Her şeyin ömrü bir gün nasıl olsa bitecek ki bu iki kişinin elinde. Yani eğer bir yolda beraber yürümek istemedikten sonra aşk olmuş ya da kriterler için evlilik olmuş ne fark eder. İnsan isterse bi şeyleri yürütür. Sadece mantık evliliği dedikleri ve benim için saçmalıktan ibaret olan bir seçimin evliliği şahane mi yapacak? Sorunsuz mu olacak? Bu ne basitlik ve ne ucuz bir yol. İlişkileri bitiren zaten tek taraflı beklenti içine girmek değil mi? Önce o yapsın, o dinlesin ve anlasın gibi vsler.. Hiçbir şeyde garanti olamadığı gibi ilişkilerin gidişatını yine iki kişi şekillendirecek. Yani ister aşk olsun isterse mantık bir insan yıkmak isterse bi şeyler engel olamaz derim her zaman..
Mantık evlilikleri diye düşünüyorum. Çünkü bir ilişkide mantık yoksa duygular öyle ya da böyle tükeniyor. Anlaşamıyorsun aşk yetmiyor bir raddeye. Sohbette etmek istiyor insan. Aklının uymadığını kalbinde tutarsın bir süre ama alıpta hayatının merkezine oturtursan yalnızlıktan ölür kalırsın. Için üşür istesen de ısınamazsın.
İçinde sevgi saygı ve güven barındıran her evlilik başlangıcı ne olursa olsun uzun sürer.. mantıken en uygun olan kişiye bir çekim hissetmeyen kimse evet demez bir ömür birlikte olacağın insanı öylesine seçemezsin çünkü mantıken sana uygun olsa da kalben de en azından bir çekim hissettirmeli sana..
Elbette aşk evliliğinde duygular biraz ağır basıyorken mantıken birisinin doğru kişi olduğuna karar vermen durumunda kalıyorsun saf duygularla bir evlilik yapan ben görmedim çünkü zaten sen istesen de evlilikler aileler arasında yapıldığından birisi dur diyor..
Ancak ne ile başlarla başlasın sevgi saygı ve güven yoksa hepsi biter gider. en kısa sürede
Mantık evliliği dediğimiz şey nedir? Gelecekte ki geçim kaygısı üzerine kurulan evlilik mi yoksa anlaşabileceğin birisi ile olan evlilik mi? Ne olursa olsun bir evlilikte sevgi olmadığı zaman aldatmalarda olur diğer sorunlarda olur. Duygusal yanınızı tatmin edemezseniz maddiyatın önemi kalmaz. Platon diğer bilinen ismi ile Eflatun'un sözü aklıma geliyor. 'Bu hayatta önemli olan en çok şeye sahip olmak değil en az şeye ihtiyaç duymaktır' sözü. Sevginin olmadığı yerde her şey bozulur. O yüzden aşk evliliği diyorum.
Bir evlilik sürmeyecek olduktan sonra her türlü sürmez. İster aşk evliliği olsun, ister mantık evliliği. Ben daha ortaokula giderken bulunduğumuz yerde iki sevgili vardı. Dillere destan olacak şekilde seviyorlardı birbirlerini. Ama ne aşk yaşadılar, ne zorluklar atlattılar kavuşmak için. Kavuştularda. Sonunda evlendiler. Ama bir sene sonra boşandılar. Bu işler nasip varsa bir ömür boyu aynı yastığa baş koymak bir şekilde devam ediyor. Yoksa iğne ucu sebepler bile ayrılmak için bahane oluyor.
Hangisinde ciftlerin gozu tok, olgun ve sabirliysa o evlilik suruyor. Gunumuzde ask evliliginide mantik evliliginide yurutmek cok zor. Herkesin istegi beklentiisi var gibi. Daha evlenmeden once basliyor istekler ben 10 bilezik isterim dugunum gosterisli olacak demeye baslaniyor borcla yapilan dugun kavgaya sebep oluyor sonrasi husran tabi. Kadin istemeye devam ediyor koca surekli calisiyor kadina sinirleniyor halden anlamiyosun beni borca sokuyosun diye. Bide vurdumduymaz kocalar var hep benim dedigim olacak ben agayim pasayim annem beni lord gibi yetistirdi diyen. Evliligi yurutmek basli basina bir mesele kumar gibi, surekli level atlaman gereken oyun gibi, squid game gibi 🙄
Mantık evliliği, kesinlikle ve kesinlikle. Büyüklerin deyişiyle aşk karın doyurmuyor geçim sıkıntıları baş gösterdiği zaman aşk maşk kalmıyor ortada eskisi gibide yokluğa eyvallah diyen kadınlar olmadığı için mantık evliliği çok daha iyi. şahsen ben tr den bi kızla evlenmem tipim, saçlarım yabancılara benziyor boy var kendi işimi kurmak üzereyim Türk kızını alıp ne yapıyım çoğu yabancıyla konuştum maddiyata önem vermiyorlar kendilerinde olduğu için. tipleri zaten manken gibi ilerde çocuğumu da düşünecek olursam yabancılar tercihim.
İkisi de uzun sürmüyor ama bir seçim yapmak gerekirse aşk evliliği çünkü aşk bir yerden sonra eskisi gibi olamıyor ve yerini sevgiye ve sadakata bırakıyor. Mantık evliliği ise bir iddia gibidir. Mantık evliliği tutarsa tutar, tutmazsa da Allah'a emanet misali. Mantık bir yerden sonra işlevini yitiriyor ve yerine alacak ne bir sevgi ya da başka bir şey yok sadece ele güne rezil olmayalım, millet ne der, çocuk var gibi gibi sebeplerden ötürü evliliğe bel bağlanıyor ama oda bir yere kadar.
Ben aşk evliliklerinin daha uzun sürdüğünü düşünüyorum. Mantık evliliğinde kişi huzursuz olmaya başladığı an "mantık çerçevesinde" o ilişkiyi bitirir ama aşk evliliğinde sabır ve anlayış devreye girer ve o evliliği ayakta tutar
Mantık, çünkü aşk geçicidir. Aşk bittikten sonra kişiliksiz kişiler sevgi ve saygıdan uzak oldukları için o evlilik çöker. Mantık evliliğinde baştan sevgi ve saygı göstermen gerekiyor ki evlilik olsun. Bunu da iki taraf en baştan böyle kabul eder. İstisnaları bilemem.
Aşıkken evlenmemek gerek, aşkın bir ömrü var dahası aşık kişi kör oluyor, gönül gözüyle bakıyor, mantığıyla hareket edemiyor, hata yapmakta kaçınılmaz oluyor.. Tek başına mantık evliliği de olmaz.. Evlilik başka hiçbir şeye benzemez.. İçinde mutlaka sevgi olmalı evliliğin, sevgisiz olmaz.. Hem sevgi olmalı, hemde mantık diyorum
Günümüzde maalesef ne aşk kaldı ne mantık insanların zevk kültürleri değişti birbirine deli divane gibi aşık olan çift solu mahkemede alıyor ya da birbiriyle çok iyi anlaşan çift solu mahkemede alıyor bence aşk veya mantıktan ziyade hoşgörü evliliği dersek daha doğru olur
Doğru kişilerin birleşimi gönüllerin bir olması ne Aşk arar ne Mantık.. Saygı ve sevgi hoşgörü ve acıma hissi var ise eşlerde o evlilik asla bitmez.. Aşk kandırmaca Mantık ise istektir yanlış isteklerdir tüm güzeliklere gölge düşüren..
Peki ya seni Güzel insan, o Şairi iki büklüm eden gözlerini gören Cümle cihan artık düşmanım değilde nedir.. Saati geriye saran tek insan olarak mutlumusun gün geçtikçe büyüyen rakamların tersine yol almak sizde Aileden mi geliyor? Sen bu güzelliğin ile can yakarken Yükselen dumanlar sen için ne ifade ediyor 😊
Allah korusun senin bide ruhunun güzelliğine deyinmiş olsaydım o satırlar dörtlük değil destan olurdu.. sende ki gönül güzelliği Kalbimin hızlanmasına Nefesimin kesilmesine sebep iken pp ve nick olmasa da biz tanırız bir birimizi 😊
Allah iyilik versin Her daim iyi olmanı dilerim.. Allah razı olsun şükür bugünümüze iyiyim Hamdolsun.. Saygılar Güzel insan.. Görmek seni her daim olduğu gibi Güzeldi..
Mantık, hangi mantık, aşk, nasıl bir aşk? Meselâ para aşkı ile evlenenler var. Bir çocuk yapıp ömür boyu nafaka ile yaşayan, adına da mantık diyerek dolandırıcılığına bahane bulanlar. Mantıkkı bir şekilde evleneceği kişiyi sevmeye çalışan, hatta tüm sevgisini ona verenler var. Vicdana göre mantık değişir.
Bu seçenekler arasında hangisi dersen, bir fikir beyan edemem.. .. Aşka da , zekasına güvenmediğim insanlarin kendilerince mantıksal seçimlerine de güvenmediğim için, ben sadece , zeki ve uyumlu çiftlerin, daha uzun süreli, doyurucu ilişkiler kurabileceklerine inanıyorum.
O iş hiç belli olmuyor.. O kadar çok örnek var ki ya yerini sonra maddi sıkıntılara bırakıp onu kıs, bunu kıs, şunu alma, bunu alma diyerek iyice çiftler birbirinden soğuyor, ya da ilgisizlik, çabuk sıkılma vs durumlar neticesinde noktalanıyor.
Evlilikte ortayı bulmak çok daha sağlıklı, sadece aşık olupta diğer tüm her şey göz ardı edildiği vakit, zamanla aşk bittiğinde bu sefer katlanılmaz bir hal alıyor her şey. Bu yüzden biraz mantık ve biraz aşkla yola çıkmak en doğrusu…
İkisi bir arada olursa bence en garantisi. Hem sewdiğin, hem anlaşabildiğin, her gün türlü türlü huyları cıkmayan, şizofren olmayan bir insanla uzun ömürlü olur
Mantik evliliği uzun sürüyor aşk evliliği soyle sevgili iken cok guzel sonra bu özlem bitiyor bu sefer o hasretin vermiş olduğu heyecan ölüyor zamanla bıkkınlık oluşuyor sonra aldatma boşanma cabasi
Bence mantık evliliği Mantıktan aşk doğabiliyor ama aşktan mantık doğmayabiliyor Aşk güzel bir şey ama aşk üzerine alınan duygusal kararlar sürdürülebilir olmayabiliyor
Bence ortak yönler ilişkiyi ömür boyu taşır aşık olduğun insanla ortak yönün varsa o ilişki yıpranmaz.. mantık benim kavramımda birazdaha dünyalık şeyler üzerine mal mülk ya da dış görünüş gibi şeyler
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Allah herkese sevdiği kişiyle istediği tarz evlilik nasip etsin ben de yalnız ve huzurlu yaşayayım.