Erkek arkadaşımın yemek sattığı işletmesi var. Beni ve arkadaşlarımı davet ediyor. Hesabı ödeyince de kabul ediyor. Arkadaşım hesap ödememem gerektiğini, sevgilimin mekanı olduğunu ve onun davet ettiğini söyledi. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(18-24)+1 yılKendi davet ettiyse, o zaman onun ısmarlaması gerek. Zaten fazla zarar girmiyor. Demek cimri'nin teki. Ama sen arkadaşlarını habersiz çağrırsan, sizlerin ödemeniz gerek. Kısacası, orada tek başına yemek yediğinde, senden hesabı kabul ediyorsan, yol ver. Erkek kadın fark etmiyor, pintilik bu resmen.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen zamanında nette internet kafesi olan bı abi ile tanışmıştım. O zaman lar internet böyle yaygın değildi. Tek tük internet kafe vardı. Herif bı kere bile bana hesap odetmezdi. Düşün o adam bile odetmiyorsa bı herif nasıl odetiyor.
16 Yorumla
Soran+1 yılBeni sevmiyor mu
Cevap sahibi+1 yılSenden almaması gerek de arkadaşlarından almalı
Soran+1 yılArkadaşım dediğim kardeşim oluyor yanımda
Cevap sahibi+1 yılAlmamalı
Soran+1 yılSence neden alıyor
Cevap sahibi+1 yılFakir demekki
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Temizlik Perisi
Sık sık temizlik perilerin gelir mi? Temizliğe dair önerilerimle yanındayım!
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
Bugün ne sormak istiyorsun? Sorunu sor, seni yapay zeka arkadaşınla buluşturayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
49
Cevap
54Cevap
+1 yılBana göre oldukça saçma bir hareket ne yani orası bir işletme Çünkü annenin babanın da olsa oraya gidip her zaman için para ödemek zorundasın çünkü o işletmenin bir döner sermayesi var Onlar da kendine göre hesabı var Tamam belki bir iki kişiden hesap almazsa belki bir şey kaybetmez ama o işin ayrı boyutu Yani ben her zaman için bu kurallara uyarım ben arkadaşımın mekanını da gitsem sevgilimin mekanına da gitsem kendi annemle babamın mekanı da gitsem Sonra oranın para ile döndüğünü biliyorum ki şu an devir zaten öyle bir devir ki bak her şeye zam geliyor ve insanlar aç onların belki alacağız senden 10 TL uzaktan bakıldığı zaman hiçbir şey değil ama yeri gelir o 10 TL onlar için o kadar önemli olur ki Ama tabi şundan sakın yanlış anlaşılmasın hani bu her zaman böyle gider tabii ki insan içinden gelir hesap almaz Bu da bendensin der o ayrı konu bunlara zaten hiç değinmiyorum Ama senin anlattığın gibi olay Her zaman öyle olmuyor Tabii ki Dediğim gibi orası bir işletme ve onun da bir gelir kaynağı var böyle düşünmek lazım
41 Yorumla- +1 yıl
Ya sonuçta Her ne kadar davet de olsa sen yine de elini cebine atmak zorundasın ki karşı taraf bunu bekler çünkü
Aşk İlişkileri konusunda 758 cevap paylaştı. o arkadaşınla öncelikle bir tık arana mesafe koymanı başta söylemek isterim... senin bir birey olduğunu ve orada emek harcayan insanlara saygından dolayı öncelikle bedelini ödemen gerektiğine inanıyorum ve dğeinmek isterim ki ata erkil geri kalmış tolumlarda zaten bir kadının para ödemesi yeterincesorun oluyoken bu ileri toplum bireylerinde tam tersidir yapman gereken almasa bile tip bırakman ve oranın sevgilinin istersen abinin mekanı olsun çalışan arkadaşların haklarını ihlal etmemen umarım anlaşılır olmuşumdur çünkü hassas sosyalaji sorunlarından biridir hesap olayları
10 YorumlaSevgilinin mekânı ve hesap ödememen gerektiği konusunda haksız. Ama sevgilin sizi davet ettiği için ödeme diyorsa haklı. Sonuçta bir insanı kendi yerine arkadaşlarıyla davet edersen karşılamak zorundasın veya destek olmak zorundasın. Ki zaten kendi yeri destek olmasına gerek yok komple ondan olmalı çünkü o davet etmiş. Sevgilinin yaptığı biraz müşteri çekmek gibi olmuş getir yedir içir hesap ödet çok saçma
10 Yorumla
+1 yılSeni resmi olarak davet ediyorsa zaten bu işletmedendir, hesabı sevgilin cebinden karşılamalıdır.
Seni davet etmediyse veya ettiyse bile ama resmi değilse hesabı sen ödemelisin.
Her halükarda biri ödemeli. Orası bir tacaret yuvası muhasebesi tutuluyor her şeyin. Herhangi açıkta çalışanlar suçlu duruma düşer.20 Yorumla
+1 yılSevgilinin lokantasında elbet hesap ödemeniz gerekir o yenen yemeklere emek veriliyor malzemeler bedava alınmıyor sonuçta. Şunu düşünün para vermeseniz yarın öbür gün kavga ettiğinizde başınıza bu durumu söylerse bak para ödemedin hesapta borcun var derse ne cevap vereceksiniz? Bu hayatta kimseye borçlu kalmayın size tavsiyem budur yediğinizi içtiğinizi ödeyin boynunuz bükülmesin. Kendi mekanınız değil sonuçta hesabı ödemeniz en normal olanıdır.
10 YorumlaÖzel bi davetse bu almamalı bence ama siz teklif etmelisiniz tabi yinede. Ama ölesiye lafın arasında söylenmiş bişeyse, "benim mekana da beklerim" gibilerinden, evet alması tuhaf değil. Ve eğer sen tek başına gittiğinde de senden alıyosa oda hoş değil. Sen üzerine düşeni yapıp teklif etmelisin ama o almamalı...
00 YorumlaArkadaşlarınla birlikte gidiyorsa tabiki ödemelisin. Tamam sevgilin senden belki istemeyebilir ancak sen arkadaşlarınla birlikte gidiyorsun oraya ve onları da ödemeye teşvik etmiş olursan sürekli tek başlarına gelir sevgilini sömürmemiş olurlar.
Sen nasıl alıştırırsan öyle gider. Ancak tek başına oraya gitmiş olsan belki sevgilin müsade etmez senin ödemene zaten. Ama arkadaşlarının yanında her zaman ödeme yap sevgiline de bu konuda ısrarcı ol. Kimse kimsenin üzerine yıkılmaya hakkı yok.00 Yorumla
+1 yılÖdemelisin çünkü işletmede havuz sisteminde çalışıyordur onlar. İşletmede havuz sisteminde kazanılan tüm para orada birikir. Herkesin patronların dahi maaşı vardır. Artan para havuzda kalır ki işletme ayakta kalabilsin. Bu sistem yoksa zaten en ufak bir durumda batarlar.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 688 cevap paylaştı. Davet ediyor ve para mi alıyor 😳 sevgilin nitelikli dolandırıcı mi 😂 Şaka bi yana galiba baya paracı biri ben tanidiklarimdan asla para alamam! Hatta sevgilim düşmanımla gelse yine para almam...
24 Yorumla- +1 yıl
Sevgilim düşmanımla gelse ben para alırdım. Ne diye düşmanıma yemek ısmarlayacam a, mk :D Bence düşman olduğun birisine yemek ısmarlamak saçma bir şey.
- +1 yıl
Ne alaka. Bende sevmediğim insana birşeyler ikram etmem. Onun yerine giderim fakir ve ihtiyacı olan birisine yemek ikram ederim daha iyi. Hayatta ikramdan daha değerli şeyler de var ! Fakir ve imkanı olmayan kişileri mutlu etmek gibi.
+1 yılsoru bile soru gibi sorulmalı sen resmen aklımızla alay ediyorsun laf olsun torba dolsun misali, hem davet edecek hemde hesap alacak ve üstelik sevgilin olacak..
10 Yorumla
+1 yılAçıkçası hesap ödemekten çok burada dikkat edilmesi gereken kısım sevgilinin sizi ısrarla lokantasına çağırması. Müşteri çekme amacıyla sevgilisini kullanan biri olmadığına dair iyice düşünmelisin
10 Yorumla
+1 yılSevgilinin lokantası batsın. Hem davet etmiş hem sana ödetmiş. Bahşiş de bırakıp ayrılık mesajı atsaydın bari
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılGel kız ben sana yemek ısmarlayayım hesabı ben Öderim sorun değil illa sevgili olmak gerekmiyor sevgilin olduğu yerde de Senin ödemen tuhaf kaçar
10 Yorumla Arkadaşın haklı değil
Doğru olan hesap ödemen
Orası bir ticari işletme
Sen ödemezsen
O ödemezse...
Nasıl para kazanip ayakta duracak orası?20 Yorumla
+1 yılÖdemek zorundasın ne alaka bedava yiyip içemezsin sevgilin diye erkekleri banka olarak görmekten vazgeçin kızlar
26 Yorumla
Soran+1 yılBanka değil, lokanta onun, beni zorla ısrarla çağıran o , yine de hesap ödemeli mi
- +1 yıl
O davet ediyor ise kendi teklif etmeli ödemeyin benden olsun diye cimri sanirim
Soran+1 yılİlk sefer etti, ben zorla para verdim, yiyici demesin mütevazi görüneyim belki beni alır diye
- +1 yıl
Bir dahaki davet ettiğin de ödeme bakalım ne olacak sonuçta o davet ediyor belki paran yok ödeyecek davet ediyor bilip bilmeden ödeme bence de cimri bence senin sevgilin
Soran+1 yılBana değer vermiyor mu sence
- +1 yıl
Değer verip vermemek ile pek alası olduğunu düşünmüyorum da değişik yani hem kendi davet ediyor hemde parayı kabul ediyor Kendi isteginle gidip yiyip içsem ödemek zorundasın da ne bileyim
- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılArkadaşın doğruyu söylemiş, Erkek arkadaşında çok ama çok ayıp etmiş, o ilişkini birdaha düşün derim
10 Yorumla
+1 yılOha çok saçma ödeme tabiki ne aç gözlü cimri insanmış
10 Yorumla
+1 yılSen hesabı ödesende kabul etmemesi lazım davet almışsın teklif et bakim hesap alıyorsa sevgilin değil zaten. sonuçta sürekli gidip hesabı devirip atmıyorsun
00 Yorumla
+1 yılArkadaşlarını da davet ettiği için ödemeniz mantıklı ama sadece sen gittiğinde her ödemeni de kabul etmemesi gerekirdi. Biraz jest yapsa batmazdı. Demek ki ayrım yapmıyor.. iş ayrı aşk ayrı diyor.
01 Yorumla- +1 yıl
Ama bu demek değil ki sen her gittiğinde ödeme almamalı. Tabii almalı yani ama arada sırada ödemene gerek yok da diyebilmeli
- Aşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı.
+1 yılHaklı ve davet edidiğin yer de zaten misafirsindir. Bizde misafire ikram, hoş ve güzel ağırlamak erdemdir ve asla parası geçmez.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılBurada arkadaşının yorumunun bir önemi yok. Sevgilin gittiğinizde hesabı aliyor mu? Aliyor. Demek ödeme yapmalısınız.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 478 cevap paylaştı.
+1 yılbence ödemelisin o erkek arkadaşın sadece ve orası bir nevi onun iş yeri sırf sevgilinin mekanı olması bence torpil sağlamamalı bu açıdan
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 485 cevap paylaştı.
+1 yılsen ödemeyebilirsin de arkadaşlarınla gidersen arkadaşların ödeyecek. ayrıca. ödemiş olman da da bir sakınca yok. kendi kararını kendin ver.
00 Yorumla Adı üstünde kabul ediyor diyorsun değil mi kesinlikle odemen gerekir , o kabul ettiği halde ödemezsen iki taraflı bir görgüsüzlük olur
00 Yorumla
+1 yılDavet ettiyse ödemessin ya. Tek olsan yine ödeme derim de kalabalıkken ödemek şazım.
01 Yorumla
Soran+1 yılKalabalık değil bir arkadaşım oluyor en çok iki. Sevgilim de kasada verdiğim parayı alıyor hiç hayır demiyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılVay uyanik vay🙂
Git karşısındaki yerde ye görsün.10 Yorumla
+1 yılNe saçma erkek adam para mı odetir hemde kendi işletmesinde ondan ayrıl ya ondan bu cacık olmaz
00 YorumlaKendisi davet ediyorsa kendisi ısmarlayacak herhalde.
00 Yorumla
+1 yıldavet ediyorsa ödetmemesi gerekir bence ama ödeyince alıyorsa da bir şey diyemezsin yani
00 YorumlaOdeme sevgilinin cebine inmiyor direkt... Az dusunceli olun yediginizin ictiginizin parasini odeyin.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. Arkadaşın saçmalamış adalet diye bişey var ödemen gerek
00 Yorumla
+1 yılTek olsan tamam da 63828473828 kişi olarak gidince ben de hesabı alırdım
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yılSevgilinin kabuk etmesi garip. Davet ettiğiniz zaman hesap ödetmezsiniz
00 Yorumla
+1 yılTek olsan belki ama arkadaşlarınla birlikteyken ödemen gerekir
00 Yorumla
+1 yılÖde.
Ödeme diyecek olan sevgilindir, arkadaşın değil.00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılYani her seferinde para alıyorsa sıkıntı tabii
Hem davet edip hem para alacaksa baska yere giderim00 Yorumla
+1 yılPara alması yanlış değil ama davet edip para alması yanlış madem öcret alacak davet edip kendini rezil etmesin
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Teklif et alırsa alır, almazsa alır cebine koyarsın.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİlk defa gittiğinde alamayabilir ama diğerlerinde alması doğal sonuçta ekmek teknesi her gittiğinde beleşe yersen orası batar
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBence sen ödemek için her zaman elini atmalısın fakat sevgilinin de almamasi gerektiğini düşünüyorum.
00 Yorumla
+1 yılHem davet ediyor, hemde hesap mi istiyor. Davet etmese bile sen gidince hesap almasi bile tuhaf.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSenin odemenden cok.. sevgilinin sana bunu dusundurtmemesi gerekir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHer ikli taraf içinde diyeceğim şey net ödemeyeceksen gitme
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAhaa paranı mı alıyor? Almamalı ama almasın diye de gitmicen heralde hep
00 Yorumla
+1 yılArkadaslarinin mna koyim sen hesap odemessin tamam ama arkadaslarin odryecek yok oyle 😀
01 Yorumla- +1 yıl
Mesela bulasiklari yikarayak ode nasil osa sevgilin yeri 🙂
Sadece sen olsan ödeme bence ama o kadar kişide beleş yemesin bence mümkünse sonuçta orası bir işletme para kazanliyo
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEşin değil sevgilin tabikide ödemelisin sonuçta orası bir işletme... arasıra ikramları olabilir o sorun değil ama sen ve arkadaşların geldiğinde yiyp içip gidecekler ve ödeme yapmayacaklar çok çirkin bir durum bu
00 Yorumla
+1 yılDavet ediyorsa ödemek biraz saçma fakat ödeniceksede karşıdaki en azından indirim yapması lazım bana baya saçma geliyor parayı alması bu ne demek
00 YorumlaArkadaşlarını dinleme, eğer ödemiyorlarsa birdaha onları oraya götürme, evli değilsiniz sonuçta ödemen gerekiyor
00 YorumlaYani sevgilinde onun için bi para ödüyor sonuçta işçilerin parasida çıkması lazım kabul ediyorsa ödemen normal bence
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSevgilin mi? Senden faydalanan bir ticaret uzmanı mı acep?
10 Yorumla
+1 yılYani ayda bir iki gidiyorsan ödeme ama daha sık gidiyorsan arada öde bence
00 YorumlaDavet ediyorsa almaması lazım demek sizi müşteri olarak görüyor 😁😁
00 Yorumla
+1 yılÖyle şey mi olur ya
116 Yorumla
Soran+1 yılBeni ciddiye almıyormuş arkadaşım öyle diyor, doğru mu, bu ilişki evliliğe gider mi
- +1 yıl
Asla gitmez bu kafada birisiyle niye gidiyorsun ki yanına
Soran+1 yılSeviyorum, bir de bana yiyici demesin diye ödüyorum
- +1 yıl
Öyle bir şey varsa hiç kuruş ödeme
Soran+1 yılAma beni mütevazi görsün diye ödüyorum
- +1 yıl
Sen yabancı oluyorsun o zaman sevgilisi olmuyorsun
Soran+1 yılAma ailesiyle tanıştım lokantada ciddi değil miyiz
- +1 yıl
Tanışmak neyi ifade eder ki sana Sevgi duymuyorsa hoşa gidiyorsun seninle ilgilenmiyorsa o kadar ezik olma
Soran+1 yılSevgiliyiz yani, 2 yıl sonra evlenebiliriz dedi
- +1 yıl
Yedek desin sen unutma Nice yıllara demek ya çocuk musun sen
Soran+1 yılYedekte miyim, kızlarla mesajlaşırken yakalarım ama başka şehirden. Bu şehirde sadece benle, başkası olsa anlamaz mıyım, her gün iş yerine gidiyorum
- +1 yıl
Sen kendini darı ambarında görüyorsun senin gibi kaç tane var Onu benim de biliyor musun
- +1 yıl
Onun elinde cok kiz var...
- +1 yıl
Metres olmayı kabul ediyorsan sorun yok
- +1 yıl
- +1 yıl
@SudeDwmir22 soru trol
+1 yılÖdeme bencede
15 Yorumla
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
Zaten ödesende kabul etmemesi lazım, o çağırmış, mekan onun diyorsun