Düğün şart.
Hayır şart değil.
Kararsızım.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

bence şart değil
düğün bir grup pekte haz etmediğimiz akrabaların eğlenmesi için sahte maskelerini takıp güya sevincimize ortak olmak için orada var olduklarını gösteren sevimsiz bol gürültülü bir eylem bana göre
Bir gün evlenecek isem sade bir nikah töreni yapacağım kararlıyım:)
Merhaba,
Böyle güzel bir soru sorduğun için öncelikle Seni tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum. Hayatım boyunca belki de 2 tane şeyi beğenmedim ve bana her zaman için saçma geldi, birincisi düğün yapmak, ikincisi yılbaşı kutlamak, bunların ikisi de hiçbir şekilde bana mantıklı gelmiyor. Gerçekten merak ediyorum Peygamber efendimiz döneminde ya da eski dönemlerde insanlar evlendiği zaman böyle org düğün salonu vesaire şeyler olmadan, evlendikleri zaman o evlilik görünüyor mu? Ya da insanlar bir şeylerden eksik bir kalmış oluyor? Tabii ki hayır, ama kapitalist sistemin insanlara getirdiği saçma sapan nedenlerden dolayı ve saçma sapan sebeplerden dolayı kendilerini kandırmaktan başka bir şey yapmadıklarını söylemek isterim. Bugün evlenmeyi kalkıyorsunuz zaten geçim şartları fazlasıyla insanlara zorlarken bunun yanında kadına takası adete geleni örfi derken söz nişan kına Bir de düğün gibi saçma sapan şeyleri meydanı çıkararak aslında o kadar çok parasal israf yapılıyor ki bu yapılan israflar ile İnsanlar bir ömür geçinir. Neymiş efendim hayatta bir defa evleniyormuş neymiş efendim bir defa şey oluyormuş ama nedense bilmiyorum Bu bir defa evlilikler sadece kadınlara yapılıyor gibi ya da erkekler evlenmeye gibi davranılıyor düğünlerde bütün yük erkek tarafına sırtına yükleniyor, bakın aşağıdaki yorumlarda görüyorum düğün olmadan evlilikte mutlu olan insanlar var, peki düğün olup aylar sonra boşanan insanlara ne diyeceksiniz? Saçma sapan müzikler eşliğinde kulakları patlayacak şekilde çalan müzik eşliğinde insanların deli gibi zıplaması ya da afedersiniz insanlar düğünde oynarken karısının kızının g***** başına bakmasını ne diyeceksiniz? Hem bir defa sizin düğün dediğiniz saçmalıklar Hayır ve mutluluk biliyorsunuz ama aynı zamanda birçok haramın işlendiği ortamdan Hayır bekleyerek evlilik yapıyorsunuz O yüzükten nasıl Hayır bekliyorsunuz ki? Kesinlikle düğün olayı şu devirde en saçma olaydır zaten gitgide gelen zamlar yüzünden insanlar artık bence düğünün yapmaktan da geri duracaktır, düşünün bugün aşiretler bile düğünlerde belli kısıtlamalara gidiyor.. bunun yanında sadece bununla kalmıyor ki yok gelin kapıyı açmıyor yok gelin arabadan inmiyor gelin şunu yapma ya gelin bunu yapmıyor diye tek amaçları erkekler tırtıklamak, ondan sonra da birkaç ay sonra anlaşamıyor adamı evinden uzaklaştırma kararı aldırıyor adam yaptığım masrafları aldığı evin borcunu öderken adam aldı evde oturamıyor, Bu da yetinmez gibi adam nafaka ödemek zorunda kalıyor boşandıktan sonra, nişanda sözlü derken yüzüğünü al bilmem neyini al takısını al ondan sonra düğününü yap masraf altına gir, sonrasında da en küçük bir anlaşmazlık da uzaklaştırma kararı al yıllarca nafaka öde, ondan sonra da çıksınlar yok adalet yok eşitlik bilmem ne desinler. Neden sadece bu eşitlik kadınlara uygulanıyor? Evlenmek için düğün kesinlikle şart değil sadece tekrar ediyorum kapitalist sistemin ve kibirli kadınların erkekleri sömürmek adına yaptıkları saçma sapan gösterilerde ve deli gibi zıplamaktan ibaret olan bir saçmalıktan geliyor.
En iyi görüş için teşekkürler
Düğün = Akraba eş dostun karnını doyurup, evlendiğimize iyice ikna edelim.
O parayla balayına gidersin, evine daha güzel bi televizyon alırsın, bankaya koyarsın "durur". Bunun hastalığı var, işsizliği var. Etmeyin eylemeyin. Düğün nedir. 2022'ye giriyoruz nerdeyse :))
Yıllardır her yerde konusu açılınca söylerim. Düğün başlı başına bir aptallık! O kadar paranın tek ve dandik bir gece uğruna harcanması cidden mantıksızlık.
Teşekkürler.
Cevap
3Cevap
Bana saçma gelen bir olay zaten.. Nikah olsun kafi.. Keyifli geceler..
Yaa ama düğün olmazsa olmaz :// ama böyle en güzelinden olacak 😀
damat yandı lasjkdalksdaş :D
biz düğünsüz evlendik gayet güzeldi, ne saçma sapan halayla ugrastık, ne kına gecesiyle. acıkcası düğünün masrafını da cebimize koyduk borca girmedik bosuna, tek bir gece millet eglenecek diye dünyanın masrafına girmek enayilik bence.
Dugun yapacak adam bunun masrafi için önceden birikim yapar zaten. Kendisi yapmamissa ailesi yapmıştır. Sağdan soldan gelecek takılar da var. O yüzden bu borç harç meselesini bahane etmeyin.
Sevdikten sonra beraber olduktan sonra sade bi nikah daha güzel bence
Düğünü gereksiz buluyorum
Evlenirim benim için düğün şart değil.
İmza kağıt üzerinde asıl olan devamını getirmek
Düğünsüz evlilik mi olur, evlenmeyenler için şart
Düğün yapmadan da evlenirim.
Çok gerek yok
Şart değil
karasızum
Düğün istemem
Jayır tabiki
Evlenirim