Benim için evlenmek yani şu yaşta uygun olur demek bu zamanda doğru değil aslında normal şartlarda en fazla 25 yaşına geldiği zaman bir insanın evlilik yapması ve hayat kurması önemli, günümüzde anlaşmak ekonomik koşullar bunlar mümkün olmadığı için her insan evlenmek de zorund da değil şartlarına göre değişir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılEvlilik üzerinde çok düşünülmesi gereken bir şey oldu günümüzde eskiler öyle değildi görücü usulu ile çocuk yaşta evlenen birsürü insan vardı ve hala böyle bir algı var günümüzde sanki herkes aynı yaşta evlenmek zorunda ymiş gibi ya da evlilik için bir yaş sınırı varmış ta o yaşta evlenmezsen eğer evde kalmışsın gibi düşünen birtakım insanlar hala var yine ve yine söylüyorum evlilik için bir yaş sınırı yoktur arkadaşlar gönül bu seversin ve hayatını o kişiyle birlikte geçirmeye karar verirsin ve evlenirsin yasin önemi yok karsına bu kişi ne zaman çıkacağı önemli hayatta evlilikten daha önemli öncelikleri miz oluyor ve bunları herkes anlayamaz hayatindaki öncelikleri bir sıraya koy ve evlenmeyi o sıranın istediğin yerine koyabilirsin zamanı gelince su akar yolunu bulur sıkma canını insanlar konusur durur kimseye yaranamazsin anlayacağın istersen 18de de evlenirsin istersen 48 de de kimseyi ilgilendirmez 😂😂
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Merhaba evlenmek için en uygun yaş kişiden kişiye değişir. Yasal yaş sınırı 18 olsa da olgunluk ilişki uyumu sosyal ve ekonomik faktörler de önemlidir. Uzmanlar 25-29 yaş aralığını uygun bulsa da, en doğrusu bireyin kendini hazır hissetmesidir.
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı. Herkesin hikayesi farklıdır. Hiç okumayan birisi için artik hedef sadece evlenmek olarak kaldıysa erjen yaşta da olabilir. Ancak uzun süreli bir eğitim alan kişinin sonrasında çalışma hayatını oturtması zaman alır. Evlenmek için aile baskısı olmayan, kendi ayaklarının üstünde duran birisi için eş seçimi uzun olabilir, hatta çocuk beklentisi olmayan veya tek çocuk olarak belirleyen birisi 40 yaşında bile evlenmesi normaldir
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, bu laflar ne yazık ki toplumumuzda hala sıkça duyuluyor 😅. Öncelikle "evde kaldın" gibi klişe söylemlerin karşısında duracak kadar güçlü olduğunu unutma. Evlilik için en uygun yaş diye bir şey yok aslında; hazır hissetmek, doğru insanı bulmak ve hayatını istediğin gibi şekillendirmek çok daha önemli.
24 yaşında bu yorumları almak sinir bozucu olabilir ama unutma ki bu senin hayatın, onların değil 🥰. Kendi mutluluğunu ve hedeflerini birinci sıraya koy. Evlilik acele edilecek bir şey değil. Bu konuda rahat ol, kimseye kulak asma! 💪13 Yorumla- 1 yıl
@Llygm ben de bakarım sıkıntı yok hemde evlilik nerde çıktı anlamadım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
94Cevap
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılBence kendini hazır hissettiğin zaman evlilik çağına gelmiş oluyorsun. 27 yaşında olmama rağmen kendini evliliğe hazır hissetmiyorum. Aksine daha kendimi küçük hissediyorum
45 Yorumla- 1 yıl
40 tan aşağısı küçük zaten evlilik için
- 1 yıl
Özellikle erkekler 35-40 anca olgunlaşıyorlar
- 1 yıl
@Sude-Han02 oldu ya çocuğu da dede diye mi parka götürcek o yaşta çocuk kahrı çekmez bir erkek
- 1 yıl
@BahtsıBedevı Sen 35-40 yaşında dede gördün mü hiç? Bu zamanda çoğu evlilik öyle
- 1 yıl
@Sude-Han02 40 yaşında evlendi çocuğu oldu 45 15 yıl sonra adam 60 yaşında çocuk 15 ikinci olsun çocuk 10 yaşında baba 60 kapiş
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u 1 yılkişi ne zaman aşkı bulursa parası olursa o zaman.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılYaşın geç bir yaş değil. Çoğu insanın çevresi bu yaşlar da evlen evlen niye evlenmiyorsun diye baskı yapıyor. Nedense bana kimse demedi başta ailem dahil olmak üzere. 8 ay önce 27 yaşında 13 yıl önce ki çocukluk aşkımla evlendim. Aşırı makul bir yaş bana göre. Senin yaşın da aynı şekilde. Ha bana kalsa eski sevgilimle daha önce barışsam o zaman da evlenebilirdim çocuk falan derken bana biraz geç geldi ama herkese göre değişir bu önemli olan doğru insanı bulmak kesinlikle. Evlilik çok zor bir şey. Onun sorumluluğunu kaldırmak için gerçekten çok sevdiğin pişman ettirmeyecek biri bulmalısın. Son olarakta zaten günümüzde evlenme yaşı baya yukarı çıktı. Önceden 25 bana yaşlı gelirdi o yaşa kalmış insanın evlenmesi için çok geç yaş derdim. Ama şimdi 30 33 gibi yaşlarda da evlenenler var. Tamamen nasip işi bu.
23 Yorumla
Soran1 yılVay be çocukluk aşkı ile evlenenlere çok özenirdim hep :D beraber büyüdüğün, oyunlar oynadığın kişiyle evlenmek mutluluk verici olmalı yani ben de isterdim :D , umarım mutlusunuzdur siz ve evet bence de erken bir yaş ama gıcık oldum 1 2 kere ima edildiği için ondan sordum
Cevap sahibi1 yılYok o kadar da küçük çocuk bir yaşta değil tabi 😀 20den önce olan tüm yaşlar çocuk yaşıdır. Hele insanın yaşı ilerledikçe 20ler bile toy çocuk yaşı gelir. Ben 15 olacaktım oda 18. şu an 28 31 yaşına geldik. Bu kadar birlikte büyümedik ama çok imkansızlığın ardından barışıp evlendik. Bilmem bilir misin hani bir laf vardır ya biz birbirimizi bıçaklasakta hastaneye el ele gideriz diye hah o işte biz olabiliriz 😀 5 yıl sevgili olduk. Son 6 yıl ayrıydık o yazdı ama ben istemedim affedemedim ihanet yok ama farklı şeyler. En sonda da kabul edesim tuttu bir kez inanmak istedim. Barıştım inanmasam da 6 içinde evlencez bak gör dedi cidden de barıştıktan 2 ay sonra nişanlandık 4 ay sonra da evlendik. Aklımın ucundan geçmeyecek ama hayatımda en çok sevdiğim aşık olduğum o kişiyle evlendim. Adliyelikte olduk herkes imkansız da gördü yıllarca ayrı da kaldık ama sonunda birbirimizin olduk. Bende hep özenirdim böyle olanlara. Çocuk yaşlarımdan beri hep derdim ki en fazla 17 yaşıma kadar evleneceğim insanı bulayım ve onunla yıllarım geçsin ve kolay kavuşmayalım kolay şeyleri sevmiyorum binbir zorluk yaşayarak evlendiğinin daha çok değeri olur birgün evlendiğim de neler neler yaşadık ama şu an evliyiz mutluluğu yaşamak istiyordum oldu da Allah isteğimi kabul etti oysa ki bana hep imkansız gelirdi başka biriyle evlenmek bile Allah direkt duamı kabul etti 😀🙏🏻 bende Karadenizliyim doğulular da olduğu gibi önem veriliyor bunlara ama bana denmiyordu ne zaman evlenirsem o zaman işte. Gıcık olmakta haklısın ama takma şuanki yaşların tam zamanları 27ye kadar falan inşallah bulursun (biliyorum öyle bir amacın yok) ama doğru kişi olursa istersin sonuçta annelik falan isteyen biri geç kalmamalı bence.
Soran1 yılAmin inşallah bulurum duaların için çok teşekkür ederim :)
Gizli Üye(25-29)1 yılEvlenmek için en uygun yaş, kişiden kişiye değişen bir konudur ve bu konuda kesin bir doğru veya yanlış yoktur. Türkiye'de yasal evlenme yaşı 18'dir. Ancak, bazı istisnai durumlarda 17 yaşındaki bireyler ailelerinin izniyle evlenebilirler. 16 yaşındaki bireyler için ise mahkemeden özel izin almak gerekmektedir. Araştırmalar, genellikle 25-29 yaş aralığının evlilik için ideal bir dönem olduğunu göstermektedir. Bu yaş aralığında bireyler, genellikle daha olgun, kariyer sahibi ve maddi olarak daha istikrarlı hale gelmiş olurlar. Evlenmek için en uygun yaş, bireyin kendine, partnerine ve yaşam koşullarına bağlıdır. Bu kararı verirken acele etmemek, iyi düşünmek ve doğru kişiyi bulmak önemlidir. Unutulmamalıdır ki, önemli olan doğru zamanda evlenmek değil, doğru kişiyle evlenmektir.
30 YorumlaBen 30umdayim ve hâla çocuk büyütecek sorumluluk alabilecek düzeyde ve yeterlilikte görmüyorum onu diyenler hayati ot olarak yaşayan insanlar bana göre hiç biseyi sorgulamayan ve kendini ölçüp tartmayan insandan doğan çocuk etrafındakilere ne fayda saglayabilir ki öte yndan maddiyat bazı aileler fütursuzca çocuk yapıyor bunun sorumlusu çocuk gibi faturası da onlara kesiliyor o yüzden maddi ve manevi yönden tam hissetmeden evlenmeyi doğru bulmuyorum yaş kaç olursa olsun
112 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılSana evde kaldın diyenler geçmişte okumadığı için kariyer planı olmadığı için 20 sinde evlenmek zorunda bırakıldılar. E şimdi üniversite var yüksek lisans olayları var, kariyer basamakları var. Bunlar neredeyse 30 u buluyor zaten. Devir eskisi gibi değil hala idrak edemediler.
10 Yorumla
1 yılSanki ülkede nüfus patlaması yokmuş gibi herkes evlensin bir ev işgal etsin kiralık arayanlar bulamasın yeniden yeniden inşaat alanları açılsın ağaclar kesilsin tarlalar yerleşime açılsın çiftçilik yok edilsin yeterki insanoğlu evlensin birbirini düzüp bilinçsiz Üresin geleceğin magandaları yetişsin. Zaten savaş kapıda birileri nüfus azaltmaya çalışıyor kendimizi bile korumamız zorken birde çocuğumuzu düşünelim. Bu cahil kafaları yok etseler önce
34 Yorumla- 1 yıl
Irkımız yok mu olsun kanka
- 1 yıl
Ya abartma doğum oranı az olan İngiltere yok mu oldu hem padişah mısın sen nesliniz devsm etsin xmdkxd doğum oranı yüksekliği ekonomiye zarar, yük, bu ülke insanı ekonomi eğitimi almalı
- 1 yıl
Kendim için mi dedim genel konuştum. Almanya’ya bak genç nüfus azalıyor yaşlı nüfus çok iş gücü vs sıkıntı çektikleri için göçlere açık bi ülke ve daha geniş perspektiften bak azalarak yok mu olsun insanlık be istiyosun. Bu arada herkes evlenip 3 5 7 çocuk yapsın demiyorum ama düzgün yetiştirebilecek insanlığa kendine faydalı bireyler yetiştirerek üremeli insanoğlu. Bu arada 33 yaşında bekarım kendi adıma konuşacak olursam çocuk sahibi olmak için ölüp bitmiyorum büyük sorumluluk isteyip istemeğimden bile emin değilim
- 1 yıl
Azalsın canım insan bu dünyaya zarar
- Aile & Toplum konusunda 763 cevap paylaştı.
1 yılBen 34 yaşıma gorecem kendimi hala hazır hissetmiyorum bence kadın için sorumluluk almak demektir erkeğin hem cinsel ihtiyacını hem temizliğini hem aşçısı hemde bebek tasiyop. dogurucusu ve dadısı olacak kadar hazır hissetmiyorum
334 Yorumla- 1 yıl
@00Hsn00 evet lanet bir şey evlilik benim gözümde kadın için kölelik erkek için özgürlük evlilik. Evlilik kadının resmi olarak * kabul ediyorum diye açık hayat kadını sözleşmesi hayat kadını bir yana aşçılık dadilik bebek taşıyıcılığı hizmetçilik gibi ekstra külfet demektir. Ben * resmi veya gayri resmi olan herseyine karşıyım. Kadın hem adet görüyor onun çilesi bir yana hem iş hayatinda sapik aşağılık erkeklerle uğraşıyor bir yana bir yandan da onu sürekli her anlamda etinden sütünden enerjisinden faydalanan erkek musvettesiyle aynı evde yaşaması bir yandan her türlü kadına eziyet. Ben şu an kafam rahat ha ileride çocuk istersem (hicccc sanmıyorum kim elin pic.. ini doğurmak ister benim soyum bile olmayacak) uzak kalsin. Bana dokunmayan insanlar ne tamam yesin ben aklımı peynir ekmekle yemedim
- 1 yıl
Herkesin düşüncesine saygı gösteriyorum. Kendine göre hsklı olabilirsin ama düşünce yapın çok katı. Şöyle de olamaz mı. Güzel bir ilişkin olur ve evlenirsin. Güzel anlaşır beraber yemek yaparsın yeni şeyler denersin. Gezersiniz bir yerlere gider kafanızı dağıtırsınız. Çocuk meselesi de böyle katı bakılmamalı. Birbirini çok seven iki bireyin ortak buluştuğu nokta belki. İki kişinin sevgisiyle büyütebilecrği bir bebeğin mutluluğunu düşünmek bile güzel. Tabi ki negatif düşüncelerinize saygı gösteriyorum fakat dediğim gibi de olabilir.
- 1 yıl
@00Hsn00 sevgi adı altında kadınlar kanıyor ve jnanjyor benjm bu hayatta benimsediğik tek sevgi var o da paradır. Parayla her şeyi satın alırsın çok mu çocuk seviyorsun git paranla oyuncak al çocuklara hediye et bak en gerçek sevgiyi böyle satın almış olursun. Erkeklerin tek sevdiği şey bamyasidir. Bacak arasını açan kendi bedeninde çocuk oluşturan o çocuğa dadilik eden adama hzimetcilik ve hayat kadını eden kadınlar erkekler tarafından seni seviyorum sözleriyle avutulur aslında sevgi yoktur çıkar meselesi vardır. Kadınlar da östrojen fazla olduğu için gerçekleri goremiyorlar ya da korlesiyorlar bilemicem. Ben ne çocuk seviyorum ne de böyle palavlarla inanıyorum. Gelmişim 33 yaşıma ve her günüme şükrediyorum ki şu an ki bilincim olmasaydı toy olsaydım inanirdim. Ama yaş kemale erince gerçekleri görüyorsun o perde kalkıyor. Katı değilim realistim yorumuma yorum yapma! Git kandirilacak bir çok toy hemcinsim var onlar bu palavlarla inanırlar
- 1 yıl
Bu nasıl bi mantık?
- 1 yıl
@FiyodorPavloviç hayrola sana mı soracağım mantığını realist olunca siz musvettelere uymayinca bo nosol montok yol al yorumuma yorum yapma hadi naş
- 1 yıl
Çok doğru bu yaşıma kadar aşkından ölen tek kadına bakan gözü ondan başka kimseyi görmeyen erkek görmedim
- 1 yıl
Erkeklerin düşündüğü tek bir şey var o da aşk değil maalesef gözünün içine bakıyorsunda aşk göremiyorsun kendine menfaat sağlayacak kadın arıyorlar
- 1 yıl
@Kalplivceld bu yaşta bu farkındalık tebrik ediyorum. Erkek ister ki kadın hiçbir şey istemesin hiç konusmasin robot gibi bacaklarını açsın. Evlenen erkek evlenmeyene göre bana göre daha vicdanlı evlenen erkek kadın ile anlaşma yapıyor evlenmeyen sokakta askim bebeğim seviyorum seni diye diye kızları bibliyor genç kizlarimiz bu dolandırıcı erkeklerin sözlerine kanıyor. Bölüyor gebe kalıp aldırıyor sonra ne mi oluyor hem iffetinden ödün veriyor hem de doğmamış bebeğin katili oluyor. Bu bahsettiğim erkek vicdansız erkektir level 1 daha evrimini tamamlamamış mayası kontaminasyona uğrayan erkektir gelelim level2 ve level 3 erkek modeline
Level 2 erkek evlenen erkekdir level 3 de ama bir fark var level 2 zengin olsun fakir olsun fakirlik yüzde 98 sekizdir bu erkekler şunu der kadın altın avcısı olmasın düğün için takı istemesin mehir istemesin kaldı ki genelde müslüman doğumlu erkek versiyonudur ama ben istediğimde bacak arasını açsın level 3 de para verir ama gözü yine başkalarındadir bu levelleein alt dalları da var - 1 yıl
Ben en muhafazakar erkeklerin bile saygı ahlak sevgi aşk değilde malum kadınları aradakılarına şahit oldum. En dürüst sakinleri bile böyle beklenti içinde bir tanesi bile kalpten gönülden bağlı değil, bağlanmazlar. Aşık olmuyorlar öyle duyguları yok. Onlar için tek bir şey var söz konusu kadın olunca tek bir konu başka hiçbir şey değil. Dediğin gibi evlenecek erkekte sevdiğinden aşkından değil düzenim olsun benden bir şey istemesin edebimle biriyle olurum kafasında ama bunlarda aşık olmuyor kütük gibi daha gaddar duygudan yoksun oluyorlar
- 1 yıl
Kadınlar da östrojen fazla olduğu için gerçekleri göremiyorlarmış millet duydunuz mu? 😂 Sen gerçekleri görebildiğine göre sende östrojen eksikliği var sanırım. Ya da 33 yaşında yalnız olmana bir bahane olarak kendine bunu gelistirdin.
- 1 yıl
@Nightwalk35 evet çok şükür gerçeği görüyorum emin ol evlenip pişman olacağıma yalnız kalayım özgür olayım bana yeter evlilik=eşittir s. KS köleliği bu benim düşüncem nasıl ben bu seçimi yapmaktan özgür işlem köle olmak isyende özgürdür
- 1 yıl
@Nightwalk35 kadın haklı sen bel altı düşünmeyen tek erkek bulamazsın. Erkekleri mi savunuyorsun
- 1 yıl
@Kalplivceld gerçekleri söyleyince erkekleri mi savunmuş oluyorum? Haklısınız tercih meselesi tabi. Biz 60-70 yaşına geldiğimizde eşimizle, çocuklarımızla, hatta torunlarımızla mutlu mesut yaşarken siz tek başınıza çürümeyi tercih edebilirsiniz. İleri görüşsüz olmak da bir seçenek tabi..
- 1 yıl
Ha bir de bu dünyada beş para etmez erkeklerin olması her erkeğin öyle olduğu anlamına gelmiyor. Dünyada tek tip karakter yok yani bu yaşınıza kadar da bunu öğrenmiş olmanız gerekiyor diye düşünüyorum.
- 1 yıl
@Nightwalk35 teyze seni üzerler sen böyle devam et gerçeklere yüzleşip erkeklerin cinsellikten başka hiçbirşeyi önemsemediğini anlayınca pişman olacaksın
- 1 yıl
@Nightwalk35 60 70 yaşında elinde aldatmış bir koca babalarına düşman çocuklar olacaktır. Perişan hayat seni bekliyor
- 1 yıl
@Kalplivceld teyze mi 😂 kendinden 1 yaş büyüklere teyze demek de ne biliyim... Kompleksli birisin gördüğüm kadarıyla. Böyle kafanızda felaket senaryoları kurup her şeyin en kötüsünü düşünerek yaşamak sizin için çok zor olmalı. Haliniz içler acısı... Kendi hayatınızı kendiniz cehenneme çeviriyorsunuz ama farkında değilsiniz. Yazık yaa bak şu an oturup sizin için uzulucem
- 1 yıl
Çok değil 20-30 sene sonra yalnız başıma ölücem endişesiyle gelip burada ağlayacaksınız
- 1 yıl
Değil sahip çıkmak, sizi huzur evine bile bırakacak evlatlarınız olmayacak ve bu zorunluluk değil sizin tercihiniz olacak. Ne acı..
- 1 yıl
Siz 3-5 yılın hesabını yaparken ben koca bir ömrün + sonsuz hayatımın hesabını yapıyorum. Benim ileri görüşlülüğümü biraz örnek alın da ders çıkarın
- 1 yıl
@Nightwalk35 koca bir ömür çile çekip aldatılacaksın sonsuz hayatın hesabını yap bakalım kocam beni aldattı diye soru açarsın ileri görüşlü abla senin daha kendine hayrın yoktur
- 1 yıl
@Kalplivceld karakterli, ahlaklı bir eş seçeceğim için evleneceğim kişi de benim gibi olacak siz dert etmeyin böyle şeyleri. Siz bekar takılın ömür boyu bakalım kim kirli çıkacak sonunda
- 1 yıl
Bi kere evliliğe çile olarak bakiyorsaniz evlenmeyin zaten. Evlendiginiz adama hayatı zindan edersiniz ona yazık olur
- 1 yıl
Bakalım kim kârlı çıkacak sonunda
- 1 yıl
@Nightwalk35 33 yaşındayım ve iyi ki evlenmedim diye her gün Rabbime şükrediyorum.
- 1 yıl
@Kalplivceld sanırım bu kişi pembe hesap açan erkek olabilir sağlıklı bir kadın böyle bir düşünceye girmez
- 1 yıl
Bence sizin akıl sağlığınız pek yerinde değil. Psikiyatriste görünmelisiniz.
- 1 yıl
Düşüncelerim size uymuyor diye erkek olduğumu düşünmeniz de sanrı gördüğünüzü gösteriyor. Ağır vaka olduğunuzu düşünüyorum
- 1 yıl
Yorumlarınız o kadar felaket ki.. Anne babanızdan bu kdr mı şikayetçisiniz? Yaşadıgınız hayat o kadar mı kötü. Sen nasıl olduğunun farkında bile değil gibi konuşuyorsun. Her erkeğe kötü demek kocaman aptallık. Kimseyi savunmuyorum ama doğru olmayan kadın olduğu kadar da erkek var tabi. Ama bu kadar düşmanlık beslemenize hiç anlam veremedim
- 1 yıl
@00Hsn00 sıkıntılılar çünkü. Verdikleri cevaplardan belli. Hayata karşı öfke ve nefret dolular. Bana kalırsa tedavi edilmesi gereken düzeydeler hatta
- 1 yıl
Böyle yorum yaptıklarına göre anne ve babalarının anlattıkları gibi bir evliliği olmuş ve onlarda böyle travma oluşturmuş. Ama her evliliğin onlarınki gibi olmadığını da 33 yaşına gelmiş birinin bilmesi gerekiyor. Tabi kendini eve hapsetmeyip dışarı çıkabilen ve çevresi olan biri olması gerekiyor ama sanırım bu da onlarda yok.
1 yılAnne olmak söz konusuysa 25-30 yaş aralığı sağlık açısından daha uygun sanırım. Ama psikolojik ve olgunluk açısından bence 30-35 yaş aralığında da evlenilebilir. Şimdi artık boşanmanın popüler olduğu bu zamanlarda insanlar ikinci, üçüncü evliliğinde doğru kişiyi buluyorlar. İdeal ve doğru zaman dilimi nedir kesin bir şey söylemek pek mümkün değil. Biraz kader, biraz kısmet, çoğunlukla mantık işi.
00 Yorumla
1 yıl18-29 arası uygun bana göre ama maalesef Türk toplumu 25’ten önce evlenmeyi çok yanlış buluyor ve 27-30 yaşlarında evlenmeyi dayatıyorlar. Erken evlenenler birbirine daha bağlı olur ve doğum yapmak için uzmanlara göre en iyi yaş aralığı 20-29 arası bu yüzden erken evlenilmeli. Ben erken yaşta severek evlenip de mutsuz olan görmedim.
00 YorumlaCahil ahlaksız Eğitilmemiş bir toplumdan anca böyle kelimeler duyarsın evlilik nasip Kaderinde varsa mutlaka olur düşüncesi zihniyeti iğrenç bir toplumda evlilik yürütmek zor hale geldi Rabbim güzel ahlaklı insanlarla karşılaştrsın eş dost çevre
02 Yorumla- 1 yıl
hahahahahahahahaHAAAHA benim yoruma yorum yapmış reisim
Gizli Üye(25-29)1 yılEvde kalmak diye bir şey yok. Geçen gün de bu siteden birisi 28 yaşında evlenmek istediğim için "Çok geç. Çocuklu ikinci el koca bulursun anca" diye linç etti 😂 Bence 26dan önce evlilik olmamali. Erken evlenip pişman olan o kadar cok insan var ki. Belli bir olgunluğa gelmeden evlenmemek lazım. Elalem dedi diye evlenmek de çok saçma geliyor bana.
16 Yorumla
Soran1 yılÇok doğru söylüyorsun 👏
Cevap sahibi1 yılTeşekkür ederim 🙂 Elinde mesleğin var mı peki? Bir kadın çalışmasa bile elinde mesleği olmalı mutlaka. Evlilik için acele etmek istemem ben mesela. İçime sine sine evlenmek istiyorum.
Soran1 yılElimde şu an bir mesleğim yok ama daha önceden çalıştığım ve iyi bildiğim işler var zorda kalırsam çalışırım zaten ve ayrıca bir işe girip ekonomik özgürlüğümü elime almak istiyorum. Evlilikten önce gerçekleştirmek istediğim daha başka şeyler var 🙂
Cevap sahibi1 yılBenim de öyle 🙂 Gezmek istediğim şehirler, öğrenmek istediğim diller var. Ayrica yuksek lisans yapmak istiyorum. İlk olarak kendi paramın tadını çıkarmak istiyorum 😀
Soran1 yılBende öyle 😄 ilk önceliği kendimize verip hayatı yaşamalıyız
Cevap sahibi1 yılKesinlikle 👍
1 yılinsansan insana degisir bazilari 29 yasina kadar evlilik dusunmez ve buna hazir olmaz bazilarida 18 yasinda evlenir karsindaki evlenecegin kisiyede bagli bisey bu simdiki zamanda evlenecek duzgun kisi yok
50 YorumlaEn uygun yaş diye bişey yok bir kişiye göre değişir kendini ne zaman hazır hissedersen ve karşına mantıklı gönlüne uygun biri çıktığında ve sende istiyorsan evlenirsin bu kadar basit aslında
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yıl27 yaşındayım tanışmak çok zor geliyor artık bıktım yeni insanlarla tanışmaktan bu arada yorumun birisini okudum çocukluk aşkıyla evlenmek nasıp olmuş çok sansliymis benim çocukluk aşklarım hep evlendi bekar kimse kalmadı çevremde her haliyle öyle olunca artık sıkıldım
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılDoğru kişiyi bulduysan en. Uygun yaştır her yaş inan bana….
düşünsene doğru insanı buldun, keşke bir saniye önce tanışsaydık dersin, onsuz geçen her saniye boşmuş dersin…..
Önümüzde olduğu gibi daha çok mantık odaklı bakış açısıyla bakarsan ama keşke erken olsaydı keşke daha geç olsaydı şöyle şöyle şöyle bir aksaklık buna bağlanabilir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBöyle laflara alınıp evlenip mutsuz olsan yanında kimse olmayacak, o yüzden çevrem şöyle böyle diyo yaşım geçiyor diye evlenilmez maddi özgürlüğünü kazan ve uzaklaş böylelerine laf bile anlatılmaz, evlenenlerin dörtte üçü mutsuz, ülkede bu kadar kadına şiddet kadın cinayeti varken ve bizi koruyacak bi sistem yokken niye bile bile kendimizi ateşe atalım ki, yalnız ve özgür oluruz ♀️💜
00 Yorumla
1 yılKendileri kötü kocaya gittiler yaa seninde öyle olmanı istiyorlar cahillik bu yaptıkları sanki aceleyle evlenince arkandan dalga geçip gülecek havası veriyorlar sakın kızma takılma hım sızın dusuncenız de galiba ben bilirim ne zaman evlenecegımı benim evliliğin sızı neden bu kadar geriyor kı de sakince 😂
30 YorumlaUygun yaş yok , resmi olarak 18 yaşını geçmen gerekiyor sadece , onu sagladiysan ve bir sevdiğinde varsa yapıştır gitsin, benimkiler de bana baskı yapıyor ama henüz gönlümün sultanini bulamadım, bulur bulmaz hemen evlenecem...
10 Yorumla
1 yılNe zaman kendini hazır hissediyorsan ve ne zaman çocuk sahibi olmak istiyorsan o zaman senin için doğrudur. Evlenip boşanmakta var, o yüzden mantıklı karar al.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,4b cevap paylaştı.
1 yılErken evlenenen insanlar senin yaşında geri boşanıyor en doğrusu çıktığın da karşına işte bu dediğin de olacak yaşla alakası yok
14 Yorumla
Soran1 yılKesinlikle katılıyorum yani ne kadar erken evlenen tanıdıklarım boşandı, boşanmasa bile sürünüyor yani bekarlık sultanlık gerçekten
- 1 yıl
Öyle de düşünme de böyle o karşına çıktığın da hissediyormussun zaten güzel insanla karşılaş
Soran1 yılİnşallah karşılaşırım sevgisizlik ve ilgisizlik de sıktı artık 😂 teşekkürler
- 1 yıl
Rica ediyorum hadi inşallah 😅😅
1 yılUygun bir yaş yok artık eski nesil bunu anlamıyor çünkü tek idealleri evlenmekti kendini geliştirme derdi yoktu çoğunda şu an öyle mi herkes üniversite mezunu bir iş bulma daha kapsamlı bir birey olma derdinde...
00 Yorumla
1 yıl23-24 ideal bence. Geç kalmadın evlenme isteğin varsa ailenle konuşup birkaç kişiyle görüşebilirsin. Ki kendim bulayım diyenler genelde yanılıyor çünkü herkes kendini çok güzel pazarlıyor, olmadığı biri gibi.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 421 cevap paylaştı.
1 yılBoş ver ablacığım insanlar evlilik yapınca çok bir şey olduğunu sanıyor ben 34 yaşındayım bana da söyleyip duruyorlar ben de kaç taneniz mutlu'da ben de evleneyim diyorum.
13 Yorumla- 1 yıl
Neden kötü mü
- 1 yıl
Ehline denk gelmezsen kötü
- 1 yıl
Seni bile üzdülerse bize neler yaparlar ya
1 yılArtık belli bir yaş skalası yok ya, kişinin bulunduğu şartlara göre ve bence 24 çok erken artık. Eğitim alan çalışan insanlar daha o yaşlarda okuyor oluyor. Sonra is düzen derken ilişki yaşayıp bunu evliliğe ilerletmek ayrı zaman ve çaba bence 30 dan sonra uygun
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 315 cevap paylaştı. Amaaan boş ver kız sen onları bkjkffjkhf
Kendini ne zaman hazır hissedersen o zaman evlenirsin önce cebini doldur sen… aşk karın doyurmuyor gjjkjfdjkkkf10 Yorumla
1 yılBen askerden sonra evlenmek istedim hatta çok uzak bir akrabamın kızını seviyordum ama annem kızın babasından dolayı istemedi bu yüzden 27 yaşında başkasıyla evlendim iyi ki geç evlendim diyorum hatta keşke 3 sene daha geçseymiş diyorum insanlar erken evlenince tahamülleri azalıyor gibi ama geç evlenince ve yaş ilerledikçe daha bağımlı oluyorsun benim düşüncem bu başkalarına bu konuda saygım var ama boşanmalara bakınca haksız değilim gibi.
00 YorumlaEvlenmek için uygun yaş diye bir terim bence çevre baskısı, insan kendini evliliğe birlikte sosyal hayata hazır hissettiğinde ve 2 kişilik düşünmeye hazır olduğunda evlenmeli. 30 unda kendini yetiştirememiş bir bireyken evlenmekte bir seçenek 20 sinde herşeyi ile yetişmiş olgun bir bireyken evlenmekte.. yaşın bir önemi yok.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 312 cevap paylaştı.
1 yılUygun eşi bulduğuna kesin bir şekilde inandığın yaştır.. Ama ailesini vs iyi tanıman lazım kültür çok önemli
02 Yorumla- 1 yıl
Doğululardan uzak dur
Soran1 yılne alaka?
Aile & Toplum konusunda 812 cevap paylaştı. bomboş insanların yorumları bak hayatına takılacak bir konu değil önceliklerin bambaşka şeyler olabilir bence
02 Yorumla
Soran1 yılÖnceliğim başka şeylere yönelik zaten şu an
1 yılUygun yaş en az 25 olmalı kadınlar için oda hazırsa bu sorumluluğa yoksa evde kalma gibi bir durum çok saçma hangi devirde yaşıyoruz eski de kaldi o evde kalma muhabbetleri falan
00 Yorumla
1 yılevlenmek için uygun yaş erkekler için 30 kızlar için 25dir. ideal partnerler arasında ve ülkenin ekonomik koşulları düşünüldüğünde böyle bi yaş farkı olmalıdır.
00 YorumlaNerde yaşıyorsun ki? Doğuda bu yaşlar için söylenir bu laflar. Kültürel farklılıklar olabiliyor böyle. Ama yaşın daha genç ne evde kalması 😊
03 Yorumla
Soran1 yılİstanbul'da yaşıyorum, bu sözler sadece doğululara söylenmiyor da neyse :D
Soran1 yılDoğuluyum bu arada tahminin bir yandan tuttu :D
1 yılO imaları aldırma sen evlenmek için en uygun yaş diye bir şey yok bence ben 30 yaşındayım hala evlenemedim bana daha fazla diyorlar emin ol evde kaldım bilmem ne diye
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 yıl26 yaşındayım ve çok geç kalmışım ömrümün son demlerini yaşiyormuşum boyum posum var tipimde büyük durmuyor millet neye göre kafasindan salliyor anlamış değilim
00 Yorumla Bunun yaş sinirlamasi yokk kendinle alakalı bişey çevrenin ne dediğine önem verme hepsinin canı cehenneme
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 404 cevap paylaştı.
1 yıl30 ve sonrası ideal bence ama iki üç çocuk istiyorsan da 25 yaş olabilir. 25 ten önce evlilik pek mantıklı gelmiyor bana
10 Yorumla
1 yılEn ideal yaş kadın için 20-30, erkek için ise 23-30 arasıdır.
20 Yorumla
1 yılUygun yaş yoktur bence fırsat vardır uygunluk vardır. Doğru insan doğru an vardır. Bu şartlar varsa zaten yaş hikaye.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,3b cevap paylaştı. Bilmem mi o yaşlarda benimde çok fazla canımı sıktılar şu an zorlamıyorlar en azından
Ve yine de soranlar oluyor tabii00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 894 cevap paylaştı.
1 yılBence koca buldunda oluyor, cogu kizlar var görsen asla evlencek gibi dgil aşik olunca iste hahsh
00 Yorumla Herkese göre evlilik yaşının normalleşmesi değişkendir. Kendini hazır hissetme yaşı farklıdır kişiden kişiye
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 723 cevap paylaştı. Vallahi bence en güzel yaş 18 22 arasında çok beklemenin bir Alemi yok Ben de 27 yaşındayım keşke evlenebilsem
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 776 cevap paylaştı. Millet nederse desin herkes çok biliyor maşallah takmayın insanların ne dediğini boşverin. Allah hayırlısını versin.
00 Yorumla
1 yıl18-25 arası ama 25 ten ne kadar önce olursa bence o kadar iyi ben eşimle 18-20 yiz
06 Yorumla
Soran1 yılNasıl tanıştınız peki? allah mutluluğunuzu daim etsin bu arada :)
- 1 yıl
Teşekkür ederim Instagram da kendisini takip ediyordum 😅ama uzun bir süre yazmaya çekindim cevap vermez korkusu ile birgün ayağını kanattığını görünce hiç düşünmeden mesaj attım o da cevap verdi ordan başka konu başka konu derken sonu evlilik ile bitti
Soran1 yılBiz mesajlara cevap vermediğimizden oluyor demek :D teşekkürler
- 1 yıl
😂 belki beklediğin kişi Instagram mesajlarında gizlidir belki metroda karşılaşırsın acaba senin kısmetin nerden çıkacak kim bilir
- 1 yıl
nasibinin nereden çıkacagi hic belli olmaz gercekten :D
- 1 yıl
Yaa kalbim🥹💘
Aile & Toplum konusunda 845 cevap paylaştı. Yaşın bir önemi yok kendini hazır hisseden parası olan evlenir
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,9b cevap paylaştı.
m 1 yılBence yaş ile sinirlanmamasi gerek doğru zaman en uygunudur
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 411 cevap paylaştı.
1 yılBence eniyisi üni oku ayrı eve çık bu sayede laflardan uzak kalırsın
10 Yorumla En erken 28 mümkünse 35 insan evrimini anca tamamlıyor.
10 Yorumla
1 yılkadin icin 22 den baslar 60 a kadar gider. annemin cevresinde o yaslarda 3. ye evlenen kadinlar var
10 Yorumla
1 yılya hiç alakası yok dogru insanı bulunca evlen kaç kızı tanıyorum 28 29 yaşında evlendiler
00 Yorumla28 29 ideal bence kadın için erkek icin 35 civarı
00 Yorumla
1 yılKalbin yaşı yoktur hiçbir can kalbi olmadan yaşayamaz
00 YorumlaHalihazırda sağlam bir ilişkisi olanlar için 27-30 aralığı ideal bence.
00 YorumlaBence 30. Ustunde ben gibi zorlanirsin. Altinda yanlis secimler yapabilirsin.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 544 cevap paylaştı.
1 yılNe Zaman denk gelirse hayat şartları ruhsal durum aile vs
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBana göre sen daha evlenme yaşına yeni gelmişsin. 24 ten önce evlenilmez evlilikten daha önemli şeyler var önce bi işini kariyerini ayarlamak var
00 Yorumla
1 yılBen 18'lik yavrularımı beklerim ve arıyorum da doğrusu haberi olsun miniklerimin
00 YorumlaHerkes kendini hazır hissettiği yaşta evlenmeli ama bana göre 25-30 yaş aralığı idealdir.
00 Yorumla
1 yıl24 evlenmek için ideal bir yaş ama evde kaldın demek abartılmış.
00 Yorumla- Devamını Gör (137)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat