Boşanmayı düşünüyorum artık evlilikten bıktım sizce ne yapmalıyım?

Eşimle zaten oldum olası kavga ederiz onun özelliklerine geçeyim sorumsuzdur yanlızca dışarıda çalışır evde hiç birşeye el sürmez amenna hadi onu geçtim kendi dökükleri kirlisi vs onları da toplamaz bu gün sümüklü mendilini bile salonda bırakıp gitmiş hadi bunu da geçiyorum bir çocuğumuz var 3 yaşında ona hiçbir şekilde bakmadı hala da bakmıyor sürekli işim yoğun diyor çocuğa anne bakar diyor işe uyuyup uyuyup öğlen 12-1 de gidiyor gece 12-1 de geliyor yine suyunu bile benden istiyor sanki ben onun annesiyim veya biz 5 yıldır evli değiliz de sanki 30 yıldır evliyiz her şey bitmiş bizden geçmiş gibisine yaşıyor romantiklik zaten 0 ben giyimime herşeyime özen gösteririm bakımlı birisiyim ama buda hiç bir işe yaramıyor adam yanlızca midesini düşünüyor bir de şimdi annesi hanımefendiler biraz rahatsız diye her hafta benden ona yemek yapmamı bekliyor üstelik babasida sağ gayet iyi kadının başında durumları da iyi yine yapılır ama kendi işime zor yetisiyorum ve çocuğum çok yaramaz kendime zor vakit buluyorm birde gömlekleri niye 2 haftadır utulemiyorsun diye kavga çıkartıyor bende patladım en son yeter yok şu yok bu evdeyim çalışmıyorum diye çocuk bakıyorum diye bana yükleniyor hep ben onun annesine bakmak onu çocuğum gibi nazlamak zorunda mıyım? Annesi de iyi olsa bari laf sokar sürekli. Kisacasi bu evlilik beni aşırı derece de yordu bir de bana diyor ki millet karnında bir çocuk sırtında bir çocuk kolunda bir çocuk taşıyor sen ne yapıyorsun ki ne işe yariyorsun ki laflara bakın çevremde hiç sırtında çocuk taşıyan da yok ben anlamıyorum kime özeniyor inanın bıktım soğudum bittim uzun oldu ama cok doldum...
Boşanmayı düşünüyorum artık evlilikten bıktım sizce ne yapmalıyım?