Seviyorsan vazgeçmek imkansız. Sevdiğinden vazgeçince ona iyi geleceğini nerden biliyorsun? Bilemezsin. Sevgi vazgeçebiliyorsan gerçek değildir. Yanında durmaya çalışırım, tabii beni itmiyorsa. Bazen insan sevdiğini üzmemek için ve zarar vermemek için uzaklaşmak isteyebilir. Ama bu yanlıştır. Güçlü bir sevginin alt edemeyeceği zorluk yok. Böyle anlarda sevdiğim adam tutuyor kollarımdan :D iyi ki de tutuyor.
Daha önce oldu bu. Onun ciddi ailevi durumları ikimizin de başımıza bela olmasın, birbirimize bununla zarar vermeyelim diye birbirimizden vazgeçmek zorunda kaldık. Ama sevdiğim bana 19 gün sonra benim sesimi duymak, benimle konuşmak, beni özlediğini belirtip bu konular üzerinde durmak için tekrar konuşmaya çalıştığı gün, bunun bir son olmadığını anladım. Şimdi ise ona bir söz verdim. Bir daha asla bunun bir son olduğunu düşünmeyeceğim. Hatta tersine, onun bana ulaşacağı güne kadar bekleyeceğim. Söz verdim. Sözümü de tutan bir insanım.
İnşallah. Onu çok özlüyorum ama onun da beni özlediğinden artık eminim. İçim rahat.
Benim ona ulaşma şansım %0. Ama o bana ulaşmak istiyor ve zor da olsa bir nebze şansı var. O günü bekleyeceğim. Bana tekrar yazacağı günü... O güne kadar bekleyeceğime söz verdim. Geçmişte o gitti sandığım için yeni denizlere yelken açma kafasında görüştüklerim olmuştu. Bunu kendisine de belirttim ama neyseki sıkıntı etmedi. Çünkü onu özlediğimi biliyor en azından. Onu sevdiğimi de biliyor. Anlayışla karşıladı beni ve söz verdiğimde o da o anı bekleyeceğini söyledi. 😌❤️
Beni çok özlediğini de biliyorum. Hatta biliyor musun onun bana zarar verdiğini düşünmesiyle istiyorsan devam ettirmeyelim ben sana çok zarar verdim. Başkalarıyla görüşmek istiyorsan saygı duyarım demişti. Ama gerçek şu ki ben de aynı şeylerin tersini düşünüyorum. Benim yüzümden çok şeyi göze aldı, çok fedakarlık yaptı. Eğer başka denizlere yelken açma hakkı varsa ancak onda var. Ama o, tüm bunlara rağmen beni seçti.
İşte bu yüzden onu hayatımdan silmek istemiyorum. O hayatımda gördüğüm en fedakar kızdı. Birbirimizden bu konuda özür dilerken görmen lazımdı. Çok tatlıydı. 😌
Ben başka denizlere yelken açıyorken, o bana "Gerçek aşkını bulunca onu çok sev olur mu?" diyip veda ettiğinde bile ben hala kendimi ona ihanet ediyormuş gibi hissediyordum. Bu yüzden yapamadım. O haricinde kimse beni anlamıyordu. Artık onun hislerinden de emin olduğuma göre, asla da başkasına gitme niyetim yok. 10 yıl bile geçse artık onu yine beklerim. Yeter ki gelsin. Gelemezse de canı sağolsun. Mutlu olsun yeter. O çok iyi kalpli bir kız biliyorum. Her şeyin en iyisini hak ediyor.
"Senin için senden vazgeçiyorum" cümlesi bana o kadar boş geliyor ki. İnsan sevdiğinden nasıl vazgeçer? Nasıl arkasına dönüp yoluna devam eder? Bence seven insan sevdiği için dünyayı karşısına alır. Ucunda ölüm olsa dahi. Çünkü ölüm zaten hak. Ne bir saniye ileri nede geri alabilirsin. Bunun bilincinde olan insan kol kolay vazgeçmez. Vazgeçende zaten çok sevmemiştir.
Canım yandığında kimseye koşmam. Kendime kapanırım genelde Kendimle şifa bulurum. Sevdiğim kişi için ondan vazgeçerim. Vazgeçme durumum değişiyor. Ona zarar veriyorsam, onu artık sevmiyorsam ve onun bensiz daha iyi olacağına inanıyorsam gitme zamanım gelmiştir artık.
Vazgeçmek gerekir bazen. Onun iyiliği için, kendi iyiliğimiz için. Çünkü sevgi çok zor kontrol edilen bir his. Kapılıp gidince her şey zora giriyor. Düzgünce düşünemiyor, yanlış üstüne yanlış yapıyor insan. Kendinden taviz veriyor, sıkıntılara giriyor. Vazgeçmek gerekiyor
Hayır umrumda bile değil ne yaparsa yapsın artık sevmiyorum zaten bıktım usandım bir değil iki değil üç değil dört değil dokuz aydır giden bir şey ama ortada hiçbir şey yok boş yani birisini sevmek değer beklemek 2021 bana bunu öğretti bir erkek asla bir kadını sevmez Özellikle kendini seven ve kendisine değer veren bir kadına asla Sevemez birisi
Gerektiğinde vazgeçmeyi bilmelisin. "Biz" olarak devam edemiyorsak "o ve ben" olarak devam ederiz. Ailevi engeller olur ya da daha farklı problemler. Bu sorunlar aşılamıyorsa severek de olsa vazgeçmek durumunda kalırsın. Bazı kaybedişleri kabullenmek insanın kendi adına yapacağı en doğru şey olur...