+1 yılHer erkek baba olmak ister.. Ayrıca anne olmak kadar güzel bir duygu yok.. Vücudun anne olacağı için bozulacaksa bırak bozulsun çok da önemli değil sebebi muhteşem bir şey kendi canından kanından bir parça tarifi yok bunun.. Bu sevgi öyle bir şey ki anne karnında iken başlıyor.. Hamile olduğunu öğreniyorsun bir süre sonra kalp atışını duyduğun an heyecanı mutluluğu bilemezsin sonra tekmelerini hissediyorsun yeri geliyor sabahlara kadar uyuyamıyorsun ama sonucu muhteşem bebeğini kucağına aldığın an her yaşanılan sıkıntı unutuluyor.. Artık diyorsun ki bebeğime bir şey olmasın.. Onun saçının teline bir zarar gelse dünyaları yakacak güçte oluyorsun çünkü bir annesin ve inanıyorum ki anne olmak dünyadaki en güzel şey her gün gözümün önünde büyümesi gülüşleri kahkaları paha biçilemez.. Vücudum bozulacakmış bozulsun çok da umrumda benim için önemli olan artık bebeğim olur..
Ayrıca şunu da söylemek istiyorum her hamile olan kadının vücudu bozulmaz böyle bir kanıya nasıl varsınız bebeğiniz olmadan bunu da anlamış değilim..64 Yorumla- +1 yıl
1. her erkek baba olmak istemiyor çevremde çocuksuz evlilikler çok daha mutlu
2. anne olmanın duygusunu anneler bilir ben bilmem. bilmediğim duygunun eksikliğini de yaşamam. çok istersem kedi sahiplenir ona analık ederim
3. herkesin öncelikleri başkadır. ben fiziğimi anne olcam diye bozmak istemiyorum. kaldı ki anne olmak benim karakterime ters. ben bu hayata bi kere geldim tüm ömrümü bir varlığa adayıp yaşayamam eğlenceme zevkime bakarak yaşamak istiyorum.
4. anne olmak bana göre muhteşem değil abartıldığı kadar bişe değil bi marifet bi başarı değil çünkü. illa canımdan biri olsun diye derdim yok
5. anneliği tatmak için dediğim gibi illa doğurmaya gerek yok bi kediye köpeğe annelik eden de aynı sevgiyi duyguyu tadıyor.
6. anne olanlara bebeğini sevenlere koruyanlara saygım sonsuz ama ben tüm hayatımı dediğim gibi saçının teline zarar gelmesin aman en iyi okullarda okusun diye bi çocuk peşinde koşturarak heba edemem
7. tıp okuyorum hamile olanların durumunu fazlasıyla gördüm - +1 yıl
Evet herkesin öncelikleri farklıdır.. Anne olmadığın için bilemezsin kendi canından bir parçanın sevgisi ne kadar büyük olduğunu zaten bu düşünce ile siz anne olmayın.. Eğer fiziğim bozulacaksa anne olacağım diye bozulsun umrumda bile değil çünkü fiziğimden daha değerli bir melek hayatıma girecek.. Şunu söylemeden geçemeyeceğim hamilelik yüzünden her insanın fiziği bozulmaz kendim ve çevremdeki insanlar da böyle bir durum yok
- +1 yıl
evet zaten bu düşüncede olduğum için anne olmayacağım, hiç anneliği tatmadığım için yokluğunu da hissetmem bunu diyorum zaten? :D öncelik sebebim fiziğim ama tek sebebim bu değil tüm hayatımı bi canlıya adayarak yaşayamam ben özgürlüğü gezmeyi rahatlığı seven kızım hayatımda ayak bağı olacak hiçbir varlığa yer yok
- +1 yıl
Herkesin kendi tercihi ona bir şey diyemem.. Ayak bağı olarak düşünmeniz çok değişik.. Aslında her kadın anne olmak ister diye düşünürdüm yanılmışım sanırım belki de altta yatan farklı bir sebepten bu şekilde düşünüyorsunuz.. Hakkınız da hayırlısı olsun..
Ama bana göre dünya bir yana evlatlarım bir yana bu dünyadaki en güzel şey kesinlikle anne olmak 😊
En İyi Cevaplar
Hayır her erkek çocuk sahibi olmak istemez. Bu konuda daha istekli olan genelde kadındır. Çocuk istemiyor olman senin bileceğin bir şey ama hamilelik kadın vücudunu tüketmez. Tersine sağlıklı bir hayatı sürdürebilmen için gerekli bir şeydir. 3-4 çocuk doğurup göz kamaştırcak kadar güzel bir çok kadın tanıyorum.
Diğer taraftan öyle bir erkek bulabilirsin. O kadar da zor değil.018 Yorumla- +1 yıl
Mantığının ne kadar hatalı olduğunu kendi kendine keşfedebilecek misin? Yoksa ben mi anlatayım? Yumurtanın cıvık olduğunu anlamak için yumurtlamak gerekmiyor. Kadın bedeni sırf doğum yapacak şekilde gelişmiştir. Hormonları, kemik yapısı, yağ dokusu, bütün iç ve dış organları. Neyim yapısı ve psikolojisi bile doğum için özelleşmiştir. Biraz bilimsel yayın oku, kendini geliştir.
- +1 yıl
ikimizin mantığı aynı çalışmayabilir bu yüzden ana göre doğru olan bana göre yanlış olabilir. biz farklı bireyleriz aynı düşünmek zorunda değiliz. benim doğrum böyle. senin doğrun da öyle. doğru bir tane olmaz herkesin doğrusu başkadır. kadın bedeni sırf doğum yapacak şekilde şekillenmemiş kadın erkek anatomisi neredeyse %99 aynı. psikoloji kişiye göre değişir. psikolojisi anne olmaya uygun olan doğurabilir benim psikolojime uygun değil uygun olmak zorunda da değil. bilimsel yayın okuyucusu değilim bilimin tam içerisindeyim, aynı tavsiyeyi sana da öneririm. teşekkürler
- +1 yıl
Senin doğrunla benim doğrumun değişeceği yer var değişmeyeceği yer var. Benzinle çalışan bir araba sana göre de benzinle çalışır bana göre de... Meyvelerde karbonhidrat çoktur. Bu sana göre bana göre değişmez. Gün 24 saattir vs... Göreceli doğrularla göreceli olmayan doğrular arasındaki farkı öğren. Yoksa bilimde başarılı olamazsın. Kadın bedeni ile erkek bedeninin %99 aynı olduğu tamamen yanlış bilgi. Sadece doğumdan %10 kas yapısı farklı mesela. Daha kemik yapısı, beyin yapısı, hormonal yapılar var. Sahi %99 aynıysa rahmi nereye koydun? Rahime bağlı diğer mekanizmaları? Bazı insanlar doğum yapmak istemeyebilir. Psikolojik olarak hazır olmayabilir veya vücudu buna uygun olarak gelişememiş olabilir. Bu mümkündür. Buna bilimde sapma denir. Halk arasında da istisnalar kaideyi bozmaz denir. Öğren.
- +1 yıl
vücuttaki organlar, kemikler, ligamanlar, beyin kıvrımlarından tut kemik üzerindeki girinti çıkıntılara kadar en ince ayrıntısına kadar sinir ileti yollarına kadar kadın-erkek tıpa tıp aynıyken aynı embriyonik yapı birinde rahime transforme olurken diğerinde olmadı diye mi büyük fark var diyeceksin? anne olmak istemeyene aa bu bilimden sapmış demiyoruz ayrıca, bir tıpçıya kalkıp anatomi ve bilim dersi vermeye kalkışman seni gülünç duruma düşürür ancak
- +1 yıl
Tabiki. Transforme deyince çok bilimsel oluyor 😀 Transforme değil, dönüşmek diyeceksin. Bir bilim insanı sen değilsin. Zaten o "transforme" olayı kadını doğum için özelleştiren ve farklılaştıran şeyin ta kendisidir. Ayrıca bahse girerim daha ilk yıllarında öğrencisin. Bilimde neye sapma denir neye denmez araştır öğren. Kendin çözemiyorsan bir hocana sor. Yardımcı olsun.
Sana birisi iyi niyetle yardımcı olmaya çalışıyorken sen olayı kişiselleştirip inat ediyorsun. Bilimde buna yer yok. Sana anlatabileceklerim de bundan ibaret. Mutlu bir hayat dilerim. - +1 yıl
transforme eşittir bilimsellik dediğimi hatırlamıyorum? :D istediğimi derim sana mı soracağım? :D hayır seneye bir hekim olarak sahalarda görev alacağım. hiçbir psikiyatrik derste kadın eşittir annelik okutulmaz, hatta toplumun dayattığı bu görev misali durumlar eleştirilir. anne olmayı istememek bilimde sapma olarak nitelendirilmez zaten bilimsel sapmanın tanımı da bu değildir. psikiyatristler anne olmak istemeyeni anne olmaya ikna etmeye çalışmaz tam tersi anne olmayı istemek kadar istememenin de normal olduğunu topluma aşılar. kadının kendi bedeni kendi kararı çünkü. psikiyatristlere çok anne baba başvurur çocuğum evlendi ama bana torun vermeyecekler psikolojim bozuldu diye. psikiyatrist kalkıp da senin çocuk bilimden saptı demez, bu gayet olağan normal durum herkes doğurmak zorunda değil diye anlatır. rahimin kadına verilmesinin sebebi anne olmanın vazife zorunluluk olması değildir eğer kadın anne olmak isterse doğacak çocuğa uygun ortam olsun diyedir. ama istemek de istememek de kadının kendi kararına kalmıştır bilim de bunu araştırmaz.
- +1 yıl
Benim yazdıklarımla senin verdiğin cevaplar alakasız. Ben her kadın doğum yapmak zorundadır demedim. Doğumun kadın vücuduna bir zararı yoktur dedim. Yazdığın diğer şeyler bilimden ve hatta tıptan hiç anlamadığını gösteriyor. Karşındakinin anlattığını da anlamıyorsun. Bir tıp öğrencisinin kendine tıpçıyım demesi yanlış ve sakıncalıdır. Senin gerçek anlamda bir tıpçı olabilmen için en az 6-7 yılın var. Daha da kötüsü derslerde okutulanları da hiç anlamamışsın. Üstüne bir travma içindesin. Bunun sebebini araştır ve öğren. Profesyonel yardım al. Bu şekilde bir hekim olarak görev alman yanlış ve tehlikelidir. Söylediklerimi ciddiye al. Kendi iyiliğin için.
- +1 yıl
doğumun kadın vücuduna zararı vardır bi kere kalıcı yara bırakarak iyileşir bunu benden iyi mi bilip konuşacaksın :D hamilelik bile başlı başına kadına zarar verir her şeyden önce tromboemboli riskini arttırır bu da pulmoner emboliye kadar yol açar :D ben iyiyim sen kendine gel asıl, tanımadığın insanlar hakkında ahkam kesiyorsun :D bu camia içinde zaten 6 yıldır varım ve gayet yeterli süre, kadın doğum dersini de okumuş kişi ben olduğuma göre? toplumumuzun temel sorunu bu zaten herkes hem siyasetçidir hem doktordur. doktor olana kalkıp da yanlış biliyorsun doğrusu bu deyince senin aklına gülüyorlar bana değil :D
- +1 yıl
Doktorlar bilim insanı değildir. Teknisyendir. Katalog bilgi ile çalışırlar. Senin bilim insanı olabilmen için akademik kariyeri tecih etmen ve bu yolda epey bir yürümen gerekiyor. Üstelik sen henüz doktor da değilsin. Öğrencisin. Bunun farkını bilmiyor olman da çok ciddi bir sorun. Ben bilim insanıyım ve yeri geliyor senin hocalarına da ders veriyorum. Eğer etiketle yürüyeceksek al sana etiket.
Kadın vücudunun erkek vücuduyla %99 aynı olduğunu düşündüğüne göre yarın bir kadına tahlil yapıp testosteronu erkekten az diye hormon tedavisi verirsin.
Neyse. Sen bu kafayla devam et. - +1 yıl
doktorlar bilim insanıdır. katalog bilgi dediğin bilgiler ise gerek hastanelerde gerekse lablarda tıp fakültesinden mezun çeşitli bilim insanların araştırmaları sonucu ortaya konulan bilgilerdir. en güncel bilimsel kaynaklar ise pubmed, ncbi gibi literatür siteleridir. ayrıca çeşitli textbooklar, guidelinelar da bu bilimselliğin paylaşılmasına hizmet eder. tıp alanında hizmet eden bilim insanları da zaten akademik kariyeri seçen doktorlar. eğitim araştırma hastaneleri de bu çalışmalara hizmet eden başlıca yuvalardır. ben sadece öğrenci değilimi tıp 4-5 stajyer doktorluk 6 ise intörn doktorluk olarak geçer. bizzat sahada hastalarla muhatap olup tanısı tedavisi takibi ile ilgilenilir prosedürler takip edilir bunlar dosyalanır. kaldı ki hem kadındaki hem de erkekteki seks hormonlarının da prekürsörleri aynıdır
- +1 yıl
Doktorlar bilim insanı değil teknisyendir. Kullandıkları katalog bilgiler başka bilim insanlarının (tıpçı da olabilir) çalışmaları sonucunda ortaya çıkar. Hormonların prekürsörleri aynı diye seviyeleri de aynı olmalıdır öyle mi :D
İşte her tarafa lise gibi tıp fakültesi açarsan ortaya çıkacak olan sonuç budur. Yazık. - +1 yıl
doktorlar bilim insanıdır oturup yürüttükleri bilimsel çalışmalardan bahsetmeyeceğim. ülkenin en kapsamlı eğitim araştırma hastanesinde ve tıp fakültesinde bulunan beni kastederek her yere bilmem ne açma tabirin de çok komik :DD evet prekürsör aynı, moleküler dizilimde birkaç atomun dizlimi farklı bu hormonların. ve vücutta sentezlenme yolları, + ve - feedback mekanizmaları, vücutta yaptıkları etki kadında da erkekte de aynı? isminin farklı olması erkeğe ve kadına ancak fenotipik farklılık kazandırmakta. etkileri sonuçları yıkım yolları her şeyler aynı?
- +1 yıl
Şu yazdıklarında zerre kadar mantık var mı? Prekürsörleri aynı veya değil. Bunu mu tartışıyoruz? Seviyeleri aynı değil. Bu nedenle de sonuçları aynı değil. Yani bu kafayla testosteronu erkekten düşük olan kadınlara hormon tedavisi yapacaksın. Bunu da savunmaya devam ediyorsun. En kapsamlı tıp fakültesinde bu zekayla 2 gün tutunamazsın. Olsa olsa Boğaziçi tıptır orası. Bilmem anlatabildim mi 😉
Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı. Kadın ya da erkek büyük çoğunluk elendiğinde çocuk ister. Çocuk evliliğin adeta meyvesidir. O meyveden mahrum olmak ve mahrum kalmak isteyen kocayı bulursan evlenirsin.
06 Yorumla
+1 yılHer erkek baba olmak istemez zaten bu büyük sorumluluk. :) Sevgilinle önceden konuşur, planlarsınız. Evlendikten sonra söylersen ama bencillik olur tabii ki.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
68Cevap
+1 yılKeşke her insan kendini bilse böyle. Evli olanın illa çocuğu olacak diye bir kural yok olmamalı da zaten. Bunu bir görev olarak yapmamalı. Gerçekten maddi manevi yeteceğini ve bu sorumluluğu ömrü boyunca alacak insanlar çocuk yapsın.
Kendin gibi biri ile evlenirsen sorun yaşamazsın kimin ne dediğinin önemi yok.42 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim 🌹 . Kesinlikle
+1 yılHayır. Ben de baba olmak istemiyordum. Senin kafada bir kadınla tanıştım evlendik.10 yıl oldu. Tüm kazandığımızı yiyoruz ya da geleceğe yatırım yapıyoruz. En azından bir huzurevinde müstakil banyosu, mutfağı, buzdolabı olan iki kişil bir odada ölmek istiyoruz. Ne bekarlık ne aile beni mjtlu etmiyordu. Çocuksuz bir çift olmak hele ki ailelerden uzak çok harika.
34 Yorumla- +1 yıl
Bu arada Afyon'da huzurevinde öyle bir çift gördüm. 60-70 aralarında. 2 kişilik odadalardı. İlaç, diyet, ara öğün, yemek, yıkama, sağlık kontrolü oraya ait. Emekli maaşı bırak oraya gerisi oradan. Ancak kötü yönü biri ölünce diğeri çok acı çeker ve yalnız kalır ki amca geçen yıl ölmüş.😔
- +1 yıl
Amin.
Aşk İlişkileri konusunda 704 cevap paylaştı. Tabi ki anne olmak istemyebilirsin.
Dünyanın şu an ki durumunda özellikle de Türkiye'de bir çocuk dünyaya getirmek zaten mantıklı bir şey değil.
Ama hamilelik ve doğum kadını yıpratmaz aksine vücudu yeniler diye biliyorum, doğum sonrası kendisine iyi bakan kadınlar eskisinden daha güzel ve çekici oluyorlar.
İstersen bir doktora falan sor bu konuyu, hormonlarla ilgili bir durum bu bildiğim kadarıyla.
Eğer çocuk yaptıktan sonra saldım çayıra mevlam kayıra kafasında ki kadınları düşünüyorsan onlara bakma, onlar doğumdan dolayı değil, doğumdan sonra kendilerine bakmadıkları ve yediklerini hiç dikkat etmedikleri için öyleler. Doğum yapmayan kadın da o derece salsa aynı şey olur.12 Yorumla- +1 yıl
@yyyryry Ben de duyduğum ve genel olarak gördüğüm kadarıyla söylüyorum. Çevremde ki kadınlar doğumdan 1 sene sonra falan gayet güzel, hatta kaba bir tabirle taş gibi oluyorlar. Belki kadından kadına değişen genetik bir durumdur, bilmiyorum doktor değilim, haklı olabilirsin.
Doğumhanede ki kadınların yeni doğum yaptıkları için kötü görünmeleri normal bence, söylediğim gibi ben doğumdan 1 sene sonra ki hallerini söylüyorum.
Netten de araştırdım, söylediğin gibi yenilemediği yazıyor, demek ki doğum yapıp iyi görünenler düzgün beslenme ve antrenmanlar ile sağlıklı ve yenilenmiş görünüyorlar.
Gizli Üye(25-29)+1 yılDuyduğum en saçma sebep. Hani "çocuğa iyi hayat sunamam" ve ya "çocuklardan hoşlanmıyorum" ya da "bu dünya ya çocuk getirmek anlamsız" dersin de "fiziğimi bozmak istemiyorum" diye düşünmek aşırı saçma. Bu kafa ile çocuk yapma zaten, herkes neden çocuk yapmamalı örnek A olmuşsun.
Kendine iyi bakarsan fiziğin bozulmaz da bozucak olsa bile bunun için doğum yapmamak anlamsız yaşlanıyorsun. 50 yaşına gelince de bozulacaksın zaten.
Bebek anneyi tüketmiyor Beyonce hala iyi, hatta doğumdan sonra daha iyi oldu. 
Çağla Şikel hala iyi ve dinç🤷♀️ 31 Yorumla- +1 yıl
ben fizik derken sadece görünüşünden bahsetmemiştim. doğum çok travmatik olay. sezaryenle doğum olsa kalıcı yara bırakarak doku iyileşiyor. normal doğum desen anatomin baştan sona bozuluyor. görünüş ne ki iki sporla toparlarsın. anatomisi bozulmuş fiziği nasıl düzelteceksin? kaldı ki herkesin kendince haklı sebepleri olabilir. ben kendime değer veriyorumdur bozulmak istemiyorumdur bu da en az ekonomik sebepleri bahane sunacak kadar mantıklı sebep. yani herkes çocuk doğurmak zorundaymış da ekonomi bozuksa doğurmamak için geçerli sebep olurmuş havasında konuşmak asıl mantıksızlık olan
- Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yıl30 yaşındaki senle yeniden konuş, nihai kararını o zaman al diyorum. Bunun için birkaç sene akışına bırak, öyle al bu konuda kararlarını. Acaba şu sözü hiç duydun mu:"29 yaşının akşamıyla 30 yaşının sabahı hiç bir zaman aynı olmaz."
46 Yorumla- +1 yıl
Ben sana bu yorumu yaptım çünkü seni çok iyi anlıyorum. Sana kesinlikle doğur demiyorum zaten. Sadece kesin kararını almak için kendine birkaç sene süre ver diyorum. Çünkü sana yemin ediyorum yirmili yaşlar bitince kafa bir anda farklı çalışmaya başlıyor.. Bekle ve gör..
- +1 yıl
Kesinlikle 👍 iki cins için de geçerli. Yani o da neden söyleyeyim, akıl ve hormonlar yirmili yaşlarda fırtınalı oluyor.29 un son gecesi bir dönem kapanıp 30 un ilk sabahı bir dönem açılıyor. İki cins için de. Ve 40'a dek bir kendine gelme dönemi oluyor. Ben de aynen yaşadım canım bu acayipliği.
- +1 yıl
Herkesin hikayesi kendisine özgü. Benim yaşadıklarımı bilmene hiç gerek yok. Kendine göre doğru olanı tercih etmek için bana mecbur değilsin. Selametle..
Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Bedenin zaten tükenecek, çocuk doğurmaman buna engel olmayacak. Yine de bunu tercih ediyorsan görüştüğün kişiye başta söylemelisin, kabul ederse ileriyi düşünürsünüz. Zaten 26 yaşındasın ilerde çok büyük bir ihtimal böyle düşünmeyeceksin bile.
31 Yorumlaanne olmak istemiyorsan zaten olmamalısın.. istemeyen erkekte vardır bulursun nasibini. yaşlandığında da metabolizmandan tut her şeyin bozulacak düşüncen saçma geldi saygı duyuyorum yine de zaten herkes anne baba olmamalı diye boşuna söylemiyoruz bu zihniyette biri asla olmamalı:)
20 Yorumla
+1 yılYaa düşüncene saygı duyuyorum ama şöyle minik minik ortalıkta dolanan ufacık insancıklar çok güzel olmaz mı yaa tabi benm fikrim bu ama karşına çıkan kişiyle konuşursun anlaştık tan sonra evlenirsinz sıkıntı olacağını sanmıyorum 🌼
24 Yorumla- +1 yıl
Dediğim gibi senn hayatın sonuçta asla yargılamıyorum ama ben olsam kendi kanımdan olan o minik varlıkla büyümek isterdm
- +1 yıl
İnşallah
- Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılHerkes düşünmek zorunda değil, ki benim düşüncem keyfine düşkün, sorumluluk almaktan hoşlanmayan insanlara biraz ters.
52 Yorumla- +1 yıl
Bi de ben ksjsjsjs
+1 yılkız olma anne falan zaten hayatın mahvolur. Zaten Türkler üremesin ya. sırf senin için demiyorum yanlış anlama. Neler duyuyoruz yani iyi baba olabilecek erkek çok az. Çoğu para yetsin derdinde.
38 Yorumla- +1 yıl
@Htmll şu son zamandaki haberler için dedim. bence evet bitsin bu soy. Bitsin yani baksana leş gibi olaylar oluyo
- +1 yıl
@Htmll ondan diyorum işte. bi de soysuz olmasalar bile toplumumuz çocuk yetiştirmeyi bilmiyor. okuma yazma konuşmayı öğrendi mi veriyo eline telefonu tableti tamam. bilinçli ebeveyn çok az. bunu demeye çalışıyorum
- +1 yıl
@Htmll onu demek istedim işte
Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Yoo bu neden engel olsun ki, cocuk yapmak istemedigini bastan konusursun istemeyen birini bulursun vardir herhalde ben yapmayi dusunmuyorum mesela, helede tr de yani ama şoylede bisi var buldugun kisi ilk basta istemiom diyip ilerde isteyedebilir tabi onunda garantisi yok sen, ben dusuncemiz degismez desekte baskalarinin degisebilir 😅
10 YorumlaÇok haklısın, sadece hamilelik değil o doğduktan sonra resmen mahvolacaksın. Diş çıkarması, hastalanması, düşmesi, üşümesi, okula başlayınca eğitimi, okul arkadaşlarının tutumu, yok ergenlikte sevgilileri, bu liste saymakla bitmez. Kaygı düzeyin en üst seviyelerde kalacak. İşin kötüsü böyle iğrenç bir hayata senin yüzünden birisi daha gelmiş olacak. Bence kendin gibi düşünen birisini bul evlen. Biz dünyalar güzeli eşimle asla üremeyi düşünmüyoruz. Maddi olarak uber iyi olursak o zaman üreriz yoksa ASLA.
10 Yorumla
+1 yılayy konuş kızz
bizim akrabalar bana Evlenir evlenmez çocuk olmalı çocuk evin bereketidir falan diyorlar ya istemiyorum istemiyorum gezicem tozucam42 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle son zamanlarda gördüğüm en haklı kişisin
Tanıdığım bir çift var istemiyorlar çocuk. Neredeyse 15 yıldır evliler. Gezip tozuyorlar. Kariyerleri ve tipleri de çok iyi. Kişiye göre değişiyor açıkçası bu.
21 YorumlaVardır çocuk istemeyen erkekler.. Geçen hafta bir tiyatrocu evlendi çocuk istemiyoruz demişti. En mantıklısı ayrıca.. Bende istemiyorum..
31 YorumlaBu senin tercihin sonuçta tercihine saygı duyan duyacak ve seninle aynı fikirde olan bir erkek mutlaka vardır yani evlenmeye engel değil annelik doğum yapmakla da olmaz zaten bu kişi gezgin ruhlu ya da bilimle uğraşan veyatta vatana millete hizmet eden (mit ajanı asker ) biridir mutlaka
16 YorumlaMerhaba,
Açıklamayı okuyana kadar sandım ki antinatalist birisiniz. Meğerse basit bir kaç estetik kaygınız varmış...
Hayırlısı diyelim. Ben de antinatalistim ve benim gibi insanlar azımsanmayacak düzeyde. Çevrende de böyle birini bulursan evlenebilirsin.
Ancak şöyle bir durum var benim gibi antinatalist kişiler evlenmeye de karşı oluyorlar.
Bol şans.
Işıkla kal...12 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yılDaha önce çocuk sahibi olmuş ve yeniden çocuk istemeyen biriyle evlilik yapmak senin için garanti olur. Her erkek evlilikten belli bir süre sonra baba olmayı düşünüyor. Sanırım genetiğimizde genlerimizi yeni nesillere aktarılması isteği ile ilgili bir durum :) uzun lafın kısası babalık duygusunu tatmamış birine güvenme çocuk ister. Çocuğu olman biri çocuk istemiyorum diyorsa büyük oranda güvenebilirsin.
14 Yorumla- +1 yıl
Belkide istiyor ama karısı mutsuz olmasın diye bir şey demiyor ;)
- +1 yıl
Peki kedinizi Allah analı babalı büyütsün 😎
Saçma sapan yorumları boş ver sen bence engel olmaz anlaşıp evlenirsiniz evlilikte illa çocuk olacak diye bir şey yok çocuğu olanları da görüyoruz
22 Yorumla
+1 yılAnne olmak zorunluluk değil tercihtir. Bazı yorumları okudum kanım dondu. Kadının tek görevi çocuk doğurup eve kocaya çocuğa bakmak değil arkadaşlar, önce kendinize saygınız olsun.
72 YorumlaHamile olunca kilo alma diye bir zorunluluk yok tamamen șehir efsanesi. Türkiye'deki birçok kadın ben hamileyim diyip fazla hareket etmeyip fazla yemek yiyor ve sonuç olarak insanlar hamilelik kilo aldırır sanıyor aslında öyle birșey yok😂 sağlıklı beslenip egzersiz yaparsan fit kalırsın hamilelikte bile.
02 Yorumla
+1 yılçocuk istememene saygı duyuyorum tabii ki.. ben her türlü görüşe saygı duyarım.. ama sana ne diyeceğim biliyor musun, bazı evli çiftler var, doğal yoldan çocukları olmayınca bir çocuk sahibi olmak için türlü türlü fedakarlıklar yapıyorlar, sen ise fiziğin bozulacak diye çocuk istemediğini söylüyorsun.. yaşlandığın zaman zaten fiziki güzellikler yok oluyor, asıl önemli olan şey ahlakın güzel olmasıdır.. bu dünyaya yeni bir can getirmek bir bayan için çok anlamlı bir anlama gelmelidir.. ama yine de sen bilirsin, bazı anneler var mesela, anne olmayı sadece doğurmakta sanıyorlar, o çocuğun ilgi, şefkat gibi ihtiyaçlarını görmezden geliyorlar, eğer çocuk sahibi olup da öyle bir anne olacaksan, o çocuğa kötü şeyler yaşatacaksan hiç olma daha iyi, ama annelik bu dünyadaki en kutsal şeydir, bunu da bil.. :)
04 Yorumla- +1 yıl
Tamda bizden bahsediyorsun 😊 bence evlat sahibi olmak güzel bir şeydir henüz tatmadık ama inşallah bizimde olur bir gün
- +1 yıl
evlat sahibi olmak güzel bir şeydir elbette hatta güzelin ötesi bir duygudur.. babalık ve annelik kutsaldır özellikle de annelik.. inşallah en kısa zamanda evlat sahibi olursunuz.. ☺️
- +1 yıl
ben anneliğin kutsal olduğunu düşünmüyorum tabi ki olmak isteyenlere saygım sonsuz Allah tüm isteyenlere hayırlı evlat nasip etsin. Ama ben tüm hayatımı tek bir varlığa adayarak yaşayamam ben istediğim zaman istediğim yere gitmek istediğim eğlenceye katılmak istiyorum. çocuk buna ayak bağı olur. dersleri peşinde koşturacağıma eşimle dünyayı turlamayı tercih ederim. kaldı ki fizikten kastım sadece görünüşü değil anatomiyi fizyolojiyi anne bedenini baştan sona bozuyor hamilelik süreci. anneyi resmen parazit gibi günden güne sömürüyor. doğum ise en travmatik olay zaten. illa anneliği tatmak için doğurmaya gerek yok bence bi de. anneliği tatmak istersem bir yavru kedi/köpek vs sahiplenirim diye düşünüyordum
- +1 yıl
anneliğin kutsal olduğunu düşünmemek? tüm hayatını tek bir varlığa adamak istemiyorsun ve canının istediği gibi hareket etmek istiyorsun, anlıyorum.. ama bu hayatta her şey canımızın istediği gibi olmuyor hiçbir şey günlük gülistanlık değil, ve istediğini yapmak meselesine çocukların ayak bağı olacağı düşüncesine katılmıyorum.. eğer çocuk ayak bağı oluyorsa eşin hayli hayli ayak bağı olur, çünkü evlendikten sonra her şey bekarlık zamanındaki gibi olmuyor, birkaç değişiklik oluyor.. çocuğun dersleri peşinde koşturduğun zaman eğer o çocuk iyi bir yerlere gelirse ileride, sana faydası elbette dokunur vefalı bir çocuksa, ben annemin sayesinde bu yerlere geldim, der.. eşinle dünyayı turladın diyelim, tamam, elbette dünya turu güzel bir şey, yeni insanlar, yeni kültürler tanımak, bunlar elbette güzel şeyler ama ileride dönüp geçmişine baktığında bunlar sana anlamsız gelecek buna emin olabilirsin.. keşke kendime bir faydam dokunsaydı diyeceksin.. hamilelik anatomi ve fizyolojiyi bozuyor olabilir ama şunu düşün, senin annen sırf seni dünyaya getirmek için kendi fiziğinden vazgeçti desem.. işte anneliğin kutsal olmasından bir örnek.. yavru kedi köpek de besleyebilirsin elbette, onlar da ilgiye ve sevgiye muhtaçlar.. alınmayın ama, ben sizi rahatına düşkün ve sıkıntılarla başa çıkamayan biri olarak gördüm, bencil gibi bir nevi.. ama unutmayın, bayan, hayat zorluklarla doludur, ve bizim bunlardan kaçmak yerine başetmeyi öğrenmemiz gerekir, zaten bu zamanda hayatı pırıl pırıl olan bir insan pek görülmüyor, herkesin kendine göre bir sıkıntısı var, imtihanı var, unutmayın bu hayata biz imtihan olmaya geldik, pes etmek değil, sıkıntılara karşı koymayı öğrenip göğüs germek önemlidir..
Aşk İlişkileri konusunda 378 cevap paylaştı. Fiziğini bozmak istemiyosan çocuk evlat edin ben öyle yapmayı düşünüyorum hem bi çocuk mutlu olur
32 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Ya artık beden olarak bir şey olmuyor ki şimdiki anneler aynı bekarlar gibi doğumdan sonra pilates egzersiz verirsin yani ayrıca da istemiyorsan da saygı duyulmalı ona göre biriyle evlenirsin baştan konuşursun
15 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKendine iyi bakarsan bozulmaz.

Karolina Kurkova hala taş gibi 
Heidi Klum doğumundan 1 ay sonra podyumda yürüdü be kadın😍 28 Yorumla- +1 yıl
Bunlar genetik olarak şanslı ama bir de bu kadar parası yok kimsenin
Cevap sahibi+1 yıl@GreenLover çok paraya gerek yok arkadaşım ikiz doğum yaptı doğumdan sonra yüzüne can geldi, astımı iyileşti tek sorun karnında çatlak kaldı onuda 6 ayda dermaroller ile halletti eskisinden dahi iyi. Hamilelik anneyi iyileştiriyor, biz buna doğum mucizesi diyip geçiyoruz ama anne güzelliği karın dışındaki bölgeler için gerçek. Karında işte dermaroller gibi yöntemlerle iyileşiyor.
Cevap sahibi+1 yılİyileştiriyor knk biraz daha araştır dediğim gibi arkadaşımın astımı iyileşti, başkasının Çikolata kistini geriledi... böyle şeyler oluyor biraz daha araştırmanı öneririm. Çevremde bir doğum yapmayan ben kaldım hiçte dediğin gibi şeyler olmuyor. Yaşlma sürecini hizlendirdiğida yok doğum yapmış kadınların daha fazla yaşadığı bir gerçek. İki haber sitesi o kutup "aaa, hamilelikte hücreler 11 yıl yaşlanıyormuş bak sen şu işe" demekle olmuyor. Hamililiğin ve emzirmenin kanser olasılığını azaltması filan ekstra zaten. Taraflı bir şekilde okuma.
Cevap sahibi+1 yılBenimde bir arkadaşım ebe diğeride kadın doğum stajı yapıyor, bir tanıdımda hemşire ve doulalık yapıyor hiçte senin bahsettiğin gibi bahsetmiyorlar sen görmek istediğini görüyorsun.
Cevap sahibi+1 yılKardeşimin doğumunda girmiştim zaten çok büyük değildim ama hatırlıyorum. 😌
Hala senin anlattığın gibi değil. Görmek istediğini görüyorsun sadece.
+1 yılProblem olmaz, aynı şekilde çocuk sahibi olmak istemeyen çok erkek var.
12 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim, her şey gönlünce olsun.
Aşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı. Bence doğru karar bakamayacağını düşünüyorsan olma olan çocuklara oluyor.
11 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Evlenmene engel olmaz da, kiminle evleneceğine engel olabilir
11 Yorumla
+1 yılYoo engel değil. Bakma sen elaleme. Doğuruyorlar da n'oluyor, sanki hepsi bilim insanı mı oluyor? Fazla nüfus = sorun. Seni anlayacak erkeği bul gerisi hikaye. Ben de öyle çocuk heveslisi biri değilim. Hatta evlenmek gibi de bir kaygım yok.
10 Yorumla
+1 yılBende senin gibi düşünürdüm ta kii anne olacağım güne kadar... Sonra evladımı kaybettim karnımda ölmüştü ve ölüsüyle 1 gece geçirdim 😔 sonra aradan zaman gectı yeniden hamile kaldım ama bu kezde ben kendimi geçtim yavruma öyle bir bağlandım ki 😔işte o zaman anladım asıl evlat herseymis... O cok güvendgn eşin bile gider ama o kalır seninle...
46 Yorumla- +1 yıl
Allah razı olsun canım benim
- +1 yıl
Bir gün oda gider emin ol bence allah herkese hayırlı evlat evlatlara da hayırlı anne baba nasip etsin 🙏🏻
- +1 yıl
@Moysinmira amin insallah
- +1 yıl
@Moysinmira amin inşallah
- +1 yıl
Nasipte ne varsa İnsan ya onu Yaşar
ya da İnsan Tercihlerinde Önçeliği neye verip arzularsa onu yaşar.
Hiç Sizler birğün herhangi bir Lisenin önüne gidip orada Okuyan Tanımadığınız Öğrencileri izledinizmi ne yapıyorlar. Ben Araçla geçerken tesadüf kırmızı ışıkta bir çok Genç
Gördüm dediğim şu oldu. Anneleri Babaları ne fedakarlıklar yaparak Çoçuklarını okula gönderiyor bak şu işe Gençler ne durumda.
Aşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı. bunu ailene sor bakalım ne diyecek
soruyu şu şekilde sor
anne beni yaparken vücudunun yıpranacağını tükeneceğini hiç düşünmedin m beni ne için doğurdun
aldığın cevap ne ise sende onu uygula derim210 Yorumla- +1 yıl
ben hep diyorum bu eziyeti niye kendine yaptın diye. tüm annelere de diyorum hatta. genelde cevap belli evlenmeyene evlen derler evlenince çocuk yap derler onu doğurunca hani ikinci derler. kısaca toplumun biçtiği roller. yıllar önce sınıftan bi arkadaşım evlendi ikinciyi doğurdu yaşı daha 25 olmadan. annem bile dedi bu kızda hiç mi akıl yok diye. aklı olan doğurmaz net
- +1 yıl
peki
yaşlanınca huzur evinde sana kim bakacak
pardon yaşlanınca eşinde yanında olmazsa sana kim bakacak
yok hayır
neslini devam nasıl ettireceksin yaşam amacın ne olacak hayatın sunduğu zevklerden nasıl haz alacaksın bir canlının sana anne demesinden daha büyük keyif huzur verecek ne var
pardon özür dilerim
etme bulma dünyasında senin yaptığın eziyetlerin karşılığını nasıl bulacaksın
gurur duymak nasıl bir şey acaba - +1 yıl
beş yıldız otellere taş çıkartan huzurevleri var oradakiler bakar. kaldı ki çocuk bana yaşlanınca baksın diye yapılmaz bu bencilliktir. kaldı ki çocuğunun yaşlanınca sana bakacağının garantisi yoktur bakmak zorunda da değil. on numara beş yıldız huzurevlerine tüm birikimi yatırıp arkadaşlarla okeye dönmek bana daha eğlenceli geliyor. bugüne kadar hiçbir canlı bana anne demediği için bu duyguyu bilmiyorum, bilmediğim duygunun eksikliğini de hissetmiyorum. kaldı ki bi canlının bana anne demesini de istemem öyle heveslerim yok. anne olmayı çok istersem kedi sahiplenirim. en azından nankörlük yapmayacağı kesin
- +1 yıl
5 yıldızlı huzur evlerine git yaşlılarla konuş bakalım neler anlatacak
sana senden olan bakmıyorsa başkası dönüp acımaz bile canı cehenneme der geçer paranla rezil olursun hak aramaya bile gidemezsin bırak arkadaşlarla okey oynamayı
yaşlanınca bana baksın diye çocuk yapılır savaş olursa cepheye gitsin diye çocuk yapılır halk için ülke için toplum için çocuk yapılır
senden olmaz lakin millet için faydalı bir iş yapar tarihe geçer diye çocuk yapılır
birsi olmasaydı Zübeyde'yi ali rıza kim tanırdı kimin umurunda olurdu? örnek bu
annesi babası yaşlanınca dönüp bakmayan çocuktan zaten bir şey dışkı bile olmaz ancak anasını babasını sokağa atıp evinde kedi köpek besler
bütün birikimin yetmezse huzur evi almaz belediye çöplüğü belediye mezarlığı kabul eder paran vardır yer yoktur 5 yıldızlı huzur evinde pansiyona gidersin
bir evlat sevgisiyle sana bakışıyla bırak evladı bir insanı hayvandan daha aşağı gören zihniyet yerin dibine batsın
insanlığın bittiği yerde duruyorsun - +1 yıl
gidip konuşmuşluğum var. birçoğu hayırsız evlatlarından dert yanıyor ziyarete gelmiyor beni unuttu diye. öyle bi yaşlı olmaktansa çocuğunun seni gidip huzurevine bırakmasındansa ve de üstüne tüm mirasına çökmesindense kendin gidersin huzurevine misler gibi bakarlar. çünkü bakım şartları gayet üst seviyede. hiçbiri huzurevinden şikayet yakınmıyordu ki hepsi hayırsız evlattan şikayetçiyd. sen istiyorsan yap çocuk sana karışan yok sonra ister askere gönderirsin ister kendine hizmetçi diye tutarsın. ama çocuk senin robotun değil senin dayatmalarını kabul etmek sana yaşlanınca bakmak zorunda da değil. ileride sen yaşlanınca çocuğunun seni sokaklara atmayacağının garantisi var mı? ya da hucurevindekilerin hepsi çocuksuz yaşlılar mı?
- +1 yıl
önce sen ne yazdığını tekrar oku. huzurevini kötülüyorsun ama oradaki yaşlıların tamamını evlatları oraya atmış zaten ben bakmakla uğraşamam diye. önce kendi menfaatini düşüneceksin bencillik yapıp bana yaşlanınca baksın diye çocuk doğuracaksın, sonra hadi bana bak diye çocuğa dayatacaksın bu mu annelik babalık? sonra bakmayınca da hayırsız evlat olur ama. çocuk yaşlanınca bana baksın diye yapılmaz. çocuk askere gitsin diye de yapılmaz
- +1 yıl
gençsin toysun daha öğreneceğin yaşayacağın çok olay var
yaşlanınca bana bak diye evladına dayatma yapamazsın zaten evlat isterse bakar
evlat yetiştirmek diye bir şey vardır ağaç değildir hayvan değildir kendi kendine büyüsün fıtrat sahibi olsun
okul okutmak en güzel hocalardan ders aldırmakla da olmuyor
huzur evlerindeki insanların ruhlarına dokun o vakit anlatırlar yaşadıklarını
o yaşlıların evlatları doktor mühendis olmuşlar lakin anasını babasını oraya atıp evlerinde kedi köpek besleyen insanlıktan uzak kişilerdir
makam mevki sahibi olmak evlatlıktan feragat etmek değildir evlat olmak duygu düşüncede başlar
duygu düşünceyi birey aileden alır sülaleden alır toplumdan alır kendi hayatına uyarlar
yaşamına uyarlar anne baba evladına doğruyu yanlışı öğretir evlat kendi seçimini kendisi yapar
sen yarın anne babanı sokağa atabilirsin bu senin sorunundur
yaşlanınca huzur evine giderim düşüncen olabilir lakin hayat senin düşündüğün gibi işlemiyor
hayat insanlara çok farklı görünüp çok başka dertler açabiliyor
yaşamak önemli olan
savaş için nesil yetiştirilir ülkeyi korusun Zübeyde hanım ne yapmış
toplum için evlat yetiştirilir senin gibi insanlık yoksunlarına huzur evinde baksın diye evlat yetiştirilir
sırf sen ömrün boyunca çalış biriktir senin yiyemediğin parayı malı alıp yesin diye huzur evinde çalışsın diye diye evlat yetiştirilir
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAnne olmak istemiyorsan olmaya bilirsinde ki bunu anlayışla karşılar ve seviyorsam ayrılmam evlatlık filan düşünürüm ama fiziğim bözülür gibi bir düşünce çok s*lakça.
Neden olarak "fiziğimi bozmak istemiyorum ya" derse tüm birlikteliğimizi baştan gözden geçirip ayrılabilirim.01 YorumlaAnne olsanda olmasanda zaman gecicek yaslanicaksin, derin sarkicak metebolizman yavaşlayacak. Kilo alicaksın. Ergen ergen dusuncelerin var bencede cocuk dogurma sen
323 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle sonuna kadar katılıyorum
- +1 yıl
biri 50 yaşında öbürü hemen sence hangisi daha mantıklı ayrıca herkes senin gibi düşünmek zorunda değil
- +1 yıl
ayn doğuranları görüyoz
- +1 yıl
pardon da 70 yaşında metabolizmanın yavaşlayıp derinin sarkması tabi normaldir. ama aynı süreci ben neden hamilelikle daha da hızlandırayım 30larımda yaşayayım? bunun nesi ergenlik? bu hayatı ben yaşıyorsam tabi ki kendimi düşünerek hareket edeceğim zamanı gelince herkes yaşlanacaksa bu prosedürü hızlandırmaya ne gerek var? geçen doğuma bir kadın geldi 33 yaşında olduğunu duyunca şok olduk en az 55 gösteriyordu. hamilelik bir kadının kendine yapacağı en büyük kötülüktür bence. sadece fiziği bozmaz anatomini fizyolojini bozar her şeyini bozar. annede kalıcı yara bırakarak iyileşir. anneden çok şey götürür. bi kere bile doğum anına baştan sona şahit olmayan tipler gelip burada bana ergen diye sallıyor gülüyorum sadece. kaldı ki ben tüm ömrümü tek bi varlığa adayarak yaşayamam senin karakterin buna uyar sen yaparsın çocuk adarsın hayatını ama benim karakterime ters. ve ben, sen değilim. senin doğrularını da benimsemek zorunda değilim.
- +1 yıl
Annende kendine en büyük kötülüğü seni doğurarak yapmış o zaman senin lafına göre..
- +1 yıl
harbiden düşünme yetiniz yok sizin
- +1 yıl
Kendine göre sende haklısındır ama soruda kendini tam anlatamamışsın fiziğin bozulur diye istemiyorsun öyle anlaşılıyor biraz detay verseydin kimse bu kadar olumsuz şey söylemezdi ben şahsen sırf fiziğin bozulur dış görünüşün bozulur diye istemiyorsun diye anladım haksızda sayılmam öyle anlaşılıyor çünkü o yüzden de yukarıda gizli olarak tepki gösterdim hatta kızın birisi ilede alakasız ve saçma şekilde tartıştık görmüşsündür zaten. Benim amacımda kimseyi eleştirmek değil sadece yanlış anladım.. Son olarakta şunu söyliyim kimsenin anne olmak gibi bir zorunluluğu yok aslında bunu önceden düşünüp istememekte güzel bişey çünkü görüyoruz herkes anne olamıyor herkes doğuruyor ama anneliğin yanından geçmiyorlar ama sen en başından anne olamayacağını belirtiyorsun buda güzel bişey bi açıdan.. Ama benim kendi şahsi düşüncem anne olmak çok güzel bişeydir diye düşünüyorum ilerde de inşallah Allah nasip eder zamanı gelince anne duygusunu tatmak istiyorum anneliğinde vücudun anatomşsini bozduğunu düşünmüyorum tamam bazı olumsuzluklar olabilir ama o kadarlık olcak bişey kaybetmem sonuç olarak buda benim düşüncem
- +1 yıl
fiziğini bozduğu içinde istemeyebilir kime ne ki bundan
- +1 yıl
@biirayparcasiiii sen şurada hatalısın. ister ekonomik sebepler derim ister fiziğim derim. sebep ne olursa olsun. anne olayı istemek de istememek de benim özgürlüğüm dahilinde. ve sebep ne olursa olsun eğer başkalarına zarar vermiyorsam bu sebebi eleştirmek/yermek de senin haddine değil. benim düşünce yapıma uymuyor dersin, ben şöyle düşünüyorum dersin, olaya bi de bu pencereden bak dersin saygı duyarım fikirlerine kabul etmesem de. ama hiç kimseyi düşünce yapısından dolayı belli başlı hakaretvari sözlerle eleştirmeye hakkın yok. tıpkı anne olmayı istemeni hiç kimsenin eleştirmeye hakkı olmadığı gibi. sen annelik hissini tatmak istersin, ben istemem. bu hayattaki önceliklerimiz farklı olduğu içindir. sen anatominin bozulmasını dert etmezsin ben ederim çünkü tecrübelerimiz başka. kaç aydır doğumhanede nöbet tutan polde hasta gören sen değilsin çünkü. sırf bilmediğim bi his için bu kadar sıkıntıyı çekmeyi ben karakter olarak kabul etmem ama sen edebilirsin. ama bak hep bi sen varsın bi de ben varım. ben, sen değilim. senin gibi düşünmüyor veya olaya seninle aynı pencereden bakmıyor olmak beni saçma ergen vs yapmaz. tıpkı anne olmayı isteyenlere ben olur mu böyle saçmalık diye yükselmediğim gibi.
- +1 yıl
Valla bana göre yanlış düşünüyorsun bunu sorgulamak kimsenin haddine değil sen öyle düşünüyorsan bende böyle düşünüyorum sende benim düşünceme saygı duymak zorundasın o zaman
- +1 yıl
Tamam kardeşim sen ne istersen onu düşün tartışmak istemiyorum. Sırf fiziğin bozulacak anatomin bozulacak diye çocuk istememenide anlamış değilim bana göre çok saçma nasıl olsa bir gün öleceksin yılan çıyan böcek yicek o çok özen gösterdiğin bedenini bu neyin kafası ya ben sadece yorum yaptım kendi fikrimi sundum bunun saygı duyup duymakla alakası yok hem
- +1 yıl
@asfgjfdaf Çocuğu olursa zaten çocuk doğduğuna bin pişman olur çocuk istememesi neyse de sırf fizğini düşündüğü için istememesi tuaf ben çocuk istememesine bişey demiyorum o konuda saygım var ama arkadaş yanlış anladı beni
- +1 yıl
@biirayparcasiiii e tabi ki pişman olacağın bişeyi yapmamalısın bu hayatta herkesin öncelikleri başka olabilir. kaldı ki ben karakter olarak kendimi anneliğe uygun hissetmiyorum. tüm hayatımı bir kişiye adamak bana mantıksızca geliyo bu hayatı bi kişinin peşinde koşturacağıma kendi zevklerim için yaşamayı tercih ediyorum
- +1 yıl
Kendinde diyorsun zaten benden anne olmaz diye bencede öyle zaten senden olmaz olamaz
- +1 yıl
Kedininde bakıma ilgiye ihtiyacı var ama oda çocuk gibi tam olarak öyle olmasada sonuç olarak ikisininde bakıma ilgiye ihtiyacı var
- +1 yıl
bunlarda ne meraklı doğurmaya
+1 yılBence böyle düşünmen çok güzel çünkü onca insan doktora para verip duruyorlar tüp bebek için ama çocuğu olanlar da kendi elleriyle öldürüyor bakamıyorlar bu ciddi bir konu çiftler anlaşarak çocuk yapmalı.
11 YorumlaNeden olsun ya insan çocuk yapmak için mi evlenir? Ama ilerde eşinin fikri farklı olabilir yani o isteyebilir baba olmayı. Herkesin fikri farklıdır sen istemezsin o ister ya da istemez
10 YorumlaAnne olmak için evlenilmez zaten evlenmeden önce bunu uygun bir dille konuşup belirtirsen ona göre ya yolunuza devam eder ya da ayrılırsınız. Zaten onun da baba olmaya niyeti yoksa sorun yok demektir.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 664 cevap paylaştı. Çocuk olmadan da evlilik olur. Bu durum tamamen eşlerin kendi tercihine kalmış. Fakat ileriki zamanlarda bu karardan vazgeçilebiliniyor.
20 Yorumla
+1 yılBence olmak zorunda değilsin zaten anne baba olmak istemeyenler ciddi istemeyenler çocuk yapmasın sonra çocuklara yazık oluyo iyi bakılmadıkları için çok isteyen yapmalı
23 YorumlaHer erkek baba olmak ister mi bilmiyorum ama ben isterim. Şahsen hayatın keyfini eşimle beraber alıp güzel bir gelecek bırakacağıma emin olduktan sonra bir kız çocuğum olsun isterim.
21 Yorumla
+1 yılAnne olmak istemeyebilirsin bu gayet normal, kimse seni eleştiremez. Fakat evleneceğin kişiye bunu önceden söylemelisin.
20 Yorumla
+1 yılParklarda bebeğiyle beraber eylenen kadın gördüğünde isticeksin 😁 istemem diyosundaaa olduğunda mutluluktan ağlıyacaksın o meleği kucağına aldığında 😅 fzik bku yeme bana hep aynı kalmican sende 40 yaşında 50 yaşında olucan böceğim
012 Yorumla- +1 yıl
Keşke annende öyle düşünseymiş 😅
- +1 yıl
Senin dünyaya geliş amacın yaratılış amacın bu? Nasıl bir vücudun var çok merak ettim Bir bakabilir miyim müsaadenle. Bebek sahibi olmaktan bebek pışpışlamaktan seni alıkoyan vücudu görmek isterim.
- +1 yıl
dünyaya gelme yaratılma amacım anne olmak değil eşimin de baba olması değil? kendini bilinci aklı olmayan ve belli programlı içgüdülerle hareket eden hayvanlarla aynı seviyede görüyorsan sen diyebilirsin benim dünyaya tek gelme amacım çoğalmaktır başka hiçbir fonksiyonum yoktur diye. ama ben gayet donanımlı bi kadınım tek fonksiyonum annelik olamaz. kaldı ki annelik bi fonksiyon bi maharet de değildir bir tercihtir çünkü biz bilinci aklı olan canlılarız ya karar verebilme yetimiz var? kaldı ki insanlığın soyu gayet devam ediyor doğuran doğursun benim bu soyun devamlılığına hizmet etme derdim yok
- +1 yıl
Allah cc.. Adem babamız yarattığı da yanına eş olarak Havva anamız yarattı sence neden yarattı havva anamızı Adem babamızın yanına?
- +1 yıl
Çocuk, Allah Teâlâ’nın büyük bir nimeti ve ihsânıdır. Her çocuk bir çiçektir. Çocuk masumdur, günahsızdır. Çocuk bir süs, bir Çocuk bir hazine bir güzelliktir. Şâirin diliyle:
“Kim demiş ki çocuk küçük bir şeydir,
Belki de çocuk en büyük şeydir”"(1) - +1 yıl
Senin bu dünyada kendine yapabileceğin en iyi iyilik bir çocuk doğmaktır senin bu dünyada başka yapacağın bir iyilik yok.. çocuk doğurmak isteyen o kadar çok kısır kadın var ki. Servetini harcıyorlar bu uğurda.. eminim sen de kısır olsan şu anda bebek için yanıp tutuşacaksın. Ama kısır değilsin o yüzden bunuyorsun.. Allah sana doğurma özelliğini boş yere vermedi.. senin amacın bu. Çocuksuz bir ev ev değildir 😔 eminim ki sen evlendiğinde 5 sene sonra ya da 10 sene sonra bu eve bir çocuk şart diyeceksin eksikliğini hissedeceksin.. meğer çocuksuz ev ev değilmiş diyeceksin demedi deme
- +1 yıl
ben çocuk kötü demedim ki. çocuk tabi güzeldir ama ana babalığı hakkıyla yapabilecek ebeveynler için güzeldir. o ben değilim. çünkü annelik benim yapıma ters. tüm hayatımı tek varlığa adayarak yaşayamam. ben gezmeme eğlenceme düşkün bi kızım. istediğim zaman eşimle istediğim ülkeye gezmeye gidemeyeceksem evli olmamızın ne anlamı var oturup çocuğun ödeviyle dersiyle uğraşmaktansa hunharca gezip eğlenmeyi tercih ederim ben. huzur olmayan ev, ev değildir çocuk olsa da olmasa da. anne olmayı çok istersem de kedi sahiplenir ona ana babalık ederiz
- +1 yıl
Ne kadar zevkine düşkünsüm yahu. İnsanlar çalışarak para kazanıyor biliyorsun değil mi. Senin istediğin zaman istediğin ülkeye götürecek bir koca varsa bana da gönder. Yalan Dünya işte oyalan dur.. hakikat karnında oluşacak olan bebektir
Neden evleniyorsun ki, evlenme, aynı evde kal, standartları sen gibi olan birini bulup yaşa, olmazsa değiştiririsin. Erkekler bir zaman sonra bunu ister çünkü.
12 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 787 cevap paylaştı. Bende çocuk istemem. En korktuğumda ilerde karımla çocuk kavgası yapmak olmam. Çocuk istemeyen biriyle evlenmeliyim. Engel değil tabikide
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 373 cevap paylaştı.
+1 yılBaba olmak istemeyen biriyle evlenirsen sıkıntı olmayacaktır
20 Yorumla
+1 yılZaten toprak olacak o beden, böcekler çıyanlar yiyecek. Fakat ardında iyi yetişmiş ve iyilikler yapan bir nesil bırakmış olacaksın.
228 Yorumla- +1 yıl
E öyle yetistir bi zahmet😂
- +1 yıl
Evet yetiştirende suç. Çocugun önünde kavga et, küfürler et ya da cocugu döv sonra o cocuga "iyi ol" de. Sence tutar mi o maya?
- +1 yıl
hayır yanlış düşünüyorsun. bizim bi akraba var anne de rahmetli baba da hacı insanlar sessiz insanlardı ağızlarından tek yalan çıkmazdı. tek dertleri hayırlı evlat yetiştirmekti 4 çocuk dünyaya getirdiler. önlerinde ne kavga ne gürültü gayet güzel yetiştirmeye çalıştılar. anne babanın da dünya malında gözü yoktu ama çocuklar tam tersi paragöz çıktı? karakter çevreye aileye göre şekillenir doğru ama insanın doğuştan gelen bazı huyları da vardır bunlar anne babaya çevreye bağlı değil. aynı ortamda büyümüş aynı anne babaya sahip aynı çevrede yetişmiş tek yumurta ikizleri nasıl birbirinden bu kadar farklı olabiliyor o zaman? anne babalık sadece çocuk önünde bağırmayacaksından ibaret değil. piyangoya benzer. sen iyi olsan da kötü şans seni bulabilir
- +1 yıl
Yani tamam haklısın okul, iş çevresi de karakterini yönlendiriyor. Yine de her sey ailede basliyor. Gözardi edilemeyecek etkiye sahip. Belki de cok iyi evlatlar yetistireceksin. Neden evladin olmasin? Güzeldir güzel. Cennet kokusu derler. 😉
- +1 yıl
Yasin 26 mi bilmiyorum da yegenim olmadan önce ben de cocuk sevmezdim. Hatta 1 cocuk derdim hep. Yegenim oldu kucagima atti abim. Omzumda öyle tatli nefesini hissettikçe nasıl eridim anlatamam. ☺ yegen bu kadar tatliysa, evlat ne olur... bence bu kadat olumsuz bakma. 🤗
- +1 yıl
Neyse sen bilirsin 🤗
- +1 yıl
@mujde2121 benim kafadansin sahi burcunuz ne soranla beraber merak ettim 😂
- +1 yıl
@hesapsiz-6 ben de tam tersine yeğenim olunca nefret ettim çocuklardan
- +1 yıl
@Sacmasapannj neden😂
- +1 yıl
Çok şımarık saygısız insanın sabrını zorluyor çocuğa kızmak da fayda etmiyor inadına yapıyor kizdigin şeyi. Esyalarjna zarar veriyor çocuk aklıyla da olsa şeytanlık düşünüyor falan filan
- +1 yıl
@mujde2121 Teraziler evlilik hayaliyle yaşar bildiğim. Senin yükselen den ay burcundan kaynaklı olabilir 😊
- +1 yıl
@mujde2121 Oha benim de yükselen balık 😨😀😀 ay kız güzelsindir de haa. Ay burcum da yay oda önemli. Balık değişken
- +1 yıl
@mujde2121 Evet biliyorum güneş burcunu. O yüzden dedim ☺️ sen de maykil ceksın gibi hem yükselen hem ay balık. Sanata baya yatkinsin demektir. İstediğini başarırsın
- +1 yıl
@mujde2121 astroloji ilgi alanım çünkü. Balık sanatçı ruhlu sihirli bir burçtur. Keza terazi konuları da sanat güzellik estetik. 2 sanat burcunun harmanlanmış güzel uyumu diyelim😊 katılacaksan adıni şöyle de izleyim kız,😂😂😂 izlemem o programı normalde ama seni merak ettim o yüzden,😂
- +1 yıl
@mujde2121 tamam ☺️
- Aşk İlişkileri konusunda 581 cevap paylaştı.
+1 yılEngel değil çocuk istemeyen erkekler de vardır muhakkak
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBaba olmak istiyorum ama evlilik bana göre değil gibi sanki artık çocuk yoksa evliliğe gerek yok bence evlenmeden de birlikte yaşanabilir.
22 Yorumla- +1 yıl
Vardır illaki seninle hemfikir olan birisi
olur gibi, ben çocuk istemiyorum ve çocuk olmayacaksa evlenmeyi anlamsız olarak görüyorum, bir aile kurmadıktan sonra kendini 1 kişi ile kasıtlamak gereksiz geliyor
03 YorumlaŞarkıcılar, oyuncular, ekran karşısında iş yapan insanlar surekli göz onundeler. Ama onların dahi cocuk yaptığı ve fiziğini bozmadan işlerini idame ettirmeye devam ettiği bir dünyada seninki sadece basit birer bahane ama sen bilirsin.
52 Yorumla- +1 yıl
ben görünüşten bahsetmiyorum sadece. parası olan neyse verir fiziğini korur tabi. ama baştan sonra kadının anatomisi bozuluyor bir daha da eskiye dönmesi mümkün değil. hamilelik anneden çok şey alıp götürüyor. ne kadar kendine bakarsa baksın yaşlanma sürecini hızlandırıyor. açıkçası karakterim de tüm ömrümü tek varlığa adayarak yaşamaya musait değil
Karşındaki insan eninde sonunda bir çocuk isteyecek maalesef bu imkansız gibi bir şey
33 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı. Seninle aynı fikirde olan biriyle engel olmaz. Aksi takdirde olur
10 Yorumla
+1 yılEngel olmaz, niye olsun. Yalnızca anlaşabileceğin biri gerek.
10 Yorumla
+1 yılÇocuk istememene saygı duyarım. İlla senin gibi çocuk istemeyen erkek vardır bulursun birisini.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılDuyduğum en saçma en iğrenç sebep saygı falan da duymuyorum aw
616 Yorumla- +1 yıl
Sonuna kadar katılıyorum sana
Cevap sahibi+1 yılSenden giden gitmiş zaten rezil bir insansin böyle bir görüşün olduğuna göre daha ne diyeyim sana
Cevap sahibi+1 yılAnne olmayı istememene rezillik mi dedim ben? Nasıl da çarpıtmışsın. Anne olmayı istememe nedenin iğrenç olan. Yok olacak zamanla gidecek bir şeyi böyle eşsiz bir şeyle değişecek olman. Sen zaten anne olma anne olmayı hak etmiyorsun.
- +1 yıl
yahu sebebimden sanane? ister ekonomik sebep derim ister fiziğim derim. insanların yaşantısı öncelikleri başka. herkes illa anne olmayı isteyecek de değil. sebebi ne olursa olsun senin mantığına yatar yatmaz eleştirmek senin ne haddine? sen fiziğine önem vermezsin sıcak bakarsın ben önem veririm sıcak bakmam. ben sen değilim senin gibi düşünmek zorunda da değilim. kaldı ki ben anne olmaya uygun karakterde de değilim ben eğlenmek zevk almak istiyorum bu hayatta tüm ömrümü tek varlığa adayarak yaşayamam ay ödevini yaptı mı diye peşinde koşturamam. ben sana sebebim mantıklı mı diye sormadım bu yüzden bunu eleştirmek de senin haddine değil
- +1 yıl
kaldı ki anne olmak bir başarı bi marifet değil ki anne olmak hak edilecek bir mevki olsun. anne olmak kişinin kendi tercihine kalmış doğal bir süreçtir. kazanılmış sınav değil bitirilmiş fakülte değil. o zaman sen bu kafadaysan doğurduğu çocuğu daha 1 aylıkken sobada yakan anne, anneliği hak ettiği için mi çocuk doğurmuş oluyor? yazık kafana
Cevap sahibi+1 yılKanka fark ettin mi soru sormuşsun eleştirme hakkın yok diyorsun sk2jdjwjdheh kendinle çelişiyorsun. Sebebin de iğrenç bastıra bastıra diyorum. Anne olmak hak edilecek bir şey tabi anlayana. Sen anlayamayacağın için anca uzaktan yorum yaparsın. O kadınlar cahilliğinden ve caniliğinden yapıyor bunu sen de komik sebeplerden. En başta hazır değilim deseydin -ki bu normal- herkes anne olacak diye de bir şey yok. Ama sen fizik falan dersen seninle dalga geçerler ve acı konuşurlar:)
- +1 yıl
ben benim gibi düşünen erkek var mıdır diye sordum sizce sebebim doğru mudur diye sormadım? :D anne olmak hak edilecek bişeyse mesleğe başladığı ilk günden bugüne binlerce bebek doğuran ama kendisi kısır olduğu için hamile kalamayan banu çiftçi ve diğer kısır kadınlar hak etmediği için mi anne olamıyor senin mantığına göre? eğer bişey için çabalar başarı elde edersen onu hak etmiş olursun. anne olmak bir başarı değildir ki hak edilecek mevki olsun. doğal akışta olan süreçtir. her anne hak ettiği için çocuk doğurmuş olmaz, her anne olmayan/olamayan da hak etmediği için çocuğu yoktur anlamına gelmez. benim sebeplerimi irdeleyeceğine önce kendi kafa yapını değiştir çünkü senin mantığın çok daha iğrenç
Cevap sahibi+1 yılBahsettiğim hak etme olayını hâlâ yanlış yere çekiyorsun :p benim kast ettiğim şey senin zihniyetindeki insanların annelik gibi güzel ve eşsiz duyguyu hak etmedikleri. senin gibiler anne olacağına birçok bebek isteyip sahip olamayan insanların anne olma yetisi olsun çok isterdim inan çünkü hak etmiyorsun. NOKTA. benim kafam yapım gayet düzgün ve olması gerektiği gibi. Ama ilk yorumumda da söylüyorum. Anne olmak istememe nedenin iğrenç.
- +1 yıl
yahu anne olmadan anneliğin nasıl duygu olduğunu nasıl bileceksin zaten, tamam güzel olabilir ama ben bilmiyorum ki, bilmediğim duygunun eksikliğini yaşamam zaten :DD kaldı ki anneliğin yerini dolduracak çok daha güzel duygular da var bana göre siz çocuk doğurmayı bi başarı olarak gördüğünüz için anneliği abartıyosunuz. ben tüm hayatımı bi varlığa adayarak yaşamayı israf olarak görüyorum yapmam bunu, ben bu hayatı kendi keyfim mutluluğum için yaşamaya geldim bi varlığa heba etmek için yaşamaya gelmedim. çocuğun okulu ödevi peşinde koşturacağıma yeni rotalar çizip eşimle dünya turu yapmak bana daha keyifli zevkli geliyor. oturup evde çocuk bakacak halim yok. istediğim zaman istediğim konsere şehre ülkeye gidemeyeceksem ben neden yaşıyorum bu hayatı, çocuk ayak bağı olur. bak düşünce yapım bu benim, anne olmamak hayatımdan hiçbişe götürmez. kaldı ki çocuksuz evlilikler çok daha mutlu ve heyecanlı çevremdeki gözlemlerime göre :D
- +1 yıl
hayır gayet mantıklı. ister sorumluluk almam derim ister fiziğim derim ister saçım derim ister başka bişe derim. ortada sonuçta çocuk yok olmayan çocuğu doğurmamak beni iğrenç yapmaz ama seni saygısız tahammülsüz at gözlüklü yapar :D doğumhanede bi gece bile nöbet tutmamış, kadın doğum polikliniğinde bir gün bile hasta bakmamış tiplemeler gelip bana sebebin iğrenç diyor ya en çok ona gülüyorum hahahahaha
Cevap sahibi+1 yıl:D? Amejxhwjxhwbdhehxhe cidden güldürdün beni. Nereden biliyorsun çevremi gözlemelediğimi nereden biliyorsun hastanede çalışmadığımı? Ha diğer açıkladığın sebepler seninle ilgili bir şey daha ortaya koymama neden oldu. Aynı zamanda da bencilsin :3 ve hayır mantıklı değil. Kendine mantıklı diyorsun bana göre de mantıklı olan bu ve beni at gözlüklü biri yapmaz. Çevreni doğru gözlemle at gözlüğü takan sensin. Empati yaparsan bir anne ile evlat arasındaki özel ilişkiyi hissedebilirsin. Şu hayattaki eğlence anlayışı konser falan olan birinden ne beklenebilir ki? Çocuk ayak bağı değildir eğer bir insan yeterince "cesaretli güçlü ve istekliyse" evladı varken de onunla gerçekleştirebilir bunu. Çevrene acıdım kötü evliliklere dolu ve sen de onları örnek alıyorsun.. bir an önce empati duygunu geliştir. Şahsi tavsiyem.
- +1 yıl
bencil mi? bi insanın kendi hayatını kendi istediği gibi yaşaması ne zamandır bencillik oluyor ortada çocuk vardı da ben mi bırakıp gittim bencil oldum? bi insan yeryüzünde var olmayan bişey için nası bencil olabilir :DD siz toplumun dayatmaları yüzünden anneliği sanki her kadın yapmak zorundaymış gibi görüyosunuz sanki her kadın kendi hayatını başkası için feda etmek zorunda. ben mutsuz olacağım hayatı neden bile isteye tercih edip yaşayayım karakterim buna uygun değil demek ki? :D tam tersi tebrik etmen gerekir beni kendini biliyorsun doğru karar almışsın diye :D kaldı ki anne olmak için illa doğurmaya gerek yok, bir kedi ile sahibi arasında da anne-evlat empatisi gelişir fazlasıyla :D :D
Cevap sahibi+1 yılKediyi sen doğurmuyorsun evlat yerine geçiyorsa git çocuk doğur aynı şey değil mi? Nedenin hâlâ berbat ama haklısın seni tebrik etmem lazım. Eğer bir hata olur falan anne olsaydın senin sahip olduğun çocuk için çok üzülürdüm. Kendini erken tanıman güzel ve sakın anne falan da olma korunma yöntemlerine dikkat :pp
- +1 yıl
evet işte kedi ile evlat aynı yere geçiyor benim için, o zaman neden 9 ay karnımda taşıyıp kendimi mahvedeyim bu zahmete gireyim sonra bi de en iyi hayatı yaşaması için tüm ömrümü feda edeyim? kedinin sorumluluğu insan evladından daha az, düzenli vet kontrollerinden ibaret okulu öğretmeni kitabı derdi yok ama hissettirdikleri aynı? :D çok istiyosan sen doğurursun dediğim gibi kimse sana karışmıyo ama doğurmam diyene de kendi istediklerini dikte edemezsin hakkın yok kendi hayatın istediğin gibi yaşa banane :D
+1 yılBende istemiyorum buyuk sorumluluk yapmasi guzel bakmasi zor
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 788 cevap paylaştı.
+1 yılGercekten baba olabilecek birini bulursan dusunebilirsin. Spor yapip kendine bakarsan da fizigin bozulmaz. Ama zor tabi yine de. Evlatlik al sen de
11 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 15,9b cevap paylaştı. sana yemin ederim sen gibi birini aradım yıllarca bulamadım sonrada vazgeçtim ziraa bu dünyaya çocuk getirilmez arkadaş ne gerek war
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılErkeğine bağlı seni seven aşık biri bulursan istemez seninle mantık evliliği yapmak isteyen yani çocuk evliliği diyorum öyle birine denk gelirsen ister
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. Çocuk yapmak vücudu bozmaz spor egzersiz yapmadığınızdan öyle oluyorsunuz
26 YorumlaKeşke ananın o gece başı ağrısaydı kendi hayatını senin gibi çöp oksijen israfı dünyaya bi faydası olamayacak biri için heba etmeseydi 🙂
06 Yorumla- +1 yıl
senin gibi çöp oksijen israfı dediğin kişi günde kaç kişinin hayatını kurtarıyor insanlığa ne faydaları dokunuyor bilim adına neler üretmiş bilsen mandibulan yere çakılır. marjinal olacağım diye tanımadığınız insanlar üzerinden anneleri üzerinden terbiyesizce edebiyat kasmayın millet benim anneme değil senin annene bakıp der doğura doğura bunu mu doğurdun yoksa s*ıçtın mı belli değil diye :)))
- Devamını Gör (86)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat