Güvenememekten daha çok korkuyorum... Neticesinde her insan aynı değildir fakat bizler her şeyden bir ders çıkarmayı bir kenara bırakıp kötüye odaklanıyoruz acabalar ile yaşamaya başlıyoruz sonra bir bakıyoruz ki aslında biz o duyguları değil duygular bizi yönlendiriyor ve bu oldukça yorucu sonra da kimseyi tanımaya güç kalmıyor yorgunluktan bizler zaten güvenmekten korkuyoruz ama güvenememekten korkmak daha cazip neden diye sorarsan karşındaki insana haksızlık yapmak istemediğini düşünürsen anlamış olursun... Bir başkası yüzünden onu hiçe saymak kimse istemez bende istemem.
Evet her insan bir diğerinin kopyası haline gelmiş durum da alışılmış, meşrulaştırılmış adına da ben böyleyim denmiş oysa ki öyle değiller birbirlerini örnek ala ala bu hale gelmişler. Güvenmekten korkup tedbir almalısın ki daha önce yıkıldığın gibi yıkılmamak için ama sana bütünüyle gelen birisi varsa da ona güvenememek korkutmalı ben bunu yaşadım güvenmekten korkarken güvenememekten korkar hale geldim çünkü güvensiz bir insan olabildiğince gaddardır ve asla karşıyı düşünmez yani ben böyleydim açıkçası sonra gözlerinin içine bakmayı denedim ve baktım ki aynı korku aslında onda da var ama o bana yansıtmıyor insan bazen kendine dur demeli...
çok iyi gözüküp te kötüleri aratmadı için iyilere bir ön yargım oluştu. zaten imkansız bir şeye çok kesinmiş gibi bahsedyorsa biri ya çok düşünmeyen biridir ya da yalan söylyodur. belki kimse kötü değil sadece çocuklunu bizimle geçirmiştir ama ciddi bir güven problemim olcana eminm
Korkuyorum ama yine de güvenmeye devam ediyorum. İnsanın doğasında var galiba. İstemesen de birilerine güvenmek zorunda hissediyorsun, buna ihtiyaç duyuyorsun.
Biriyle kötü bir ayrılık geçirip ilerideki sana çıkan yolda neden geçmişte yaşadığını ileridekine odetiyorsun ki önün daima aydınlıktır aydınlık olan yollarda sana sunulan imkanları degerlendirmeyi düşün geçmişi üstüne yük etme sen geçmişe yüklen ki üstünden kalkıp gitsin
Öyle olmuyor ağa işte ben onu yenmeye çalıştıkça güvensizliği yani yenmeye çalıştıkça aynı olaylar tekrar yaşanıyor farklı kişide aynı hataları yapıyor
Güvensizliği sen kendi içinde bitireceksin hatasız kul olmaz ama her insanda birbirinden farklı sana hata yapan insan senin için alınmış bir ders olsun ama önüne çıkanı da hemen kestiremezsin oda mutlaka hata yapacak üstünü çizersin hayatına almak kolay ise hayatından çıkarmakta zor olmasın
Ben korkuyorum artık evet nedensiz yere engel yedim bir dostuma fikir danıştım o da arkadaşların yardım etsin dedi ama benim reelde görüştüğüm hiç arkadaşım yok şimdi soruyorum neden engelledi naptım ben söylesin suçum ne
çabuk güvenen insanlar bizden daha güçlüdür knk çünkü onlar çabucak iyi yanını düşünür. bizimse korktuklarımız kafamızda o kadar kötüdürki başımıza gelse o kadr üzülmeyiz. şüphe insanı öldürür derler. yalana inanmak , inançsızlıktan iyidir net
yaa sen bu dedine inanıyor musun. benim zibilyon gördüm insan zaten olumlu şeylere odaklandı içn kolay güvenr bitince üzülr hem de çok ama grne olumlu bakıp kendini toparlar. bizim kadar kimse hüsran bataklında tutmaz kendini. madem üzülcez neden baştan üzülyorki biz hep üzülyorz anlıyor musn. beynimzde çünkü korkularımız o sahneleri göryorz. onlarsa yaşıyolar her duyguyu enerjik bi şeklde güçlüce