Detaya katılıyor musunuz? Bu konuda sizin fikriniz nedir?
Aşk öyle derin bir ihtiyaçtır ki onsuz yaşayamazsınız; ya kendisi ya da yedeğini ararsınız. Yedek sahte olabilir ama en azından bir süreliğine aşık olduğunuz hissine kapılabilirsin. Sahtesi bile keyiflidir. Eninde sonunda sahte olduğunun farkına varırsın; o zaman sahte aşkı gerçeğine dönüştüremezsin, o zaman sevgili değiştirirsin.
İki olasılık var; bu aşkın sahte olduğunu anladığında kendini değiştirebilirsin, sahte aşkı bırakıp gerçek bir aşığa dönüşebilirsin. Diğer olasılık ise sevgilini değiştirmektir. Aklın seçtiği yol budur...
Bu sözden yola çıkacak olursak insanların sıkça sevgili değiştirmesinin sebebi sevgililerini nefslerini doyuracak köleler olarak gördükleri için, adeta kullandıkları bir şey olarak gördükleri için normal olarak insanlar kullandıkları şeylerden çabuk sıkılırlar. Ve onu değiştirmek isterler, değiştirirler. Öyle insanlar var dün her şeyim dediği kişiye ertesi gün en büyük hatam diyorlar. Sonraki gün ise başka bir kişi her şeyleri oluyor. Bildiğin oyun oynuyor bunlar işte. Kendi duyguları ile, başkalarının duyguları ile oyun oynuyorlar.
Diyecek sözüm yok. Benim her kötü şeye, yapılan her haksızlığa, edilen her küfüre cevabım; "Mizan terazisinde ödeşiriz, ödeşirsiniz."olur. Ve bence en güzel cevapta bu :) Konudan saptımmı ne biraz :P :D Öyle işte ya :D İnsanların git gide hayvanlaştığı, bedenleri objeleştirip duygularla oyun oynadığı bir dünyada yaşıyoruz. Siz siz olun. İnsan olduğunuzu hatırlayıp hayvanlıktan uzak durun.
ne sandın tecrübe konuşuyor mesela arkadaşımın kız kardeşi var 50 tane erkekle görüşüyor benimle kimse ciddi düşünmüyor diyor ee aradığını bilmeyen buldugunu nasıl anlayabilir önce ne aradığına karar vermesi lazım doğru değilmi
Surekli sevgili degistirmek yanlis bence. Aliskanlik oluyo karsindaki insani sevgili olmak icin sevgili oluyosun yani aliskanliktan ve boyle boyle degersizlesiyor sevmek sevilmek. Belki zor gelir ama yalniz kalmali insan sonra birini sever ve cok severse devamini getirir zaten. Demek istedigim surekli sevgili yapmak dgersizlestiriyor yalniz kalmamak adina ya da zaman gecirmek falan dogru degil bence. Hem cok kisiyle cikinca ne istedigini bilmezsin dogruyu yanlisi karistirirsin. Cok kadin hic kadindir, yalnizliktir sonu Zamparanin Ölümünden bir soz.
Sorduğunuz sorunun cevabini aslinda kendiniz vermişsiniz (Umarım hepiniz gerçek aşkı bulursunuz ) diye ama bazi insanlar ile tabirle maymun iştahli olabiliyor aşk sevgi değer nedir bilmez gününü gün edip zaman geçiriyor taki bir gün çevresinde yüzüne bakmayi birakin tükürecek kimseyi bulamayincaya kadar :)
çünkü insanların birbirlerine tahammülü yok aşırı sıkılgan değişken duygularla, sevgiyi ileriye taşıyamıyorlar, bir taraf diğerini değiştirmeye bazı şeyleri yaptırmakla başlıyor önce ilişkilerine, sonra güvensizlik vermeleri. .. sahiplenme duyguları zayıf olanlarda bunu çok yapar mücadele etmezler. . bu yüzden hemen başkasını hayatına sokar. .
Ask baska birseydir asik olacagin insani secemezsin baslarda guzel gelebilir yanlizlik hissini. Bastirmistir oyalanicak biseyler vardir vs vs. Ama istediginde bitmez bu bitsin dediginde ya da 2 3 aydada unutulucak bisey degildir kimseyi yerine koyamazsin. Ben hayatta 1 kez asik olunur sozunu tutmam ama canin istediginde degistirip bitiremezsin
Bunu insanin karakterine ve ruh haline baglayaniliriz. Kimisi baglanamaz cabuk sıkılır, kimisi bir baskasinda bulamadigini baskasinda ararr, kimisi ise o an baskasina tutulur. Nefsi doyuramamak, sevmeyi ve sevilmeyi yani o duyguyu tam tadamamakta olabilir. İnsanlar degisiktir.
Birini tanımadan sevgili olmam sevgililiği evliliğe atılan ilk adım olarak görüyorum o yüzden öyle sık sık sevgili değiştirme gibi bir olayım olmaz. Ne zamanki bir kıza işte bu benim evleneceğim kız derim işte o zaman bir sevgilim olacak😂
Ya o değil de; onca anıyı, yaşanmışlıkları nasıl bir çırpıda silip sürekli yeni birisiyle başlıyorlar onu anlamıyorum ben. Bir insanı tanımak bile ne kadar uzun sürüyorken hem de.
Tanımıyorlarki doğru dürüst, tanımadan sevemezsin bir insanı sevmek için onun derinliklerine inmek gerekir. Orada kendini bulmak aslında sevgi aşktan daha yüce ve kutsaldlr bunu başaramıyorlar. Bu yüzden de sürekli değiştiriyorlar.
Aşk falan yok guzelim seks e giydirilmiş lakabdr o cani şey ceken aşkm seviyom dyor boş ver. Kime sorsan aşık birilerine ama aşkı anlat desen bilmiyor cogu, ya da edebyat yapcaklar
Aşksız yaşıyorum, sürekli sevgilli değiştiriyorum.. Tabi sevgili değil kız arkadaş... Kimsenin hayatına zorla girmiyor, isteyenle istediğimi yapıyorum Aşkı genç yaşlarda harcadım gitti,, Een değerlisine bile sundumdu... o bile p*kunu çıkardı
yalandan üzülmek diye birşey var ama bir dakka mesela diyelim üzüntünün sahtesi yoktur senin söylediğinden gidelim peki ama benim demek istediğim şey sahte birşey için sahte olmayan bir üzüntü sergilemek hiç mantıklı değil
herşeyin gerçeği varsa sahteside vardır eğer birşeye başlıyorsan bunun iyide olsa kötüde olsa bir bedeli vardır bunu bilipte bilmiyormuş gibi yaşamak kendini kandırmaktır sadece mesela demiş sevgilim bunu giydim diye benden ayrıldı gibi buna benzer saçma örnekler var aslında burdaki soruyu soran kişi o şahsın onu sadece eğlencesine kullandığını ortada gerçek birşeyin olmadığını bildiği halde salağa yatıyor oysa cevap ortada onun sevgiyle alakası yok
En İyi Cevaplar