Selamlar.❤️ Öncelikle hayatımızda olan çoğu kişi aslında değişmiyor, kişi hep aynı fakat o ilk aşık olma evresinde insanın gözü çok kusur görmüyor ve birçok şeyin farkında dahi olunmuyor, karşında ki kişi sürekli hata yaptıkça ve bir şekilde sürekli üzülmene neden oldukça, yavaş yavaş açılıyor o göz ve senin aslında kafanda ve kalbinde gördüğün insanın bambaşka biri olduğunu farkediyorsun. Sen öyle görmek istemişsindir çünkü, tüm kötü şeyleri bir kenara atıp, kendi gözünde onu mükemmeleştirmişsindir. Kimisi de gerçekten başta kendilerini olduğundan çok çok farklı gösterip, sonrasında içlerinde ki pislikleri ortaya döküyorlar. Bazıları sevdikleri için ısrarla görmezden gelip devam ediyorlar fakat bir insanın kendisine yaptığı en büyük kötülüklerden birisi bana göre, böyle birine katlanarak, kendisini zerre düşünmemesi...
İnsanoğlu çiğ süt emmiş manası buradan geliyor sanırım. İnsanı tanıdıkça karakterini öğreniriz. Başta insanlar karşındakini kandırmak yerine olduğu gibi davranışlar sergileseler zaten sorun olmaz. Bazen bende bunu fark ediyorum. Maddi güç zaten apayrı durum. Birazcık makam mevki veya para sahibi olunca tamamen değişiyorlar. Değişkenliği hiç sevmem. Değişken olanlardan uzak durmaya özen gösteririm. İnsanları kandırmaya kimsenin hakkı yok. Bunu kimseye kendim hayatım boyunca yapmadım. Çünkü kendime yapılmasını istemediğim bir şeyi başkalarına yapmaya hakkım yok. Öyle makam mevki sahibi olupta değişenlere zaten gerekli iğneli sözlerim oluyor. Özellikle bizim aşirette akrabalar. 😃 Dün şeydin bugün koktun derim. Belediye başkanıymış bilmem beyinin başkanı. Yok vekilmis bilmem neyimin vekili. 😃 Öyle kuklalik yapacak yapacak sanıyorlar veya yalakalık ama ben olamam işte. Uzak durmak en güzeli değişkenlikten. Çünkü öyle toplum nezdi seni de içine çeker. Öyle olmaktansa yalnız kalmayı tercih ederim.
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum: Sevdiğimiz insanlar değişmez, hatta hayatta kimse değişmez. Sadece sen en başta yeni tanıştığın kişiyi kendi gözünde farklı bir profile oturtmuşsundur, zamanla onun davranışları ve söylemleri ile gerçeklerle yüzyüze kalırsın, bunu da sevdiğim insan çok değişti diye yorumlarsın. Bir de bazı insanlar, özellikle aşk ilişkilerinde kendilerini olduğundan daha farklı takdim etme yoluna giderler, bu da bir etkendir..
Sanırım hayalleri ile gerçekler uyulmadığı için ve hiçbir şey yapmadan karşıdan bekledikleri için değişiyor insanlar. Tavada yarım saatte çocuk yapılsa kimse hamileliği çekmez ya da yattığı yerden para kazanma şansı olsa işyerine gitmez insanlar. Beklenti kötü, anı yaşamayı bilmiyorlar ve sanırım hiç öğrenemiyecekler!
Nedeni bilinmez. Değişen kişi bile bunu çoğu zaman reddeder. Oda bilmez değiştiğini ve nedenini. Bu durumda sonuç odaklı olmak en iyisi. Yani nedeni önemsiz. Değişti ve bitti diye düşünüyorum genelde. İnsanlar değiştiği zaman ben hep "Biliydim böyle olacağını " derim 🤣
vazgeçilmez olduklarını sanıyorlar.. yani her şeyi yaparım o benden vazgeçmez affeder sanıyorlar bir kaç küçük sorunu görmezden gelince sanıyorlar ki ona muhtaçsın
Bu özgüven onları cüretkar yapıyor işte.. sonrada onları o güven noktasından vurup yoluna devam ediyorsun onsuz
Birçok etken olabilir. Kimi neyin değiştirebileceği önemli olan bence. Çevre, maddiyat, o ana kadar hiç yaşamadığı boyutta değer hissetmesi gibi onlarca sebep olabilir. Bazen de kimse değişmiyor aslında, baştan itibaren bakıp görmüyoruz gerçekte olanı.
Neden değişiyorlar bilmiyorum ama değişmeyeceğine neredeyse emin olduğum insanlar bile değişti. Sanırım insanların karakteristik özelliklerinden birisi değişmek. Heraklitosun da dediği gibi; "değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
Şöyle söyleyim.. biri sevmek bütün kredileri eline vermektir ve o bütün kredileri kullandığında artık karşımızda sevdiğimiz değil, bir yabancının durduğunu farkederiz.
Değişim insanlar için sınırı olmayan bir süreç. Hepimiz değişiyoruz, çünkü yaşadığımız her olay bizi daha farklı bir boyuta taşıyor. Her olayda farklı bakış açıları, yeni tecrübeler, yeni yollar keşfediyoruz. Tanıdığımız diğer insanlar da bizim kadar bu süreçten etkileniyor.
Aslında bakarsan insanlar değişmiyor. Biz onların değiştiklerini düşünüyoruz. Herkesin maskelenmiş bir yüzü, yönü var. Bazı etkenler o yüzleri, yönleri ortaya çıkarıyor. Bunlar bizim onlarda görmeye alışkın olmadığımız yüzler, yönler olduğu için de değiştikleri kanısına varıyoruz. Bir insan içinde ne varsa dışına onu vuruyor. Kimsede sonradan para hırsı, doyumsuzluk vs gibi şeyler oluşmuyor. Bunlar zaten insanın içinde var olan şeylerdir.
Genelde sevdiklerimiz ya para görünce ya da konumu yükselince değişir burdan anlasilan sevdiklerimizi gerçek manada tanimamami. Neden sevmedigimiz insan değişmez çünkü o kişinin bütün olumsuz yönlerini görebildiğimiz için. Sevdiklerimizi ise tanimamamiz sonunda hayal kırıklığına ugramamiz bizim doğru insanı secmedigimizi ve sevgimizin mantigimizin önüne geçtiğini gösteriyor
Benimkisi parayi görunce degisti araba alcam gezcem tozcam demeye başladi niye bilmyrm.. bildigim tek şey çevre çok önemli benimkisinin arkdaşi yoldan çikardi araba sevdasi soktu aklina aşkimizin önune gecti.. Çevresindeki insanlara bakcaksn bosuna dememisler bana arkdasini söyle sana kim oldugunu söylym üzum üzume baka baka kararir...
İnsanlar sıkılır, monoton bir hayatı olduğunu düşünenler genelde değişime en çok ihtiyaç duyanlardır ve sevginin bu noktada onlara karşı bir etkisi kalmıyor. Sevgi tek başına kimseye yetmiyor.
Menfaatini düşündükleri için kendilerini insanlardan üstün gördükleri için değişim gösterirler o yüzden herkes birbiri ile yarışıyor halbuki kimsenin kimseden bı üstünlüğü yok.
İnsan neyin yokluğunu çekince onu ararmis insanın karnı acıkınca aklına yemek gelir yemeğini yersin o ihtiyaç bittiğinde bu kez aklına başka bir ihtiyaç gelir insanın duygularida böyledir duygular doyduktan sonra artık insan değişmeye başlar
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Sevildikce bi tarafları kalkar değişir havalanir dünyada tek oymus gibi davranir