Her ne kadar kadin evine gel , çocuklarına sahip çık , bizimle ilgilen gibi cümlelerle dışardan bakıldığında rahatsız gibi görünse de aslında farkında olmadan böyle bir eşe abeveylik yaparak ortak da oluyo yaptığı şeylere. Nasıl yapıyo bunu; sorumluluğunu bilmeyen adamın evinde hersey yolunda gidiyosa. Evini yine temiz , çamaşırlarını yine ütülenmiş , yemeği her zman ki gibi önünde hazir buluyosa. Yaptığı çapkınlıkları görmezden geliyosa (nasıl olur böyle bişi demeyin aman sanaldan bişi olmaz diyip susanlar var) , yaptırım uygulamak yerine ebeveyn misali yalnızca diller söylegen olmuşsa, evet kadın kocasının suç ortağıdır bana göre. Ve eşitler suçta...
Peki sana göre?
Aldatan ve sorumsuz bir adamın eşi, kimi zaman kocasının suç ortağı mı aslında?
Aslında bu başıma gelen bir hadise. Burada Özelimi açamam ama durum pek te öyle değil.
Evdeki sorumlulukların hepsi yerine pek getirilmiyordu. Neden diye sorulduğunda kaba sözler ve hayatıma karışmazsın gibi cümleler kullanıyordu. Önceden böyle değildi. 180 derece bir insan döner mi? Evet döner. Bu eşin dâhi olsa. Kişinin olgunluğu ve Aile yapısı da çok önemli. Burada da sıkıntılar vardı. İhanete göz yummak değil.
Yuvayı yıkmak çok kolay. Bir anlık öfkeye bakar. Ama kişinin olumsuz tavırları ve yaptıklarını sürekli ikaz. Telefonuna yasak getirip yine de uslanmayım başka telefonlarla ısrarla konuşmaları. O telefonu da alıp yine başka telefonla ulaşmaya çalışması ve olayın çığrından çıkması. Burada göz yummak yok terbiye etmek var. Bu süreç uzun sürdü tabii bende çocuklarım için sabrettim. Ailesini topladım yüzleştik. Köyüne gittim yüzleştim ama nedense suçlu ben oldum. Detayı boş verin. Yolda süratli bir şekilde kaza yaptım takla attım. Çok şükür bir şey olmadı. Burnum dâhi kanamadı. O gece yine de hiç bir şey olmamış gibi eve geldim. Köye gizli gitmiştim. Habersiz... Haberli gitsem tabiri caiz ise kanıtlar yok edilecekti. Ama bu bir imtihan. İnsanların kaç para ettiğini görüyorsun. Canımdan oluyordum ama Allah çocuklarıma bağışladı beni. Eve geldim sessizce yattım.
Ama o devam etti iki yüzlülüğüne. Ben sadece uzaktan takip ettim. Gözümle bir şey görmedim ama her şey ayan beyan ortada idi. Kanıtlar diyelim. O başka hesapların içine girdi ama Allah müsaade etmedi. Ben onu rezil etmedim ama o, kendi kendine rezil etti.
Hanım efendi hiç bir şey dışarıdan göründüğü gibi değildir. Başa gelmeden bilemezsin. Bana deseler ki eşinden boşanır mısın. Kellemi keser yine boşanmam derdim ama İhanet başka bir şey.
Burada Kadınlar bana karışamazsınız diyor ya. İstediğinizi yapın ama zararlı siz çıkarsınız. Evli iseniz Beraber hareket edeceksiniz. Bu akrabamdır, zarar gelmez demeyin. Bu çocukluk arkadaşım, bu kuzenim zarar gelmez demeyin. GELİR hem de bal gibi gelir.
Bir eve oturmaya gidilecekse ya da gelinecekse TEK olmaz. Eşler birlikte olacak. Erkek evde yokken de Kadının yalnız olduğu zaman akrabası dâhi bekar gelemez. Dayısı amcası fark etmez. Burada herkes MÜGE ANLI' dan bahsediyor. Bakın ibret alın.
İnsan KARAKTERSİZ ise akraba para etmez. Sırtınızı boşa dayamayın.
Üzülecek bir şey yok. Hak eden Hak ettiğini buluyor. Ben inançlı bir insanın. Secdeden kalmaz başım ama bunlar oldu. İnsan dört dörtlük diye başıma bir şey gelmez diye bir şey yok. Ben Allah' a tefekkür ettim. Hâyır da Şêr de O' ndandır. O yüzden bu bir sınav ve üzülmüyorum. Benim için Hâyırlı olan demek ki bu imiş. Çok şükür evlatlarım var onlara bakıyorum.
iyi de.. bir insanın bir insanı aldatması için temelde her şeyin düzende gitmesi gibi görünüyor olsa da ruhsal ve duygusal anlamda olan eksikliklerin neden olduğu aşikar.
insan ruhsal ve duygusal olarak tatmin olamadığı için aldatmayı seçer evliliklerde aldatmanın temel nedeni bu genel de bir insan eşine iyi yemek yapar çamasırlarını temizler ütüleyince her şey mükemmel olmalı diye düşünüyor olabilir ama yanılıyor
Evlilik sadece fiziksel değil ruhsal ve duygusal olarak da kişilerin mutlu olması gerektiği bir kurum yani bir şeyin düzenli olması diğer düzensizlikleri örtecek anlamına gelmemeli kadınların bir çok defa kaçırdığı şey bu.
ha her anlamda düzenli olmasına rağmen aldatmak karakter meselesidir bunda kadının da bir suçu yoktur..
burada aldatmayı savunduğum anlaşılmasın sadece bir insan bir insana yetmeli her anlamda kadın olsun erkek olsun bu geçerli bir durum
Suç ortağı demek haksızlık olur bir insan eşiyle mutlu olmayabilir yeterince ilgi görmeyebilir bu ona aldatma hakkı vermek bir insana yapılacak en büyük kötülüklerden biridir aldatmak olmuyorsa ayrılırsın ondan sonra gider istediğin ne varsa onu yaparsın..
Aslında benim inandığım şey şu; aldatanlar aldatılmak istiyor ve bunun içimn eşlerine geniş bir saha tanıyorlar. Çünkü evinde çocuklarıan annelik eden kadının bunun dışında kadınlık ihtiyaçları, arkadaşlığı ve eşiyle bir yaşamının eksiklikleirni hissetmemesi mümkün değil. Eşini geride bırakıp hayatına devam eden erkeklerin büyük çoğunluğıu aldatıldığı gerçeğini bilmek istemiyor. Kadınlar çok zaman sığınacakları bir aileleri, ekonomik özgürlükleri olmadığı, çocuklarından vazgeçemedikleri ve boşansalar bile bu yaratıkların başlarına bela olacağı gerçeği sebepli boşanmak istemiyorlar.
E eşi tarafından böyle söylemlere maruz kalıyorsa gitsin boşansın. Kendini ak çıkarmak için yok bilmem onu diyor bana, bana kötü söz söylüyor vs demesin. Aldatmak ya bu. Hafif bir şey mi.
Aldatmak kişinin karatersizligi olabilir ve asla onu kayirmak degil. Bu tamamen farkli bir konu. Ama burada değinmek istediğim, bütün bunlara rağmen sessiz kalan ve kendine görev edindiği şeyleri yerine getiren kadın bir anlamda kocasının yaptıklarına ortak olmuyo mu.
Sadece aldatmak da değil. Sorumsuzluk da bunun içinde. Evine karşı sorumluluklarını yerine getirmeyen erkeğe de çoğu kadın sadece "az evinle ilgilen, biraz cocuklarinla vakit geçir, eve biraz erken gel "vs. gibi tepkiler veriyo sadece. Yani ebeveyn gibi sadece soyleniyo. Nasıl ebeveynimiz bütün yaptigimiz hatalara rağmen bizim hertürlü ihtiyacımızi karsiliyosa kadında artık kocasına bi anlamda ebeveynlik yapıyo. Yani dedigim gibi yine her olgugu gibi yine yemegi onunede geliyo , yine kiyafetler yikaniyo yine yine.. e adam böyle bi durumda rahatlik alanını neden bozssun ki. Bedel odemiyo çünkü.
Ve evet dediğim gibi aldatildigi halde susan rahati bozulmasin diye görmezden gelen kadınlar var.
Hayır ortak oluyor demek çok saçma olurdu. Kadın yapabileceği halde boşanma davası açmıyor, kendi ayakları üstünde durmuyor diye duruma ortak ya da rahatsızlık duymuyor demek olmaz. O da eşini paylaşmaktan rahatsızdır elbette ama böyle kadınlar rahata alışmış. Eşim çalışsın ben evde parasını yiyeyim mantığı. Gidip çalışmak ayakları üstünde durmak, güçlü olmak onlara zor geliyor. Bu yüzden göz yumuyorlar