AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
71Cevap
Bencede olma çocuğa yazık senin gibi annesi olcagina pişman olabilir ilerde fiziğin zaten yaslaninca bozulacak merak etme
ileride bozulacaksa ileride bozulsun süreci hızlandırmanın mantığa uygun tarafı yok
Acayip cehalet kokuyor
Fiziğin bozulacak öl o zaman awq
@Şüphelii cehalet değil kendime saygım var bedenime saygım var. çok meraklıysan sen doğurursun
Bi kaç yorumunu okudum cehaletten başıma ağrı girdi gerçekten zihniyetin yorumların gibiyse yazık, sen ister doğur ister doğurma benim umrumda değil zaten sen doğurma bu kafayla o çocuğun da hayatını karartırsın. Eğitim gerçekten önemli
@Şüphelii yalnız eğitim seviyesi arttıkça doğurganlık düşüyor biri şu arkadaşa öğretsin bunu :))
Eğitim seviyesi arttıkça düşüyor ya da devletlerin baskı politikaları ile de düşüyor ama senin kafan bunu nasıl kavrasın ki. Doğrudan eğitimle ilgili olduğunu sanıyorsun ya :(
@Şüphelii devletin baskı politikası mı çinde mi yaşıyoruz alooo? avrupada tam tersi kadınlar çocuk doğurmaya teşvik edilirken yıllar geçtikçe doğurganlığın düşmesinin sebebi eğitim seviyesinin artması. kaldı ki biraz coğrafya okumuş biri şunu bilir ki gelişmiş toplumlarda doğurganlık seviyesi azalırken yaşam süreleri uzar yaşlı popülasyonu daha fazladır oransal olarak. biz ise gelişmekte olan ülkeyiz çünkü doğurma miktarı tam gelişmiş denilebilecek kadar düşmedi ama düşme eğilimine girdi
@Şüphelii eğitim diyen sensin ben de eğitimden örnekle gittim, şimdi doğrudan eğitim mi diyorsun. kafa bu kadar kesiyo senin heraldd
Doğurganlığın gelişmiş toplumlarda azalmasının sebebi ailelerin bakabileceği eğitimini sağlayabileceği ihtiyaçlarını karşılayabileceği kadar çocuk yapmasıdır. Ah be cahil ablacım, sen gelişmiş toplumlarda kadın vücudum bozulacak diye mi az çocuk yapıyor sanıyorsun.3 beyazdan uzak durmak gerek beyin hücrelerinde ciddi hasar yapıyor. Çayı şekersiz iç, çok tuzlu yeme, tek dilim ekmek ye yoksa böyle apatallaşıyorsunuz sonra kazara çocuk yaparsın hem kedi hayatın kararır daha kötüsü de çocuğun hayatını karare
@Şüphelii ailelerin hiç çocuk yapmamasıdır aynı zamanda. günümüzde özellikle bu kuşakta evlenenlere bakacak olursan hiçbiri doğurmaz tam tersi hayvan sahiplenir. özellikle rusya tarafında bu çok daha yaygındır hiçbir ailede çocuk bulunmaz ama herkesin bir köpeği vardır. insanlar köpeklerini parka çıkarır oynatır
@Şüphelii isteyen canı istemez yapmaz isteyen fiziğim der yapmaz isteyen ekonomi der yapmaz banane? herkes anne olacak diye şart mı var?
Abla sen dansöz müsün 🤣
@Şüphelii doğurmak istemeyen benim size ne oluyo mk çok isteyen kendi doğursun kardeşim karışan mı var?
Hadi uyu uyu biraz kendine gelirsin belki :d
@Şüphelii soruyu soran arkadaş haklı yalnız. Gelişmiş ülkelerde doğum oranı düşüktür ve senin dediğinin tam tersi devlet vatandaşı doğursun diye çocuklara yardım yapıyor ediyor cahil kimmiş belli oluyor
@Şüphelii niye önüne gelen çocuk yapmasın ispatı. Senin gibi israflar çıkıyor ortada
Fiziğin bozulacak diye anne olmak istemiyorsan bu bencilliktir başka sebep olsa tamam anlarımda.. Bu bencillikle zaten olma daha iyi
asıl sen bu kötü dünyaya hâlâ çocuk getirmek istiyorsan bencilsin
Avukatı mısın sen
sana ne bundan
Ayrıca ne alaka senin bu dediğin soruyu soran kişi fiziği bozulacak diye anne olmak istemediğini söylemiş sen neden konuyu değiştiriyorsun onu anlamadım
herkes çocuk istemek zorunda değil
başkalarının düşüncesine saygılı olmayı öğren
Benim yorumumdan da sanane o zaman
ergen beyinli işte
Git işine kardeşim ya
kes lan
Kes lan diyerek haklı duruma düşmüyorsun ben sorulan soruya yorum yaptım o kadar herkesin kendine özgü düşüncesi var her zaman olumlu yorumlar almak zorunda değil kimse bunu soran için söylüyorum sende onun avukatı gibi burnunu soktun ya hani ikinize diyorum
o halde başkası farklı düşünüyor diye bu onu bencil yapmaz asıl bencil olan sensin bk gibi dünyaya çocuk getirmek istiyorsun ama o çocuğun nasıl yaşamını devam ettireceğini düşünmüyorsun
sırf kendin çocuk yapıp duygularını tatmin etmek istiyorsun
Hahaha şaka gibisin varya anlamakta güçlük çekiyorsun galiba soran kişi deseydi ki böyle kirli dünyaya çocuk getirmek istemiyorum gibi bişey deseydi yorumum çok farklı olurdu ama o sadece kendini düşünerek fiziği bozulacak diye çocuk yapmak istemediğini söylüyor bende buna yorumumu yaptım sende ordan maydanoz olup ahlaksız alakasız şeyler söylüyorsun şaka gibisin ya neden bu kadar kudurdun onu anlamadım.. Ayrıca benim bu dünyaya çocuk getireceğimi nerden biliyorsun kendi kendine gelin güvey olmuşsun ayrıca bu seni hiç alakadar etmez
dolaylı yoldan yapmak istemiş olsaydı gene bencil olmuş olacaktı belki çocuk doğmak istemiyor ona sordun mu hem geleceği garanti değil bakamıycağın çocuğu doğurmazsın
onu yargılandığına göre sen istiyorsun bunu anlamak çokta zor değil
asıl kuduranda sensin ayrıca
Bu ihtimalden banane hıhh söyler misin beni alakadar etmiyor ben sorulan soruya yorumumu yaptım şöyle olsaydı böyle olsaydı diye kendi kendime tüm ihtimalleri düşünecek değilim
ihtimal değil zaten durum ortada
daha bunu kafan almıyor
Algılamada sorun var sanırım benim yorumum bambaşka bişeye sen burnunu soktun konuyu başka yerlere çevirdin
laflarına dikkat et ağız burun dalarım sana
Gel dal. Haspama bak ya
ondan kolay ne var
bencillik mi? kusura bakma da kadının anne olma doğurma gibi bir vazifesi, bir mecburi hizmeti vardı da ben bu sorumluluğu üstlenmek istemediğim için mi bencil oldum? kaldı ki eğer kendi hayatımı kendi istediğim gibi yaşamayı seçmem bencillikse o zaman sen başkalarının finoluğunu yapmaya devam et ne diyeyim. senin fıtratına uyabilir ama ben tüm ömrümü bir varlığa adayarak yaşayamam benim yapıma ters. eğer dünyaya çocuk getirseydim ama o çocuğa hakkıyla annelik yapmasaydım bencil demeye hakkın vardı. fakat çocuk doğuran bile ileride bana baksın kafasıyla doğuruyorsa asıl bu bencillik değil midir? dünyaya getirmediğim yeryüzünde olmayan çocuğun bencilliğini nasıl yapmış oluyorum acaba?
Bebek istemeyen erkekler de var ama nadir bulunuyor
Gelecek planların nedir
dünyada gezilmedik ülke bırakmamak
şu an 26 yaşındasın 40 ında dünyayı demekten sıkılırsın sıkılmam deme sıkılırsın 40 ından sonra napacaksın
bi daha turlarım. kaldı ki 40ıma kadar bitmez dünya bi ömür yetmez insan yeni yerler görmekten de sıkılmaz. evde oturup çocuğun ödevi peşinde koşturmaktan çok daha eğlenceli olacağı kesin
Emin ol sıkılırsın 40 ona geldiğinde bu lafımı hatırla
tam tersi çocuk yapıp tüm hayatını ona endeksleyenler sıkılıyor bebeği anneanne dedeye kitlemeye çalışıp rahat nefes almaya gezmeye çalışıyolar işyerini çocuktan kurtuluş olarak görüp dinlenme yeri olarak bakıyolar. çocuk ayak bağıdır uğraşamam
Beni takip edermisin bu konuyu daha ayrıntılı konuşalım
yok kalsın
İkna olmaktan mı korktun
ya sen kimsin de senle konuşcam özel bi sg ya
Burnun havalarda hata yapmışım
Ben şahsen anne olmayı çok istiyorum özellikle kız çocuğum olsun 😊😊
Allah inşallah hayırlı sağlıklı bi evlat nasip eder
Amin inşallah teşekkür ederim ☺️ onun için damat olmalı 😂😂😂😂😂
Olmayabilir, seni seven önem veren birisi evlatlık edinmeyi tercih edebilie kısır değilse bile
ya da kedi sahipleniriz de inşallah
Zaten çocuk gibi ilgi bekliyo seviyorsun rahatlıyorsun bakıyorsun sorumluluğunu alıyosun kedi güzel bir çözüm
Fizigi de gecmesi bu zamands bebek bakmak kadar zor birsey yok asil onun o sorumlulugu insani yıpratıyor mahvediyor bende dusunmuyorun cocuk ama ilerde esim isterse mecbur bi tane yaparim
ben yapmam açıkçası ne eşimi ne de kendimi yakmaya niyetim yok. tüm ömrü bi varlığa adayarak yaşayamam
Erkek olsam çocuğum olmuycaksa ne diye evlenirdimki
Aşık olduğun için ve aşık olduğun kadınla sevgililik gibi aptal müessese yerine EVLİLİK gibi yasal dayanakları olan bir mecrada ömür boyu yaşamak için. Sizin gibi sığırlar yüzünden herkes 5 kişiyle flört adı altında konuşup, ciddi ilişkilerin önünü kapatıyor. Umarım en az kendin kadar sığır birisini bulursun
@sunday93 Evli olup gözü dışarda olmayan var mı evliler bekarlardan daha berbat 😁😁😁sadakatinin evlilik ile alakası yok
Eşimden daha güzel kadın tanımadım, ondan başkasını kadın olarak bilmem. Sevgiliykende böyleydi şimdide. 3 ay sevgili kalabilidim, hemen evlenme teklifi ettim. Çünkü sevmek böyle bir şey, herkes aynı değildir
@sunday93 o sen bu başkası benim eski arkadaş nişanlısını başka adamla aldatiyordu para karşılığı nisanlisinida sevmiyordu şu an evlilik yollarında ikisi birbirinden menfaat aşksız bir ilişki
@sunday93 3 ay çok az ya ben birine alışmam sürem zaten 6 7 ay sürüyor birde evlenmek 😁düşünemiyorum 3ayda nasıl oluyor ya alışıp evlenmek
@sunday93 ben 6 ay sevgilime aşkım demedim kendisi diyordu efendim diyordum 6 ay telefonlara cevap vermedim ki 3 ay bana çok az bana alışmam için zaten 6 ay lazım tanımam içinde en az 1yil ozaman siz flörtü uzun tutmussunuzdur 3Ayda kim tanır birbirini
valla etrafımda var örnekler çok düzgün adam gibi adamlar aşık olup evlendiler biz birbirimize yeteriz dediler çocuk da yapmadılar. çocuk sahibi olanlar okuluydu ödeviydi koşturmakla uğraşırken çocuğu olmayanlar şimdi hangi ülkeyi gezsek diye rota planlıyolar
O onun isteği ben olsaydım dedim neyse kızım zaten evlenince ilk 2yil evlilik dusunmuyorum
Çocuk düşünmüyorum olucakti
ben de asla evlenmem diyordum, bana birisiyle tanışacaksın 3 ayda evleneceksin deseler gülerdim. Ama aşk bu, ben ilk günden kafama koymuştum. Şimdi 3 yıl oldu bir an bile eksilmedi saygımız , sevgimiz darısı başınıza.
@sunday93 ilkseniz birbirinizin normal alışkanlık yapmış olabilirsiniz bana ilkmissiniz gibi geliyor
Kadınları bilmem de her erkek baba olmak ister diye düşünüyorum
çevremde çocuksuz evlilikler çok daha mutlu
Çocuksuz evlilikler daha mutlu olabilir o ayrı bir şey ama her erkek baba olma duygusunu yaşamak ister : ))
yaşamak isteselerdi o çocuksuz evliler de bi çocuk doğurmuştu. kaldı ki çok baba olmak isterse bi kedi sahipleniriz kediye ana babalık ederiz. canlının ne önemi var anne baba olduktan sonra
Bu işler öyle dediğiniz kadar basit olmuyor. Ayrıca, her isteyen anne-baba da bir olmuyor. Bir kadının 9 ay karnında taşıyıp doğurduğu bir bebek ile bir hayvanı bir tutmaya çalışıyorsun 🤔 bu da ayrı tuhaflık
can, can olduktan sonra sen de kendini anne baba olarak hissettikten o sorumluluğu aldıktan sonra hayvanmış insanmış ne önemi kalıyor? insan candır da hayvan mal mıdır?
Ya sen anlamıyorsun ya ben anlatamıyorum : )) Can'ın can olması anne baba olmak için yeterli değildir. Sen anne baba olayına çok basit bakıyorsun. Sen 9 ay karnında taşıdığın, önce varlığını hissettiğin, sonra kalp atışını duyduğun, daha sonra tekmelerini hissettiğin bir can ile, bir hayvanın canını bir tutuyorsun ve ne farkeder diyorsun... Çok şey farkeder çok... Yarın bir gün hamile kaldığında ve bir çocuğun olduğunda ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın 🙂
anlamayacağım olmayacağım çünkü. bilmediğim hissin yokluğunu da çekmiyorum Allaha şükür. kedi analığı bana annelik olarak gayet kafi geliyor
Hayırlısı olsun, sana kedinle bir ömür boyu mutluluklar dilerim
Evlenceğin erkeğe evlenmeden açıklarsan kabul edebilir
5 çocuğu olan bir akrabam var. Kadın 29 yaşında 23 yaşındakileri parçalar geçer... Sen kendine iyi bakarsan çocuk gençleştirir bile.
bu genetiğe bağlı. sadece kendine bakmakla alakası yok. kaldı ki anne bedeninden çok şey götürüyor anatomiyi bozuyor. 5 çocuk doğurmasaydı 18liklere taş çıkartırdı emin ol.
Olabılır tabıkı ama su an istemedıgıne bakma evlenınce sende istersin, aşkın meyvesi..
istemem aşkın meyvesi gezilecek yerler de olabilir bi kedi yavrusu da
Sacmasın.. Abartıyosun.
Öyleyse evlenip de başına bir de boşanma davası çıkarma. Bu fiziğini bozmadan bekar kal mutlu kal
ne alaka insan boşanmak için evlenmez
Ama evlendiğin adam çocuk isteyecek. Ve kaçınılmaz son
yo herkes istemiyor bunu gördüm. çevremde çocuksuz evliler çok daha mutlu
İyi madem sen de mutlu olursun öyleyse
Hayır evlenmene engel olmaz ama her erkek baba olma hayali kurar, bebeğini kucağına alma hayali kurar sen ona en büyük hayalini vermezsen başka birisiyle evlenir bebek hayalinş gerçekleştirir
çevremde bu hayali kurmayan erkekler de var çocukları yok evlilikleri de gayet mutlu devam ediyo
Ya kuzum haklısın ama ilerki yaşlarda elbet ki isteyecektir mesela en geç 30-35
valla 10 yıl oldu evleneli onlar 40a dayandılar bile hiçbiri de istemedi istemiyor. eşimle hangi ülkeyi gezsek acaba diye rota oluşturmakla meşguller
Eminsen neden bu soruyu soruyorsun ki? Karşındaki insana bağlı hepsi belki çok aşık olacaksın ama o da çocuk isteyecek
o zaman o aşık değil demektir bence. çünkü seven çocuğa bakmadan evlenir. bunun için evlenmeyecekse benle beni sevmemiş demektir. benim bahsettiğim örnekler yaşça büyük. bu yaşlarda da var mıdır ondan sordum
Hayır aşkla ricada bulunmanın ne alakası var? O zaman sende ondan bişey beklemiceksin karışmıcaksın
çocuk ay canım şunu şuradan getirir misin şeklinde bi rica mı?
Fiziğinden daha önemli bişey bence cennet annelerin ayağı altındadır
kedi anası da annedir
Her erkek baba olma hayali mi kurar :D siz bizi kadın doğasıyla bir tutuyorsunuz galiba yok öyle bir şey senin eşin palavra sıkmış abla sana
@Biraz_Bazarov ay lütfen kurmasınlar hshshsh
@biraz_bazarov eşim yok daha üniversite öğrencisiyim psikoloji okuyorum ve tabi ki çoğu şeyi bileceğim
Evlenme sen evlenmek üremektir sen evlenmeden de bol bol Vurusaaabilrsnnn
evlenmek sevdiğin kişi ile aynı hayatı birlikte paylaşmaktır evlenmek üremek olsaydı hayvanlar da kendi aralarında nikah kıyardı
hiç evlenme daha mantıklı daha bunun boşanması bilmem nesi var napcan ya
boşanmak için evlenmiyorum ki zaten evleneceksem de
illaki sıkıntı olucak emin ol ki boşanıcaksın
çevremde çocuksuz evlilikler var ve çocuklu evliliklerden çok daha mutlular.
sonuç olarak ikisi de boşanıyor ölene kadar evli kalan görmedim ben
her evli boşanacak diye bişe yok ki benim çevremde hiç boşanan olmadı
benim çevremdekiler genelde mutsuz
benim çevremdekiler mutlu genel olarak. çocuksuz olanlar yeni yeni rotalar oluşturuyo nereyi gezsek diye
evlenmek çok gereksiz geliyor bana
Aslında bende çok düşünmüyorum böyle bi dünyaya çocuk getirmek yanlış gibi geliyor ama eninde sonunda olacak yani bide karşındaki insan mutlaka ister maalesef
illa ister diye bişe yok çevremde çocuksuz çok mutlu evlilikler var istedikleri gibi rota oluşturup dünyayı geziyolar. baştan konuşmak lazım
Bunu saygıyla karşılayacak birisi olması gerek karşında ve çok iyi bi şekilde önlem almalısın
Bence olmaz çünkü herkes çocuk istiyor diye bir şey yok. Çocuk istemeyen birisiyle evlenirsen bir sıkıntı olmaz.
Sıkıntı yok isterseniz evlatlık edinirsiniz kocan olaca kişi de kabul ederse tabi
kedi sahipleniriz
Kedi anne demez en azından konuşan bir papağan alın arada anne de der bu tatmin eder yani
demesine gerek yok
Anne olmak hiç mi aklından geçmez neden bu kadar soğuksun çocuklara
çocuklara soğuk değilim çocuk severim ama ağlamasıyla dırdırıyla uğraşamam
Hmm olmaz o zaman yani senin elinde zaten istemessen olmaz
Bence fizik değil de sorumluluk almak istemiyorsunuz
evet tüm ömrümü tek varlığa adayarak yaşayamam
Bende çocuk yapmanın hiç bir mantığı yok, ağlıyor çiş yapıyor niye doğurup ona baksın ki diyordum şimdi canımdan değerli iki evladım var. Anneliği anne olunca anlarsın, bu eşsiz duyguyu her kadının tatmasını dilerim.
olmayacağım için bilmediğim duygunun yokluğunu çekeceğimi sanmıyorum. anneliğe çok özenirsem de yavru bi kedi sahiplenirim ona annelik ederim. Allah çocuklarına sağlık başarı dolu bi ömür nasip etsin vatana millete hayırlı evlat olarak yetişsinler inşallah
Ciddimisin fizigin mi önemli yanliz ölmek mi istuyon
çocuk bana yaşlanınca baksın diye yapılmaz. kaldı ki yaşlanınca çocuğun sana bakmak zorunda değil. kaldı ki ne anne babalar var kaç çocuk büyütmüş yalnız ölmüş. çocuk doğurmak yalnız ölmeyeceğin anlamı taşımaz belki hayırsız nankör olacak
Çocuğu nasıl yetiştirirsen, neyi doğru neyi yanlış olarak gösterip büyütürsen o çocukta öyle biri olarak büyür yani bu iş belkilere kalmıyor kısacası belki hayırsız nankör olacak diye bir ihtimal yok.
@Şirineel orası hiç belli olmaz. sen ahlaki değerler üzerine büyütürsün ama ana baba melek gibi olmana rağmen çocuk bir canavar çıkabilir. doğruluğu öğretirsin ama nankör olabilir. her ailenin çocuğu aileden gördüğü gibi yetişiyo olsaydı bu kadar hocanın din adamlarının ateist çocukları olmazdı, hayatını kimsenin hakkını yemeden yaşamış ebeveynlerin bu kadar nankör paragöz çocukları olmazdı. sen doğru yetiştirirsin ama onun da bi karakteri var doğuştan gelen. o nasıl olacak bilemezsin biraz piyangoya benzer
Nasıl bir bebeğin doğuştan karakteri olabilir? Buna inanıyor musun gerçekten? Yeni doğan bebeğın hafızası içi boş bir bellek gibidir ilk doğruları anne ve baba öğretir ve o doğrular veya yanlışlar orada kalır, hiç kimsenin doğuştan karakteri yok. Karakter sonradan oluşan bir şeydir çevreden aileden etkilenerek oluşur. Araştırmanı tavsiye ediyorum.
@Şirineel herkesin bi yapısı bi karakteri de vardır. evet çevreye göre değişir ama doğuştan da gelen bazı huylar vardır. öyle olsa aynı ana babada büyümüş aynı şekilde yetişmiş aynı okullara gitmiş aynı arkadaşlara sahip tek yumurta ikizleri birbirinden bu kadar farklı olmazdı
Bir dakika her insan aynı değil zaten, ikizler birbirinden farklı düşünce yapısına sahip olmasaydı birbirlerinden farkı olmazdı. Her insan her olayı aynı algılamaz her insan kendine göre farklı anlamlar çıkarır bununda doğuştan gelen yapı karakter ile alakası yok.
Kesinlikle haklısın, bende çocuk istemeyen biriyle evlenmek istiyorum. Doğum, kadını hem çirkinleştiriyor hem psikolojisini bozuyor
Çocuk istemeyen erkekler de mevcut. Öyle birini bulursan sorun yoktur.
Sen kendine dikkat edersen hiç bişey olmaz. Sağlıklı beslenmek çok çoook önemli
Kendin gibi birini bul sorun olmaz
Bu kafada olan Almanlar
Şimdi ne haldeler bir araştır
valla umrumda değil. bu hayata bi kere geldim onu da bi insan uğruna heba ederek harcamaya niyetim yok. istediğim zaman istediğim eğlenceye dahil olamayacak hayattan zevk alamayacaksam bu hayatı yaşamamın ne manası var
Anne ol adan a nelik nasıl bir zevk tabii de bilemezsin..
E iyi eğlenceler sana
insan bilmediği duygunun yokluğunu çekmez
Hayir canim engel olmaz. Evlenmeden once soylersen kendine gore birini bulursun cocuk istemeyen bir erkek 👍🏻👍🏻
bu ekonomide anne olmak isten ve olanlar kafayı yemiştir zaten (maddi durumu çok iyi olanlar dışında)
Her erkek baba olmak istemez her kadın anne olmak istemedigi gibi normal bir durum senin gibi düşünen bir erkek bulman lazım
Dürüst davranış..
Direk benden anne olmaz demiş kendileri
evet olmaz, olmak zorunda mı ayrıca?
Kesinlikle zorunlu degil.. iyi ki öyle bir şart yok
Evleneceğin kişiye kararını bildirmen gerekir, tabikide özgür iraden senin kararın.
Bende baba olmak istemiyorum. Bir çocuğun sorumluluğunu üzerime alamam
Hay senin fiziğine yaşlandığında kimsen kalmayınca anlarsın fiziği
yaşlandığında yanında çocuğunun olacağının garantisi var mı?
Adam gibi yetiştirirsen evet var...
adam gibi yetiştirenlerin de vefat hallerini görüyoruz çocuğun karakterinde bozukluk varsa sen ne kadar adam gibi yetiştir yine yalnız ölürsün. kaldı ki çocuk bana yaşlanınca baksın diye yapılmaz. huzurevleri en güzel örnek
Çocuk sana yaşlanınca baksın demiyorum zaten en azından mental anlamda biraz daha güçlü hissedersin senden büyükler o zamanlarda vefat etmiş olacak ama en azından çocuğunun yaşı dolayısıyla vefat etme ihtimali çok düşük sen yaşlandığında
Hay senin fiziğine lafım için de özür dilerim kırıcı oldu gibi biraz
Bana da tam tersi evlilik zor geliyo ama anne olmak istiyorum
Sözleşme Yapmaya hazırsan Benim Çoçuğumu Dünyaya getir.
Maddi Manevi para istemezsen Tabi.
@Beyefendi61 yuh yani. Kadının çocuğu sana bırakacağını gerçekten düşünüyormusun
Annelik Duyğusunu Tatmak istiyormuş
Kaldıki benim Çoçuğu istediğimi kim Söyledi?
Ben Çoçuk Yapmak isteseydim istemediğim kadar Çoçuk Sahibi olurdum.
Toplum ve Zaman Kötü bir Anne Baba olarak Çoçuğunu nekadar iyide yetiştirsen biryerden Arıza çıkar. Toplum Zor ve çoğu İnsan Kötü.
@Beyefendi61 haklısın
Örnek vermeme gerek yok Sabah Ev Kadınlarının izleği Programlara bakınca beni anlamakta zorluk kimse çekmez her nekadar Türkçem zayıfta olsa.
@Beyefendi61 para istemezsen derken? Çocuğun her ihtiyacını karşılamayi düşünüyosun dimi
Zorbe Hayat
Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Ne yapacağız
O zaman baba olmak istemeyen birini bulman gerekiyor
Bencede bu zihniyetle anne olma..
olmam merak etme
16 yaşindayken bende senin gibi düşünürdüm evlendikten sonra deyişti duygular
Allah isteyene hayırlı evlat nasip etsin tabi
Evlenirsen kesin olursun nasıl olduğunu anlamazsın.
zibilyon tane korunma yöntemi var nası olcam
Farketmez kullanıp olan çok kişi var
sorun değil bi yanlışlıkla olursa düşürülür ya da kürtajla da alınabilir
Senin 2 çocuğun olacak görürsün
Ve çok seveceksin mutlu olacaksın iyi olmuş diyeceksin
yani bunun için hamile kalmam lazım bi ton korunma yolu da var sanmam ama Allah isteyene nasip etsin
evlenmeden önce bunu konuşmalısın...
Hayır neden olsun Aaa
Kimiler derki Çoçuk Sahibimi oldun.
Çoçuk Yapmadam önçe Tavsiyem Kendinize bir Köpek alın ve Sorumluluklarını yerine getirin.
Köpek Sahibi bile olmak belli başlı Sorumluluk ve Kısıtlamalar beraberinde getiriyor Çoçuk Atsan atamazsın Satsan Satamazsın.
Yani dışarıdan göründüğü gibi Çoçuk getiştirmek kolay değil zor süreç çok Fedakarlık istiyor Sabır ve bunun gibi birçok şey. O yüzden İnsanların Tercihleri ne olursa olsun Sayğı duyarım.
İnsanların Çoğu düşe kalka öğrenmeli ya da yaşayarak öğrenmeli Hayatı.
Ben Sadece fikrimi beyan ederim.
Hadimede değil İnsanların Hayatlarına yön vermek. Kimsenin Ekmeğini sorumluluğunu üstlenmedim.
Haddime değil. Sade bir Paylaşım.
Kendin gibi çocuk düşünmeyen bi erkek bulman gerek
Ben de düşünmüyorum. Engel olacağını da sanmıyorum
Sen neden dusunmuyosun
@Reyhan62 aynı nedenler olmak üzere, birlikte olduğum kişiyle rahat yaşamak, ve böyle büyük bir sorumluluğu almak istememek var.
Ayni nedenler derken senin fizigin bozulmuyo ki. Peki yanliz mi ölmek istiyosun? Yani insanin icinde anne baba olma duygusu hic mi yok benim col var
@Reyhan62 neden bozulmasın fiziğim :D anlamadım? Eşimle ölürüm ya da yalnız evet. Çocuğu olanlar da yalnız ölüyo
Senin fizigin nie bozuluyo senmi doguruyon? 🤣
@Reyhan62 kızım ben deniz atı mıyım? Pembeyi, görmüyor musun 😀
Ay kxkdkdkdkwkskskdjjdk kiz ben mavi sandim nasil oluso bilmiyom ama bende diyorum Alla Alla bu ne sacmaliyo nfidiskskskka
Peofil fotodan dolayi herhalde
hayır engel olmaz🌺👼💭💫
İstemez. Çocuk sahibi olmayan çok evli çift var.
Olma zorlamı kendin gibi düşünen biriyle evlen
Olmaz
Her erkek de babalık vasfı da yok
Anne olmak istemiyorum evlenmekte istemiyorum.
Şahsen ben böyle biriyle evlilik istemem
isteme
Tın
Baba olmak istemeyen erkek çok fazla, engel olmaz.
Bencede düşünme hiç gerek yok
Bizde öyle düşünüyorduk olaylar gelişiyor filmin 2. bölümünde
Madem. anne olmak istemiyorsun evlenme hiç o zaman
ne alaka çevremde çocuksuz çiftler çok daha mutlu
Evlilik çocuk yoksa gereksiz bence
Yaşlanınca ne yapacaksın
huzurevinde arkadaşlarımla okeye dönecem. kaldı ki çocuk yaşlanınca sana baksın diye yapılmaz bu bir, doğurduğun çocuk da sana yaşlanınca bakmak zorunda değil bu da iki
bence sen sorumluluktan korkuyorsun
sadece sorumlulukla alakası yok. e tabi tüm ömrümü bi varlığa adayacak kadar enayi değilim. ben bu hayattan keyif almak istiyorum bi varlık peşinde sürünmek tüm hayatımı ona göre şekillendirmek için yaşamıyorum
Bende tam tersi ya 🤭
Çok haklısın
Neden ki
Anne olmayı düşünmemek bence saçma bu kadar güzel bir şey duyguyu yaşamamak
@Sensee insan bilmediği duygunun yokluğunu yaşamaz. çok istersem kedi sahiplenir ona analık ederim
Sensee katiliyorum
Gerçek bu
@Sensee istiyosan sen doğurur tadarsın anneliği kimse bilmediği duygunun eksikliğini çekmez dediğim gibi
👍🏻
Evlenemek istemendeki sebeb ne peki
sevdiğim kişiyle birlikte yaşamak
Aşk bir ömür sürmez ki
sürer
Bence bu çok büyük konuşma sadece..
yo ciddiyim netim
Vücut bir yaştan sonra zaten çökecektir.. bu kaçınılmaz bir şey napsanda bir gün bu sisteme boyun egeceksin.
doğumla neden süreci daha da hızlandırayım ki? kaldı ki ajda pekkanın da nebahat çehrenin de fiziği ortada 25lik annelere taş çıkartır
Ajda pekkani kaç kez yakından görmüş olabilirsin? 1967 model bir arabaya full restorasyon yaparsan oda 2021 gibi duruyor. ama yola çıktığında durum vahim..
sonucta yaşına göre gayet dinç mi evet
Kadının vücudu kendi vücudu bile değil gibi bunumu seviyorsun? Estetik olmayan yeri yok sürekli kontrol altında buna ne can dayanır ne maddiyat.. ve 2-3 çocuğu olup genç kizlar gibi olan annelerde var.. bu vücut yapısıyla ilgili bişey..
Herkesin fiziği bozulmuyor
bozuluyor canım anatomik fizyolojik her açıdan bozuyor. görünüş bişe değil iki sporla toparlanır. zaten doğum kısmı asıl travmatik olan
Faydalarıda var Bebek doğuran annelerin vücudunda doğumdan 20-25 yıl sonra bile bebeğe ait hücreler bulunabiliyor buna bağlı olarak fetüsten geçen hücreler anneyi gençleştirdiği ve buna bağlı olarak da annenin ömrünü uzatıyor.
bu bilgi yalan. hamile kadınların kanında bebeğe ait bazı kan hücrelerinin dolaştığı kısmı doğru olabilir, zaten bu kan hücrelerinin belli analizleri de yapılarak bebekte herhangi bir genetik hastalık var mı bunun tanısı anne karnındayken koyulur. fakat doğumdan sonra bunlar temizlenir 30 yıl kalmaz.
Hm hakkında hayırlısı olsun
Yalan bilgi değil, doğumdan sonra bebğin hücreleri annede kalabiliyor;
www.nytimes.com/.../...-that-are-not-your-own.html
@yazilimogreneydim hm gecti artık
@Yazılımöğreneydim link açılmıyor ama tıp fakültesi öğrencisi olarak ve kadın doğum stajından çıkmış biri olarak şunu diyebilirim ki kaç aydır buradayım bize böyle tek bir bilgi bile verilmedi. kadın doğuma dair bilgi kaynaklarım da haber siteleri değil ne yazık ki. annede kalan hücreler yukarıda bahsettiklerimden ibaret. onların da anneyi gençleştirmek gibi özelliği yok
doğumdan sonra bebğin hücreleri annede kalabiliyor dedim gençleştirir demedim. Bu kalan hücrelerin annenin sağlığına iyi geldiği de kötü gelebildiğide gözlenmiş, kesin bir kanı yok ama annede fetal hücrelerin kalabildiği bir gerçek.
@Yazılımöğreneydim evet anne kanında fetal hücreler dolanıyor bunu inkar etmiyorum ki. bu hücrelerden yola çıkarak anne karnında bebeğe bazı hastalıkların tanısı için testler yapılıyor down sendromu gibi
Anne karnı değil plasentadan annenin diğer vücut bölgelerine gidebiliyor. Hatta bu hücreler annenin kalbine ulaşarak atan kalp hücrelerine dönüştüğü anneyi ilştirdiği görülebiliyor bazende eklem iltihabı şeyleri tetiklediği de görülüyor. Kadınları hastalıklara karşı koruduğunu öne süren çalışmalarda var terside var.
@Yazılımöğreneydim anne karnı demedim anne kanı dedim. fetüsün hücresi anne kalbine gitmez. kaldı ki kan hücrelerinin kalbe varınca kalp hücresine dönüşmesi gibi özelliği de yoktur
Sjksjsosk yanlış okumuşum gusura bakma.
Cenin hücreleri Kalp hücresine dönüşüyor lütfen biraz araştır a q tıp okuyormuşsun bir de.
@Yazılımöğreneydim tıp okuyormuşsun diye bana tıp dersi veriyor ya HAHAHAHAHAHA. arkadaşım DÖNÜŞMÜYOR MK DÖNÜŞMÜYOR?
Knk en sevmediğim şey dir alam olmayan bir kişiye ahkam kesiyormuş gibi gözükmek ama önümde tıp okumuş 2 insan var şuanda bilgi onlardan.
@Yazılımöğreneydim yahu daha yeni kadın doğumdan çıktım bize bi kere bile şu bilgi verilmedi bu bir, literatürde olsa net anlatırlardı bu iki. bak belki çalışma vardır bilemiyorum her şeyi araştırıyo hekimler. ama böyle bi bilgi ne bizde var ne başka tıp okumuş arkadaşlarımda
Nasıl bilmiyorsun ya diyolar ki;
Fetal hücre varlığının annede uzun vadeli hastalıkları teşhis etmeye ve tahmin etmeye hizmet edebileceği düşünüyormuş. Ayrıca, fetal hücreler, emzirme, yara iyileşmesi ve tümör küçültme sorunlarına yardımcı olmak için terapötik (böylemi yazılıyor emin değilim.) tedavi için bir araç sunabilirmiş.🤷♀️
Düşünülüyormuş*
@Yazılımöğreneydim fetal hücre annedeki değil karındaki bebeğin genetik bazı hastalıklarını teşhis etmede kullanılır. kaldı ki aslında kullanılan fetal hücreler de değildir. çünkü anne kanında dolaşan fetal hücre sayısı çok azdır, bu yüzden fetüsün hastalığını belirlemek için yeterli değildir. bunun yerine anne kanında dolaşan serbest fetal DNA kullanılır fetal hücreler yerine. kaldı ki bu bahsettiğim metod bir tarama testidir, tanı koyucu test değildir. anne kanındaki serbest fetüs DNAları hamilelik boyunca artar, doğumdan sonra 24 saat içinde anne kanından tamamen temizlenir. down sendromu tanısını önceden tahmin etmek için kullanılan testtir. trizomi21 tanısını %99 oranda doğru koymasına rağmen tanı koyucu test değildir tarama testi olarak geçer. asıl tanıyı koymak için amniyosentez yapılabilir veya direkt fetüsün kalbinden kan alınarak o kan üzerinden araştırma yapılabilir
Direkt fetal hücre anne hakkında hastalıkları gösterme için kullnabilir değil zaten fetal hücreleri anne vücudunun nasıl tolere ettiği hakkında daha fazla bilgi edinme buna yol açabilirmiş. Ve sonra anne vücutlarındaki yabancı hücreleri nasıl tolere edebildiğini anlayabilirsek, potansiyel olarak bize bir alıcının donör hücrelerini nasıl tolere edebileceğini gösterebilirmiş.
Gelecekte olabilcek şeyler iş bunlar şu an değil.
@Yazılımöğreneydim tıpta her zaman bi olasılık vardır. mesela nöronlar kendini yenileyemez diye bilinir fakat çeşitli stem hücreler üzerinden nöronlara acaba rejenere özelliği kazandırılabilir mi diye de bi ton çalışma yürütülüyor. ya da kanserle stem hücreleri ile mücadele üzerinde de tonla araştırma var. bunların yanında fetal hücre üzerinden de dediğin gibi bi ton çalışma yürütülüyor olabilir bu zaten inkar edilemez. ama ortada kesin kanıtlı bi bilgi yok. eldeki son güncel bilgi bunlar. düşünülüyor ileride olabilir demek başka şimdi böyledir demek başka. güncel verilerde fetal hücrelerin anneye dair bi hastalığı hatta fetüsün kendisine dair bi hastalığı teşhis etmesi için kullanılması prosedürde yok çünkü anne kanından alınması lazım anne kanında da yeterli sayıda fetal hücre dolaşmıyor. yani sayısı, üzerinde test yapmak için yeterli değil çok az
Hamilelik sonrası iyileşen anneler mucevi geldiği için bir çok araştırma varmış bu konuda ama sizin dediğiniz gibi tam bir şey söylenemiyormuş. Annelerin kalbine etki ettiği, ciğerlerin fetal hücre bulunduğu iyileştirdiği görüldüğü gibi ters etkilerde gözleniyor kesin bir kanı yok. Anne vücudunun nasıl tolere ettiği ya da edemediği hakkında daha fazla bilgi edinmede şimdilik pek bir şey bilemicekmişiz. Fetal hücrelerin anneleri iyileştirme olasılığı kanıtlı bir şekilde varmış. Fetal hücreler kök hücre gibi davranma biliyormuş filan...
Aaa, ben mühendisim pek anlamıyorum şurda bana iki saattir anlatılanlardan anladığım kadarı ile hamilik gerçekten mucevi bir şeymiş. Annemin kronik eklem ve baş ağrısı bana hamileyken iyileşmiş, astım semtomlarıda azalmış. Artık 4 çocuk yapmaya karar verdim. Teşekkür ederim. İyi geceler. ✌️
@Yazılımöğreneydim her konuda araştırma olabilir. tıpkı senin dediğin gibi bikaç hamile görmüşlerdir dur buna da bi bakalım diye araştırmaya başlamışlardır doktorlar. ama dediğin gibi hamileliğin iyileştirici bilmem neci gücü olsaydı şimdiye kadar çoktan kanıtlanırdı bilimsel araştırmaların süresi kısaldı literatür saniyelik güncelleniyor. fetüs hücreleri anne bedeninde doğumdan sonra kalmazlar, zaten sayıları o kadar azdır ki tarama testi için bile kullanılmaz. doğumdan sonra ilk 24 saat içinde temizlenir dna gibi. böylece her hamilelikte ayrı ayrı ölçümü testi yapılabilir dnaların. kaldı ki çoklu gebelik tam tersi annenin sağlığını riske atan bir şeydir. hatta gebelik arttıkça hamilelik döneminde kanama riski yani antepartum hemoraji riski de büyük oranda artış gösterir. özellikle plasental abrupsiyon dediğimiz klinik tablo görülme olasılığı artar, yani anne daha hamileyken plasentanın anne rahminden ayrılmasıdır. bebeğin anne karnındaki ölme sebeplerinden en yaygın olanlardan biridir. hatta kanamanın ciddiyetine göre anne bile hayatını kaybedebilir. bir mühendis olarak size tavsiyem tabi ki tıpı tıp eğitimine almış insanlara bırakmanızdır. ben sizin mesleğiniz hakkında ahkam kesmiyorum mesela :)) iyi geceler ne demek
Her şeyin riski var hamileliğin de elbet. Bu gün tüm aile toplanmıştı 2 tıp okuyan arkadaşda dediğimde uzaktan akraba teyzelerim filan burada kendi hamileliklerni anlattılar nasıl diyim mütiş bir şey hani biri 8 kez doğum yapmış biri zaten gaza geldim çocuk yapıcam tıbbı bilmem ama gözümün önünde örnekler var kimse doğumdan korkutamaz beni artık.
Jdldkdldkflfşf😅
İyi geceler✨
Fikirler zaman içinde değişebilir
benimkinin pek değişeceğini sanmam
öyle düşünüyorsan sen anne felan olma sen
olcam demedim zaten okumanda sorun var galiba?
Senin gibi birini bulursan sorun olmaz bence.
Ne evlenmek ne baba olmak
aman diyim