İlgisi yok. Giden de yanar bazen. Gidiyor diye sevmiyor anlamı taşımaz. Bazen olmayacağını anlar giden. Ne yaparsa yapsın dikiş tutmayacağını bilmiş durumda olur. Vazgeçmek çok daha acı yani giden bazen çok daha acı çeker. Kalan gitti nasılsa o suçlu diye düşünerek çok daha çabuk toparlayabilir belkide. Ama giden her zaman gidişinin pişmanlığını ve keşkesini yaşıyordur belkide. O yüzden bilemeyiz. Kim yanar kim gerçek manada gider aslında.
Her zaman kalan taraf daha çok acı çekmiyor maalesef, gitmeye mecbur kalan tarafı hiç düşünmezler fakat bana göre bu çok daha zor. Gitmeye mecbur bırakılmak, o raddeye gelebilmek, o gücü kendinde bulabilmek, gittiğin yerde tüm geride bıraktığın şeylerin teker teker zihninine de, kalbinin içerisine de bir yumru gibi oturması, belki onca emek vermişsindir, çaba sarf etmişsindir ama sana “kal” diyen bile olmamıştır, bunun vermiş olduğu bir başka acı, özlem, sadece o kişiye değil, orada bıraktığı tüm anlara, anılara, belki birlikte yürünen yola, eve, gidilen tüm yerlere… Giden bürün olarak gitmiyor her zaman, bir parçasını geride bırakarak gidiyor. Bu yüzden her zaman kalan değil, her zaman gidende değil kim neye mecbur bırakılmışsa, değeri anlaşılamamışsa, incinip kırılmışsa, daha çok fedakarlık göstermişse, daha çok sevmişse o acı çekiyor. Gitmekte sevdaya dahil, belki daha fazla üzülmesini istemiyordur, belki kendisi olmadan onun daha çok mutlu olacağını düşünmüştür ya da bu şekilde hissetmesi için bir çok neden vardır ortada… Herkesin içinde ayrı bir dünya var ve herkes sadece kendi üzüntüsünü, kendi hislerini önemsiyor, kimse kimsenin yerine koymuyor kendini… Bu şekilde bencillik olan bir ilişkide sadece taraflar kendilerini kandırır. “Benim çok canımı yaktı, ben daha çok sevmiştim” gibi… Birisi gittiği için gidene kızar, biri de “gitme” demediği için kalana işte…
Bir tane söz okudum o çok doğru mesela diyor ki bir tane soru soruyorlar diyorlar giden mi suçludur yoksa kalan mı kalan diye cevap veriyor şair gidenin gitmesine müsaade ettiği andan itibaren aslında suçlu olur çünkü gerçekten seviyorsan durdurmak için bir çok bahane vardır gerçekten seven aslında yanar ister kalan olsun ister giden ben mesela gitmesine hiçbir zaman izin vermedim Allah izin verdikçe de vermeye niyetim yok
Buna katılmıyorum. Belki giden gerçekten gitmenin iki taraf içinde iyi olacağı için gitti... Böyle bir şey sonucunda iki tarafta üzülecektir. Bence giden ya da kalan farketmez seven yanar.
Birileri gidiyor birileri geliyor biz tutamıyoruz ki elimizde. Kimsenin hayatına o kadar da karışamıyoruz aslında. Ve gidenlerle kalanlarla bir şekilde yaşıyoruz, yaşamak zorundayız. Ve tüm bu olayların tamamına da hayat diyoruz. 😄
kaçsam kaçamam her yerde kokun var... Bu şarkı sözüne bayılıyorum. Soruya gelirsek çoğunlukla öyle ama sonrasında zaman akıp gidince iki tarafta özlüyor ama leden bir şey gelmez çünkü giden gitmiştir gittiği gün bitmiştir. nokta 💫🌺💭👼
Gitmek zor hele ki deliler gibi onu seviyorsan ama mecbursun zorundasın
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Son ilişkimde giden bendim ama aslında ben gitmedim ben gönderildim. Kalan da kalmadı mesela o hep gidecek gibiydi. Bu yüzden giden neye göre giden demek? Kalan neye göre kalan demek? Ben gittim çünkü gerçekten gitmeliydim çünkü karşımda asla net olmayan biri vardı belki de beni aldatan bilemiyorum. Şüphe ile yaşayamazdım hep acabalarla olmazdı yani bu yüzden ben gittim hala daha acı çekip üzülüyorum ama iyi ki gitmişim şimdi acı çekiyorum ama uzun vadede güleceğim insallah.