Aslında bir insanın maddi imkanları yerinde ise ve kafasına uyacak evlilik sorumluluğunu kaldıracak aynı şekilde aile bağlarının ne demek olduğunu bilecek ve beş vakit namaz kılan haram helal et dikkat eden Müslüman olan Saliha bir hanımla evlilik yapmak her zaman için daha önemlidir. Ama bunu yaş olarak düşünecek olursak da yazmış olduğum kriterlere göre düzgün bir insan olduktan sonra bence en güzel evlilik yaşı 25 yaşından itibaren olduğunu düşünüyorum, çünkü insan zaman geçtikçe bir şeylere heves kalmadığı için aynı zamanda çocuk sahibi olmak istediği zaman yani baba anne olmak istediği zaman yaşının çok ilerlemesi bazı şeyler için geç kalmasına sebep olabilir. Mesela 50 yaşından sonra bir adamın çocuğu olsa adam gitgide yaşlandıktan sonra çocuğu ve hanımı genç kalacağı için ister istemez o heyecanı yaşama mutluluğuna erişmek söz konusu olmuyor. Ama maalesef ki bir de hayatın gerçekleri var öncelikle insanlar evlenebilmek için düzgün bir meslek ve yüksek bir maaşa sahip olması gerekiyor, bunun yanında kendine ait bir evi arabası içine koyacak eşya sa kısacası evlilik için gerekli olan tüm maddi yatlar bir adamda veya kadında bulunması gerekiyor, çünkü artık günümüzde sadece kuru kuruya Seni seviyorum Senin için ölüyorum düzgün bir evliliğim olsun sadece bir parça mutluluğuna olsun diyerek insanlar gelmiyor. Özellikle başında kadınların hepsi sadece huzurum olsun bir parça mutluluk bir parça ekmek bile yeter diyor ama daha sonrasında iş gerçeği bindiği zaman ben altın isterim ben takı isterim ben şunu isterim ben bunu isterim ben çalıştığım parayı vermem, ben özgür bir insan olmak isterim kimse bana karışamaz, tabii bunun yanında erkek tarafından oğlan uzaklaştırmaya çalışma çabaları her zaman için ailesine düşman etme çabaları maalesef günümüzde evlilik için uygun yaş değil düzgün insan gerekiyor düzgün insan olmadıktan sonra genç yaşta evlenip de hayatı zehir olan çok insan tanıyorum, sözde kendini her zaman bu olsun görüp de karşı tarafı çileden çıkaran insanları biliyorum bu yüzden gerçekten evlilik yaşı diye bir şey kalmadı, en önemlisi hayırlı insan bulabilmek ama günümüzde de hayırlı erkek ve hayırlı kadın kalmadığı için bence bekar kalmak daha güzel.
Evlilik yaş ile alakalı olacak kadar basit bir olay değildir. Ten uyumu, kafa uyumu, ekonomi durumları ve en önemlisi birbirlerini severkende birbirlerine duyulan saygı ve merhamet olması gerekir. Bazı toleranslar olabilir ama biz eskiler evliliğe böyle bakıyoruz yeni nesilin evliliğe bakışını doğru bulmuyorum.
boş ver okuyup eline işini al da evlen illaki seninle evlenmek değil derdim benim sevdiğim bir kızla evlenmem için benim gibi okuyup eline işini alması lazım kızın bunu gerçekten istemesi lazım iki tarafın birbirine saygı duyması lazım ve en önemlisi bence yasal yollarla olmalı. O koşullarda senle evlenebiliriz
Ben 26 yaşındayım, kendime daha iyi bir evlilik için 2 yıl daha beklemen lazım diyorum. Bence 26-28 en uygunu bu çünkü, insanın hem maddi açıdan hemde mental açıdan istediği özgürlüğe kavuşacağı bir yaş
Ben 26 yaşında evlendim Ama bugünkü aklım olsa 18 yaşında evlenirim erken evlenmenin daha avantajlı olacağını yaşayarak tecrübe ettim keşke daha erken evlenmiş olsaydım Tabii bu kişiden kişiye değişebilir ama benim şahsi kanaatim benim gibi yaşayan bir insan için erken evlenmek çok ciddi manada avantajlı sağlık açısından daha avantajlı erken yaşta çocuk sahibi olmak çocuk sağlığı açısından daha avantajlı
Yaniii bence hayatını yaşamalısın daha çok erken. Evlenince hiç bir şey yapamicaksın. Sorumlulukların olucak evinin temizliği, akşam yemek yapma derdi, ve bide kocan anlayışsız biri çıkarsa işler daha da zorlaşacak. 21 yaşındasın en güzel yılların, neden arkadaşlarınla gezmiyorsun? Güzel anılar biriktirmiyorsun? Tamam sevgilin olabilir. Ama evlenmek için bana göre çok erken bi yaş evlilik sanıldığı kadar kolay değil.
ben 33 yaşına geldim evimi arabamı yazlığı eurocukları altınları yaptım köşede duruyor valla canımcım çoğu kız ne yazık k yapmacık olduğundan çatır catır paracıklarımı yiyorum yoksa düzgün kız çıksaydı ben 30 da falan evlenirdim en geç şu an kendime dedim herşeyi yaptın oğlum 35 kadar evlendin evlendin evlenmezsem dünyayı gezmeeye devam bir dahamı gelecez bea :P
Evliliğin gelinlikten düğünden çeyizden iyi günlerden İnstagramda paylaşım manyağı olmaktan fazlası olduğunu, sorumluluk sahibi insanların yürütebileceği zor bir yol olduğunu anladıklarında evlenmeliler Artık bu kaç yaş olur bilemem
Vallahi kuzum ben de evlenmek istiyorum da piyasada şu anda evlenecek kız yok ya , ailem de sürekli evlen evlen diyor bilmiyorum ben de kız bul bulamıyorum kız arkadaş belki hayırlısıyla bulursak direkt evleneceğim
Biyolojik olarak: Bence kişinin fiziksel, genetik, sosyal, coğrafi durumuna göre değişir. Mervelere gitme yaşında kızlar evlendirilebilir. Sosyolojik olarak: Lise diploması olmayan kimsenin nikahı kıyılmamalı.
21 yaşında çok kız kuzenim evlendi ve hepsi bi anlık hevesle evlendiler pişmanlar erkeğin şeyinede çabuk doydular sakın erken yaşta evlenmeyin diyorlar şimdi herkese
Olgunlukla alakalı 20 yaşında olup da 30 yaşında olan birinin bilgi ve tecrübesine sahip olan da var olmayan da 30 yaşında olup hala çocuk olan da var bence tamamen olgunlukla alakalı
aklını az kullandığın 20 ile 30 yaş arası çünkü 30 yaşından sonra akıllanınca pek sıcak bakmıyorsun evliliğe
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Kanka bi kendine gel ya, bizde evlenmeyi istiyoz tabi de hemen suanda da degil daha bi isimizi evimizi suyumuzu buyumuzu yerine getirelim, ama yalan yok evlenecegim kisiyi artik tanimak istiyom takilsak en azindan iyi olurdu...
Benim çevremde eşi ölmüş kadınlar sonradan evlenmiyor çocukları varsa onlarla yoksa kardeşleri yeğenleri ile yaşıyorlar. Erkekler ise 70 yasinda bile yeniden evlenme ihtiyacı hissediyor ve evleniyorlar. Sizin çevrenizde durum farklı galiba
Benim çevremde yok maalesef. Hem olsa bile bu anormal bir durum değil ki zaten. Erkeklerde de farklı olduğunu düşünmüyorum. Eşi ölür ölmez evlenen milyonlarca erkek var.
O sizin düşünceniz. Kadına ihtiyaç duyan erkek de olabilir duymayan erkek de olabilir. Ayni şey kadin için de geçerli. Ayrıca çoğu evlilikte erkek kadından önce öldüğü için kadınlar evlenseler de evlenmeseler de yalnız kalacaklar zaten😂. Benim gördüğüm kadarıyla da azınlık bir kısım ikinci kez evleniyor çoğunluk ise çocukları ya da kardeşleri ile yaşamayı tercih ediyor.
Güvenmemenize neden olacak tecrübeler edinmiş olabilirsiniz. Herkes hayatta birseylere küsüp uzak durarak huzurlu olmaya çalışıyor. Kendinizi nasıl huzurlu hissediyorsanız öyle yaşayın.
Kardeşim evlilik bu fotoğraflardaki gibi bir şey değil. Hayal âleminden çık acilen. Birkaç ay sonra eşimden sıkıldım ayrılmak istiyorum yazmak istemiyorsan. Git kendini geliştir, bir iş, hobi falan bul. Akışa bırak
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kadınlar nafaka ve tazminat için hemen evlenmek istiyor en fazla 6 sonra boşanıyorlar nafaka tazminat ve altınları alıp
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Olabilir evlilik herkes için güzel bişey bence en ideal yaş 25 falan
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Para olunca işte mecbur tabii birde eş bulmak lazım