Selam KS ahalisi! Bu benim kendi yaşantımdan çıkardığım bir hayat dersi. Düşünüyorum da aşkı ilk tatmaya başladığım zamanlar, her şey daha masum geliyordu, karşımdaki insanı tam bir teslimiyetle sevebiliyor, ilişkiye benliğimi verebiliyordum. Ama zamanla yaşanan kötü tecrübeler, sanki o masum hâlimden eser bırakmadı. Artık hayatıma giren kimseye tam anlamıyla güvenemediğimi hissediyorum. Siz ne alemdesiniz?Fazla ilişki yaşamış olmak sizi de yoruyor mu? 🙄🙄
Çok fazla ilişki yaşamak aşkın masumiyetini öldürüyor mu?
Tabii ki sürekli aşık olursan olur belli bir yerden sonra artık sıradan hale gelir sen de öyledir çünkü sürekli aynı şeyleri beslemeye çalışırsan artık belli bir yerden sonra doymaz.
Ben de aşk zaten yararlı kadar bilim İnsan altı kez hatta yedi kez aşık olabilir dese de gerçek aşk aslında sadece bir kere olur.
Öncekiler arayıştır sonrakiler ise kaçış Aldanış ya da kendini kandırmak.
Birini hayatıma çok kolay dahil etmem hala. Ama bunun sebebi geçmiş ilişkilerimde yaşadığım güvensizlikler değil, başkasının bende o an oluşturduğu güven sorununu yeni birine yansıtmak adil olmaz. Kolay dahil etmeme sebebim ise: o insanı hayatıma alacaksam başta kendimden emin olmalıyım, iyisi ve kötüsü ile istediğimden. Bu ilk ilişkimde de son ilişkimde de aynıydı. Ve hayır, bence masumiyet iki kişinin arasındaki bağdadır. Yaşanan ilişki sayısında kaybolabilecek bir şey değil.
E yani bu olmadı o olmadı diye diye bir aşk aşklıktan çıkıyor. O yüzden insanları tanıma aşaması sevgililik sıfatından önce gelmeli. Oilk cazibeyle net göremiyor insan, etkisine kapılıp gidiyor. Hoş bi hayli sonradan ne olduğunu belli edenler de var ama en azından elinden geleni yapmış olursun.
Kadın/Erkek farketmez yaşanan her ilişkide partnerler bir birinin suyunu alıyor. Birincide hadi olmadı, ikinci kez, üçüncü kez doğru insanı bulmak gerek hadi olmadı 5 te bul. Her önüne gelenle aşk denizine dalıp çıkmak hem cinsel olarak doyumsuzluk oluşturup hemde aşka inancı kaybettirir. Psikolojik olarak Çökertmesi cabası, birliktelik yaşadığı kişilerden albüm yapanlar arşiv yapanları çok kötü bir son bekliyor.
Her çicek tatlı olmasadaa arılar bal yapmaktan vazgeçmez.. İnsanlarda böyle karşılarına kötü veya olumsuz kişiler çıksada aşktan vazgeçemezler. Yaşanılan durum bence bunu etkilemez..
Çok insan fazla hayal kırıklığını da beraberinde getirir. Zihinde yaşanan hayal kırıklığını kalpte öder ve hissedilen duyguların masumiyetinin azalması bundan olsa gerek.