neymiş çok uzun süre 6 7 sene karıkoca gibi olanların ilişkisi evlenince bitiyormuş boşanıyorlarmış görücü usulü olunca sürüyormuş niye çünkü diğer çift bıkmış oluyormuş ben de dedimki evliliği ilişkinin başlangıcı kabul edelim ne yani 6 7. senesinde evli çiftler birbirinden bıkıp ayrılcaklar mı? aynı hesap değil mi?
Cevabın nedir?
Aşk İlişkileri konusunda 7,3b cevap paylaştı. Aynı hesap değil..
5-6-7 yıl flört edip sonra evlenenler "bıktıklarını" farkettiklerinde henüz çok genç olurlar ve çocuk sahibi olmamış olabilirler.. Bu yüzden kolayca ayrılırlar.. Ayrıldıklarında yaşları gençtir, ve hiç evlilik yapmamış gibi sil baştan yapabilirler..
Fakat fazla flört etmeden evlenip 5-6-7 yıl sonra biribirinden bıkanların hem artık çocukları olmuştur (ve evlilikteki birincil amaç artık kendi mutlulukları değil çocukların mutluluğu olmuştur)
hem de yaşları 40'a yaklaşmıştır, o saatten sonra zaten sil baştan yapmak zorlaşmıştır..33 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılGörücü usulu olan evliliklerde işin içinde ailede var. Bence aileye karşı sorumluluklarından dolayı evlilikler daha dikkatli oluyor. Diğer türlüsünde ise buna benzer bir etki yok sadece karı kocanın kendi ve ortak hayatları üzerinden şekilleniyo evlilik.
34 Yorumla- +1 yıl
Ailen yanında olmıcak ama evliliği aileler şekillendirio ve ailelerin hassasiyetleri ön planda oluyo mezhep siyasal görüş gibi... Sen olaya sıkılmak gözüyle bakıosan görücü usulu evlendin diyelim dönüp ailene ben sıkıldım mı diceksin böyle düşün. ama kendi tercihinde benm istedğim kişiydi ben istedim olmadı diyebilirsin rahatlıkla.
- +1 yıl
Bende tam da bu yüzden görücü usulu evliliğe karşıyım.
Görücü usulu evlenelerde daha az bosanma olmasinin sebebi genelde gorucu usulunun toplumun geri kalmis kesimde olmasi ve zaten o kadinlara gore bosanma diye bir secenek yoktur. Cunku genelde ev hanimi olurlar ve kendi ayaklari ustunde duramazlar. Bosanirsa cocuklarina nasil bakacak? Evi nasil gecindirecek vs. O yuzden bosanma yok tahammul etme vardir.
33 Yorumla- +1 yıl
kesinlikle bu!!
+1 yılÇünkü görücü usulü evlenen bir kadın büyük ihtimal okumamıştır kısaca ekonomik özgürlüğü yoktur.
Ekonomik özgürlüğü olmayan bir kadın boşanamaz çünkü hayatı artık kocasının ellerindedir.
Bir ömür mutsuz evliliği sürdürmeye çabalar, dışardan güzel bir evliliktir ama o kadın bir ömür mutsuzdur aslında.921 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim, Kabul etmeyen kısım büyük ihtimal sadece görücü ile evlenebilme şansı olan bir kısımdır :) siz onları dikkate almayınız
- +1 yıl
Cevaplayan kişi ateist. cevabını makul karşılarım da hani biz müslümandık?
Bu muydu değerlerimiz inançlarımız..
Ekonomik özgürlüğü olan bir kadın...
Tarihin bize attığı en büyük kazık bu olsa gerek.
Kapitalizmin erkekleri esir aldığı yetmiyormuş gibi kadınlar oltaya gelmeye çoktan hazır..
Bundan iyi kılıf bulunamazdı.. Kamuflaj süper.. beğendim.
Ekonomik özgürlüğü olan bir kadın... - +1 yıl
Hic öyle sacmaliklar cikarmayin.
Calisan kültürlü güclü kadinlarin oldugu ülkelere bak!!! Sonra gel - +1 yıl
@fundamentalist
- +1 yıl
30 yasindan önce evlenmez is kadınları.
- +1 yıl
Gelişmiş ve güçlü ülke olan ülkeler güçlü kadınlar olduğu için değil
ideolojik takıntıları olmadığı için
Hormonlarıyla hareket edn bir topluluk olmadığı için
Eğitim standartları bizim gibi düşük seviyede olmadığı için güçlü ülke olmuşlardır ve güçlü dediğiniz kadın profili çıkartmışlardır...
Bu mantıkla Güçlü ülkeler hristiyan olduğu için bizim de hristiyan olmamız lazım.
Bir yorum ancak bu kadar manipüle edilebilir..
Biz batıya göre yaşayarak değil islamiyeti hakkıyla yaşasaydık engüçlü ülke olurduk..
Övdüğün batılı devletlerin hiçbiri masum değil.
Sömürgecilik ve emperyalizm besili kaynaklarıdır. - +1 yıl
Senin fikirlerini anlarım da islamiyete bu kadar yabancılaşmış birilerini görmek üzücü.
Yörüngemiz kaymış.. sitemim sana değil aslında..
Yozlaşmış kültürümüze..
Yitirdiğimiz özümüzün yok oluşuna..
Benliğimizde kaybolmuş değerlerin soyutlanmış halinedir sitemim..
Bunun farkına varmayışımızdır üzücü olan..
Gerisi lakırdıdan ibaret.. - +1 yıl
Budur.
- +1 yıl
Hristiyan deist ateist sonuc Gelismis Guclu ülke.
Ben tam olarak türk degilim zaten.
Görücü ve müslüman ne alaka? - +1 yıl
Ama şu an olsa gorucu uslu evlenmezdi.
şu an istese bosanir cunku parasi var!!!
@menaf21 - +1 yıl
Bak evlilikte bilmediğin bir çok şey var, iki cinsin birbirlerini delicesine ne kadar severse sevsin belirli bir saaten sonra ayrılırlar ve evlilik çökmeye mahkumdur...
Görücü usulü ise öyle degil iste ciftler ister ekonomik olayında ferah olsun ister farklı bir konumda olsun hic fark etmez birbirlerini zamanla tanırlar ve tanima evresinde saygı duyarlar ve bu saygı cercevesinde birlerini severler ve ilişkiyi diri tutan şey de saygı ve sevginin olmasıdır... Umarım açıklayıcı olmusumdur? @ateistbirkız - +1 yıl
Ya cahilim de kisaca nolur.
Annemle babam tanisarak evlendi 24 yildir asksiz 1 günleri bile gecmedi.
Babamn ilk evliligi görücü idi karisinin cahil olmasindan yakinmis ve bosanmis.
@menaf21 - +1 yıl
Tatlım kabahat bendeki bilgi veriyorum ve cahil cahil konusanda şu an sensin, kimse sana zorla görücü evlenicen demedigi gibi severek evlenenleri gördüğümz gibi birde görücü usülü evlenenleri görüyoruz.. benimde basimdn bir evlilik gecti severek evlendim ve 2 yıl icinde bosandm.. hayatta tek bir ornek vererek burada anlatma toplumun geneline bak ve rakamlarla yüzdelerle konuş benimle
- +1 yıl
Türkiyede cahil kesim disinda görücü evlenen mi kaldi ya?
Ayrica kendin diyorsun anlasamiyorsan bosanicaksin sevmedigin bir kadinla neden evli kalasinki neden zorunlu hissediyorsun.
Bir evliligin uzun süreli olmasi evliligin harika oldugunu göstermeeeeeeez göstermez.
Sen diyorsunki sevmesende zorla evli kal.
İste bu cehalet ayrica bu kadar gorucu meraklisi isen neden o sekilde evlenmedin sayin cahil bey.
Ben Rusum görücü gibi igreeeenc ve seviyeeesiz
Ve malca bir evlilik aslaaa yapmam. - +1 yıl
@menaf21
- +1 yıl
Sen cahilsin ve herkesi cahil yapmaya calisiyorsun simdi git burdan.
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
27Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 17,1b cevap paylaştı. Onu kim demiş ise halt etmiş.. Erkek adam gibi adam kadında kadın gibi kadın olursa hiç bir evlilik kolayca yıkılmaz.. Bir de anneler ve babalar onlar ne kadar iyi olursa evlilikler o kadar sağlam oluyor.. Aksine ilk görüşte öööfff ne bacakları var, öööff ne dudakları var, ööfff ne yakılıklı diyerek evlenenler 3-4 yıl sonra havlu atıyorlar.. Çünkü ellilik bacakla dudakla yürümüyor yürek ile yürüyor..
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen eic sectigin arkadaşa katilmiyorum. Kendi bizzat tanidigim iki kişi var biri kuran kursu ogretmeni 2. si biyoloji öğretmeni.
kuran kursu ogretmeni görücü usulu evleniyor akrabalar sayesinde babasi ile evleneceği kişi ile görüşmeye gidiyor kalbi isiniyor.
2. biyoloji ogretmeni de oyle görücü usulü cok mutlu. Hangisinde ekonomik özgürlüğü yok? Hangisi okumamis? Bence kader görücü usulu sevdigin biri ile cok mutlu olurken sevip evlendigin biri ile bir sure sonra yürümez. ya da tam tersi. Bu demek değildir ki görücü usulü mutlu bir evlilik olmaz ya da severek evlenince olmaz.04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılO zaman eic seçilen cevap da dogru olamaz görücü usulü evlilikler böyle o yuzden boyle gözüküyor gibi bir aciklama mantiksiz olur. Dedigim gibi kader görücü usulü tanisirsiniz herşey cok guzel olabilir ya da tam tersi seversiniz herşey guzel olabilir
- +1 yıl
Görücü usulu tam bir cehaletliktir soran arkadasim dinleme kız bol keseden atıyor.
Cevap sahibi+1 yılEdep diyorum gercekten. Dediklerimin arkasindayim ve kimseyi inandirma gibi bir dusuncem yok ne severek evlenmek kötüdür ne gorucu usulü evlenmek kötüdür diyorum. İnsanlarin nasil evlilik yaptiklari beni ilgilendirmez ben dusuncemi soyluyorum :)
Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. o sürede bir çok yönünü öğreniyorsun, evlilikte keşfedecek bir şey kalmıyor.
sonra çiftler sıkılmaya başlıyor tahminimce.22 Yorumla
+1 yıl6-7 sene sevgili olup sonradan evlenince hiçbir heyecanı kalmaz. Sıkılır bunlar diye düşünüyordum hep. Amcam 6 yıllık sevgilisiyle evlendi. Zerre değişiklik yok sanki 15 yıllık evliler gibi. İnsan bir heyecanlanır bir cilveleşir bişeyler yapar. Yok sıfır.
12 Yorumla- +1 yıl
Sıkılmasından bahsetmiyorum, heyecan yok. Bir heves yok. Mesela yeni ehliyet alan adamın araba kullanmasıyla otobüs şoförünün kullanması bir değildir. Rutine bağlamıştır artık. 5-6 yıllık sevgililerin evlilikleri de böyle oluyor.
+1 yılYa gorucu usulu olunca davul bile dengi dengine seyisini saapiyolar. Lise mezununa lise mezunu uniye uni. Kulturleri falan da assagi yukari ayni olunca anlasmalari daha basit oluyor. Ama ask evliliginde hani oyle seyler olur ya biri universite okur oteki zir cahil evlenince bikarlar yani kulturlu olan sonunda ay ben bunummu sevmisim falan demeye baslar. Ama seviyeleri yakinsa dusunce sekilleri mantiklari inanislari uyuyorsa o zaman cook uzun gecinirler.
10 YorumlaGörücü usulünde ayrılınca laf söz olur adam adamlığını kadın kadınlığını yapamadı gibi şeyler söyleniyor hele kadın alttan alıyor ki bir de dul falan muamelesi görmemek adına yani aşk sevgiden ziyade birbirini idare etmeye dönüyor ha istisnalar vardır her türlü ama gördüğüm duyduğum vs genel çıkarımım bu ^^
20 Yorumlasenin öyle kabul etmenle olmuyor işte. ha ben 6 yıl boyunca aynı heycanı yaşarım diyorsan orasını bilemem
22 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılO ayrılıkların sebebi bıkkınlık değil sevgiliyken insanlar birbirine en güzel yönlerini karsidakinin görmek istediği gibi gösterir evlenip te cicim ayları bitince gerçek yüzler ortaya çıkar ama görücü usulünde böyle bir durum olmadığından beklenti de olmaz insanlar ne çıkarsa kabulüm der çatışmak yerine anlamaya tanımaya çalışır o yüzdende görücü usulü evlilik daha uzun sürer
10 YorumlaAynı hesap değil işte.. Eryaman'da üniversite öğrencisi bir çift komşumuzdu. Bir birilerini seviyorlardı. Çok sık görüşürdük ailece.. İkisi de iyi insanlardı.. Okulun son senesi ayrıldılar.. Evliliğe ananmıyorlardı yanlış hatırlamıyorsam.. Dediğin gibi olsa ayrılmamaları lazımdı.. Bahsettiğin kadar uzun muydu ilişkileri bilmiyorum ama en az iki senesi vardı.
00 Yorumla
+1 yılYa illaki ama orda evlilik aileye dayanıp yapılıyor bide zaten çiftler birbirini taniyana kadar çoluk çocuğa karışıp gidiyorlar;)
12 Yorumla- +1 yıl
He yani 6 7 yıllık sevgili olanlar aldatmiyo sanki o insanin karakterinde var canım bunla bir alakası yok
+1 yılCinsellik odaklı ilişkiler için geçerli bir tezdir.. katılıyorum buna.. aynı evi paylaşınca da maddi manevi ilişkilerle yüzleşince kişilikler ve karakterler günyüzüne çıkıyor.. birbiriyle bağlantılı olmakla birlikte karakter rtkileyici en büyük unsurdur.
00 YorumlaO 5-6 yillik sure içerisinde sıkılıyolar birbirinden
22 Yorumla
+1 yıl6-7 yıl sevgili kaldım evliliğinde 3. yılında boşandım diyelim. Resmi kayıtlara göre 3 yıl evli kalabildim.
Resmi olmayan kayıtlara göre 10yıllık bir tanışıklılığımız var.
Adam görücü usülü evlendi kadınla 1 yıl söz nişan evlilik işleri sürdü. 9 yıl evli kaldı.
Resmi kayıtlara göre 9 yıllık evli.
Bu mantıkla bakarsan görücü usülü evlilikler, severek evlenenlere göre 3 kat daha fazla evli kalıyorlar.21 Yorumla
+1 yılAynı hesap ama işte zaten evlenmeden öncede aynısı sonrasıda da aynısı bir değişiklik olmayınca hayal kırıklığı ve erkek için mutlu son kurtulur bekar hayata geri döner :D
10 Yorumla6 7 yil suren iliski saglam temelli iliski herkes gtunden uyduruyo bisiler sevgilisizlikten kiskancligin dibine vurmus insanlarin uydurmasi.
30 Yorumla
+1 yıl5 senelik bir ilişkim var gözüm korktu diyebilirim, gece gece strese soktun beni.
20 Yorumla
+1 yıl6-7 sene sevgili diyorsun cinsellik varsa zaten karı Koca ilişkisi yaşıyorsunuz paylasicak çokta bişey kalmıyor evlenince
20 YorumlaGörücü usulu evlenen anca 2 senede tanıyorlar birbirlerini çünkü :d Evet bence sıkılma olabılır bu yuzden erken evlenmek lazım :D
04 Yorumla- +1 yıl
bak biizm kızlara çok mantıklı bir tespit yağpmışlar oku:
Çünkü görücü usulü evlenen bir kadın büyük ihtimal okumamıştır kısaca ekonomik özgürlüğü yoktur.
Ekonomik özgürlüğü olmayan bir kadın boşanamaz çünkü hayatı artık kocasının ellerindedir.
Bir ömür mutsuz evliliği sürdürmeye çabalar, dışardan güzel bir evliliktir ama o kadın bir ömür mutsuzdur aslında.
+1 yılEvet bikarlar. artik Evlilik iki yaraf için de sexi bedavaya getirmek ve mesrulastirmaktan baska birsey degil
10 YorumlaMadem rus isen bu ülkeden gidebilirsin su cahil toplumla yasama gibi bir zorunlulugun yok ve cahil oldugun gibi düşünemeyen aptalsın... ve benim cümlelerimi carpıtmazsan iyi olur !!! Aşağalık CAHİL!!! @ateistbirkız
00 Yorumlababam annemi görücü usulü sadece bir kere mum ışıgında görmüş o kadar :D 25 yıllık evliler ve görücü usulü evlenipte boşana hiç görmedim
00 Yorumla2 yıldan fazla sevgililik olmaz o ne oyle uzata uzata ıgggg
01 Yorumla- +1 yıl
aşkın ömrü 2,5 yıl
Aşk İlişkileri konusunda 401 cevap paylaştı. O insann yapisina gore degisir bazilari cabuk sikilir olmaz dye bisey yok
10 Yorumla
+1 yılGenellemelere gore hareket etmeyi sevmem
11 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. Uzun süre sevgili olmak hic doğru değil zaten herseyi yapiyosun evlenmenin bir anlami kalmıyor evlenincede şartlar ağır geliyor sonra boşanma
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,8b cevap paylaştı.
+1 yılAilesinde boşanma olmayan genelde boşanmıyor.
11 Yorumla paylascak bişi kalmayınca öyle
21 YorumlaKesinlikle gercek inanmayanlar netten istatistiklere bakabilirler:)
10 Yorumlagörücü usulü evlilik çok iyi...
severek evlenenlerin boşanma oranı daha yüksek...20 YorumlaHaklısın bende son cümlendeki gibi düşünüyorum
10 Yorumla
+1 yıldoğrudur. onun için fazla içli dışlı olmak ilişkiyi belli bir süre sonra düşüş eğrisine sokar. her zaman ilk bakıştaki o gizemi diri tutmak lazım. onun için fazla uzatmamak gerek.
02 Yorumla- +1 yıl
o öyle değil işte ciğerim. didik didik etmeden aynı çatı altına girdiğinde mahremiyet adına bazı şeyler daha da güzelleşir. saygı duyarsın eşin olduğu zaman çünkü senle anı değil hayatı paylaşmaya karar veren bir insan var karşında. anlık olmaktan çıkmış artık sana gelmiş. bundan daha güzeli var mı?
O yüzden aşk evliliği yapmam !
00 YorumlaAşk evliliği daha iyi boşver
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 571 cevap paylaştı.
+1 yılaynen bır an once evlenmek lazım uzatmadan
10 Yorumla Görücü usulü daha iyi galiba
00 Yorumla
Devamını Gör(20)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > 5 6 7 yıl sevgili olup evlenenlerin ilişkisi görücü usulü evlenenlere göre daha kısa sürüyormuş?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler