İlk olmayan bir kızla evlenir misiniz?
ya da ilk olmayan. Bir adamla?
ya da ilk olmayan. Bir adamla?
Geçmişteki hatalarından ders almış olduğuna emin olduğum bir şekilde karşıma çıkarsa evlenirim. Onlar da insan değil mi? Namus her zaman iki bacak arasında değildir sonuçta.
Ama bunu hala sürdürüyorsa ve anlatsam rüyasında görür. Hayatta evlenmem.
*anlarsam
Çünkü bu aldatmaya giriyor.
Ya sen ona değer verdiğin zaman o seni saf yerine koyar bu hataları devam ettirirse? Çok temiz kalpli ve iyisin bu kadar iyi olma.( Severler seni)
Sen ona iyi davrandığın sürece o senin iyiliğini suistimal edecek. Sen onu olduğun gibi kabul edeceksin ama o seni tek bir hatan ile sana yanlış yapacak. Çünkü o tırtıl değildir artık kelebektir. Uçmayı bilen özgürlüğü bilen çünkü sende yeşermemiştir. Asla evlenilmeyecek kadın modelidir.
Saf olduğumu sanıyorsun ama iyi niyetimi suistimal etmeye kalktığında tavır koymasını da bilen bir insanım ben. Karşımdaki kişi benimle evleniyorsa bunu göze almıştır zaten. 😏
Artık eskisi gibi büyük hatalara karşı sürekli affedici davranan biri değilim. Acımam yani.
Sen herkesi iyi düşünen bir çocuksun.( Sen insanları daha tanımamış yeni açılan bir çiçekten farkın yok. Dikkat et.
Uyarı için sağol.
Eyvallah canım.
Cevap
1Cevap
Geçmişine değil geleceğine bakarım yani evlenirim çünkü hata yapılır her kul hata yapar yeterki evlendiğimiz de hata yapmasın.
Bana göre çok ters ben şahsen kabul etmem işim olmaz. O duyguyu kendime yediremem yani. Sana da saygı duyarım.
Sen o kişinin geçmişinde değil geleceğinde yaşıyacaksın kimin ne yaşadığını bilmiyorsan geçmişini asla sorgulayamazsın bana göre tabiki herkese göre farklı
Herkes aynen farklıdır... Adamlar kendine yediremez böyle birşeyi. Erkekler göz yumar onlar hiçbir zaman adam olamayacak kişilerdir.
Şahsen evlenmem benimde libidom yüksek ama nefsimi kontrol edebildim karşımdaki edemediyse gözümde erkek bacım işim olmaz
O**sbusu yazdık bacıma çevirdi dmxkdlld
Aşk nefsine hakim olabilen yiğitlere yakışır. Dürüst olmak iyidir tebrik ederim seni. İçten pazarlıklı namuslu ayağına yatan namussuz insanlarla dolu bu dünya.
Aynen öyle sorarım yaptın mı yapmadın mı yapsada bana yapmadım da diyebilir sonunu allaha havale ederim yalansa bu işi boz diye
Evlenirim geçmişi beni ilgilendirmez :)
O geçmişi sorgularsa senin peki?
Kendi bilir benim de geçmişim onu ilgilendirmez :) ha ilgilendirirse de giden gider kalan kalır
Aahaha anladık.
evlenirim
Senden yana sıkıntı çıkarsa evlenmezse?
evlenirim
Ne kadar mideniz geniş
Ne alaka ya benden öncesi beni alakadar etmez. Benden sonra yaparsa da defolu gider.
Karakterinizi müge anlı bile bulamaz.
Ne alaka dkshkdhdlwh Mantıklı düşününce böyle. Geçmişte beni tanımıyordu. İhtiyacı vardı ve gidermek istedi. Çok normal.
Ulan ne mal kadınlarsiniz.
Bence sen beni suçlayacağına sağlıklı bir zihinle düşün.
Böyle saçma şeyleri sağlıklı düşünemiyorum. Ben bakire olmayan kadını kabul etmem etmedim de.
Tamam bakire olmayan kadın da seni kabul edecek değil. Bu kadar. Sorun çözüldü
Niye kabul etmesin? O kadın sala''k değilse beni kabul eder 😀
Asıl akıllıysa etmez. Kendinize ne çok güveniyorsunuz 😂
Güveniyorum tabi düzgün birini bulamaz benim gibi. Adam gibi adamız zekiyim akilliyim çalışkanım. Evim arabam var. Tipim iyi boyun iyi.( Barış ardunc a da benziyorum herkes benzetir. O kadın sala''k değilse beni seçer. Sal'ak ise başkasının olsun zaten : )
Sen kendini zeki görüyorsan ben bir şey diyemem tabi ki. Ev araba da karakterden önce geliyorsa bir kadında o kadın zaten canım ☺️
Karakterden bahsediyorsun karakterden zerre yok. Yav git gece gece allahini seversen iki yüzlü olmayın bu kadar.
Bana göre de senin karakterin yok çünkü. İnsanların hata yapma ve ihtiyaçlarını gidermelerini kompleks olarak gören basit bir adamsın. Karşı tarafın geçmişinde var olmayıp o geçmişten hesap sormaya hakkın olduğunu düşünüyorsun. Tabi ki seninle birlikteyken böyle bir şey yaparsa ona ben de kızarım ama senden önce bir şeyler yaşamış olduğu için onu yargılaman karakter göstergesi değil bana göre. Haddinizin nereden başladığını ve nerede biteceğini bilmiyorsunuz
Ben böyle bir şey yaşamadım. İhtiyaçlarını gidermesiymiş ne kadar basit bir insansınız hiç farkında değilsin ben şu anda senin ne kadar basit ve boş biri olduğunu görebiliyorum hayır utanmıyorsun da helal olsun sana ya takdir ederim seni.
Ne ben sizin fikrinizi değiştirebilirim ne siz benim. En iyisi uzatmayıp birbirimizin kalbini kırmamak. İyi geceler.
Kaç bakalım. Gerçeklerden daha ne kadar kaçabilirsin kendine yalanlar söylemeye devam et.
Kaçamıyorum sadece sizinle tartışmayı gereksiz buluyorum. Gerçekler de görmek isteyen için gayet ortada.
Siz ne anlarsınız saf ve temiz duygulardan sevgiden işiniz gucunuz modern olan insanlar bu insanlar size ne verebilir? Yarın öbür gün evlendiğinde yüzünde kizarmicak heralde onla bunla olunca kendini nasıl teselli edeceksin merak ediyorum.
Onla bunla olmayı düşünmüyorum. Karşı taraf olduysa evlenirim ve onu suçlamam. Sen niye olmuyorsun madem öyle düşünüyorsun olsana derseniz güvenmediğim bir insanla olmam. Güvenmem için de zaman gerekir. Ayrıca, kadın olduğum için doğurma ihtimalini ve o çocuğun bu ülkedeki geleceğini de düşünerek olmam. Fakat bu çağa uymayan dediğiniz gibi modern olmayan sistemi doğru bulmuyorum. Ben de herkesin eli herkesin cebinde olsun demiyorum. Sadece bazen duruma göre karşı tarafa tolerans gösterebilmeliyiz.
Saf ve temiz duyguların da bu konuyla hiçbir alakası bu görmüyorum. Sizinkini kıskançlık ve kendi egonuzu tatmin edememek vs..
Benim egom hiç olmadi. Özgüvenim heyecanım vardır.. ben istiyorum ki dürüstlük olsun yalansız dolansız bir hayat olsun. Ne insanlar tanıdım ben insanlıktan nasibini almamış... Ne kıyafetler vardı içinde insan yok ne insanlar vardı içinde kıyafet yok.
Aile kavramı senin için nedir bilmiyorum da.. benim için bambaşka bir aile kurulmadan bin kere düşünmek lazım iyi seçim yapmak düzgün biriyle evlenmek hiç kimse ayrılmak için evlenmiyor eyvallah ama ilk başta göz önüne bulundurmak da lazım. Bana göre yalancı olan insanların evliliği bitiyor örneğin bana anlatamadığını bir başkasına anlattığın zaman bitiyor aksine ben isterim bana anlat ben bileyim birtek. Gerçi sen nerden bilebilirsin ki.
Zaten karşı taraf daha önceden bir şeyler yaşadığını size itiraf ederek dürüst olmuyor mu? Sizin ondan ayrılma ihtimalinizi göze alarak doğru olanı söylemeyi tercih ediyor. Tanıdığınız insanlara bir şey diyemem ama. İnsanları hiç savunamam.
Olmuyor işte.. böyle dediğin gibi dürüst olan insan hiç olmadı ben hep açık açık söyledim bak yalan söyleme anladım ederim onlar yalan söylemeye kalktı hayır yalan da bir sanattır fakat hiç yalan söylemeyi bile beceremediler bak sana bişey anlatım.
Sürekli beni aşağılayan ve kendinizi öven cümleler kurmanız ego belirtisi bence. Benim cümlelerime bakarsanız sizi kendimle aynı seviyede görerek konuşuyorum. Karşımdakinin başka bir hayat yaşadığını ve fikirlerinin farklı olabilmesine saygı duyuyorum. Ama siz sürekli " Sen ne bilirsin, sen ne anlarsın, sen kimsin" diyerek ne kadar egoist biri olduğunuzu adeta mühürlüyorsunuz.
Egoist biri hiç olmadım sana öyle geldi ben buyum kısaca.
Allah Teala diyor ki kim bu dünyada bir başkasının ayıbını örterse bende diğer tarafta onun bir ayıbını örterim. Buraya kadar hemfikir miyiz?
Hemfikirim.
Bende bir zamanlar birinin ayıbını örttüm o ne yaptı bana yalan söylemeye kalktı sonra beni kaybettikten sonra doğruları tek tek döküldü. Yani anlican bende kabul ettim ama yalan söylediği için değil doğruları sonradan söylediğini göreyim diye o kadar utandı bizim gibi iyi birini tanıdığı için ki hiçbir zaman da unutamaz onu o
Ben her zaman doğruları söyleyip baştan kaybetmeyi tercih ederim.. herkesin zamanı değerli ve önemlidir. Kimse kimsenin zamanını çalmaya hakkı yok. O zaman içerisinde belki doğru insanı da kaybedebilirsin sırf yanlış insan yüzünden.
Bakın benim tüm parçaları birleştirdiğim zaman anladığım şey şu. Siz biriyle aile kurmak istemişsiniz. O size ilk başta doğrusunu söylememiş sorduğunuz halde sonradan yalan söylediği bir şekilde ortaya çıkmış. Bu durumda güvenmemekte ve evlilikten vazgeçmenize hak veririm. Çünkü burada yalan var karşı tarafı aptal yerine koymaya çalışmak var. Burada sıkıntı var. Ama siz soruyu böyle sormadığınız zaman da ben karşı tarafın dürüstçe bunu söylediğini varsayarak cevaplandırdım.
"Nasılsın cümlesine iyiyim dediğinde insanlar gerçekten iyimisin diye sormaz"
Bilmem anlatabildim mi? Küçük hanım.
Çünkü kimse kimseyi anlamayı düşünmez. Herkes kendini anlatmayı düşünür. Sanırım ben de bu bencilliği çok yapıyorum :(
Anlattınız. Dediğim gibi daha açık sorsaydınız en başından size hak verirdim. Yine de sorunu çözdüğümüz için mutluyum.
Anlaşılmak anlatmaktan daha önemlidir.. acını paylaşıyorum değilde acını hissediyorum demek lazım. Sen bana bakma bazen sinirlenirim küfür ederim bağırır çağırırım ama bende bilirim neyin ne olduğunu. Kimsenin hayatına da karışmam ha umrumda olmaz düzgün insan böyle şeyleri sevmez sadece kendine yediremez hani.. Bilirsin.
Sizi daha iyi anladığımı düşünüyorum. Bazı ettiğim laflar için kusura bakmayın :(
Hala çok seviyorum unutamadım 2018den itibaren şu an evli heralde bilmiyorum hala ona aşığım onu düşünüyorum o kadar kötülük yaptı ama yinede seviyorum uzaktan seviyorum biliyorum oda unutamicak oda çok seviyor biz onunla artik imkansız olan kişileriz.
Kadın evlendiyse artık kalbinize gömmeniz gerekiyor. Belki de bir anne oldu. Evlendiyse de zaten siz çok katısınız bu konuda. Üstelik dediğim gibi dürüst olmayan da bir insan. Her türlü sıkıntı tabi.
Benim gibi de kimse onu sevmeyecek. Onu da biliyorum. En son 2019 da beni aradığında konuştuk çok ağlıyordu çok özlemiş belli ki ağlama dedim.. hıçkırıyordu adeta.. sonra onu rüyamda gördüm başka biriyle gülüyordu o zaman anladım yanlış yaptığını yalan söylediğini zaten. Bir ara beni çıkarmıştı wpden neden dedim açıklama bile yapamadı büyük ihtimalle dedim eski sevgilisi rehberi istedi kim kayıtlı kim kayıtlı değil oda beni o an sildi eklemeyi unuttu ben yazınca da direkt ekledi sonra neden sildin diyince sustu o an 6 ay hiçbir küfür etmediğim kadına ana bacı küfür ettim 4 ay kendime zor gelmiştim sonra spora başladım kitap okumaktan nefret ederdim 233 tane kitap bitirdim.. sevmediğim filmleri izledim yemedigim yemekleri yedim. Son aramasında ağlayarak sen hakliydin sen adamsın ben sana yanlış yaptım daha doğrusu yapamadım bile sen anladin o an bana bağırınca açıklama bile yapamadım çünkü haksizdim diyiverdi sadece.
Hani olduğun gibi kabul etmek lazım dedin ya insanları bana tecavüze uğradım dedi yalan söylediğini bildiğim halde sustum. Birgün sadece dedim doğruları söyleyecek o bana utanacak benim gibi birini tanıdığı için ilk defa ailemi biriyle tanıştırmistim herkes onu çok sevmişti çok yakışmış tık birbirmize. Velhasıl kelam insanın dışı değil içi kapalı olsun dili değil kalbi temiz olsun anlarsan..
Bu kadar ağır bir yalan söyleyen birini savunmam içler acısı olmuş gerçekten. Sonraki aramaları ağlanıp sızlamaları da bana samimiyetsizce geldi. Kendinizi üzmeyin. Tolerans derken asla böyle bir durumu kast etmedim.
Bende, zaten o ağlamaları timsah gözyaşları olarak bildim ve aynısını da söylemiştim. Sonra direkt engelledim ve bitti ben onu sevmiyorum orada mutlu olduğum anıları seviyorum o kadın benim için öldü sadece mutlu olduğum kişiyi seviyorum ben karaktersiz o insanı sevmiyorum. Öyle işte
Siz sadece size gösterdiği o sahte görüntüyü sevdiniz. İçindeki gerçek yüzünü görünce her insan evladı gibi kaçtınız. Bu çok normal.
Evet kesinlikle beni anlıyorsun şu anda. Bende diyorum ki keşke ilkten dürüst olup kendi gibi olsaydı ozaman daha farklı olurdu.
Ben mesela hep kendim gibi oldum dışarıdan egolu kendini beğenmiş gibi gözüksem de konuşunca aaa öyle hiç değilmişsin diyorlar.
Aynen bence de en başında dürüst biri olsaymış böyle olmazmış. Ama dediğim gibi bazı şeyler ilerlemeden böyle en başında gerçekleri görmeniz geleceğiniz açısından daha hayırlı olmuş. Karşınıza sizin gibi bir insan çıkar inşallah.
evet
Seviyorsam olur
Evlendim
Karakter meselesi heralde. Senin karakter de yok onu anladık.
Çok boşsun seninle tartışmaya dahi giremicem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?