Yakın arkadaşım 5 ay önce evlendi, evlendiği kişiyle tanışıp evlenmeleri 4 ay bile sürmedi diyebilirim shshsjjs Çocuk zengin, arkadaşım da şimdi sevmeye başladım diyor. Aşkı bekleyerek hata mı yapıyoruz? 😂😂
Mantık evliliği yapanların mutlu olması rotanızı yeniden hesaplamanıza sebep olur mu?
Mantık evliliği iki kişinin birbirinden beklentilerini karşılaması demektir. Bu maddi şeyler yani para ve dış görünüş dışında karşılanırsa sevgide olur mutlulukta. Çünkü yeri gelir para da gider güzellikte. Ama karakter olarak beklentilerini karşılayan birisiyle evlenirsen zamanla seversin zaten mutlu da olursun. Mutluluk insanı zengin de eder güzel eder. Dünyanın en zengin insanları bile bunun farkında taş gibi mankenlerle evlenmek yerine ortalama güzellikteki karakteri düzgün kişilerle evleniyorlar çünkü biliyorlar ki kendilerini sadece karakteri düzgün birisi mutlu edebilir ve mutlu ederse başarıya götürür.
Aşk sadece çiftleşme dürtüsüdür. Bir kaç postadan sonra biter. Evlilik bir iş ortaklığıdır. Sakatlığında, fakirliğinde yoldaş olma senetidir. O yüzden nazlı, ilgi budalası, zayıf, haya kabul etmeyen, stresle baş edemeyen, şımarık insanlarla evlilik yürümez.
Mantık evliliği yapanların mutluluk oranının daha yüksek olduğu araştırma sonuçlarına yansıyor Aslında Aşk evliliği yapanların da olayı mantık evliliği ne dönüştürerek yapması daha doğru olur çünkü bir mantığı dayanmayan Aşk Eninde sonunda düşecektir
Para için ya da rahat bir hayat için ben kendi huyumu bildiğim için sanırım Bir zamandan sonra oluşan durumlar gözüme batacak ve pürüz çıkmaya başlayacak o yüzden sonradan zamanla kabul edeceğimi sanmıyorum
Ne olursa olsun bugün 38 ım yarın 47 başka bır yıl 55 yaşım kaç olursa olsun asla sevemedıgım ısınamadıgım birisi ile sırf mantık düşünerek evlılık yapmam.. yanı illa büyük aşk duymayada gerek yok ama yürek hoplamalı kım ne derse desın.. Arkadaşın parayı seçmiş yanı adamı kendısıne sevdıren para.. o adam bı ıflas etsın bak ağlaya ağlaya arkasına baka baka nasıl kaçıyor..
Saygı ve durustluk biterse ılıskı yıpranırsa mantık evlılıgı surermı sence? Hıc tanımadığın bırısını çözmeye çalışmak çözdüğün an sana uygun olmadığını anlamak ne derece doğru? Yahu ben geçen sene bankta otururken yanıma oturan 24 yaşında bır kızla sohpet muhabbet derken sevgılı oldum neden oldum? Öğretmen kız aklı basında temız tıtız bırısı dedım mantık yürüttüm ama hoslantı sıfır.. halıyle 6 ay zor dayandım kaçtım desen yalan olmaz ve sırf bu kız yüzünden sol sakalıma ak düştü ayrıldım sadaka verdım ılk gördüğüm fakire.. halbukı hoslanmadın ıste ne sohbete gırıyorsun cevap verıyorsun bende at agazlılık
Merhaba : Mantık evliliği, bu kavram hayatımıza nasıl geldi girdi tartışılmalı konuşulmalı, Hayat verimli insanları mutlu insanları sever Evlilik bir mantık ya da çok mutlu olunması garanti edilmiş bir yaşam şekli değildir,, Yaşamak için doğanın mecbur kıldığı hakikattir !
Hayır. Ben ne sevginin ne mantığın tek başına yettiğine inanmıyorum ilişki sürdürebilmek için. İkisi dengelemeli durumu. Ben aşkından ölüp mantığına uymayan veya sırf mantığı benziyor diye bir şey hissetmediği biriyle evlenebilecek biri değilim.
Bugün bir video izledim bu konu hakkında yani gerçekten aşk evliliğinde daha çok sorunlar yaşanıyormuş. Mantık evliliğinde ise daha uzun ömürlü. Neyse ben bir anamı arıyım bakim
Olmaz midem bulanır önemli olan 4 ay ya da dort yıl olması degil hisler tabi bu benim dusuncem herkesin önceliği farkli mantık evliliği yaptığın adamla ayni yatağa girebilecek misin?