Öncelikle hayırlı geceler mutlu ve güzel uykular diliyorum. Elbette nasıl ki yemek yerken yemeğin tadını dilimizle oluyorsak sevdiğimiz insanı gözümüzle görebiliyorsak aynı zamanda sevdiğimiz bir insana özellikle annemize sarıldığımız zaman bir duygusallık ya da bir bağlılık hissi alıyorsak, aynı şekilde aşk hayatında ve evlilik hayatında da insanlar birbirini dokunmaktan sarılmaktan temas etmekten hoşlanırlar. Ama bunun belli başlı sınırları vardır, şunu ifade etmek isterim ki Allah'ın ahiret gününe inanan bir Müslümanın dini nikah akdi ve resmi nikah akdi olmadan, önce bu şekillerde dokunmak öpmek ya da cinsel birliktelik yaşamak zihin aya götürmek ya da bu fiilleri işlemeyi sebep olmak ön ayak hazırlamak şeklinde yaklaşımlar olduğu için benim inancım gereği doğru değildir haramdır. Ama elbette ki evlilik boyutu varsa zaten evlilikte cinsel birliktelik yaşamak birleşmekten uyuma büyük bir önem arz ettiği için evvela sağlıklı bir evliliğin yürümesi ya da gelecek nesillerin dünyaya gelmesi için Allahu Teala tarafından kullandığı belli başlı özellikler verilmiştir. Bundan dolayı da ilişkilerde kesinlikle temas kurmak eğer meşhur ve evlilik hayatı ise kaçınılmaz olmalıdır, ama diyelim ki insanlar haram helal düşünmüyor sadece kendi açımdan yorum yapmayayım, elbette ki insan sevdiği insana dokunmak bir uyum sağladığını hissetmek nasıl fikirlerin uyuşması önemli olduğu gibi o heyecanı yaşamak isteyebilir. Ama bu kesin ve net olarak böyle olmalıdır denemez, ona bakarsanız geçmiş dönemlerde insanlar görücü usulü evlilik yaparken ben bir hikaye dinlemiştim gitmiş olduğum özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde bir abla anlatmıştı, evlendiği adamı hiç görmemiş sadece nikah döneminde görmüş düşünün ve siz dokunmaktan bahsediyorsunuz, ama samimi ve içten bir şekilde söylemişti ki çok mutlu bir evlilik yaşadık ufak tefek sıkıntılar oldu eşim alkol kullandı ama daha sonrasında tövbe etti demişti, yani gerçekten iki insan aynı kültürü ve aynı dili konuşabiliyorsa, birlikte olduğu insanla güzel bir vakit geçirebiliyor sa konuşurken aynı şekilde konuşabiliyorsa kısacası birbirini tamamlayan insanlar olduktan sonra dokunmanın çok da bir öneminin olduğunu düşünmüyorum. Bu zamana kadar uzak mesafe ilişkileri yaşadık gerçek anlamda bir sevgilim olmadı ama mutlu olduğun insanlarla oldu yani mutluluk sadece dokunmak bu cinsellikten ibaret değil psikolojik ve duygusal olarak birbirine iyi gelmekten ibarettir.
senin de dediğin gibi her erkeğin harcı değil dokunmadan sevmek. çok az erkek sever. Bir adam, güzel bir kızla evlendi. Onu çok seviyordu. Bir gün kadının bir deri hastalığı oluştu. Yavaş yavaş güzelliğini kaybetmeye başladı. Bir gün kocası bir iş için ayrıldı. Dönüş yolunda kaza geçirdi ve görme gücünü kaybetti. Ancak aile hayatı her zamanki gibi devam etti. Ama günler geçtikçe kadın güzelliğini yavaş yavaş kaybetti. Adam, sevmeye devam etti ve kadın da onu çok seviyordu. Bir gün kadın öldü. Ölümü adama büyük üzüntü getirdi. Tüm ritüellerini tamamladı ve şehri terk etmek istedi. Arkadan bir adam yaklaştı ve dedi ki: " Nasıl yalnız yürüyeceksin? Bugünlerde karın sana yardım ederdi ". dedi. Adam, cevap verdi: " Ben kör değilim. Böyle davrandım çünkü bu hastalık yüzünden cildinin durumunu gördüğümü bilseydi hastalığından daha çok incinirdi. Onu sadece güzelliği için sevmedim, aynı zamanda şefkatli ve sevgi dolu doğasına aşık oldum. Ben de kör taklidi yaptım. Sadece onu mutlu etmek istedim. Kıssadan hisse : Birini gerçekten sevdiğinizde, insanınızı mutlu etmek için sonuna kadar yanlarında yürürsünüz ve bazen kör davranmak ve mutlu olmak için başkalarının küçük sorunlarını görmezden gelmek bize iyi gelir. Güzellik zamanla solacak ama kalp ve ruh hep aynı olacak. İnsanı sırf görünüşü için değil, içindekiler için sev.
Dokunmak eşittir erkek sevme şekli diye düşünmüyorum ben. Kadınlarda dokunmayı severler. Temas bağımlısı kadınlar da var hatta. Aşk dokunmak ister zaten. Sevdiğini özlersin ve dokunmak istersin. Erkekler de kadınlar gibi dokunmadan sevmek istemezler.
UZAKTAN SEVİYORUM SENİ Uzaktan seviyorum senikokunu alamadan, boynuna sarılamadanyüzüne dokunamadansadece seviyorum ööyle uzaktan seviyorum senielini tutmadan yüreğine dokunmadangözlerinde dalıp dalıp gitmedenşu üç günlük sevdalara inatserserice değil adam gibi seviyorumÖyle uzaktan seviyorum seniyanaklarına sızan iki damla yaşını silmedenen çılgın kahkahalarına ortak olmadanen sevdiğin şarkıyı beraber mırıldanmadanöyle uzaktan seviyorum seniKırmadan dökmedenparçalamadanüzmedenağlatmadan uzaktan seviyorumöyle uzaktan seviyorum seni;Sana söylemek istediğim her kelimeyidilimde parçalayarak seviyorumdamla damla dökülürken kelimelerimmasum beyaz bir kağıtta seviyorum” CEMAL SÜREYADokunmadan sevmek Cemal Süreya gibi adamlara mahsustur 🌺
Uzaktan seviyorum seni kokunu alamadan, boynuna sarılamadan yüzüne dokunamadan sadece seviyorum.
Öyle uzaktan seviyorum seni elini tutmadan yüreğine dokunmadan gözlerinde dalıp dalıp gitmeden şu üç günlük sevdalara inat serserice değil adam gibi seviyorum
Öyle uzaktan seviyorum seni yanaklarına sızan iki damla yaşını silmeden en çılgın kahkahalarına ortak olmadan en sevdiğin şarkıyı beraber mırıldanmadan öyle uzaktan seviyorum seni
sevmek dokunmaktır bana göre.. Dokunmadan sevmek istemedim bu güne kadar ha doğru zaman gelene kadar dokunmayı hissetmeyi ertelediğim beklediğim olmuştur Ama dokunmak nasıl ruhlar birbirine bağlanıyorsa eller de bağlanması.. bir olmak demek çünkü
Çok sevdim be abla... Öyle böyle değil... Saçının teli için tüm dünyaya düşman olurdum... Başka şehirde yanıma gelmişti... Otel tuttum onun için... Aynı yatağa yattık ama aramızda kilometrelerce fark vardı... Yanlış anlamasın diye elini dahi tutmadım o yatakta... Sadece o uyurken izledim... Ve o hiç bir sebep yokken yolu gösterdi... Bir kadın çok sevmeyi hak etmiyordur benim için... O gün bütün umutlarım bitti
Sevginin en saf temiz halidir dokunmadan sevmek. Gözlerine bakarak sanki haykırırcasına sevdiğini söylemek dokunmaktan daha değerli. İlk aşkımdı dokunmadan sevdim 1 buçuk sene sonra elini tuttum ama yğreğim yerinden çıkacak gibiydi. Saf tı temizdi sevgiler eskiden. Ne o elini 1 buçuk sene sonra tuttuğum saf temiz kız kaldı nede benim içimde birdaha o heyecanı bıraktı😢 bana bıraktığı ihanet ömrümce hatırlanacak
Dokunmasın ama sevsin, yatsın yanıma, sarılmasın dönsün uyusun, ev işlerinde yardım etsin ama öpmesin, hesabı ödesin ama elimi tutmasın. Başka? Balkonu da mutfağa katalım mı? Dksksj
Gayette dokunmadan sevebilirler. Eski zamanın erkekleri erkek değil miydi? Bu düşünceyi bir yandan kadınlar çıkarttı erkeklerin onları obje olarak görmesini sağladılar bir şeyi ne kadar çok şımartırsan o kadar doğru olarak gözükür.
Gerçekten güzel tespit. Şu yazılanları okuyunca... eski aşk şiirleri nasıl çıktı sanıyorlar acaba. Hepsi sevdiklerine dokunarak mı yazdılar o şiirleri... dokunmak evet herkes dokunmak ister gözünün içine içine bakmak ister gözlerini kırpmadan. Bazen çaresizdir bazen imkansız... sevmesini bilir söndürmesini de... yeni nesil neden aşktan mutlu olamıyor anlaşılıyor sevmeyi de aşkı da tüketiyorlar. Aşk kalbine kök salmadan dokunmaya başlarsan o kök tutmaz. Aşeka adında dikenli bir sarmaşık cinsidir aşk. Düşünün bu kalbinize kök salacak kalbinize yerleşecek ve filiz ışgın deriz biz tutacak ve o sarmaşıktan sevginiz oluşacak... daha filiz kök salmadan o kökle oynaşmaya başlarsan şıpsevdi olur herkes. Sonuçta ortada
en dokunmayanının bile eli kolu durmuyo. illa bi öpme elleme çabası. sen poponu bacaklarını ellemelerden korumaya çalışıyorsun o çeşitli taktiklerle hep deniyo sen öpme girişimlerini savuşturuyorsun o illa deniyo yeni taktikler. sen durdurmaya çalışmasan akla gelecek her niyet fikir çaba izlenmişlik merak var kafasında... dokunmadan sevebilecek ne birini tanıdım ne de duydum...
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Her erkek beceremez bunu ama sevebilir. Ben de zamanında sevdim, başka seven erkekler de biliyorum. Ha bu tip erkeklerin değeri biliniyor mu derseniz. Hayır bilinmiyor. Bu tip erkekler üzülmeye mahkumlar. Kızlar bu tip erkekleri ellerinin tersiyle itiyorlar. Kızlar adrenalin peşinde. Kızlar üzülmek istiyor... Benim yorumlamam bu kadar.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Zate dokunmuyorlar evli olunca bile tv karşısın da ödün gibi oturup sırtını dönüp uyuyorlar Sohbete bile hasret kalırsın sus hele sus televizyon bakarlar yâda sigara içer yemek yer uyurlar Kaç evli erkek varsa òyleydi gördüğüm bakma kadınlar ezik imaji vermemek için kocalarını övüyor Sevgili olsan o zamanda bir iki dokunup kaçıyorlar değişik kadın kız arıyorlar
Bence bunu herkes (kadın da dahil) beceremez! Ruh meselesi, ruhlar bağlanırsa kalpler dokunursa fiziksel temas arka planda kalıyor ama bunu yapabilen insan çok az
Fiziksel temas da pekçok insan için bir sevgi dili. Herkesin bu konuda düşüncesi farklı olabilir ancak sevgiyi ifade etmek açısından güzel bir yol olduğunu düşünüyorum. Herkes dokunarak sevmek ve sevilmek istemeyebilir ancak karşınızdaki böyle bir istekte bulunduğunda bunun sevmemek olarak düşünülmesi de çok yanlış bence.
Dokunmak da sevginin bir parçası bence, sevdiğim etkilendiğim adama dokunmak isterim zaten temas bağımlısıyım. O yüzden sevgi de dokunmayı barındırıyor bana göre.
Sevebilir erkek arkadaşımla 2. Senemizde ancak birbirimize doya doya sarılabilmiştik. Bu zamanda zaten cinsel şeyler yaşamak için beraber çoğu insan ve bunu aşk sanıyorlar. Çok acınası.
Dokunmadan sevebilen erkek daha kıymetlidir bence şahsen bende öyleyim. Bir kişiyi seveceksen dokunmana gerek yok kalpten kalbe sevebilirsin sadece cinsellikle alakalı değil aşk ya da evlilik neyse işte
Başkalarını bilemem ama ben sevemem. Zaten kimseye dokunmuyorum bile. Sevdiğim kadınla bunu yapmayı istemem gayet doğal. Dokunmak kötü bir şey değil. Kim dokunulmayı, sevdiğinin tenini hissetmeyi istemez ki?
İlkiyse daha kolay sevebilir hiç dokunmadan ya da zor bir ilişkiden çıkıp sonunda birini sevmeyi başarabildiğinde. Onun dışında zor. Hem dokunmadan etmeden sevmesi karşıyı da kıllandırır bir yerden sonra.
Çoğu erkeğin, üzerine atlamak icin fırsat kolladıgı çağımızda cok zor bulunan sevme biçimi. hani şu masaların üstünde, tabakların içinde duran plastik meyveler var ya, elma, armut falan. onları yemeye çalışmak gibidir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Olur ama peki neden dokunmasin. Iki insan birbirini seviyorsa bu gayet normal bir şey. Ne geri kafalı düşünceler bunlar.
Gerçek aşk kaldı mı günümüzde? Amaç sadece cinsellik olmuş ve geri kafalılık değil her önüne gelenle cinsellik yaşayan ergenler buna aşk ve sevgi diyor. Asıl amaç seks ve bende soruyorum dokunmadan sevebilir mi? Eğer evet dokunmadan severim diyebiliyorsa o gerçek ask ve sevgidir. Tabii ki aşkın sevginin olduğu yerde zamani gelince dokunsun öpsün...
Önemli olan sevgiyi hak eden kim var diye sormak lazım. Bence dokun veya dokunma yarın çekip giden oluyorsa sevginin anlamımı olur. Dokunmakta illa sarmaş dolaş olmak değildir tabi.
Hiçbir erkek dokunmadan sevemez efendim.. Severim diyen yalan söyler..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bir insani dokunmadan elbette sevebilirsin. Ama eksik bir sevgi olur ama elbette sevebilirsin. Dokunursan o ilişki o sevgi beslenir güçlenir. Ama elbet ki dokunmadan severler herkese sevebilir.