Erkek arkadaşım 27 ben ise 23 yaşındayım. Yaşım ondan genç olmasına ve asla 30'dan önce evlenmem dememe rağmen erkek arkadaşımı o kadar çok seviyorum ki sürekli evliliğe yönelik konuşuyorum. O da benimle bir gelecek istediğini söylüyor. Evlenince yapacaklarımızdan söz ediyor. Onun evliliğe sıcak bakmasına rağmen, benim sürekli evlenmek istediğimi dile getirmem ilişkimizi olumsuz etkiler mi? Onu bu söylemlerle bunaltmaktan ve beni tamamen cepte görmesinden çekiniyorum
Evlilik isteğini sürekli dile getirmek sevgiliyi bunaltır mı?
Göstermiş olduğunuz tavırdan dolayı sizi öncelikle tebrik ediyorum, yani şunu hiçbir zaman unutmamak gerekir evvela bir Müslüman olarak Allah'a inanan bir kişi olarak, resmi ve dini nikah akdi olmadan kadının ve erkeğin bu şekilde birliktelikler yaşaması dinimizce günahtır. Aynı şekilde toplum içerisinde siz de bilirsiniz ki bu tarz ilişkilerde birtakım hatalar ve gençlik hataları yüzünden ilerleyen dönemlerde insanlar birçok pişmanlığını yaşamaktadır, aynı şekilde bu pişmanlıkları zamanında ben de yaşadığım için şu anda size demek istediğim şudur ki eğer ki insanı iyi tanıyorsanız evlilik yaptığınız zaman gerçekten ama lafta değil mutlu olacağınıza zor günleri birlikte geçireceğiniz inancınız varsa, evleneceğiniz kişinin de sizi geçindirecek kadar maddi imkanı söz konusu ise evlilik yaparak bu işi tamamlamanız sizin açınızdan daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Bu şekilde yaşanan flört birliktelik yani evlilik dışı ilişkiler de çoğunlukla kadınlar mağdur olmaktadır Bir de erkeklerin istekleri Sevgi adı altında cinsellik istekleri ve yakınlaşma isteği olduğu zaman eğer kadın buna karşı koyamaz, zaman içinde anlaşmazlıklar ve ayrılıklar söz konusu olursa burada mağdur olan taraf çoğunlukla kadınlar olmaktadır. bu yüzdendir ki benim size nacizane tavsiyem bu işi bir an önce evlilik ile taçlandırma nız daha fazla hem kendinizi mağdur etmemek hem de dinimizce daha fazla günah işlememek açısından evlilikle sonuçlandırmak gayet mantıklı ve güzel olabilir. Ama ben bu insanı tanımıyorum evliliğe şu anda hazır değilim diyorsanız zaman içinde yaşayacağınız pişmanlıklar adı göğüs vermeniz gerekebilir, yani evlilik isteğini sürekli dile getirmek insanları bunaltmaması gerekir. Mesela ben bedensel engelliyim mesleki olarak yani kazandığım bir ücret veya para yok şu an için evlenmeye kalksam hiçbir kız bana gelmez kız babası da kızını vermek istemez doğal olarak, çünkü artık kuru kuruya karın doymuyor Bu yüzden de ben evlilik durumum olmadığı halde hayatıma bir kadını alıp da çeşitli sözler vererek onun duygularıyla oynamayı istemem. Ama karşımdaki insan şunu diyorsa Ben zaten evlenmeyi düşünmüyorum hani gezelim tozalım yiyelim içelim ilişki yaşayalım yani evlilik olursa olur olmazsa da ben çok üzülmem diye kabul ediyorsa Benim ona diyecek bir şeyim yok tabii ki aşk yaşanır ama günah olduğunu da tekrar belirtmek isterim bu benim için de böyle o yüzden bu iş bunaltmak ya da bıktırmak değil olması gereken bir şeydir. Eğer evlilik boyutu söz konusu değilse yani böyle devam etmek sizin için üzücü olabilir.
Görüşünüzü uzunca aktardığınız için teşekkür ederim, elinize sağlık. Erkek arkadaşımla evlenirsem mutlu olacağımı düşünüyorum, onunla çok uyumluyuz. Yalnızca biraz daha iyi bir maddiyata ihtiyacımız var. Hakkımda hayırlısıysa evliliğimizin en güzel şekilde gerçekleşmesini isterim. Dilerim sizin de karşınıza gönlünüze göre biri çıkar. İyi günler
Bu dediğin öyle olmaz. Cepte görüp görmemek kötü bir tabir. Genç insanlarsınız birşeyleri konuşmak için başka şeyler üzerinden zanlar üzerine ilerlemeyin. Hatta aç bu konuyu konuşun. Hatta bu konuda düşüncem bu ama ister istemez konu böyle oluyor de. Mutlaka bir cevabı vardır. Sana verilen tavsiyeler tecrübeden ibaret ama ya farklı bir insansa ne olacak. Başka şeyler yapmaya çalışın. Bu konu belirttiğin yaştan önce konuşuldukça yıpratadabilir siZi. Mesela bezen bu konuyu konuşmamayı dene zamanla düzene girecektir
Bir şeyi çok dile getirir isen erkekler de soğuma ve bunaltma durumu olabiliyor. Hele bir de her gün konusu açılıyor ise bir de. Kaçacak yer ararlar. Yine aynı konunun açılmasını bekler. Tıpkı bir aslan avını bekliyor ise erkekte öyle bekler. Bak ne güzel siz güzel yere gelmişsiniz. Onun da bahsetmesi çok güzel. İnşallah istediğiniz olur. Her şey gönlünüzce olsun.
ne tatlısınız öyle sıkmaz asla aksine ne güzel kadınım olacak insan benimle hayaller kuruyor der ve mutluluk duyar aynı şekilde sende umarım evlenirsiniz
o da seninle bir gelecek düşündüğünü belirtmiş zaten fazla evlilikten bahsedip evliliğe sıradan bakmasına sebep olabilirsin hiçte konuşma demiyorum ama mesela o bahsettiğinde sen de evliliğe dair hayallerini anlatabilirsin ya da belli aralıklarla ve buradan sana ekmek çıkmayabilir sana kesinlikle adil yıldırımı dinlemeni tavsiye ederimhttps://www.youtube.com/channel/UCBcWPEzjAZVwfe7x2ELEYHw
bunaltır tabiki , evlilik hayatının psikolojik olarak tolumda ve etrafımızda o kadar fazla kötü örneği var ki falancanın şöyle olmuş bilem şunun evliliği şöyleymiş gibi durumları hepimiz çok ama çok fazla duyarız, bu gibi sebepler insanda evlilik dediğinde derhal endişe uyandırır ki kadında daha fazla endişe uyandırır yeterince zemin olmadan güven ve endişe giderici done olmadan sürekli evlilikten bahsetmek sığ ve korkutucu düşündürür.
Bu düşünce yapısı ile ayrılık yakındır diyebilirim. Sen kendini düşünürken karşı tarafı hiçe sayıyorsun. Ayrıca 30 bir kadın için çok değil ama geç fikrimce. 26-27 desen olabilir derim ama sen 7 sene beklemek istiyorsun. Sevgili, nişanlı vs bu kadar sene bekletilmeye karşıyım. Aranızda 4 yaş var ne olabilir ki?
Yapman gereken evlilik muhabbetini kesmen. Ona senle evlenmesem de olur mesajı verecektir gizliden. O açtığında da konuya özellikle kayıtsız kal. Kafası karışsın biraz. Cepten çıkarsın başının üzerine koysun...
Sürekli evlilikten bahsetmek yerine bir an önce evlenmeye bakın saçma sapan karı koca ilişkisi yaşayıp Ama resmiyette hiçbir evliliği olmayan insan tipinden olmayin
Ozur dilerim o zaman yanlis anlamisim. Ayrica sacma dusunceyi kafanda sabitlemedigin icin de senin adina sevindim. Umarim sevgilin de senle ayni seyleri istiyordur. Bilmiyorum ne zamandir berabersiniz ve okul, is durumlariniz ne ama konuyu yavastan acabilirsin. Buna hakkin var
Amaç gezmek eve yıkılmamak ama sma taraması yapacaksınız evlenmeden önce bunu da düşünün önce birbirinizi anlayın birbirinizi dinleyin birbirinizi iyi tanıyın
Bence bunaltir seni cepte görmesinden çok alıp başının üstünde tasimasina yönelik hareketler sergilemen lazım o hareketleri artık karşıdaki erkek arkadaşının algı yönelimlerine göre sen düşünüp uygulamalısın