+1 yılMerhaba,
Öncelikle hayırlı mutlu huzurlu bir gece diliyorum Allah rahatlık ve huzur versin inşallah her daim, Şimdi öncelikle bizim insanlarımız kıskanmak ve paranoyaklık aklına birbirini karıştırıyor, yani insanlar her yaptığı hareketin bir kıskançlık ve sevgi gösterisi olduğunu sanıyor ama böyle bir durumun olduğunu düşünmüyorum. Bir insan birisiyle evli veya ilişki yaşıyorsa hayatında olan kadının rüyada erkeğin karşı cins olan kadın ya da erkekle iletişimine ya da onunla fazla içli dışlı olmasından rahatsız olabilir, onu çok sevdiğini ve onun başkası ile bu kadar içli dışlı olmasından rahatsız olduğunu dile getirerek güzel bir şekilde konuşarak karşı cins olan insanlarla biraz daha mesafeli olması gerektiğini iş veya kusur oranına gerekçeler olmadığı müddetçe laubali düşünceler içinde olmamasını, böyle tatlı bir trip atarak gösterebilir. Bu insanların hoşuna gider, sevdiği insan tarafından sevildiğini hissetmek kıskanma duygusunun olduğunu onu sahiplenmesini özellikle bu konuda Kadınlar erkeklere oranla daha fazla isterler, tabii ki bunun sonucunda da hayatımızda olan erkek ya da kadının karşı cins olan davranışlarına daha fazla dikkat etmesini gerektirebilir. Yani bunlar hoş ve tatlı duygulardır.
Ama şimdi buradaki asıl sorun şurada başlıyor insanlar böyle bir şüphe şeklinde ilişki içerisinde oldukları insanları devamlı kontrol etmek işte WhatsApp'a ne zaman girdi telegram hesabını ne zaman kullandı ya da kiminle konuşuyor ne yapıyor diye telefonumu gizli gizli karıştırmak işte sen bu mankenin fotoğrafını niye verdin bu kıza niye selam verdin bu sana niye mesaj attı, böyle paranoya şeklinde durmadan aynı kelimeleri kullanarak, ya da durmadan suratına asarak çeşitli tripleri ve hareketleri girerek, yani kısacası durmadan arıza çıkararak ve ağzına gelen her şeyi sayarak sana güvenmiyorum beni aldatmasından şüphe duyuyorum şeklinde hareketler içerisinde bulunursa bir insanın yapmayacağı varsa da yani bazı insanlar geçmiş ilişkilerinde güvensizlik yaşadıysa ve geçmişini saklıyorsa önündeki arkasındaki insana da her daim güvensizlik verilecektir ve kendi açığını kapatmak için hastalık ve psikolojik durumunu bir kenara bırakmak için hayatında olan erkeği ya da kadına ya işte ben seni çok seviyorum sevdiğim için böyle yapıyorum diğeri kendini kandıracak tır ama böyle insanlar hastalıkları psikolojik sorunlu olduğu için okuduğu bir kitabı izlediği bir film izlediği bir program üzerinden dahi aldatılma senaryolarını kendi hayatına uygulayarak, hayatındaki olan insanın her zaman kendini aldatacak şüphesi içerisinde niye ona baktın niye onunla konuştu şeklinde paranoya halini yapar bunun da adını kıskançlık denir. Çünkü hastalıklı kişilerin onun ayrımını hiçbir şekilde yapamazlar O yüzden kıskançlık duygusu kişiye göre değişir kafasındaki psikolojik duruma göre değişiklik gösterir.21 Yorumla- +1 yıl
Pekinbu durumdan nasil kurtuluruz
En İyi Cevaplar
+1 yılHayır seven insan kıskanır. Yani güvense bile kıskanmalı kimse yokken bile kıskanmalı, ama yani dozu kaçmamalı. Mesela daha güzel şeyler söyleyebilmek için bile kıskanmalı. Hatta Fatuk Nafiz Çamlıbel in şöyle güzel bir şiiri var.
ALLAHISMARLADIK
Elimi beş yerinden dağladı beş parmağın,
Bağrımda da yanmadık bir yer bırakmadan git...
Bir yarın göçtüğünü, çöktüğünü bir dağın
Görmemek istiyorsan ardına bakmadan git!
Yavrusunun yoluna dalan bir dul bakışı
Andırıyor ışıksız evinde pencereler.
Biraz yeşermek için beklesin artık kışı
Çağlayansız yamaçlar, suyu dinmiş dereler.
Bir sarı yaprak gibi düştü gönlüm yoluna,
Buğulu gözlerimden geçmediğin gün olmaz:
Benim kadar titremez hiç bir yiğit oğluna,
Hiç bir ana kızına bu kadar düşkün olmaz.
Bin fersahtan duyarım kimle gülüştüğünü,
Alnından öz kardeşim öpse ben irkilirim.
Değil yalnız ardına kimlerin düştüğünü,
Kimlerin rüyasına girdiğini bilirim.
Gözlerimi gün gibi kamaştıran yüzünü
Daha candan görürüm senden uzaklaşınca.
Sararırsın dönüşte görünce öksüzünü:
Bir gelinlik kız olur aşkım senin yaşınca.
şöyle iyice duygusal bir anda kulağına okusanız tabi gitsin diye değil ama değerli olduğunu bilmesi için. ☺️10 Yorumla
+1 yılbazı tatlı kıskançlıklar dışında kıskançlığın doğasında ben güvensizliğin yattığını düşünüyorum
Ancak bu güvensizlik hayatındaki insandan ziyade kendisine olan öz güven eksikliğinden kaynaklanıyor kaanatindeyim..
insan hayatına birisini aldığın da onu sever onunla vakit geçirmekten keyif alır ama onun hayatına girdiği için hayatının her alanına müdahale bence edemez eğer bu müdahaleyi yapıyorsa o zaman onun hayatında kendine uygun bir yer aramıyor aksine onun hayatını kendisine göre uyarlıyordur..
Bu kendilerine olan güveni eksik insanının hareketi ve buna kıskançlık diye önümüze servis ediyorlar:)00 Yorumla
+1 yılHerşeyin aşırısı bir sorun göstergesidir bana göre. Kıskançlık dozunda güzel ve verilen değerin, sevginin, aşkın etkisidir. Fakat abartısı güvensizlik kaynaklıdır. Buna kıskançlık denmez, artık adı kısıtlama ve bunaltma olur.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
49Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 37,4b cevap paylaştı.
+1 yılKıskançlık kısıtlama yoksa iyidir
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 43,5b cevap paylaştı.
+1 yılSelam gadası 🙃
Bana göre sahiplenme duygusunun vermiş olduğu bir durumdur.
#gadası00 Yorumla Günaydın,
Kıskançlık özgüven problemine indirilemeyecek kadar ciddi bir olay bence. Yani seven insan kıskanır algısına katılıyorum. Misal ben kendime her konuda güveniyorum. Yaptığım iş, tipim, genel görüntüm ve duruşum. Ben bunlara sahibim diye sevdiğim insanı kıskanamam mı? Hayır tabi ki. Çatır çatır kıskanırım. Bu insanı bir tepkimedir. Garip değil, olması gereken bir durumdur.30 Yorumla
+1 yılKıskanmanın güvenle alakasını anlayamıyorum🤷♀️ benim sevgilim gidicek elin kızıyla canımlı cicimli olacak efendime söyliiim yakın olacak ben de onu kıskanmayacak mıyım yani😀 domuzdan ne farkımız kalır o zaman🤔 seven insan kıskanır, güven ayrı bir boyut
30 Yorumla
+1 yılİnsanlar paylaşmak istememekle kıskanmayı birbirine karıştırıyor. İkisine de kıskanmak dedikleri için anlam karmaşası oluyor. Sevdiğini kıskanmak diye bir şey zaten yok , sevdiğini sakınmak demek gerekir ona. Kıskanmak başkasında olan sende olmayan bir şeyi hasetle istemenin adıdır.
10 Yorumla
+1 yılErgenlere göre güvensizlikten gelir. Ancak insan değer verdiği, sevdiği her şeyi, herkesi başkalarından kıskanır ve paylaşmak istemez. Bu çocuklar içinde büyükler içinde böyledir. Sevgide de başka şeyler de de böyledir. Ancak kıskançlığın üzerine gidip karşı tarafı daha fazla kışkırtmaya gerek yoktur. Sonrasında kıskançlığın sebebi değer vermek sevmek değil, güvensizlik olur. Her şeyi ayarında tutmak lazım.
10 Yorumla
+1 yılBence kıskanmayan sevmiyordur bana göre sevgi ve kıskançlık paralel şekilde büyür. Hastalıklı kıskançlık diye de bir laf var herkesin ağzında sakız olmuş her şeye toksik diyorlar falan çok saçma. Kendi açımdan konuşursak özgüven problemim yok kimse de bunu iddaa etmedi ömrümce buna psikoloğum ve psikiyatristim de dahil benim düşüncem bu. Kısıtlamaya gelecek olursakta birbirimize ve birbirimizin kurallarına uymayacaksak prensiplerimize düşüncelerimize saygı göstermeyeceksek ne anlamı var birlikte olmanın? Ayrıca sözlerimi çarpıtmayın lütfen saçma sapan asarım keserimler aklınızdan geçmesin gayet makul ve mantıklıyımdır. Ayrıca kızların bu rahatlığını anlamıyorum bazı şeyleri ilişkideyken yapmayı düşününce bile ona saygısızlık gibi geliyor ama onlar yap tabi seni kısıtlayacak halim yok ki diyor. Anlam veremiyorum asla siz veriyorsanız siz söyleyin lütfen sayın okuyucu.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılKıskanmak kötü bir duygu ancak bazen sevdiğiniz insan karşı cinsten biriyle konuşurken kıskanma duygusu oluşabiliyor. Bunu kötü bir durum seviyesine getirmemek önemli bence. Güvenmeden kaynaklı kıskançlık varsa zaten o ilişki bir yerde kopar.
20 Yorumla
+1 yılDunyadaki yalanci insanlarin varligi dogru diye birseyin olmadiginami isaret eder? Tanimlari corba yapmayin. Kiskanclik bir insani hayvani canli ya da cansiz herhangi bir seyi paylasamama duygusudur. Kiskanclik sadece kadin ya da erkeklere karsi olmaz. Herseye olur. Arkadasa olur esyaya olur. Guvensizlik ise bu konuyla alakali birsey degil. Guvensizlik bir psikolojik etkidir.
00 YorumlaKıskançlık aşkın doğasında var bunun güvenle bir alakası yoktur. Seven insan kıskanır paylaşamaz. Ama kısıtlamaz kafese de tıkmaz. Sadece guzel ve gerçekten seven insanlar kıskanmayı bilir gerisi sadece öyle görünür.
10 Yorumla
+1 yılHer canlı kıskanır sadece insanlar değil benim olanı sahiplenirim o kadar hadi kalk çay koy
114 Yorumla- +1 yıl
Ya oğlum haha manyak her görüşe ayı emojisi atıyon 😄👎
- +1 yıl
Kahkaha attım sağol kadın 😄
- +1 yıl
Mesaj atıcaktım vazgeçtim yürü git 😄👎
- +1 yıl
Kapalıymış harbi herneyse umarım saçların dökülür kel kalırsın zhaha
- +1 yıl
Yok şey diyorlar fazla sakınılan göze çabuk çöp batar diye saçlarını kafaya fazla takmışsın deli
- +1 yıl
Eferim minik
- +1 yıl
Konuşuruz bir ara git rahat bırak beni artık tımarhane kaçkını 😁
+1 yılKişi kıskançlıktan karşısındaki insana saygısızlık, kısıtlama ya da acısını çıkarıyor ise güveni yoktur.
Lakin içten kıskanıyorsa hafif kıskançlık aşkın belirtisidir.10 Yorumla
+1 yılAşka bağlı kıskançlık diye bir şey var bence
Güvensizlik kıskançlığı daha farklıdır daha paranoyak davranışlar içerir10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılAşka bağlı kıskançlık vardır. Sevgiline istediğin kadar güven onu yine de başkalarıyla görmek istemezsin sonuçta.
10 Yorumla
+1 yılSeven insan illaki kıskanır ama aşırıya kacmadigi sürece... güvensizlikten kaynaklanıyorsa o kıskançlık değildir zaten...
10 Yorumla
+1 yılKıskançlık aşkın doğasında vardır ve gayet normal bir şeydir.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılKıskançlık sevgidendir. Ama dozu önemlidir. Bir tık ilerisi paronayadır çünkü.
10 Yorumla Insan sadece sevfigibi kiskanir. Guvenle alakasi yok.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılİnsanın aşırı sevgisi aşırıcılıktır 2yıl sonra normalleşir ya da gurur yapma mevzusu girdiği için kıskanılır namusumsun diye bi insan kıskanmak gibi sevgisiz kısıtlama turleri girer
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. Bır kac turlu kıskanclık vardır ama hakiki kıskanclık sevdıgını paylasamama baskasını n bakmasına bile
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 13,7b cevap paylaştı. Seven her insan kıskanır bence. Güvensizlikden değil sadece
10 YorumlaKıskançlık kişisel bir özellik her insanda bulunmayan bir duygudur kıskanç insan herşeyi kıskanır herkesi
00 YorumlaSevdiğiniz birisinin ilgisi ne kadar çok başkasına giderse o kadar çok kıskanırsınız
10 YorumlaKıskançlık boyutuna bağlı bir şey bu. Minimal düzeyde hissedilen bir duyguysa sağlıklıdır. Fakat daha ileri boyutları özgüven eksikliği degil kişi kendinden bilir işi meselesidir.
10 Yorumla
+1 yılAşka bağlı kıskançlıkta olur tabi dozunu aşmadan zarar vermeden. Güvensizlikten de olur, güvensizlikten oluşan kıskançlık ilişkiye zarar verir, çekilmez.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılbu kirmizi ip neyi simgeliyor.. aradaki bagi tamam ama var mi bunun bi hikayrsi veya daha guclu anlami
11 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 402 cevap paylaştı.
+1 yılSeven Erkek nasıl kıskanmaz hic aklım almıyor. Çevremdekileride Düşünerek Kıskanmayan Erkekle İlişki Sürmez diye düşünüyorum
01 Yorumla İnsan sevdiğini kıskanır arkadaş bu işin lami cimi yok kıskanmiyorsa kork sikinti var zaten
00 Yorumla
+1 yılKıskançlık birçok şeyden dolayı olabilir bence abartilmadigi sürece sorun yok
00 YorumlaSevdigin insanı kiskanirsin dostum yani bende sevgilime guveniyorum ama insanlara guvenmiyorum.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. Güvensizlikten gelmez , kıskançlık ona güvenmemek değil etrafındakilere güvenmemekten dolayıdır
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 886 cevap paylaştı.
+1 yılGüven problemi değil bence güvenmek , güvensizlik. Seven kiskanir
00 Yorumla
+1 yılAşırı kıskançlık bence güvensizlikten gelir ve kıskanan insanın öz güven eksikliğinden
10 Yorumla
+1 yılasla aşka bağlı kıskançlık diye bir şey olamaz. kıskançlık, kişinin karşıdaki insana güvenmediğini gösterir. özsaygısı, kendisine ve partnerine güveni olan insan kıskanmaz.
10 Yorumla
+1 yılKıskançlık yamamen guven eksıklıgıfır aksını söyleyeni tanımam. Ben beni sevdiğini benden baskası ile olmıcanı biliyorsam neyı kıskanıcam rol mü yapayım buda çirkin olur
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 20,6b cevap paylaştı.
+1 yılGuvensuzlikten gelir seven kıskanir diye bisey yok guvenmeyen kıskanır
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 64,5b cevap paylaştı.
+1 yılGüven meselesi
Kıskanç kişi güvensiz olduğunu itiraf etmeli00 Yorumla Güvensizlikten gelir hic bir zaman yanındaki kişiye güvenmezler neye baktın nereye gittin ne aldın kimleydin olur
00 Yorumlaİhtimalleri düşünmekten kafa bozduk
Ne mutlu yılbaşını beraber sevdikleriyle geçirenlere
Biz yanlızlıgı kendi ellerimzle sectik00 Yorumla
+1 yılKıskançlık dozunda olursa renk katar
10 Yorumla
+1 yılAşka bağlı kıskançlık var kesinlikle
10 Yorumla
+1 yılKıskançlık aşkın tadı tuzu kıskanmayan gevüşşektir
10 Yorumla
+1 yılben aşka sevgiye bağlı buluyorum..
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı.
+1 yılKıskançlık zaten normal bir şey
10 Yorumla Güven probleminden oluyor aşırısı
10 Yorumla
+1 yılAşka bağlı seven kıskanır
10 Yorumla
+1 yılBiraz kıskançlık olmalı tabi ki.
00 Yorumla
+1 yılBence aşka bağlı pek bilmem tabi de
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 678 cevap paylaştı.
+1 yılTamamen bunaltma seremonisi başka birsey değil
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 765 cevap paylaştı. kıskançlığın pek çok nedeni var
00 Yorumla
+1 yılVar bence
10 YorumlaSeven adam kıskanır
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı. Aşka bağlı kıskançlık var
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 36,2b cevap paylaştı. Güvensizlik değil bu
10 YorumlaEda sen uyumuyon mu yav
04 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAşka bağlıdır bence seven kıskanır
00 Yorumla
+1 yılDeli gibi severim, çok kıskanırım
00 YorumlaAbartı olmadığı zaman aşka bağlıdır bence
00 Yorumla
+1 yılAşka inanmıyorum sebebi aldatıldım
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 336 cevap paylaştı.
+1 yılAşka
ba
ğlı00 Yorumla - Devamını Gör (7)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım