Elbette hayatımıza bir insan alırken hiçbir zaman bizi aldatacağını düşünerek hayatımızı almayız, ama sonuçta insanoğludur ve doyumsuz olduğun için ne yapması gerektiğini bilmediği için kısacası nefsine uygun davranmayı tercih ettiği için hayatında olan insanın değerini bilmeyerek başkasının namusuna göz dikmeyi başkalarının fikirlerini üzerinden ya da kendi cinsel isteklerinin esiri olmuş bir şekilde hayatında olan insanın değerini ve karakterini düşünmeden kendi karaktersizliği ile ön plana çıkararak hareket eden insanlar, bu yüzden aldatmayı kendilerine marifet edinir. Elbette aldatmanın hiçbir şekilde masum bir tarafı olmaz yani ben haklıyım ben şuyum ben buyum diyerek insanları aldatmak ya da ömürlerini sevgilerini çalarak onları hiçe harcamak o insanın size vermiş olduğu değeri aslında hiçbir şekilde değerinin olmadığını göstermek tamamıyla sevginin aşkım ne demek olduğunu bilmeden, kısacası hayatı boyunca hiç Sevgi görmemiş sevginin ne demek olduğundan zerre haberi olmamış insanların seviyorum kelimesini kullanmasından kaynaklanır. Ama her zaman için suçun tek taraftan aramanın doğru olmadığını düşünüyorum, hayatta şöyle bir gerçek de vardır, bir insanı seversiniz bir insanı değer verirsiniz onun önüne en güzel kıymetli şeyleri serersiniz güzel bir yuva kurmak güzel bir sevgiyi sahip olmak için elinizden gelenin en güzelini yaptığınız halde, dürüst bir şekilde ilişki yürüttüğünüz halde karşınızda bulunan kişi bu erkek ya da kadın olabilir Hiç fark etmez sizin değerinizi bilmeden hareket ediyorsa yani örnek veriyorum size her dakika kırıyor incitiyor sizin fikirlerinize kıymet vermiyorsa sadece ben bilirim benim dediğim doğrudur o ne anlar sen anlayacaksın gibisinden gurur kırıcı aşağılayıcı ve inciten bir şekilde hareket ediyorsa yani o kişiyi değerli olduğunu hissettirmiyor ve düzenli bir cinsel hayat yani duygusal ve fiziksel olarak O insanı doyurmuyor güler bir yüz tatlı bir dil anlayışlı bir insan olmak yerine her zaman bencil fesat olmayı her dakika sorun çıkarmayı kısacası bir insana mutsuzluk vaat etmeyi kendine vazife biliyorsa elimdeki adam ya da kadın dışarıya gözü kaydı zaman beni aldattı demeyecek. Bir insana 40 gün deli dersen 41 gün deli olurmuş bir insanı çok sıkarsan elinden kaçırırsın ya da öldürürsün O yüzden bazı aldatılan insanların da kendini sorgulaması gerektiğini düşünüyorum hiçbir şey tek taraflı değildir.
Mutlu olmak ile aldatma arasında bir bağ olmak zorunda değil diye düşünüyorum. Mutsuz olmak aldatmaya bir bahane olabilir. Fakat bu durum mutlu olanın aldatmaması gerektiği anlamına gelmiyor. İki insanın birlikteyken paylaştığı çok duygu ve davranış var. Aldatmanın temelinde psikolojik bozukluklar ya da kişilik bozuuğu aramak çok basite indirgemektir. Çok düzgün insanlar da aldatabiliyor. Bana göre aldatmanın temelinde, beklentilerden birinin ya da birkaçının karşılanması durumu var. Kimisi değer görmediği için, kimisi sevilmediği için, kimisi maddi beklentileri karşılanmadığından, kimisi yeteri kadar ilgi görmediğinden, kimisi cinsel beklentileri karşılanmadığı için aldatır. Şunu da doğru bulmuyorum. "Ayrılsın, kimle ne yapıyorsa yapsın." Mükemmel insan yoktur. Partneri beklentilerinin tamamına yakınını karşılayıp, birini karşılamıyorsa, bu durumda ayrılmayı istemeyebilir. Bu anlaşılmayacak bir durum değil. Bu beklentisini karşılayacak birine yönelebilir. Bunun doğru ya da yanlış olması tartışılabilir. Ama ben aldatmaların altındaki sebebin bu şekilde olduğunu düşünüyorum.
Bazıları ''aslında mutlu olmadığı içindir'' demiş ama alakası yok Tam tersi ilişkisinde mutlu olan insanlar aldatıyor karşısındakini. Mutsuz olsa, sevmese, karşısındakine bağlanmasa ayrılır olur biter. Neden ayrılamıyor? Mutlu olduğu için, sevdiği için, hayatındaki insanın hayatından tamamen çıkmasından korktuğu için
Peki neden aldatıyor o zaman? Çünkü karakteri bozuktur, vicdanı yoktur, ona dünyayı altın tepside sunsan yine gözü dışarıdadır, doyumsuzdur, öyle bir insandır çünkü. Böyle insanlar ilişkisinde mutlu olsa dahi, karşısındakine değer verse dahi, hep başka arayışlarda olur çünkü
Aynen öyle, mutsuz olsa dahi bu aldatmayı geçerli kılmıyor ve mutsuzsa mutsuzdur yani, niye mutlu gibi davranırken bir yandan da aldatma gibi bir eylemde bulunulur ki. Yok kendi içinde mutsuzdur, yok muhakkak pürüzler vardır falan değişik...
Aslında aynıyız ama çok farklıyız. Farklılığın karşı konulmazlığına aldanıp aldatiyorlar sonra aç gözlü olmanın bedelini ödüyorlar. Bütün düzenleri yerle bir oluyor. Uslanan var mı peki? Hayır. İnsanoğlu arsızdır.
İlişki mutluyken kimsenin ihanet edeceğini sanmıyorum. O kişi kendi içinde mutsuz olmuştur muhakkak. İlişki diğer taraf için mutsuz ve sorunsuz ilerlerken, diğer taraf hep verici davranmışta olabilir. Ya da tam tersi ihanet etmeye alışmış kişi ise, zaten her halükarda aldatır. Psikolojik bir sorun vardır muhakkak ihanet eden kişide.
Bence o mutluluğu veren kişinin verdiği değer ona fazla gelir ve taşıyamayacağını anlar buna layık olan o değildir bunun farkına varmak istemez başka yerlerde bu durumu unutmaya çabalar ve aldatır. Sonuç beklediğinden daha kötü olur. İki taraflı yok eder sevgiyi yerine koyacak bişeyi kalmaz. Kısacası aldatmak ona göre egosunu tatmindir ama bilmez ki seven kişiye o değeri vermeye ya da bırakacak da olsa bunun yerine nefret koymadan gitse herkes için daha güzel olacaktır her şey. Nacizane fikrim elbette 🌼
Karaktersiz insanlar her zaman aldatır. Mutlu yuvası olan bile aldatıyor. Farklı heyecan, tat alma peşindeler. Bir de bu cinsler kandırır. Yok mutsuzum, yok karım şöyle, böyle. Hiç kendilerinde suç yok ya. Acayip cins oluyorum böyle kişilere. Ancak böyle yaparak her iki tarafı kandırırlar. Bir de boşanıp seni alacağım demeleri yok mu? Neler görüyoruz, duyuyoruz ya. Emin olun, mutlu ve huzurlu olan kişiler bile başkasına kaçıyorlar. Bunun huzurlu ve mutlulukla alakası yok yani. Karakter yoksunları ve aldatmayı kendilerine yakıştırdıkları için de aldatırlar. Ne diyim? Allah ıslah etsin böyle kişileri.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Mutlu bir ilişkinin bile binlerce çeşit var bence. İki tarafın zamanla alttan aldığı sorunlar birikiyor. Haliyle bir anda bir hareket yüzünden soğumalar çok oluyor. En çok duyduğum şeylerden birisi bir sabah diye başlayan mazeretler. Ayrılma hakkının olduğunu öğretmek lazım insanlara. Boşu boşuna kalp kırıyorlar. Çok basit bir cümle "ben ayrılmak istiyorum". Bu kadar basit bir yol varken onca entrikalar niye? Bir diğeri ise irade gücünün zayıf olması. Eldekinin değerini bir anda unutmak nedir? En rezili bu bana kalırsa. Neden aldattın diyince sebep bile sunamıyorlar 😂😂
Bu durumun psikolojik yorumunu bende araştırıyorum. Bilinçaltımızın oyunları bence bu konuda çok etkili. Değersizlik hissi, sevgi ihtiyacı vs bu konular bence aldatmalarda fazlasıyla etkili. Bilinçli veya bilinçsiz aldatmanın affı yoktur. Fakat psikolojik olarak bilinçaltında yatan sebepler bu konuda çok etkili.😄
Bazı insanların birçok kişiyle aynı anda konuşup flört etmeye alıştığını düşünüyorum. Alışkanlıklardan da kolay kolay vazgeçilmiyor. Sorsan zamanları yok aldatmaya, iki kişiyi aynı anda idare edemezler. Ama bir bakıyorsun adam aynı anda 5 kişiyi idare ediyor. Böyle insanlar sadakatsiz, yalancı ve hiçbir zaman güvenilmemesi gereken, karakteri tam oturmamış tipte kişiler. Umarım yaptıklarına değiyordur.
Akılsızlıklarından, yani amaç nedir anlamam. Madem yapacaksın bırak git kardeşim. En azından yanında değer verdiğin insan varken yapma. Ne desek, mutsuz zamanlar olur ama düzelince daha değerli olur her şey.
Eminim yorumlarda duygu sömürüsü yapmışlardır aldatan kişi azmıştır burada da örnekleri çok görüyoruz sürekli seks hayatları yüzünden biri onun altına yatıyor aldatıyor öbürü onun üstünde zıplıyor aldatıyor bu böyle ve hepsi halinden memnun
Rahat batıyordur. kaşıntısı tutmuştur ilgi yoktur seks yoktur huzur yoktur canı sıkılmıştır… karnı açtır sevgilisi karısının gözü üstünde kaşı vardır aldatacak adama bahane çoooook 🤣🤣
Akılları sıra heyecan aramak dürtüsüne kapılıp işin sonunda eldeki mutlu ilişkiyi de kaybedip öyle boş bir şekilde kalıyorlar. Olan karşı tarafa oluyor.
Bunun birçok nedeni var. her şey Güzelken cinsel hayatı kötü olabilir , Heyecan arıyor olabilir , Özgüven eksikliği olabilir , Tek eşlilik sevmiyor olabilir … Aldatmayı kesinlikle sevgiyle alakalı görmüyorum altında birçok şey yatıyor.
aslında birçok sebep var. ama ben son zamanlarda şunu düşünür oldum: insanlar tek eşliliğe basılı şekilde yetiştiriliyorlar. haricindeki her şey yanlış olarak beyinlerine kodlanıyor. bunun dışına çıkıncada psikolojik durumları bozuluyor. insanların, bunu yapmaları bi noktada ellerinde değil çünkü tek eşli değiller. düşündüğüm birçok sebepten biri bu. ve bunu kendilerine kabul ettiremiyorlar. çünkü derinlerde bir yerlerde bu onlar için yanlış.
Mutlu bir birliktelik yokmus ki aldatma olmuş, sadece kendilerini kandiriyordur insanlar iliskilerinin mutlu olduğunu düşünüyorlarsa ve sonuçta aldatiyor ya da aldatiliyorlarsa
aldatana sormak lazim.. demekki zevk aliyor aldatan.. herkesin kendi zevki kendi hayati bunu sorgulayamayiz. mesala kadinlar varken neden escinsel ya da erkekle beraber oluyorlar. neden kadin kadina lez iliskiler yasaniyor.. demekki herkesin bi zevki bi hobisi ya da eglence anlayisi vardir.. burdan cikacak tek sonuc bana gore egoistliktir
Halk dilinde rahatlık batması olarak tabir edilen durum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Mutsuz da ilgi aradığı için sevgisiz kaldığı için birlikte olduğu kişiden bunları göremediği için aldatabilir ama mutlu biri bence yeni heyecan falan ariyodur
Şeytana uymak diye açıklayabilirim.. Çünkü benim de anlam veremediğim bir durum#Vesselam
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bazı insanların ruhunda kanında eskortluk vardır eskortluk sadece hayat kadınlara özgü bir şey değil ayrıyetten bazı insanların içinde yaşar onlarda gizlice bunu yapar kadın erkek fark etmiyor
Mutluluk kavramı herkes için tek bir kişiyle geçerli olmadığından veya mutlu ol adımlarından veya bunu yaparak mutlu olduklarından olsa gerek. Yetmiyorsa demek