Sevgilimle görüşlerimiz ve kültütlerimiz vs farklı ve ilişkimiz ciddileşmeye başladığı için biraz endişeleniyorum aramızda sorun olur mu diye. kendisi siyaset mezunu olduğu için mesleğide siyasetle ilgili birbirimizi çok seviyoruz ama ileride sorun yaratır mı acaba ve onların ailesi biraz daha dindar herkes kapalı onlarda ben ise biraz rahat yetiştim diyebilirim Sevgilim de bir iki kere "ailelerimizin görüşleri çok farklı" falan dedi. Ailesi de pek beni istemiyor gibi sevgiim bir şey demiyor ama ailesiyle bir kere karşılaşmıştık sevgilisi olduğunu bilmiyordu onlar bakışları bile rahatsız ediciydi kıyafetlerime vs. Durum budur geçmişinde böyle bir şeyler yaşamış olan veya bir görüşü olan var mıdır ileride sorun yaşanır mı
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Bir kız arkadaşım bu nedenle çok problem yaşamıştı, hatta en son kapandı bile hayatında hiç kapanmayan kız. Ama çocuk kızın arkasında durmadığı için ayrılmışlardı en son. Bu durum biraz erkek tarafının bi şeyleri çözme becerisiyle doğru orantılı. Sizin de durumu iyi idare etmeniz gerek ama. Oturup konuşun bence detaylıca ama ailen mi ben mi gibi uç noktalara getirmeme özen gösterin konuyu. He bir de ailesinin yanına tanışmaya vs giderken elbise değil de kot pantolon - t shirt / kazak vs mevsimine göre işte onu giyin gidin. Erkek arkadaşınız bugün sizin ne giydiğinize karışmıyorsa ki karışmaması da en doğrusu zaten yarında karışmaz ama bazı aile bireylerine bugünün normal, sıradan olgularını anlatmak gerçekten imkansız olabiliyor nitekim.
00 Yorumla
- +1 yıl
Sorun olup olmayacağı sizinle alakalı. Erkek tavrını net belli eder ise sıkıntılar çabuk atlatılır. Ama bu aileden gelen durumlar sana yansımaya başlar ise sıkıntı oluşur.
Bu sizinle alakalı. Yani olabilecek sıkıntılara göğüs gerecek olan sizlersiniz.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
26Cevap
- +1 yıl
Nasil yapbak ailesine karsi istedikleri profili ciz ama sen bi deiğilsin boyle yasanmaz evinizi onalrdan uzak bi yerde farkli sehirde al arabayla pat kut gelemesinler o zaman mutlu olursunjz ayrilma da seviyorsan anlayis olduktan sonra ne kadar zit olursa olsun yurur ama anlayis, saygi, sevgi sart
00 Yorumla - +1 yıl
Sevgilin baslamis yan cizmeye. Bugun senin acik ve gorusunun frkli olmasina takan yarin senin herseyine takar ve seni degistirmeye calisir. Ben bir erkegin dedikleri ile cevresine seni benimsetmesini isterim cunku ben oyle yaparim. Bir erkek cevresine seni benimsetemiyorsa o erkekle olan iliski yurumez yuruyemez. Yurudu zannedersin ama teker patlar yolda kalirsin
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Üzülerek söylüyorum ki evet sorun olur. 3 yıllık ilişkimin başında giyimime hiçbir şey demeyen sevgilim evlenince kapanmanı isterim dedi. Zorlama yok tabi. Onun ailesinde herkes kapalı değil. Yani evlenince her şey değişir. Seni kendi isteklerine göre yönlendirirler. Ben ve sevgilim 3 yıllık ilişkimizi farklı hayat görüşleri yüzünden anlaşarak bitirdik ki ileride sorun olup tartışarak ayrılmamak için. Bence sizde böyle yapmalısınız.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 549 cevap paylaştı. Tencere kapak misali.
Bizzat yasamis oldugum tecrübede dahil buna.
Kesinlikle kültür ve yetisme tarzi uygun olmayan kisilerin iliskileri yürümüyor.
Yani cevabim EVET SORUN OLUR!10 Yorumla- +1 yıl
Aslında görüşlerine karşı sevgilin saygı gösteriyorsa ve seni de en içten duygular ile seviyorsa çok sorun olacağını düşünmüyorum. Aile faslına gelecek olursak bence sabretmen ve biraz alttan alman gerekiyor. Tabi saygı sınırları aşılmadığı sürece. Bu şekilde devam edersen bir süre sonra alışırlar senin kıyafetlerine veya siyasi görüşüne değil senin karakterine daha çok odaklanırlar.
10 Yorumla - +1 yıl
Ailemle aram değil ve kafa yapilarimiz farklı ama bu sorunun asıl noktası bana yaptıkları haksızlıklar yüzünden oldu bende çok arayış içersine girdim onları yıprattı öyle istee
00 Yorumla Endişelenmene gerek yok bence sevgi anlaşmak değildir nedensizde sevilir düşünveler elbette uyuşmicaktır her şey mükemmel olursa bu kadar güzel olmazdı ilişkiler
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Düşünce görüş farkliligi varsa yürümez bir zaman sonra paylaşımlarınız çok çok azalır sonra paylaşacak bir şey bulamazsınız ayrıca sonucu aldatma olabilir sen yahut o aldatabilir daha fazla paylaşımda bulunabilirsiniz baska biri olursa
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 594 cevap paylaştı. görüş ve fikirler zaten tam olarak aynı olamaz. bu gayet normal durum. birbirlerinizin fikirlerine saygı göstermelisiniz sadece o kadar.
00 Yorumla- +1 yıl
Senin durum farklıymış, bende böyle bir şey yaşadım ama tam bu değil bence bunu onunla konuş sorunları
00 Yorumla - +1 yıl
Sana çok net bir cevap vereyim. OLUR! Hem de çok sorun olur...
10 Yorumla - +1 yıl
Evet ailesi ileride sorun edebilir kavga edebilirsiniz
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 932 cevap paylaştı. Kendıne göresını bul. Bağnazlaro hizaya getiremezsin uğraşırlar çok
10 Yorumla- Gizli Üye(25-29)1 yıl
Kötü bir örnek olacak ama bir tanıığım kız var mini etekli çok güzel. çocuk bunun peşinden koşuyor sevgi ilgi vs gösteriyor. evlendikten 1 gün sonra kapanacaksın diyor. kız bir şey demiyor. arkadaşlarıyla görüşmesine vs izin vermiyor. bu dindar tiplere pek güvenme o tip erkekler sizi eşi değil eve kapatacağı bir seks objesi olarak görür.
00 Yorumla - +1 yıl
Baya sorun olur yaptığın yemeği bile yiyemeyeceği anlat olur fikir ayrılığını hiç demiyorum bile
00 Yorumla Ben 8 senelik evli biri olarak net olarak söyleyebilirim ki
aynı türde filimler sevmek bile önemli
ne kadar görüş ayrılığı o kadara kolay sıkılma20 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
boşuna kendini yıprattığınla kalırsın.. herkes kendi görüşündekiyle evleniyor sonunda.. seninle şimdilik zaman geçiriyor başkasıyla evlenir
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Sanmam Muhafazakarlar biraz daha anlayışlı olabilir. Tam aksi görüşde olsa olmazdı Nefret ve kin doludur karşı görüş
00 Yorumla - +1 yıl
Akepeliyse uzak dur geç olmadan radikal dincilerden hayır gelmez
10 Yorumla bence kesin yaşarsın şu an bile bunlardan rahatsızsan evliyken daha da rahatsız olabilirsin kendilerini de değiştireceklerini sanmıyorum seni değiştirmek isteyeceklerdir
00 Yorumla- +1 yıl
İkinizin arasında olmasa bile aileler sorun yaratabilir. Ya kendini değiştireceksin ya da onların fikirlerini. İkisi de olmaz diyorsan da kolay gelsin işiniz zor.
00 Yorumla sorunun tamamını okumadım bile evet olur ilişkide şu evlenince sorun olur mu dedigin her şey evet olur olmaz diyen ya ilişki yaşamamıştır ya da polyana dır
00 Yorumla- +1 yıl
merak ettiğiniz sormak istediğiniz sizi düşündüren ne varsa buraya değil de ilgili kişiye sorarsanız daha az stres edip daha hızlı sonuca ulaşacaksınız emin olun
00 Yorumla - +1 yıl
Hayır tabikide bu algıdan çıkmalısın ve sevgilini olduğu gibi sevip kabul etmelisin ne konuda farklı diyip onun görüşünü de anlayamaya çalışabilirsin :)
00 Yorumla - +1 yıl
sevgilinin bu konudaki bakışı her şeyi belirler , sorularınla onu uç noktalara çekecek şekilde zorlayabilirsin tehlikeli ama kesin sonuç verir
00 Yorumla - +1 yıl
Kültür farkı bence problem her konuda sorun yaratır.
00 Yorumla - +1 yıl
Bunu düşünüyor olman bile şimdiden sen de sorun yaratıyor.
00 Yorumla - +1 yıl
Evet baya sorun yaşarsınız
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Bize kalsa sorun yok kendi ailem içinde sorun yok ama onun ailesi biraz sorun çıkartır gibi biraz fazla muhafazakar
Bunu sorun edip etmeyeceğinize bağlı yani size
00 Yorumla- +1 yıl
birbirinizi seviyorsanız sorun olmaz
10 Yorumla Şimdiden olmuş akıllım farkında değil misin 😅😎
10 Yorumlatabiki sorun olur canım ısn
00 Yorumlabununla ilgili görüşümü izle :)
00 Yorumla- +1 yıl
olmaz mıı gııı olur tabiiiiiiiii
00 Yorumla Kesinlikle yol yakınken dön.
00 YorumlaNe konuda evlilik biraz sabır işi
00 Yorumla- +1 yıl
Büyük sorun çıkar girme o topa
00 Yorumla Evet
00 YorumlaOlur
00 YorumlaYaşanabilir
00 YorumlaŞimdi olmuş zaten
00 Yorumla- +1 yıl
Yaşanır dikkatli ol
00 Yorumla - +1 yıl
Saygı önemli
00 Yorumla
Devamını Gör(38)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba,
Tabii bahsettiğiniz konular ileride ilişkinizde sorun yaratabilir. Siz birbirinize olan sevginizden ziyade, ailelerinizin ya da içinde bulunduğunuz toplumun bakış açısına önem verdiğiniz sürece kesinlikle sorun çıkacaktır.
Tabii siz de fark ettiniz ki sorunun asıl kaynağı aileler ya da toplumun bakış açısında değildir. Bizim onlara verdiğiniz önemdedir. Onlarla olan bağımız ve hatta bağımlılığımızdadır. Onları biz besleriz, onlara inandığımız ve kendi değerlerimizi arka plana attığımız sürece. Asıl değişmesi, dönüşmesi gereken budur, toplumun bakış açısı değil. Çünkü o konuda yapabileceğimiz bir şey yok ama kendi hayatımız, seçimlerimiz ve kararlarımız tamamen bizim elimizde. Hayatımızda öncelik sıralaması yapmak ve değerlerimiz çerçevesinde onları yaşatmak bizlerin elinde. Ve bu konuda da toplumun ya da ailelerin yapabileceği hiçbir şey yok.
Kulağa sert geldiğinin farkındayım ama kendimize şu soruyu sormak gerekir: değer mi? Bu hayatı başkalarının beklentilerini bir tarafa bırakarak sevgiyi büyütmeye yönelik yaşamaya değer mi? Daha zor koşullarda olsa dahi sevdiceğimle gönlümün istediği bir yaşam sürmeye değer mi?
Tabii bu konularda tek başınıza netleşmenizde yetmez. Müstakbel partnerinizin de sizinle aynı fikirde olması gerekiyor. Ailelerin de haricinde o da onların fikrini paylaşıyor ya da bu fikirleri hayatının en üst basamağına yerleştiriyorsa o zaman sizin farkındalığınız da kısır kalacaktır. Hayatı paylaşmak böyle bir şeydir; sadece iki kişiyi ilgilendirir. İki kişinin el ele verip ortak yollarını çizerek tehlikeli bir maceraya atılmaları gibi. Hayatta kalabilmeleri için aynı yöne bakmaları gerekir hep. Adeta artık iki yoktur, bir kişi vardır.
Cesaret gerektirdiğinin farkındayım ama hayat böyle bir yer ve cesaret, medeni ve özgür bir insan yaratmanın ilk ve en büyük adımıdır. Cesaret yoksa özgürlük olmaz, cesaret yoksa öğrenme olmaz, cesaret yoksa gerçek bir yaşamdan asla söz edilemez. Sadece güvenli alanda kalmak isteyenlerin cesarete ihtiyaçları olmaz çünkü onlar hayatlarını başkalarının onayını almaya yönelik yaşamak zorundadırlar ve daha da kötüsü bunu çok iyi bir şey sanırlar. Kendi kendilerini onaylamadıkları için başkalarının onayı onlar için hayatlarının en önemli meselesi haline gelmiştir. Onlar gözleri açık veda edenlerdir bu hayata.
Size kolaylıklar dilerim. Daha detaylı bilgi, yardım ve deneyim için benimle istediğiniz zaman profilimdeki linkler vasıtasıyla irtibata geçebilirsiniz.
Sevgilerimle.
bir şans ver belki değişir