +1 yıl
iyi ki olmamış s o ğ u d u m yazan birinden kurtulmuş
Soran+1 yıl@kalpsiz97 Çok doğru söyledin bazen gözümüze perde iniyor görmek istemiyoruz
bence açıkça ertelemek istemesinin sebebini sormalısın çünkü şuanki toplumda erkeğe çok fazla sorumluluk düşüyor ve ekonomik bir kriz içinde insanların evlilik yapmak istememesi gayet haklı bir tercih. ilişkinize zarar verecek düzeyde bu konu üzerine tartışmak yerine çözüm odaklı olmanız iyi olur. zor zamanlar geçiriyoruz ve hem kendimizin hem de başkalarının da sorunları olduğunu unutmayalım. hakkınızda hayırlısı olsun.
01 Yorumla
Soran+1 yılBen onu o sorumluluklarla baş başa bırakmıyorum ki bırakamamk içinde şimdi bile elimden geleni yapıyorum o bni düşürdüğü durumu umursamıyor
İşin içine sokmadan onu sana sıra gelmez ertelenir yapılıcak olan şeyler bitmez birikimi yoksada ondan da çekiniyor olabilir birşeyleri hazırlıyordur ya da istemiyordur
02 Yorumla
Soran+1 yılbirikim maddiyatta olabilir ama şimdi bu şartlarda kaç yılda biriktirebilirsin gereken parayı
Aşk İlişkileri konusunda 16,1b cevap paylaştı. Resti cekeceksin sende. Seviyosa yola gelir yoksa zaten zamanini almasin. Agirligini koymuyosan sende de suc var
14 Yorumla
Soran+1 yılbende var suç biliyorum safım ben
Soran+1 yılyirmisekiz
+1 yıluzun ilişki olduğu için evlilik diye tutturmak nedir ya kafanıza sokayım böyle zorunluluklar dayatmayın kimseye
20 YorumlaBence de ayrıl. Evlenmek isteseydi çoktan adim atardı senden beklemezdi. Kıymetini bilen, seninle bir ömür geçirmek isteyen bir insanla birlikte ol.
30 YorumlaSorumluluk sahibi biri değil nesini anlamadın ki 🙄 en iyisi ayrılmak. Çok gördüm 5-6 yıllık iliskiler ama hiç evliliğe ulaşmadı.
20 YorumlaNe istediğini açıkça belirt.. erkek sonuçta karşısına gelinlikle çıksan söylemeden nerden bilecem evlenmek istediğini der.. net ol!
12 Yorumla
Soran+1 yılçok net olduğumu düşünüyorum söylüyorum ama ama işte
- Aşk İlişkileri konusunda 776 cevap paylaştı.
+1 yılEvliliğe hazır değil demek ki... İlişkinde sıkıntı yoksa baskılara aldırış etme her ilişki evliliğe gitmek zorunda değil evlenmeden de mutlu olabilir insan...
00 Yorumla Bak uzun iliskidesin diye bu senin doğru bir iliskide oldugunu göstermez. Cocuk seni kullanıyorda olabilir cinsellik yaşıyomusunuz bilmiyorum, sana ilgisi nasıl bilmiyorum ama eğerki biseylerin gerçek anlamda eksik olduğunu hissediyorsan sana ayrılmanı tavsiye ederim. En azından bir nişan bile yapmıyorsa bu işte bir iş vardır.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı. Her erkek evlenmek istemez. Sorumluluk almak istemiyor belli ki. Böyle birini evliliğe ikna etmen çok zor. Baştan daha ciddi düşünen birini seçmen gerekiyordu öyle bir isteğin varsa.
10 Yorumla
+1 yılBu adam rahatını bozup da evlenmez boşuna bekleme. Evlenmiyorsan bu aşk burada biter diye rest çek bakalım ne tepki verecek.
20 Yorumla
+1 yılHer ilişki evliliğe evrilemez sonuçta böyle bir zorunluluk yok. Eğer kafana çok takıyorsan, bu seni çok bunaltıyorsa çekinmeden konuyu aç ve niyetini öğren. Böylelikle hem sen zaman kaybetmezsin hem de karşındaki kişi.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılKandırıyorlar işte, baştan benim gibi dürüst olunsana
12 Yorumla
Soran+1 yılhakketen niye dürüst olmuyorlar sorsan hepsi sözde adam
- +1 yıl
Yok ya hepsi ilişki yaşamak için, faydacı yaklaşım başka bir şey değil. Nerden bulacak düzenli cinsellik başka
Bende bu yüzden ayrıldım üzülme sen olaya el koymazsan "net tavrını sergilemezsen" daha çok bu ilişki sürer ve yine sonunda üzülen sen olacaksın
40 YorumlaEvlenmek istemeyen bir erkek yüksel olasıkla sevmiyordur
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı.
+1 yılHerkes evlilik düşünmek zorunda degil bence. Ben misal nefret ediyorum bu konudan
01 Yorumla
Soran+1 yılDüşünmek ve evlenmek zorunda değil biz bunu anlıyor ve anlayışla karşılıyoruz. Ama biri evlenmek isteyip diğeri istemiyorsa evlenmek isteyene da saygı duymalı. Ben evlenmek istemiyorum diye dürüstçe söylemeli anladın mı yani bende düşünüyorum ama yok yan battı çamura girdi şeylerle oyalanılmak istemiyorum sadece ben artık hayatım net olsun istiyorum.
+1 yılErkek alışmış beleş ilişkiye evlilik istemez. Ciddi de düşünmüyor gibi bu yaa. Düşünsene bu yüzden ayrılık olacak ileride
00 YorumlaUzun süreli derken, ne kadar uzun bir süreden bahsediyorsunuz?
02 Yorumla
Soran+1 yıl6 sene
- +1 yıl
Açık ve net bu kişi sizinle gönül eğlendiriyor, sizinle evlenmeyi düşünmüyor ve muhtemelen ya zaten evli ya da evlenmeyi düşündüğü başka birisi var. Ben 6 sene beklemezdim 6 ay sonra direk evlenme teklifi ederdim, en fazla 1 sene beklerdim. Bir kadını oyalamak, bence en büyük kabalıktır.
Al karşına her şeyi açıkça konuş. Konuşamıyorsan uzunca yaz. Derdi ne öğren sor. Net ol. Ondan da netlik beklediğini söyle.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı. Senin ciddi konuşman lazım artık evlenmek istediğini eğer öyle bir düşüncesi yoksa boşa vaktini almasın..
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılSeni oyalıyor. Bu zamanda evlenmek de artık ayrı bir cesaret gerektiriyor. Sen hemen şak diye evlenirsin başkası ile zaten istersen bırak.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılBi an önce evlilik yoluna girilmezse bu ilişkinin biteceğini, senin gideceğini düşünmeli
16 Yorumla- +1 yıl
baskı çözüm değildir hem de hiçbir konuda, evliliğe ulaşan yol baskıyla gidecekse hiç evlenmeyin daha iyi.
- +1 yıl
@concertamx baskı değil ki bu. Karşılıklı istek söz konusu. Kız der ki "ben evlilik istiyorum benim ilişkiden beklentim bu eğer sen istemiyorsan birbirimize uygun değiliz demek ki" Olay bu aslında.
- +1 yıl
@concertamx evlenmezsek ayrılırız değil olay
- +1 yıl
Günümüzde evlilik tek kişinin omuzlarına yüklenecek bir şey olmaktan çıkmalı özellikle böyle bir ekonomide ve erkekler genelde bu sebepten ötürü evliliği düşünemiyor evlilik konusu açıldığında bu konudan kaçma gereksinimi duyuyor siz ne zaman evleneceğiz diye sormak yerine her konuda yanında olduğunu belirtirseniz o da bu konudan kaçmayacaktır daha ılımlı olacaktır temel sebep budur, hep kızlar sorar ne zaman evleneceğiz diye hiç erkeklerin sorduğunu duydunuz mu yok sebebi de zaten yüktür bir erkek için bu durum. Siz belki düşünmüyor diyorsunuz ama emin olun sizden daha fazla düşünüyordur bu konuyu ve sırf bu sebepten bir erkeğe ilişkinin biteceğini düşündürmek eziyetten başka bir şeye dönüşmüyor... ha bakarsınız kişinin maddi bir kaygısı yok ve uzak duruyor o zaman salın gitsin bu kadar basit düşündürtmeye gerek yok zaten düşünmüyordur sizi.
- +1 yıl
@concertamx Bu devirde kimse kimsenin omzuna yüklemiyor sorumluluklarö, bahane bunlar. O yüzden baştan yanlış söylediklerin zaten.
- +1 yıl
Ne mutlu sana o zaman kimsenin omzuna bir şey yüklemiyorsan, ama düşüncelerimin arkasındayım.
- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmek istemiyorsa. Fazla uzatma yeni birine arayış içinde ol.
10 Yorumla
+1 yılEvlilik her zaman olur anın tadını çıkartın boşverin 👍🏻😁
10 Yorumla
+1 yılEvlilik güzel ama çok da zordur çocuk yapmak çok güzeldir ama çok da zorduk öncelikle bunlara hazır mısınız ve bence aşk değilde karakterlerin uyduğu bir evlilik mutluluğa götürür sizi
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen de ikki sohbet sonrası konu evliliğe geliyor!😂 Yok yani öyle böyle değil ya dünyanı öbür ucunda olsada daha sohbetin başında evlilik teklifi alıyorum.😂
10 Yorumla
+1 yılSen ciddiyetini koruyamadığın için oluyor eğer ciddi olduğunun farkına varırsa oda ona göre davranır örneğin bu gün söyle yarın konuyu değişirse cevap verme soğuk davran en fazla 1 hafta sonra söylediklerini ciddiye alır
18 Yorumla
Soran+1 yılciddiye almadı ayrıldık anladım dedi ama şimdi gene aynı
- +1 yıl
Ayrıldıysanız şimdi nasıl aynı oluyor
- +1 yıl
Beni dinler misin bilmiyorum ama bu hayatta kimseye eyvallahın olmasın bu kişi annen baban dahi olsa
- +1 yıl
Kim sana ve düşüncelerine nasıl saygı duyuyorsa sende öyle yap
- +1 yıl
Eğer böyle yapmazsan çok kaybedersin ama dediğimi yaparsan gidenler seni hak etmeyen kişilerdir ve bu senin için daha hayırlıdır
Soran+1 yılayrıldık barıştık sonra anladım diyince
öyle de insan yanına yoldaş arıyor- +1 yıl
Evet emin ol bende arıyorum ama onun gibiler insana yoldaş olmaz, olsa olsa yük olur belki şu an yanında diye fark etmiyorsundur
- +1 yıl
Yoldaş dediğin yük olmaz yükünü hafifletir eğer o kişi ailenin sana yaptığı yükü hafifletip yardımcı olmuyor ise bırak gitsin
+1 yılEvleneceksen evlenelim evlenmeyeceksen ayrılalım. Ben bıktım de.
10 YorumlaÇok zor bir devirde yaşıyoruz. Bu devirde erkekler maddi durumlardan ötürü evlenmek istemiyor bile. Ulan evlenmeye bile korkar olduk
20 YorumlaEv bohça eşya derken bunlar icin bütçe gerekli o yüzden
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı. net değilse ciddiyete varmıyosa ayrıl. Bunu da belirt. Neyi bekliyo acaba
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu çok saçma bir örf adet illa evlenmek zorunda değilsiniz ya da hemen evlenip çoluk çocuğa karışmaya belli ki sevgilin istemiyor sen de sıkma o kadar.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılHer ilişki evliliğe gitmek zorunda değil, o zaman ayrıl
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı. Bazı şeyler ha deyince olmaz sabırlı olman gerekir anlamaya çalış onu
00 Yorumla
+1 yılİşi ne birlikte olduğunuz insanın birde ciddi konuşmada ne cevap veriyor size.
00 YorumlaOlmuyorsa ayrıl hani demeki seni sevmiyor ya da soğudu başkasını bulmuştur
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 502 cevap paylaştı.
+1 yılEvli olarak yaşanacak şeyleri bekarken yaşarsan evliliğe gerek yok gözüyle bakabilirmi
00 Yorumla Bu zamanda evlenmek için akıl sağlığını yitirmiş olmak gerek.
00 YorumlaEvlilik için konuşmuyor belki senle veya hazır değildir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılamacı nikahsız ömür boyu seni kullanmak
ayrıl ondan31 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılhakkın olan evliliği iste
Aşk İlişkileri konusunda 6,6b cevap paylaştı. Adam mutlu halinden evlenip te başa bela mı alacak seni
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOnun ciddi şeye evlilik düşündüğü yok bence kafa başka yerlerde
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvliliğe gerek kalmadan yaşadıklarınız varsa ondan dolayı gelmiyor
Evlilikte dair her şey olmuş zaten00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe kadar süredir birliktesiniz? Çoğu kişi bunu sormuş ama cevap vermemişsin?
02 Yorumla
Soran+1 yıl6 yıldır birlikteyiz
Cevap sahibi+1 yılEvet uzunmuş cidden. Adil yıldırım izleyebilrisin bu konu hakkında videosu vardı
Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı. sıkıldıysan bırak Allah aşkına kimse dünyanın merkezi degil
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,4b cevap paylaştı.
+1 yılGelecek kaygısı olabilir ya da maddi imkanlar vs geliyorsa kes gitsin uğraşma
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlenen erkek nafaka tazminat ihanet iftira ve başkasın dan çıkan çocuktan başka bir şey görmez oldu niye evlensin
00 Yorumla- Devamını Gör (89)
Devamını Gör(134)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Uzun süreli bir ilişkim var ama konu evliliğe bir türlü gelmiyor, bu neden olabilir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler