Bunu bir şekilde anlayan vardır elbette ama kimisi de fark etmiyor bende dahil 😄✌🏻
Davranışı, sözü ya da ilgisi belki bunu çağrıştırıyor ama fark edilmediği de oluyor. Bu genellikle hoşlanan kişinin üzülmesine sebep oluyor. Ancak bu şekilde olacağına konuşmaya çalışsa en azından her zaman değil bir defa üzülmüş olacak.
Ya aslında size dik dik bakıyorsa ordanda anlayabilirsiniz. Veya davranışlarından çünkü hoşlanan insanın davranışları farklı olur. Mesela size diğerlerine yaptığından daha çok ilgi gösteriyorsa hoşlanıyor olabilir. Yani eğer böyle bir şey varsa aslında benim fikrim. Hoşlandığını anladıysanız bir şekilde söylemeden ona bir şey söylemeyin. Benden hoşlanıyor musun diyede sormayın. Eğer olurda kendisi gelir "Ben senden hoşlanıyorum, uzun zamandır söyleyecektim ama sen..." tarzı birşeyler söylerse ona "Ama ben senden hoşlanmıyorum" değilde okuldaysanız bunu söyledikten sonra "zil ne zaman çalcak ya sıkıldım" ya da başka bir yerdeyseniz "Kulaklıklar kaç liraydı ya kendime yeni kulaklık alcam. Sence hangi renk alayım?" Tarzı bir şey söyleyin. Yani konuyla alakalı değil. Konuyu değiştirin. Çünkü "Ben senden hoşlanmıyorum" ya da "ben sana karşı bir şey hisstemiyorum, sana karşı zerre beslediğim bir sevgi yok, Ama ben seni sevmiyorum" yani bu kelimeler hoş kelimeler değil. Konuyu değiştirirseniz daha az kalbi kırılacak hoşlanan tarafın. Çünkü hoşlanan insan zaten bunu duyduğu anda bende sana karşı boş değilim, bende senden hoşlanıyorum ama söylemeye utanıyordum sen beni sevmezsin diye" tarzı şeyler söyleyerek sevdiğini belli eder zaten. Bunları yapmak yerine konuyu değiştiriyorsa demek ki sizi sevmiyor. Bunu seni sevmiyorum kelimesini duymadanda anlamanın yolları var. burada maksat sevmek onun suçu değil. Kalbini kırmadan sevmediğinizi söyleyebilmenin yollarını aramak. En mantıklısıda konuyu değiştirmek. Yukarıda yazdığım örnekteki gibi.
Genellikle bunu reel ortamda anlamak daha kolaydır. Seninle karşılaşır durur. Sürekli farklı konulardan sohbetler açar. Gözgöze gelemez fazlaca utanır ya da tam tersi sürekli gözgöze gelmek ister. Seninle konuştuğu ses tonu daha farklıdır başkalarından. Daha bir süslü ve özenli gelir yanına. Sanal ortamda da böyledir bir nevi. Ama işin içine bakışlar giremez. Sadece yazışma ise ses tonu anlaşılmaz mesela. Yazışmalar sürekli ve düzenli olmaya başlar. Sen bitiriş cümlesi yazsan da o devam etmek için yazar sürekli. Bana kalırsa hoşlanma işlerine hiç bulaşmamak. Hoşlanan kişi söyler. Söylesin yani. Kimse kimseyi zor durumda bırakmasın bu konuda Çünkü gider itiraf edersin. Red yiyen sen olursun. Olan aradaki dostluğa olur. Tavsiye etmiyorum ben bunu. Belki de sadece arkadaş olarak konuşmak istiyo olabilir bu da yani.
Genelde şöyle anlıyorum detay veriyorlar anlamsız bir şekilde mesela birisiyle konuşuyordum normal arkadaş olarak görüyordum o zaman da bağlandı bana ben yani sormuyordum bana anlatıyordu ben bugün bunu yaptım şuraya gittim şuradan geldim diyorum ki hani yani ben sana bunları sormuyorum ki niye anlatıyorsun daha sonra da zaten ilgisi olduğunu filan itiraf etti ben de mecbur olarak irtibatı kesmek zorunda kaldım çünkü istemiyordum onu
Ben hiç anlamam ya bunun en büyük ispatı da ilkokul-ortaokul boyunca (8sene) beraber olduğum arkadaşımın beni sevdiğini öğrenmek çocuğun göz rengini bile ben 8. Sınıfta fark ettim yeşilmiş 🤷🏻🤦🏻
Ben bu konuda baya odunum. Anlamam :D söyleyince bile hemen inanmam. Zamanla ya bu benimle neden bu denli ilgileniyor, benim için neden çabalıyor derken derken, “aaa hoşlanıyor bu benden” oluyor :D biraz zaman alıyor tabii. Ama gerçekten ben bu tür şeyleri göremiyorum. Hissetmem lazım. İlgisini alakasını falan filan işte, tipik şeyler
Hal ve hareketleri kendini ele verir. Sürekli konuşmak, buluşmak iletişimde olmak ister. Sözleriyle bakışları ile kendini hislerini belli eder. İlgileniyor, merak ediyorsa ve herkese davrandığından farlı davranıyor, düşünceli ince detaycı davranıyorsa anlaşılır.
Davranışlardan anlaşılmıyorsa bile sözleri bir şekilde kendini ele veriyor. Bir ortamdayken sana herkese davrandığını gibi davranmiyor, üstüne düşüyorsa yahut her ona bakışında gözlerini senden alamiyorsa bir dur ve düşün. Ayrıca bir insan bir şey hissetmediği karşı cinsle sürekli iletişim halinde olmak istemez. Bu kişi sana sürekli yazıyorsa, sürekli görüşmek için fırsat kolluyorsa; bingo! Senden hoşlanıyordur.
Davranışları ve bakışları ele veriyor aslında genel olarak. Bana karşı diğer insanlara olmadığı kadar ilgili yaklaşıyorsa ve sürekli karşılaşmak ya da konuşmak için bahanelerle geliyorsa hissederim. Birde tatlı bir heyecan hali oluyor, hisleriminde kuvvetli olmasından kaynaklıdır ki, anlamama olasılığım çok çok düşüktür...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Anlamıyorum bence. Mesela biri var bana iltifat ediyor arkadasca da olsa böyle omzuna koluma falan temas etmeye çalışmalar çok doğal yapıyor ama espriler vs. Geçen de bana bakıp gülümseten yaladım. Hoşlanıyor gibi geldi. Başkası yine öyle daha çekingen ama benle iletişimi çoğaltmaya çalışıyor baktığını görüyorum arada başkası yine öyle. Ne diyim bilemedim. Ya hiç anlayamıyorum ya hepsi mi hoslaniyor :S bende böyle içli dişli değilimdir, daha kendi halinde biriyim. Kısacası ben anlamıyorum :)) kanaatim bu yönde hoşlanan varsa gelsin direkt söylesin.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ciao🦇🍀
Bakışlarla
Bir insanla aynı ortamda 3 den fazla göz göze geliyorsanız sizinle ilgilendiğinin göstergelerindendir.(istisnalar hariç)
Temas
Mesela herkesle tokalaşırken size daha yakından merhabalaşıyor veya sarılıyorsa. Farkında olmadan , eli omuza atma, saçla oynama vs...
Konuşma biçimi , jest ve mimikler
Mesela daha kibar davranma , diksiyona dikkat etme veya heycanlı ve aşırı atılgan olma.
Övgü gösterme
Özellikle abarta abarta inceden ara ara ama devamlı övgü.
Çok zor değil anlamak benim için. Mutlaka bir açık verir. Hal hareket, konuşma , yazışma , emojiden bile anlarım. Açık vermemeye çalışırken daha çok açık verir falan. Bir şekilde anlarım yani. Iyi bir gözlemci olduğumu düşünüyorum.
Gözler kalbin aynasıdır. Gözler asla yalan söylemez. Bakışlardan, konuşmasından, hareketlerinden anlarım. Ve hissederim. Haklıda çıkarım. Ve yüz ifadesi her şeyi ister istemez ele verir bence. Hoşlandığın insanı gördüğünde ona bakışın, heyecanın farklıdır. Gözlerinin içi parlar ve güzel bir gülümseme. Ve hoşlanan böyle davranır ister istemez. Bazen saçmalar , bazen heyecanlanır. Bu anlaşılır.
Bu konuda bende biraz safım hemen anlamıyorum. Yani gerçekten izleyince bakışı, gülüşü bu konuda çok etkili. Ama dediğim gerçekten izleyebilmek lazım. Bunu her daim başarabiliyor muyum? Tabikide hayır. Fakat gerçekten izlediğimde gözleri, bakışları, sözleri anlarım yani😄
Erkekler için (kendimden örnekler):Bakarlar ama ya dik dik ya da çaktırmadan ya da başka şekillerde, okulda geçiyorsa tenefüslerde vs. heryerde ararlar ve bulurlarsa takip ederler, fazla UTANGAÇ olmazlarsa hediye vs. yollarlar, sosyal medyaya stalklarlar veya kendi hesaplarından takip ederler vs vs...
Kızlar için (fazla deneyimim yok):Bakarlar, kıskandırmaya çalışırlar, arkadaşlarına sizi sordururlar (yaşadığım bir olaydan kendi düşüncem), arkadaşlarına çaktırmadan resim video vs. çektirtip kendilerine atmalarını isterler (yaşadığım bir olaydan kendi düşüncem) vs vs...
Merhabalar… Ben anlamıyorum ki; anlayamıyorum daha doğrusu, aslında anlamamazlıktan geldiğim oluyor bazen😬Aşırı ilgi gösteriyorsa, durduk yere birden sohbet etmeyen adam sohbet etmeye başlıyorsa ne biliyim böyle cici cici bakıyorsa , öyle anlarım heralde. 🎈
Durduk Yere ve Sık Sık Sana Yazıyorsa: ... Seninle Çok Sık ve Derin Göz Teması Kuruyorsa: ... Seninle Daha Çok Baş Başa Vakit Geçirmek İstiyorsa: ... Zaman Zaman Bazı Sinyaller Veriyorsa: ... Seninle İlgili Daha Çok Şey Öğrenmek İstiyorsa: ... Yanındayken İyi Hissetmen İçin Her Şeyi Yapıyorsa..
Ben anlarım ya. Çok ister istemez kaçamak bakışlar atar. Seninle iletişimde olabilmek için türlü bahaneler üretir. Hep seninle vakit geçirmek ister. Yanındayken sürekli gülümser.
Bu konularda çok başarılı değilim çünkü kadınların 1 hareketinden 100 farklı anlam çıkabilir. Gelip yüzüme “senden hoşlanıyorum!” diye bağırsa sorun çözülür. 😅
davranışlarından kendini belli eder aslında, sürekli seninle ilgileniyorsa , herkese davrandığından sana daha farklı davranıyorsa, sürekli seninle yazmak konuşmak istiyorsa senden hoşlanıyor demektir