1-Ailenin senin için seçtiği kaderi mi yaşamak sana uyar
2-İstediğin evliliği yapmaya cesaretin var mı
2-İstediğin evliliği yapmaya cesaretin var mı
Benim ailem daha oturulup anlaşılabilen , bi konuyu tartışıp yanlışıyla doğrusuyla ele alıp öyle karar alabilen insanlar. Daha önce hiç o kadar baskıcı bir durumda kalmadım %100 anlamam mümkün değil ama öyle bir durumda kalsaydım yapacağım şey önce ailemin benim iyiliğim için mi öyle karar aldığını yoksa kendi hırsları , inatları için beni umursayıp mı karar aldığını anlamak olurdu. Eğer beni umursamayıp bir karar alıyorsa karşıdaki insan benim için doğru kişi mi , anlaşabiliyor muyum , bana değer veriyor mu , aynı evde yaşasam ona tahammülüm ne olurdu , aramızda bir sorun çıksa konuşulup anlaşılabilecek biri mi buna bakardım. Çünkü sevgi bir yere kadar yetiyor. Şimdiki evliliklerde insanlar hep birbirlerine tahammülleri olmadığı için boşanıyor sevgisizlikten değil. Tüm bunlara baktıktan sonra karşımdaki kişiden eminsem ve ailem beni düşünmeden karar alıyorsa kendi istediğimi yaparım. Sonuçta aileyle bir yere kadar beraberiz. Önemli olan mutlu olabileceğimiz bir hayatı seçmek. Yaşlanınca pişman olmamak. Ailem beni düşündüğü için öyle bir karar alıyorsa da sebeplerini sorardım. Neden istemediklerini anlamaya çalışır sadece duygularımla mı hareket ediyorum diye kendimi bi yoklardım. Biraz fazla uzun yazmışım , umarım yardımcı olmuştur.
Hayatımın aşkına kaçmam ne olursa olsun Baba duası almakta önemli. İstediğim evliliği yapmaya cesaretim var ama uygun birileri yok tutup da sırf ultra zengin diye biriyle evlenmem.
Gerçek anlamda BABA olanların duası bedduası tutar
Sözkonusu şahıs bu vasfa uygun değil
Yine de haklılık payın olabilir
Zenginliğe gelince siz ya da ben parayla satın alınabilecek bir hayvan değiliz 😊
Amenna. Mesela o zengin dediğim kişinin Annesi yoktu bazıları kayınvalide derdi çekmezsin kabul et demişti ama banane. İnsan zengin olsa bile önce merhameti olacak karakter eksikliği değil.
Cevap
0Cevap
İkisi de sıkıntı. Kaçanlar da kaçmayanlar da pek mutlu olmuyor gördüğüm kadarıyla. Toplumumuzda evlilik çok sorunlu. Zaten kaçırmak isteyen biliyordur genelde yararsız biri olduğunu. Normal olsa niye kaçırmak zorunda kalsın kızı verirler yani. Ama babalar da bazen zalim hatta anneler de. Kızlarımız çoğu kes sevdikleri için değil ailelerindeki zulümden kaçmak için kocaya kaçıyor. Kaçmadan halletmeye çalışmalı.
Abla sen beni tanıyorsun Adaletten sapmadan mevzuyu olduğu gibi ortaya koyarım
Görüşlerinize de değer veriyorum bu mevzuyu öz elden detaylı anlatırım
tamam da en son dindar bi çocuktun ne ara kaçmayı hoş görmeye başladın? Sonuçta dinimizde her şeye şahit/onay lazım yani açmak çözüm değil ve işi daha da yokuşa götürür. Kaçan kızın boynu hep bükülür yani yıllarca unutulmaz kaçtığı üstei ailesine yansır 'kaçanın'' anası/babası kardeşi ablası olur...
Hayatımın aşkı olduğunun garantisi var mı, ilerisi net ve belli mi, tabiikide ne olacağı belli değil. O yüzden ne ailemi atarım ne de sevdiğimden olurum. Orta yolu bulurum bir şekilde ve zaten ailemde o kadar gaddar değiller.
Garantisi var, ilerisi net Soruyu boşa sormadım kişileri tanıyorum Kaçış sonrası derhal aileyle uzlaşı aranacağını düşün Çünkü kaçıran da kıza hayat katmak peşinde ondan eksiltmek değil...
Ne insanlar var bu dünyada ruhu nurdan bir kaynak Rabbim karşılaştırsın inşaAllah layık olan herkesi 🤗
Dogru insan olmasini isterdim ailevi baskilar yanlis sonuclar cikarabiliyor lakin bazende ailenin senin istediginde gordugu olumsuzluklardan dolayi istemiyorsa belki hakli olabilirler
Babanın bir şey görmek istediği yok O sadece kendi hükmü dışında bir karar alınmasına öfkeli Alışmış koyun gütmeye...
Zor bi durum benim zamaninda karsi cikmisligim var lakin kiymet bilmeyenlere denk gelirsen ziyan olur sevgiler
Bu öyle bir aşk ki dillere destan olur... Doruklarda bir sevda...
Eyer ailemin rizasi yoksa evliliğe onlari ikna etmeye çalişirim çünkü aile herseydir yarin bir gün başina birsey gelse elalemin oğlu kaçmasaydin bana der
Öyle bir adam seversin ki tüm sülalene denk bir sevdayla kuşatır seni Aşkıyla hayat bulursun İki cihan saadetine kavuşursun
Baba rızası çok önemli
Ben bizzat şahit oldum buna.
şu an çok mutluyum bu beni üzmez deme eğer babanın rızası yoksa ciddi anlamda çok fena toslarsın
Ailenin istediğiyle evlenip hayatını karartma
Babanın istemediğiyle evlenip yine hayatını karartma.
Ortak karar verin bence
Güzel güzel yazıyorsun ama durum farklı
Bahsettiğimiz baba evli olduğu halde bekarım diyor, zamparalık yapıyor. Eşini 15 yıldır aldatıyor ve ihmal ediyor Vasfı baba ama gerçekte... Sen söyle
Evet haklı olabilirsin çok çok iyi anlıyorum seni ama babanın yaşantısıyla rızasının bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
Babanın yaptığı sorumsuzluklar zamparalıklar kend hayatını kendi evliliğini mahveden şeyler.
senin ileri de ki evliliğini yuvanı mahfetmesine izin verme.
Sadece evet demesi için çabala
Yani kendi hayatın için
Evliliğinin onun evliliğine benzememesi için
Durumunu çoktan kanıksamış kişilere bunu demesi zor ve boş
En ufak bir özgürlük belirtisinde ölüm tehditleri savuran bir gaddar baba...
İstediğim evliliği yaparım. Hayatımın üzerinde en çok söz sahibi insan benim. Ve hayatımdaki insanlar benim fikirlerime saygı duyarlar.
Sevdiğimin kaçmaya cesareti yok Ona ne demek istersin Burayı okuyacaktır
Nasıl bir psikolojide olduğunu az çok tahmin edebiliyorum. Bu hayat senin eğrisi, doğrusu, yanlışı bedelini yalnızca senin ödediğin hayatta neden başkaları söz sahibi olsun?
"İyice düşün ve kendin için en doğru olanı kendin yap ve sorumluluğunu al" derdim😄
"İyi veya kötü yapacağın bütün tercihlerde sorumluluğunu alarak kendi kararlarını ver" derdim😄
Herkesin gönlü olsun isterim. ailemde rıza göstersin sevdiğim insan da mutlu olsun isterim. zamana bırakırim.
Ah nerde herkesin mutlu olacağı o dünya 😊 zaman dediğin ömürden gidiyor kıymeti biline
Sen İkizler burcu biriyle tanışmadın galiba her günü ayrı bir hikaye olan 😊
Hayatımın aşkına kaçmam uğraşsın babamı ikna etsin🤗
Bilmediğin neler var neler 😊
Mücadele edeceksiniz
Birini sevdiğinde baban seni ölümle tehdit ediyorsa Beynine sıkarım diyorsa Evlenme niyetini ifade ettiğinde seni kardeşine dövdürüyorsa, telefonuna el koyup hattını kırıyorsa! Üstelik sevdiğin kişi bir devlet memuru ise...
Babam niye zalim olsun? Babam bi tanedir Allah yokluğunu göstermesin.
Bir de tersini düşün Çünkü durum soruda belirttiğim gibi
Ikisinede ne ccevap verecegimi bilemedim zor yerden sormuşsun
😃😊
Kesinlikle istediğim bir hayatı seçerim çünkü bu hayat benim seçimlerimide kendim yapmak istiyorum bağımlı gibi aileme bağlanmak ve hayatımı etkiliycek kararlarda olara bağlı olmak istemiyorum ve istedikleri gibi bir evlatta değilim onların adına üzgün kendi adıma mutluyum.
Aşık olmuşsam zaten her türlü şeyi yapmayı göze almışım demektir. Ailem umurumda olmaz ne yalan söyleyeyim. Ben aşık olunca böyle oluyor.
Seninmi başına geldi bunlar? Bence kendi hayatımıza kendimiz yön vermeliyiz, sonuçtakendimiz yaşayacağız
Bir tek annemin dediği önemli onun dışındakilerin değil
Anne kalmış babanın etkisinde evlendiği günden beri hiçbir zaman söz hakkı olmamış Bahsettiğim yer güneydoğu ve bir aşiret söz konusu
Ailem seçtiği kaderi yaşadım. O zaman aşkım olsaydı ona kaçardım
Kaderim neyse onu yaşarım
Kaderimiz seçtiklerimizdir Yoksa değil midir
Degil
Hasta olmayı biz sevmeyiz kader yazzar
ya da kaza yapmak
Kader oyununhepsi
Sizinle bu meseleyi konuşmamız gerek Tüm sorularınız cevap bulacak emin olun
Asik oldugum kisiye kacarim zatten kacmayida dusundum
Aileden başka kimsenin yok bize faydası
Hic biri
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?