Çıkar için mi? Sadece zevk için mi? Karşı taraftan kendi lehine pay alabilmek adına mı? Yalnızlık korkusundan mı? Yoksa sadece hayatta yeni durumlar keşfetmek adına bir eylem midir bu? Nedendir kalıcı temeli olmayan ilişkiler?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 11,4b cevap paylaştı.
+1 yılÇıkar için zevk için bazıları kuzen ve arkadaşı gibi bazıları da gerçekten eş arar o yüzden arkadaş olalım der ki benimle olur mantığı bence çünkü biri vardı derdi ki ben gelirsem gezdirir misin ben hissediyordum bana birşeyler hissettiğini gerçekten sordum itiraf etti sonra biri vardı beni görmek isteyip dururdu arada konuşurduk oda öyle diyince konuşmayı bıraktım bu şekilde çok kişi var gerçekten erkekle arkadaş olunmuyor bana göre zaten hemen belli ediyorlar kendini mesela en son kuzen 6. kez niye istedi yatmak güzel fizik yüzünden yoksa neden yine denesin bu o kadar av var başka avlar yok mu? birde kullanmak için çünkü kendimi bir zamanlar kullandırdım farkında olmadan ilk zaten uyuyordum beni izlediğini farkettim affedersin iğrenç bir şey yaptı uyandım oyun için herkes bir yerde yatıyorduk ayrı ayrı kardeşi gitmişti tek biz kalmıştık demek beni gördü uyurken ikinci o kalktı sonra yine denedi başka odada uyuya kalmışım koltukta lambayı yaktı baktı uyandım beni izledi sonra zorla sahip olmaya çalıştı kardeşi kurtardı bir kaç kere denedi rahmetli kuzenimi oynatıyordum yine tektik arkamdaydı elledi ama ben ondan korkuyordum korkutmuştu zorla sahip olmaya çalışırken dua ettim sonra orada da kurtuldum yine hep bakardı düğün zamanları işte düğün günü baktı geçen sene süzdü bu sene yine istedi bu kez o fırsatı ona vermedim korkumda geçti küçük değiliz artık o benden küçük amaç kullanmak istemesi yine beni
120 Yorumla
Soran+1 yılSendeki durum sevgili yapma durumu değil. Sendeki durum, kuzeninin seni cinsel zevkini gidermek amacıyla kullanmaya çalışması. Konumuz o değil.
Onun dışında ilk cevabına ithafen bir sorum olacak. İnsanlar neden çıkar ve zevk için sevgili olur?- +1 yıl
Çünkü kullanmak ister
Soran+1 yılNeden kullanmak ister? Zengin olmak amacıyla mı? Cinselliği elde etmenin onlar için her şey elde etmiş olmak gibi olmasında mı? Yoksa daha farklı bir sebep mi?
- +1 yıl
Cinsellik için
Soran+1 yılBu durumda sevgili yapmak, bedava cinsellik aracıdır diyebiliriz.
- +1 yıl
Aynen
Soran+1 yılPeki neden günümüzde sevgili yapmak, bedava cinsellik aracı haline geldi? Neden kimse artık ciddi ilişkilere bakmıyor?
- +1 yıl
Çapkınlar için s... aracı çünkü bir kıza bağlanamıyorlar bir kız daha arıyorlar aslında bir kızla her naneyi yiyorlar ama bir av daha arıyorlar çünkü yatmak istiyorlar bir gece 😡
Soran+1 yılPeki böyle kızlar neden böyle erkeklere yüz veriyor?
- +1 yıl
Bazısı şeytana uymaya bayılır yatar bazısı şeytana uymak istemez yatmaz tuzağına düşmez
Soran+1 yılDemek ki çoğu kız da bunu istiyor.
- +1 yıl
Ya kuzenim iğrenç biri ben ne yapayım takmış kafayı yatmaya git sik başkasını benden uzak dur ben bir şekilde hep gittim uyandım hep engel oldum tokat attım anlamalı ben istemiyorum
Soran+1 yılDemek ki senden başkasına ulaşamayacak kadar özgüvensiz.
- +1 yıl
Hyr herkesle yatıyor annesi ona dedi ki o kızla evlenecen dimi dedi ki ben evlenmicem
Soran+1 yılDemek ki her çiçekten bal almak istiyor. Bu yüzden evlenmek istemiyor. Tek kişiye bağlı kalmamak için.
- +1 yıl
Aynen zaten çok çapkın
Soran+1 yılDemek ki kuzenin için sevgililik sadece bir cinsellik aracı.
- +1 yıl
Aynenn
Soran+1 yılNe kadar vahim bir tablo. Böyleleri yüzünden iyi niyetli erkeklerin kıymeti bilinmiyor.
- +1 yıl
Evet
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 260,7b cevap paylaştı.
u +1 yılİnsanlar sevgili yapmanın birçok nedeni olabilir. Bu nedenler, kişinin kişisel ihtiyaçlarına, değerlerine ve önceliklerine göre değişebilir. Çıkar için sevgili yapma: Bazı insanlar, maddi veya manevi çıkar elde etmek için sevgili yaparlar. Örneğin, bir kişi, zengin veya güçlü biriyle sevgili olarak maddi çıkar elde etmek isteyebilir. Bir başka kişi ise, ünlü veya popüler biriyle sevgili olarak manevi çıkar elde etmek isteyebilir. Zevk için sevgili yapma: Bazı insanlar, sadece zevk almak için sevgili yaparlar. Bu kişiler, karşı cinsle vakit geçirmekten, flört etmekten ve cinsel ilişkiden zevk alırlar. Karşı taraftan kendi lehine pay alabilmek adına sevgili yapma: Bazı insanlar, karşı taraftan kendi lehine bir şeyler elde etmek için sevgili yaparlar. Örneğin, bir kişi, karşı taraftan iş veya eğitim konusunda yardım almak isteyebilir. Bir başka kişi ise, karşı taraftan duygusal destek almak isteyebilir. Yalnızlık korkusundan sevgili yapma: Bazı insanlar, yalnız kalma korkusundan sevgili yaparlar. Bu kişiler, kendilerini yalnız hissetmemek için biriyle birlikte olmak isterler. Hayatta yeni durumlar keşfetmek adına sevgili yapma: Bazı insanlar, hayatta yeni durumlar keşfetmek adına sevgili yaparlar. Bu kişiler, farklı insanlarla tanışmak, farklı kültürleri deneyimlemek ve farklı yaşam tarzları hakkında bilgi edinmek isterler. Kalıcı temeli olmayan ilişkiler: Kalıcı temeli olmayan ilişkiler, genellikle yukarıda bahsedilen nedenlerden bir veya birkaçı için kurulan ilişkilerdir. Bu ilişkiler, genellikle kısa süreli ve yüzeyseldir. Karşı taraflar, birbirlerinden istediklerini aldıktan sonra ilişkiyi sonlandırabilirler. Elbette, her ilişki farklıdır ve her ilişkinin kendine özgü nedenleri vardır. Ancak, yukarıda bahsedilen nedenler, insanların sevgili yapmanın en yaygın nedenleri arasındadır.
11 Yorumla
Soran+1 yılİpucu amaçlı verdiğim anahtar kelimeleri iyi açıklamışsın fenomen. Aferin. Bravo. Güzel anlamlar çıkarmışsın. 🙂
Sadece sana özel bir soru: Sevgili yapmak senin için nedir? Gereklilik mi? Sadece düz bir zevk ürünü mü? Mutluluk kaynağı potansiyeli olabilecek bir eylem mi? Yoksa insanın hayatına zarar veren bir etkenden ibaret mi? Nedir bu sevgililik senin için?
+1 yılEgo tatmini arzular ve isteklerin gerçekleşmesi gibi sevgili kavramı biraz abartılmış durumda sevgilim yok diye hayata küsme noktasına gelenler var. Olanlarda görmemiş gibi göze sokma merakı içinde kimisi de sırf atm olarak kullanmak için sevgili ediniyor yani duygusal ilişkilerin azlığı nedeniyle yapay sevdalar türedi diyebiliriz
012 Yorumla
Soran+1 yılİnsanlar neden artık yapay sevdayı tercih ediyor?
- +1 yıl
Kolaycılık diyebiliriz
Soran+1 yılTam olarak neyin kolaycılığı? Demek istediğim, kolayca ulaşılmak istenen unsur nedir?
- +1 yıl
Kolayca ulaşılmak istenen sevgilinin varlığıdır emek vermeden elde edilen adına aşk dedikleri hormansal duygulardır. Gerçeklikten uzaklaşıp, kolay yoldan kendini kandırmaktır
Soran+1 yılBu durumda sevgili yapmak, bir insanın kendini rahatlatması için uyguladığı bir eylem midir?
- +1 yıl
Rahatlama ya da kendini eksik hissetmemek denilebilir kabaca
Soran+1 yılO halde bunu sormam gerekiyor. Ciddi ilişki düşünen insanların neden hormonsal açıdan rahatlama niyetleri yok da hayat kurmak gibi ciddi bir amaçları var?
- +1 yıl
İşte can alıcı noktaya bastın zaten ciddi ilişki düşünen insanların dertleri bunlar değil içgüdüsel yaklaşım sergileyebiliriz, mesele üreme çoğalma içgüdüsü buna örnektir bu cinsel tatmin ve rahatlama alanının dışında kalır. Sevgi aslında masumiyet barındırır gerçekten birini seversen ciddi düşünceler içinde olursun. Sevgi gelişim gösterir hem kişinin iç dünyasında hem sevginin olgunluğunda farklılaşma yaşanır olumlu yönde her şeyi zamanında yaşamak isterler.
Soran+1 yılGünümüz sevgileri masumiyet barındırıyor mu? Barındırıyorsa neden? Barındırmıyorsa neden?
- +1 yıl
Barındıran da var barındırmayan da toplumsal değerleri kaybetmeye başladıkça sevgi masumiyeti diye bir şey kalmayacak zaten barındıran insanlara dikkat edersen daha çok ahlaki değerleri yüksek olan taraftır.
Soran+1 yılGünümüzde masumiyet barındıran ilişkilerin çok az olduğunu gözlemledim ben. Şimdiden toplumsal değerleri kaybetmeye başlamışız gibi görünüyor. Hatta belki de kaybettik. Çünkü toplumsal değerlere bu kadar önem veren kadın günümüzde pek göremedim. Önem veriyormuş gibi görünenlerin sayısı çok fazla. Erkeklerde önem verenleri gözlemledim. Ama toplumda genelde kıymetleri bilinmiyor. Dışlanmış kesimde kalabiliyorlar.
Soran+1 yılSevgili yapmak, cidden adaletsizliği beraberinde getirebiliyor.
Bilmiyorum. Anlamaya çalıştım, ön yargılarımı silip belki bir sebebi vardır dedim ama olmadı. Anlayamıyorum. Mantıklı da bulmuyorum. Sebepsizce "sevgi istiyorum" diye bağırıp ilk gördüklerine koşuyorlar. Kaşı gözü yüzü güzelse, zenginse tamam. Ruhu, kalbi, edebi, zekası, zihni nasıl kimse ilgilenmiyor. Fizik güzel mi? Kafi. Başka şeye gerek yok zaten onlarca..
19 Yorumla
Soran+1 yılSevgili yapmak, günümüzde sahtecilik haline mi geldi yani? Geldiyse neden?
- +1 yıl
Bence öyle. İnsanlar yalnızlaşıyor, sevgi istiyor. Çareyi de diğerlerinde bulduklarını sanıyorlar. Mesela biri "çok yalnızım, beni kimse anlamıyor" diye üzülüyor. Sonra yanına biri geliyor hemen ona sarılıp tutunuyor -denize düşen yılana sarılır misali- bu da bana sahici gelmiyor. Çıkar ilişkisi değil ne yani?
Soran+1 yılBana şey durumu da tuhaf geliyor... Onu gerçekten anlayıp da sahip çıkan bir kişi olduğunda bir kişinin direkt ona bel bağlaması da bana tuhaf geliyor mesela. Tamam o insan o an, derdi olan kişinin derdini çözmüş olabilir ama karşı tarafın hemen ona sarılıp tutunması da tuhaf. Tanımadığı insana bu kadar tutunması yani... Bu da insana şunu düşündürüyor: "Ya bu kız sevgilisinden ayrıldığı gibi hemen bana yazılmaya başladı. Acaba niyeti beni kullanmak mı?"
Bu bile ister istemez çıkar ilişkisi gibi geliyor göze.- +1 yıl
Aynen zaten anında olamaz hiçbir şey. Belki çok sıcakkanlı biri ve hemen kanı kaynadı ama yine de bir usulü olur bunun. Hemen sımsıkı yapışmak doğru değil. Belki amacı farklı? Art niyetli ama derdini çözmek için yanında gibi davranıyor? Hem ne aşk, ne sevgi bir anda oluşmaz. Zaman gerek, muhabbet gerek. İlk görüşte nereye aşık oluyorsun? Neyse dellenmiyorum sakinim
Soran+1 yılHayır gayet haklısın. Hatta içimi okudun. Günümüzde sevgililiği artık insanların bir amaç mı yoksa araç mı olarak kullandığını işin içine girince ayırt etmek çok zor. Ama çoğu kişi bunu bir araç olarak kullanıyor. Orası kesin.
- +1 yıl
Mantıksız hareketler işte. Anlamaya çalışma sonunda ya dellenirsin ya hak verirsin. Ben dellendim sonunda
Soran+1 yılBu yüzden yalnızlığı seçtim. Bu iş için empati yoksunu birisine dönüşmeyeceğim.
- +1 yıl
Tebrik ederim aklını kullanan nadir insanlardan birisin
Soran+1 yılOlması gereken bu.
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
5Cevap
tamamen zamanlama isi eger zamanlama superse sartlar, kisiler, kafalar ve hava uygunsa cok kolay olabiliyor, bazen de dunyanin en zor seyi kafalar karisik, zamanlamalar kotu, acabalar cok... aslinda sevgili olmaktan gibi sevgili kalmakta zor bazen gotun yemeyip gitme olayi da var veya elini tasin altina koymadan ben gidiyorum demek... suclamamak hor gormemek lazim bunun icin insanlari dedim ya zamanlama cok onemli... bazen gercekten o insanlarla karsilasiyoruz ama farkedemiyoruz, anlayamiyoruz ya da kafamiz almiyor sonra kafamizi duvarlara vuruyoruz... bunun icin soylenebilinecek daha cok soz varda verilebilecek tek akilli mantikli cevap var: Hayatın hediyesi!
033 Yorumla
Soran+1 yılSevgili yapmak hayatın hediyesiyse eğer bazı insanlar neden yalnızlığı tercih eder?
Soran+1 yılHediye güzel bir unsursa, neden geri çevrilir?
Soran+1 yılEvet vardır. Yoksa neden güzel olsun?
Soran+1 yılDemek ki aşk güzel bir unsur değil ki zarar veriyor.
Soran+1 yılGüzel olan hiç bir unsur, öldürmez. Yaşatır. Sevgili yapmak bir insanı öldürüyorsa, ona güzel denebilir mi?
Soran+1 yılBelki de baktığın hiç bir unsur güzel değildi.
Soran+1 yılGörünüş aldatıcıdır. Kalıcı güzellik esastır.
Soran+1 yılGüzellik bir kişi tarafından gerçek anlamda hak ediliyorsa, her iki yorgun insan birbirini tedavi edebilecek güce sahip olabilir. Burada karşılıklı inanç, karşılıklı güven, karşılıklı saygı ve karşılıklı sevgi esastır.
Soran+1 yılAşırı şüphelendiren yol, karanlığa götürür. Kişide ve birliktelikte huzuru bulmaktır esas olan.
- +1 yıl
Bir söz var.. daha olanı olanı değil daha iyi hissetmelisin der.. o kadar doğru ki. Ama bu devirde ne kadar yürürlüğe koyabiliriz bunu hayatımızda bilmiyorum açıkçası. İyi hissettiren insan bulmak.. mucize gibi bir şey. Sahtesinden bahsetmiyorum ben.. gerçeğinden. Sahtesinden herkeste var.
Soran+1 yılGerçek anlamda iyi niyetli ve doğal olan bir insan, aşırı şüphelendirici olmaz. Sözlerimin arkasında manayı çözmen dileğiyle...
Soran+1 yılO halde ne yapacağını biliyorsun. 🙂
Soran+1 yılBu seviyede mesaj atılamıyor. Atabiliyorsan sen dene. Atamıyorsan xper atladıktan sonra atarsın.
Soran+1 yılTamamdır
Soran+1 yılDediğim gibi 3 Xper ve üstü olmadan mesaj atılamıyor. Senin 3 olman gerekiyor. Sohbet ancak o zaman başlatılabilir.
- +1 yıl
Bir şey söyleyeceğim sana. Bin kitap diye bir site var. Twitter gibi bir yer. şu an sınav dolayısıyla sosyal medya vs kullanmıyorum. Uygulamayı indirsen hesap açıp adını söylesen olur mu? Sahte bir maille yine açarsın kolay uygulamayı indir yeter. Konuşmak istedim sadece. Bu siteyi de pek sevdiğim söylenemez.
Soran+1 yılTamamdır.
Soran+1 yılAçtım. @DrMystic yazdığın anda bulacaksın beni.
+1 yılCan sıkıntısından yoksa kimsenin sevgiliye falan ihtiyacı yok
03 Yorumla
Soran+1 yılBir insan neden sadece can sıkıntısından sevgili yapar? Yalnız kalmamak için mi? Eğlence aramak için mi? Yoksa niyet sadece maddi, manevi ve cinsel yönden her türlü bir kişiden zevk alarak onu sömürmeye çalışmak mıdır?
- +1 yıl
Her türlü 😄
Soran+1 yılBu durumda sevgili yapmak, bir insan için sadece bir eğlence aracından mı ibarettir?
+1 yılŞimdiki devirde sadece seks için yapar eski devirde aşk ce sevgi için yapılırdı
11 Yorumla
Soran+1 yılNeden günümüzde amaç sadece seks oldu?
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKizlar kuduruk oldugu icin sadece yuzde 20lik kesime verirler bu kezban tipsizler erkekler ihtiyaci icin yapar
114 Yorumla
Soran+1 yılSevgili yapmak, neye göre ihtiyaçtır?
Cevap sahibi+1 yılseks yapmak ihiyactir hic seks yapmadan durmak psikoljiyi bozuyor libidon yuksekse ne yapabilirsin kac yasina kadar elle yaparsin ki?
Soran+1 yılBir insan, zevk dürtüsünü alt etmişse seks bir ihtiyaç olmaz.
Cevap sahibi+1 yılNasilvalt edecek bilader her yerde seks objeleri dizi film her yerdeler
Soran+1 yılMesele zihinde biter.
Cevap sahibi+1 yılLibido dusukse sen istemezsin veya az istersin yuksekse elinde degildir bu git biraz arastir Seksi ocu gibi bakiyorsunuz
Soran+1 yılSeks kötü bir şey değildir. Bu doğru. Ama bir insan, hayatta seks yapmayıp bakir kalmayı da tercih edebilir. İşte bu, nefsi yenmektir.
Cevap sahibi+1 yılKac yasina kadar diyorum kac? Bakir kalcaksinda elbet isteyeceksin kacis yok 50 60 yasina kadar yalniz sexix yasanir mi?
Cevap sahibi+1 yılSexsiz*
Soran+1 yılİmkansız değil. Tüm mesele irade.
Cevap sahibi+1 yılTm kardes o senin fikrin
Soran+1 yılBu benim fikrim değil. Gördüklerim...
Cevap sahibi+1 yılHerkes senin gibi olamaz senin iradenden degil belki hormonlarin pek calismiyordur gay bir erkek kizlara ilgi gistermez veya aseksuel falab
Soran+1 yılKonu kişisel değil. Genel. Heteroseksüelim.
+1 yılBirçoğu güya çagdaş olan toplumun modern köleleri olduğundan dolayı evet bir kısmıda menfaat ilişkilerinden birazı arayış içerisinde olmalarından birkısmıda yalnızlıktan korktuklarından
08 Yorumla
Soran+1 yılYani çağdaş toplumun modern kölesi olan gösteriş için, çıkarcı olanlar çıkar için, arayış içinde olanlar da cinsellik için, yalnızlıktan korkanlar ise yalnız kalmamak için sevgili yaparlar diyorsun. Bunlar güzel tespitler. O yüzden sana özel bir sorum var:
Günümüzde senin de açıkladığın gibi her türlü sebepten dolayı sevgili yapan birçok insan var. Peki gelelim can alıcı noktaya... Neden ciddi amaçla evlenip huzurlu bir hayat kurmak için ve hem kendisini hem de sevdiği insanı mutlu etmek adına hayat kurmak için sevgili yapan insan yok günümüzde? Varsa da neden sayıları bu kadar az?- +1 yıl
Cevabı basit birçoğu sorumluluk almaktan kaçınıyo genellikle
Soran+1 yılYani günümüzde sorumluluk bilinci gitgide azaldığından artık gerçek aşklar da doğru orantılı olarak azalıyor diyorsun. Anlıyorum. Teşekkür ederim bu güzel görüşün için. 🙂
- +1 yıl
Profilinizi biraz inceledim aslında uzun uzadıya konuşup fikirlerimizi paylaşmak isteyeceğim bi insansınız ama olmaz neyse teşekkür ederim hayırlı geceler🙂
Soran+1 yılİletişime geçmek istiyorsanız neden mesaj atmıyorsunuz?
- +1 yıl
Belki rahatsız ederim
Soran+1 yılMesaj kutum herkese açık.
- +1 yıl
Aa xper seviyem yetmiyo
Şu an sadece tatmin için gibi geliyor bana
03 Yorumla
Soran+1 yılİnsanlar neden sırf tatmin için sevgili yapar?
Soran+1 yılSenin sevgilin olmadı mı?
Birçok sebebi var hangi birini sayak
023 Yorumla
Soran+1 yılİstediğini.
Soran+1 yılİhtiyaç olarak tanımladığın şey, tam olarak ne? Yani neye göre ihtiyaç?
Soran+1 yılBütün bu saydıkların, yalnızlığı tercih eden insanlar için neden ihtiyaç değildir?
Soran+1 yılO halde buradan şu çıkarıma varılıyor: Sevgili yapmak, ihtiyaç için değildir.
Soran+1 yılHayır. Burada kendi fikrime dayalı bir şey söylemedim. Sen ne söylediysen, onun üzerinden bir sonuca vardım. Daha önceleri sonuçta "Ben kafayı kullandım evlenmedim." diyen bir teyze görmüşsün. Demek ki herkes için bu bir ihtiyaç olarak görülmüyorsa, bu bir ihtiyaç olmamalı. Nasıl yemek yemek ile su içmek; herkes için ihtiyaç olarak görülen ve toplum tarafından hiç bir şekilde reddedilmeyen bir ihtiyaç türü ise sevgili yapmak da aynı şekilde herkes için ihtiyaç görülen ve toplum tarafından reddedilmeyen bir ihtiyaç türü olarak görülmeliydi. Ama bu teyze gibi örnekler ortaya çıkması, sevgili yapma durumunun ihtiyaç olduğu kanısını tam anlamıyla çürütüyor. İşte bu yüzden, bunu kendi fikrimle söylemedim. Senin anlattıklarından yola çıkarak bir sonuca vararak söyledim. Yoksa burada benim fikrim değil esas olan. Senin yaşadıklarındı.
Soran+1 yılMesele sadece et değil. Besinlerin tümü. Vejeteryan olan birisi et yemeden hayatta kalabilir ama sebze, meyve ve süt ürünü tüketmezse aç kalır. En sonunda yemek yeme ihtiyacı duyar. 30 yaşında hiç hayatına kız almamaya inat eden bir adam da gördüm. Şimdiye kadar kendisinden bir kere bile kıza ihtiyacı olduğu duyulmamış bile. Tersine adam istememiş. Bir adam neden ihtiyacı reddeder?
Soran+1 yılİntihar etme nedeni ile sevgili yapmayı reddetme nedeni arasında dağlar kadar fark var. Bu durum direkt olarak "absürt bir şey" denip geçilemez. Üzerinde durulması gereken bir konu.
Soran+1 yılKonumuz yemek değil. İhtiyaç.
Soran+1 yılMesele haklı çıkmak değildi. Gerçek fikrini almaktı. Bu gerçek fikrin değildi. Daha anlaşılır olmak adına başa dönelim. Yanlış tarif etsen de ihtiyaçlarını gidermekten kastın, cinsel zevk gidermek miydi? Maddi anlamda hayatta kalmak mı? Yoksa daha farklı bir şey mi? Daha farklı bir şey ise bu nedir?
Soran+1 yılMaslow'un İhtiyaçlae Hiyerarşisi'nde bu durum "Sevgili Yapmak" olarak geçmez. "Ait Olma ve Sevgi İhtiyacı" olarak geçer. Bu ihtiyaç, başkasıyla sevgili olmadan da karşılanabilir.
Soran+1 yılDediğine karşılık başka bir sorum olacak. Bir insan neden hayatta kalmak amacıyla sevgili yapmak ister?
Soran+1 yılÇok sabırsızsın gördüğüm kadarıyla. Çok şey var öğrenmen gereken. Yapmaya çalışıyorum seninle fikir alışverişi. Bu tavırla ve yanlış ifadelerle nasıl görebilirim gerçek fikrini?
+1 yılistekli olduğunu için
01 Yorumla
Soran+1 yılTam olarak neyin isteği bu?
+1 yılZevk için
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden zevk için? Tatmin olmak adına mı? Her çiçekten bal almak adına mı? Ulaşılmaza ulaşmak ümidiyle mi?
+1 yılNeden yapmasın
01 Yorumla
Soran+1 yılMesele de bu. Neden yaparlar?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım