Günümüzde aşkı basitleştiren insanlardır.. Şimdi bir sürü çift görüyorum 2 gün önce birbirlerine seni seviyorum diyorlar iki gün sonra başkasını buluyorlar.. ne ara sevdin, ne ara soğudun, ne ara başkasını bulacak kadar unuttun? aklıma binbir türlü soru geliyor haliyle.. Artık en basit bir 'beğeni veya hoşlanma' hissini bile aşık oldum, öldüm bittim olarak yorumluyorlar, çünkü gerçek aşkı sevgiyi fedakarlığı asla bilmiyorlar, tatmamışlar.. o denli içleri hiç bir zaman yanmamış.
Negatif olma konusuna gelince ise, bazısı gerçekten negatif davranabiliyor doğru.. ama yeri geliyor bende '' sevmiyordur, amacı farklıdır ' gibi şeyler yazıyorum. Bu negatif olduğum için değil, ' gerçekçi ' olduğum için. Şimdi kızın biri gizliden yazıyor diyor ki mesela, ' sevgilim benle ilişkiye girmek istedi ben soğuk durunca istemeyince beni iki gündür aramayı kesti veya o da soğuk davranmaya başladı vs ' Şimdi ben bu durumda nasıl olumlu bir yorum yapabilirim ki? Herifin amacı niyeti bellidir burada. Tıpkı ilk sorduğun soru gibi, aşkı basitleştiren kişilerdendir. Gerçekten seven kişi ' hiç sorun değil hazır hissetmiyorsan zorlayamam senin mutlu olman yeterli ' der, demi? Ama bu duruma tepki gösteren adam hakkında ben tabii ki olumlu konuşamam.
Yani ben senin az çok ne demek istediğini anladım, haklısın da..
Ama bana kalırsa sorduğun iki soru;
1.'Aşk bu kadar basit mi?'
2.'Neden fazla negatifiz?'
Birbiriyle çelişiyor.. Buna karşılık bende diyorum ki,
'' Aşk bu kadar basit olduğu için günümüzde, bende bu kadar gerçekçiyim. ''
Yine de dediğin gibi, umut edelim ki herkes bir gün duyguların değerini anlayabilsin.
Sana da iyi günler :)71 Yorumla- +1 yıl
Ya benim hedef aldığım kitle zaten gerçekten sevenler içindi. Yani bende sorularda gerçekçi oluyorum görünen köy klavuz istemez hatta hayatımda da öyleyim. Ama kimi sorular oluyor farklı açıdan bakabiliyorum.
Sanırım ben sorumda kendimi ifade edememişim. Her zaman ki gibi bunu beceremiyorum :)
En İyi Cevaplar
yazını okurken çok etkilendim. çok güzel bir düşünce yapın var. haklısın sonuçta dediklerin sadece aşk için değil çoğu şeyi kapsıyo. bazen imkansız gibi gelen şeyi insan umuduyla başarır ve umut aslında en tehlikeli şeydir, insanın umudu tükenmezse göğü bile yarabilir:) aşk kesinlikle basit değil, kimi arkadaşın veya çevrende gördüklerin gerçek aşkı yaşamıyor, bunu sadece bir heyecan, zevk olarak görüyor "seni sevmiyo, amacı farklı, başkasını bul" gibi yorumlar yazanlar gerçek aşkla tanışmamış olanlar ya da zevk peşinde dolaşanlar. bana göre aşk çok daha farklı, belki sadece ben böyle düşünüyorum ama bence aşk gerçekten onu her gördüğünde kalbinin kaburgana yapışması, yanındayken kendini güvende hissetmen ve gözlerine bakarken hissettiklerin. yani herkes biriyle beraber olabilir ama ikinizde "sevgi, güven" değilde "eğlence" arıyosanız o zaman o aşk değildir.
10 Yorumla
+1 yılMerhaba. Hacettepe ikinci sınıf psikoloji öğrencisiyim size durumu hemen açıklayayım. Aslında aşk konularında başkalarına danışmak pek iyi değildir. Bide burada olayın tam olarak ne olduğuda belli değil geniş bilgiye sahip olunmalı ki öyle konuşulmalı. Ama bir erkek olarak erkekten yana sorun varsa genelde bunun olumsuz bir şey olduğunu söyleyebilirim. Fakat şu var ki erkekler kadın kadınlarda duyarsız. Çoğu zaman erkeğin sorunu, kadının bir sorunundan dolayı kaynaklanır. İlişkiyi kim yönetiyorsa, sorun çıkaranda aslında odur. Çünkü yönetilen yönetene göre davranır birazda. Bunu bir kere bilmemiz gerekiyor. İkinci olarak, ben 6 aydır bir kadınla beraberim. Aramızda öyle büyük bir problem olmadı. Çünkü aramızda ego, gurur ve saçma sapan şeyler yok. Eğer bir ilişki varsa arada bunlar olmamalı ve sevgililer birbirlerine kendilerini bırakmalıdır. Zaten diğer türlü aşk olmaz. Ben çok seviyorum diyor, ama hala gururdu egoydu bilmemneydi böyle saçmalıklar var arada OL MAZ. Senin dediğin gibi pes edilmemeli. Ama gidipte arkasında köpekte olunmamalı. Her şey yerine göre olunmalı, mantıklı düşünülmeli. İyi günler
11 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılKöşe yazısı okuyorum sandım bir an kesinlikle haklısın tebrik ederim seni kitabın merkezinden konuştun :) pozitif olmak daima kazandırır
21 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
133Cevap
Kötü olmayı kim ister. Size aklımda kalanlardan bir seyler söyleyim. 7 yıllık birliktelikten 6 ay sonra evlenecektik. Ayrılıp iki ay sonra baskasıyla nisanlandı. Gereken herseyi yaptim hem okudum hem çalıştım, okul bitti, askerlik nişan hepsi tamam. İnanmadım önceleri bana öyle sey yapmaz dedim. Aklı kabul etmiyo insanın. Aradım benim günahım ne dedim, hiçbirsey dedi, ben senin tanıdığin kişi değilim dedi, bu ne demek dedim, senin hayallerindeki kişi ben olamam dedi, beni öldürdün dedim ağladık. Kimseler bilmez ben hala suretlerde onu ararım lakin bunu kendime bile söyleyemem.
Soruya istinaden söyleyecek sözümdür ki:
Karanlığa kapılıp kötü olmuşsak, bize karanlığı getirenlerin hiç mi suçu yok.16 YorumlaSayın hatun :) öncelikle açıklamada sana katılıyorum ve destekliyorum. Fakat, ama, lakin. Bu sitede AŞK la ilgili soru soran çok az. Ben kendim olabildiğince yardımcı olmaya çalılşıyorum, fikir veriyorum, saçma sapan değil açık sözlülükle durumu izah etmeye çalışıyorum fakat gel de gör ki site de bazı sorular oluyo ve sende belli bir zaman sonra hem yardım etmek hem bir bitmediniz... amaçlı cümleler/cevaplar kuruyosun.. Mesela aşk acısı diye sorulmuş sorulardan biri.
: 2 aydır görüşmediğimiz eski sevgilim dün beni aradı, gel buluşalım dedi bende sevdiğim için gittim ve buluştuk bişeyler yaptık sonra bara gittik. Bu bana iyice samimimi oldu falan sonra otele geçtik sabaha kadar seviştik. Sabah uyandığımda yanımda yoktu bende eve geldim ama arıyorum, mesaj atıyorum cevap yok. Gerçekten çok seviyorum bana dönermi yardım edin. ?
Sen böyle bir soru görsen ne cevap verirsin. Samimi ama bak.. Ne cevap verirsin.11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAşık olabilmek için önce ilahi aşkı yaşayacaksın. Allah için seveceksin, Allah için sevileceksin. İnsanın içinde iman gücü olunca karşısındakine huzuru tattırır. Bu şekilde gönül eşini bulur onda aşkı tadarsın. Seveceksen Karadeniz gibi seveceksin, yeri geldiğinde sakin yeri geldiğinde fırtınalı. Sevdiğini en küçük şeyde bırakmayacaksın öyle. Gereksiz yere tartışmayacaksın, kavga etmeyeceksin. Şimdilerde sevgi anlayışı çok farklı. Ben birini severim elini tutmaya kıyamam, tek bir kişiyi sever Allah izin verirse nasip ederse cennettindede o eşim olur. Ben buna aşk derim arkadaş.
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılOkudum kesinlikle harika bir kitap :)
merak etme sen arkadaşım gerçek aşkı yaşayan insanlar sorun yaşamazlar leyla la mecnun gibi ferhat ile şirin gibi aşk yaşayanların sorunu olmaz sen yaşamasını bileceksin anladın mı sevmek kelimesi basit bir kelime olmasa da günümüz de çok basitleştiriyorlar aşk sevgi bunlar basit degildir basitleştirirler bu arada hanı hemn bırak derler yaa saten arkadaşım dedigim gibi aşkı yaşayan insanda sorun olmaz olsada kendileri halledirler kimseden fikir almazlar gerek yok onlar bir birine yeter benm düşüncem
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,3b cevap paylaştı. Aşk zor, aşk o kadar zor bir şey ki kolaya alışan insanlar aşkı yaşamayı bilmiyor bu yüzden aşk görünümlü ama içi boş duygulara kapılıyorlar. Bunu aşk sanıyorlar... Kolay olan bu olduğu için...
Gerçek aşk hem zordur hem de acı vericidir... Hatırlamamak bir tercih edilebilir bir şeydir ama unutmak kişinin iradesi dışında.
Unutmak isteyerek unutamaz insan, üzeri tozlanır başka şeylere kişilere yoğunlaşırılır ve unutuldu sanılır oysaki bu unutmak değildir hatırlamamaktır.21 Yorumla
+1 yılçünkü aşk o kadar karmaşık ki bir çok kişi aşık olunca karşısındakini etkileyemeyecek kadar etkilenmiş oluyor ve genellikle ilişkilerde bir "elde eden" bir de "razı olan" durumu oluyor işte bu yüzden genellikle iki kişi birbirine karşı aynı olmuyor bunu becerebilenlere zaten ben ona göre yorum yapıyorum ve asla karamsar olmadım söylediğim bir çok şeyi psikolojideki bilgi ve tecrübem doğrultusunda söylüyorum dolayısıyla herkesin karamsar olduğu görüşüne katılmıyorum kimse dediğin gibi basit düşünmüyor
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı. Genel anlamda söz konusu gerçek aşk olduğunda haklısın tabii ki ama bu soruları soranların çoğu gerçek aşkı yaşadığını sanan ama aslında sentetik aşkı yaşayanlar. Tabii ki insan hiçbir ilişkiye nasıl olsa bitecek gözüyle başlamaz ya da başlamamalı ama sorulara bakarsan fındık kabuğunu doldurmayacak sebeplerde şikayetçi olduklarını fark edeceksin. Facebook nedeniyle bite aşk sence gerçek aş mıdır Allah aşkına. Ya da birçok soruda sevgilim beni aldattı ne yapmalıyım diye soruyorlar Şimdi tutup da bu kişiye "hayır görmezden gel ve devam et" mi demek gerekir. Yoksa "ayrıl" me demeliyiz, se karar ver. Gerçekten doğru dürüst bir aşk acısı ya da derdinde muzdarip olanlara elimden geldiğince yardım ediyorum fakat çoğu aşk sorusu o tarz değil. Ben de sana şunu sorayım. Bu insanlar burada söylenmeyecek şeyleri bile anlatıyorlar. Sence hangi aşk daha büyük ve gerçektir? Anlatılarak dile düşen mi? Anlatılmayıp da yürek deşen mi?
24 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 581 cevap paylaştı. İnsanların kendi kötü deneyimlerinden dolayı burada hemcinsine akıl verirken negatif gazladığını düşünüyorum. Özellikle kadınlar "zaten değmezdi, o da bir gün gider, adam değilmiş, ailesini bahane etmiş , unut onu , başkasını bul vs" gibi yorumlar yazıyorlar. Dediğin gibi aşk kolay değil. Aşk için bir şeylere katlanılır. 2 taraf birbirini seviyorsa burada bir şeyleri sorup yorum alması bile saçma. Buradan bakıp gurur yapıyorlar ama olmaması gerek.
https://www.youtube.com/watch?v=edzKu1HqDl422 Yorumlaçünkü onlarınki aşk değil. aşık adam aldatmaz, aşık adam başkasına bakmaz. aşık kadın sadık kalır, aşık kadın itaat eder, itaat görür.
"sevgilim başkasına sürtmüş, ayrılmalı mıyım" diye başlık açana elbette "ayrıl gitsin, sevmiyordur" yazılır. çünkü onların yaşadığı aşk değil.
Bence aşk en güçlü duygu. Ne para dinler, ne yaş farkı, ne negatiflik, ne de başka bir şey dinler. Aşık olmak iyi bir şey, umarım bir gün hepiniz tadarsınız. iyi geceler diliyorum herkese. :)12 Yorumla
+1 yılNormalde gunun sorularini cevaplamiyorum sadece dikkat laz icin girdim herneyse herzaman kotum yorumlamamak. lazim ama bazi durumlardada konunun hakkini verip kotuye ya da iyiye yorumlamak lazim yeri verdir askin pesinden kosmakmlazim. yeri verdir vazgecmek lazim kimse unutmak icin sevmiyor tabi ama hayat sartlari tabi brda hicbise bilmeden birak unut yorum yapanlari takmamak lazim burdaki soru sorma amaci sadece kendini rahatlatmak ve baskalarinin dusujcelerini girebilmwk olmali ama bole net karar vermek hic yasamamis kisilerinin yorumlarina bakilmaz
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılİşte bu yüzden elimden geldiğince önce birleştirmek için bilgilendiriyorum. Neden dersen çoğunlukla bir sorun yüzünden sorular oluyor. Sonra ayrılanlarda var ama neymiş unutamıyor hala ilgili. Onun için bile hep bilgilendirmem oluyor. Ben yazmaktan üşenmem. Uzun uzun yazarım. Ve burada belkide en azından 10 kişiyi tekrar bir araya getirmişimdir. İlkkez aşık olup 4 senedir onu bekleyen kız bile muradına ermiş ve mutluysa ne mutlu bana ve ona.
Aşk yaşanmışsa ikili arasında anlaşamamalar hariç genellikle evlilik oluyor. Bişeyde sürekli anlaşamıyorlarsa ben o durumlarda ilerde sorun olacağını söylüyorum ki o zaman unut diyorum. Gördüklerimden dolayı ilerde mutsuz olacak biliyorum.
Lafı uzattım biliyorum. Burdaki tüm herkesde biraz anlayışlı olup düzgün cevaplar verseler üyenin duasını sevabını alırlar. Kimse bu açıdan bakmıyor :)
Saygılar :)04 Yorumla- +1 yıl
Her türlü derdin ilacı vardır. :) Bulalım derdine çare neyse :D
- +1 yıl
Yaw benim herkese açıktı bir saniye :D
eğer senin anlatmaya çalıştığın gibi değecek bir aşk, kişi, şey, olsa dediğin doğru ama neyazıkki artık o kişiler, şeyler, vesayreler azınlıkta kaldı imkansıza gelince aşk üzerinden örnek verelim seni sevmeyeceğini umrunda olmayacağını varlığından bile haberi olayacağı uçurumdan düşerken el uzatıp seni kurtarabileceği halde görmezden gelip bırakıp gideceği ve bundan en ufak bir üzüntü duymayacağı ve sende bütün bunları bildiğin halde o kişiyi sevmeyip ve aşık olmamak için kendine söz geçiremiyorsan imkansızı seviyorsundur
yani sen sırtına bindiğin kişi seni taşırken sarsıldığın için şikayet ederken sen, seni ezen birinde senin asla muamelesini görmeyeceğin iğne kadar iyi yanını kendine översin kendinikandırırsın bunu bildiğin halde10 YorumlaKadının gözlerine , saçına , kaşına kapılıyorsan bu hormonaldir eğer kadındaki manaya , maneviyata kapılıyorsan bu aşktır denebilir.. Aşk ruhun beden ile çatışması olabilir.. Bence aşk bir '' an'' dır ve an kısadır , ebedi mutluluk vermeyebilir sana... Aşk yeni ufuklar açar, bu durum onun sıradan ( hayal - hedef ) birşey olmadığının temel kanıtı olabilir..
Kesinlikle, asla birini sevmeyin. Mantıksal olarak bağlar kurun, kendinizi frenleyin. Bunlar yapılabilir şeyler. Mantık bir süre sonra duyguya kapı açabilirsiniz sinyali verecektir, o zaman duyguları araya sokarsınız. Bu; Ya hep, ya hiç'e benzer eğer kişi de sizi seviyorsa bu dünyadaki en mutlu insansınızdır. Sevmiyorsa veya bilmediğiniz belli yönleri prensiplerinize taban tabana zıtsa, akla ölüm bile gelebilir.02 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBende o konuda baya bir umut beslerim olumsuzunu düşünmemeye çalışırım sevgilimle bir kaç kez ayrıldık ben haklı dahi olsam yine de kedim bütün çaba mı gösterdim konuşabilmek için barışabilmek için iki kez beni terkedip tek kelime etmeden çekip gitti ilk seferde yediremedim kendime bırakamaz beni dedim hep bir umutla bekledim hatta karşısına çıkmayı dahi planlamıştım suçlu l*n kendisi olsa dahi yinede geri döneceğini düşünüyodum o bile çok mutlu ediyodu beni. şu an yine aynı durumla karşı karşıyayım ve yine hiç bişey söylemeden gitti konuşmuyoruz 2 ay gibi uzun bir süredir ama benim hep umudum var ve yine karşısına çıkmayı düşünüyorum bu konuda bende senin fikrini almayı isterim açıkçası
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılUmudumu kesmem ama beklemekte bir süre sonra insanı usandırıyo
Gizli Üye(30-35)+1 yılAşk basit değil tabi ama basitleştirenler var , insanı sevgiden nefret ettirenler var , güvensizlik var. İnsanın bir kere güveni gitti mi gelmesi zor oluyor. Birini sevsen bile kendine sınır koyuyorsun yediğin darbe geliyor aklına. Dur diyorsun kendine , her ne kadar gönlüne laf geçiremezsen de durmak zorunda olduğunu biliyorsun. Çünkü bir kere canın yanmış bir daha yanmasından gözün korkuyor. Unut gitsin demelerinin açılışı da ; o seni sevmiyor sende onu sevmemeye çalış , zamanla mecburen unutacaksın. Seni köpek gibi üzen birini hiç düşünme. O seni kaybettiğine üzülsün. Böyle bir sevgiden mahrum kalacak olan o demek. Şahsen ben ; güvendiğim insanlardan darbe aldıkça hayattan soğuyorum. Değil sevmek kimsenin yüzüne bile bakasım gelmiyor. Birini sevecek olsam içimden diyorum , dur geri zekalı hemen unuttun mu yuttuğun acıları. Burnumun direği sızlıyor , içim acıyor. Her neyse ki kaptırmadan siliyorum gözümden de gönlümden de. Zaten bu günlerde gözümden de gönlümden de düşen düşene..
10 YorumlaO kadar haklı söylemişsinki.. Katılıyorum aşıkken ve herşey yolundayken hemen hemen herkes pozitiftir etrafa neşe saçar ve olumlu yorumlar yapma olabilitesi de %90 lara ulaşır diyebiliriz. Fakat öyle bir an gelirki, bağlandığı kişi ve ona duyduğu aşk istemediği halde sona ermiştir. Evet belki içinde umut vardır, hala da olacaktır. Ancak aşka olan güvenini yitirmiştir ve artık onun için tecrübeden öteye geçmez. Yani demem o ki yaşayan bilir canım, sadece tecrübe aktarımı yapılıyor burada zira kimse kimsenin ne yaşadığını zerre kadar kestiremez..
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBenzer dusunce, bakis acisi , niyer ve onyargisiz ılımliı yaklasimim var.. bu linktede sizin Sorunuza vede , linkteki konu acan bayanin gayreti evlenme karariyla sitedeki bir bay uyeyle mutlu sona gidiyor :))
Guzel konu, dogru analiz vede tavsiyeler :) DeliGeldu hanim. h. geceler.
www.kizlarsoruyor.com/.../q1775198-bu-siteden-biriyle-evlenme-karari-aldik-sizce-dogru-mu-yaptik00 Yorumla
+1 yılAşkı basitleştiren şey bizim yaşadığımız tecrübelerimizdir. Demek ki birçok insan aşk konusunda şanslı değil örneğin ; bende bir zamanlar çok sevdim ona söylemeden hemde 4 sene boyunca bir kitabın eksik sayfalarını tamamlar gibi tamamladım ben onu hayatını araştırdım bulamazsın dedikleri zaman bile vazgeçmedim ve buldum onun hakkındaki neredeyse bütůn bilgilere sahip olmuştum ve ta ki onun bir kız arkadaşı olduğunu bulana kadar onu hergün görmeme rağmen bunun da üstesinden gelirim sandım hep hayallerimde yaşattım hiçbir zaman umudumu kesmedim ama onunla kız arkadaşını her mutlu görüşümde yerle yeksan oldum
01 YorumlaAşk zaten basitleşti canım sen niye yoruyorsun ki kendini? Kız diyor ki; "sevgilim benim yatmak istiyor, yatarsam her şeyi yapacakmış yatayım mı?" Aklı olan herkes niyeti anlar burada ki şimdi ben boşuna ümit versem daha mı iyi olacak. Yatma sakın derim kullanacak seni derim, sitede kilerde tecrübeliler bu konularda.
12 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılask basitlesti ama buda zamana bagli bir sey. Oyle bir devire geldikki ask diye bir sey kalmamis cogu insanlar icin, yani ask onlar icin 1 aylik sevgili olmak oysa ask o kisiyi oldugu kabul etmek...
Ama o kisi nasil biri ona gore hedefimizin ve hayalimizin pesinde kosmaliyiz, mesela ben birini cok sevdim , karsilikli bir duyguydu mutluydum onunla da beraber degildim ama onu gorudgumde cocuk gibi sacmaliyordum.. Ama o ne yapti beni seviyor gibi yapip hayal kirikligina ugratti.
-Hayal kirikligini yasadim, hata bende dedim, sonra sevgili yapti, onun yuzune guluyordum ama kiskaniyordum aslinda, sonra uyandim ki bu ask gercek degilmis, bu sadece bnim yasadigim bir askmis..
-Ondan kisiye ve aska gore degisir, degmeyen birine asla gitmem...10 Yorumla
+1 yılGerçek aşk var mı ki pozitif düşünülsün. tek pozitif organlar ve güdülerdir. çalışır hareket eder yön verir. sevdirir sever.
Aşkımız bitti derken insanlar nedir aslolan bilir misin?
Güdüler yön vermeyi bıraktı. teskin oldu. budur.
Geçici hevesleri aşkla karıştırırız.
Aşkın tanımını sözcüklerde değil hisler de aramalı. ama geçici hislerde değil.
Annene aşık olursun küçükken. yani çok seversin.
Ama büyürsün başa kakarsın..
Ama gerçek aşk olsaydı üff diyebilir miydik?
Hani bazen (bazılarımız) (ve kallpten) yaradana '' lütfun da hoş kahrın da hoş'' deriz ya..
Acılarla yüzleşirken yaradana sığınırız ya..
İşte aşk budur..
Gerçek aslında gerçek değildir çoğu zaman.03 Yorumla- +1 yıl
Aşıklar.. herkes birine aşık sözde :)
Hayal kurmakla hayalde yaşamak farklı şeylerdir. Evet çok olumsuz yorum yağan var ve çoğunlukla anlamsız derecede. ma bazen olayların içinde olan insan objektif bakmıyor ve diğerleri bu konuda yardımcı olmaya çalışıyor. Bu sitenin amacı da biraz bu değil mi aslında?
10 Yorumlaya ben zaten unutmak diye birşeyin olduğuna inanana birisi değilim... bazı arkadaşlar da yadırgayacaktır olurmu öyle şey diye ama hiç bir insan yaşadığı Bir şeyi UNUTAMAZ...
o yüzden hayata genelde hayalci bakan birisi oldum orada herşey yolunda ya ondan olsa gerek gerçekçi yaşamak zor geliyor bazen...10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 697 cevap paylaştı. aşkmı aşkın anlamını çoktan unuttuk. şimdilerde aşk yerine flört geçti. arkadaşlıkların içine biraz cinsellik katıp adını aşk koyduk. birkaçay sonra aşka doyduk. yenia aşklar bulduk. sahi aşık olan kaç kişivar
123 Yorumla
+1 yılzamane insanları basit olunca zamane aşkları da bir o kadar basit ve düzeysiz oluyor. bence önce herkes gerçekten ne istediğini aynanın karşısına geçip sorgulamalı ondan sonra ilişkiler kurulmalı. bir çoğumuz kararsız başlıyoruz ilişkilerimize ve sonu hüsran oluveriyo. bu doğal bir sonuç oluyor sonralarında.
umut ekmeğin fakiridir :D diyip bitiriyorum.
herkese şu hayatta bol şans diliyorum.
xD10 YorumlaAşkın basit olduğundan ziyade doğrumu bunu düşünmeli bir insan bence aşk acı çektirir hiç bir şeye benzemez rengide kırmızıdır e büyüdürde o zaman aşk kırmızı büyüdür yani ölümcül bir büyüdür yani şeytandan gelir bu açıktır!! Basit ya da zor sevgimizi aşkla kirletmemeli yani şeytana uymamalıyız.. Sevelim herkezi en olabildiğince çok sevelim düşmanlarımızı bile sevelim sevginin insana asla bir zararı olamaz faydası olur çünkü Allah tan gelir buda açıktır!!
Neden fazla negatifiz? Evet millet olarak son zamanlarda oldukça tahammülsüz sinirli ve agresifiz..
Toplumun bu denli agresif olmasını isteyen ve başı beladan belaya girince keyiflenen birileri var..
Bırak sinirlenen sinirlenedursun sen bunun farkındalığında yaşa bence sadece aklıselim ve kendini bilen birey olman için..10 YorumlaHaklisin bende her gün yeni umutlarla uyanıyorum hayaller vs. Ama işte duyduğum hikayeler eski yaşadıklarım falan beni üzüyor. Ama yine de var ya bulucam istiyorum aşkı artık ciddi olacak ama. Aşk demesekde ona önce saygı sevgi olmalı bunlar olduktan sonra arada aşkı çok güzel yaşarsın. Bak bana tekrar umut verdin :)
10 Yorumla
+1 yılAynen kardeşim sanki ben yazmışım gibi hissettim ne kadar da güzel ifade ettin be aşk dünyadaki en güzel duygulardan biridir ve gerçek aşk sadece 1 kez başa gelir. onu can pahasına elden kaçırmamak gerekir. Ve bence de umut olmasaydı insanlar yasayamazdi. Hayatta en çok korktuğum iki şey biri yalnızlık diğeri ise umutsuzluk
10 YorumlaBu zamanda aşk yok ki basit olsun. Herkes aşk diyo onu bunu yapıyo sonra basit oluyo. Aşkın adını kullanarak böyle saçmalıklar yapılıyo. Aşk eskidendi. senin benim gbilere yakışmaz..
22 Yorumla- +1 yıl
daha ne denir ki... imknsız degil ama zor
Gizli Üye(30-35)+1 yılpeki negatif olmadan yorum yap bana nolur sevgilim babamın thditleri vs diye gitti ayrıldık istikbalini seçti çok seviyoduk ama eğitimini seçti hayatı maffolurdu okumazsa ama birine diyince sevmemiş diyor sorud anlatmıştım bir akıl ver nolur www.kizlarsoruyor.com/.../q1761061-sizce-cidden-sevmedimi-beni-allah-askina-okuyunda-cevap-verin-yardim
00 Yorumlailk tanışmanın ilk saatinde öpüşe bilen insanlşardan ne bekersin ki aşk deyil onların kişi meşk :)) günümüzde görüyoruz biz aşığın diyenleri bir takım yerlerde çok afedersiniz ama evli insanların ile yapmadıklarını yapıyorlar bu bir aşk deyil çok ama çok özür dilerim bunlarınki resmen cinsel ihtiyaç karşılama yöntmi
10 Yorumla
+1 yıleskiden gayet pozitif bir insandım, iki sene önce aşka o kadar güçlü tutunmuşken en sevdiğin seni aldatınca insan bütün umudunu kaybediyo. ha sonra işler hiç mi düzelmedi düzeldi, 1 yıldır aşığım mutluyum aşka inancım geri geldi fakat umut için aynı şeyi söyleyemem ya da aşka bakış açım... ve evet insan unutmak için sevmemeli katılıyorum
10 Yorumla
+1 yılAŞK DEDİĞİN EVLİLİKTİR KARDEŞİM.. BEN KOCAMI EVLENDİKTEN SONRA AŞIK OLDUM... ÇOK YIPRANIR YOKSA GÖNLÜN.. UĞRAŞMA.. SEVİYORSAN ANNEN BABAN BİLECEK... İSTEMEYE GİDECEKSİN CİDDİ OLUN AZ YA.. GİZLİ SAKLI İŞİLER YAPMAYIN.. GEREKİRSE EVLADIMI SEVDİĞİ İNSANA EMANET EDEBİLEYİM.. TANIMADIĞIM İNSANA DEĞİL.. KIZIN ANNESİ SENİ TANISIN SEVSİN.. GİZLİ SAKLI YAPMAYIN.. KIZDA SENİ BIRAKMAZ O ZAMAN HEPSİ BU...
MADEM AŞK YAŞAYACAKSAN BUNLARI YAPIN12 Yorumla- +1 yıl
madem istiyon git istesene ailesinden..
Cunku kimimiz yani ben hep aşka pozitif oldum. Çok uzun zaman ki kendime engel olmadigim zaman hala öyleyim. Aşk icin yasayan biriyim. Ama iste aşk hic yormadan birakmadi beni. Ve pesinden gittikce hayal kurdukca yiprananlardan oldum ve artik hayal kurmak istemiyorum
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı. hayatta uğras verdiğimiz kac sey kaldı ki zaten? bu yüzden ben insanların ask ve sevgi bağları icinde aynısını düsündüğüne inanıyorum. sevgi kolay ya da kücümsenecek bir sey değil fakat malesef ki günümüzde hemen cok cabuk birilerini sevebiliyor yine aynı sekilde ısık hızında kırabiliyor üzebiliyor ya da vazgecebiliyoruz.
sevgi konusundaki düsüncem doğallığın güzelliğidir.
geri kalanıysa ask değil oyun10 Yorumla
+1 yılDüşünce güzel gidişat yanlış istemiyorsa karşı taraf zorlarım biraz daha sıkarım yine istemiyor bir türlü olmuyor ise o zaman vardır Allah'ın bir bildiği der yoluma bakarım.
12 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle sabır sabır en iyi ilaçtır sabır olmadan hiç bir şey olmaz. Elbet her işte bir hayır vardır.
+1 yılAşk maşk bunlar boş işler boş, aşklar gelip geçicidir sevgiler kalıcıdır. Ben 5 senelik sevdiğimden ayrılmışım şimdi millet 1 ay çıkıyor ayrılıyorda onn için boğaz köprüsünden atlarım diyor :) Milletin zihni kaşarlanmış artık kaşarlanmış. İnsanlar (kız-erkek) sadece para ve belaltına dönmüş saygı, sevgi, nitelik kaliteli değerler, kültür çok azaldı bu ülkede çok köylüler bile kimi yontsak derdine düşmüş hey gidi hey ebemizin ahmını gorcez az kaldı
10 YorumlaOndan değilde bir kere yaralaninca sırtında pozitif düşünemez oluyorsun tüm kızlar kahpe ve de güvenilmez geliyor malesef buradaki kalbi kıran vicdansiz yüzünden bunlar be kardeşim birde yüzde doksan haklı çıkıyorsun yuzde on yanılma ihtimalinde olsa diğer ihtimal daha kuvvetli gelir bence asil sıkıntı bu...
10 Yorumla
+1 yılAşkla mutluluğu bağdaştırmak yanlış bir kere. Ne kadar olumsuz düşünürsek düşünelim vakti zamanı geldiğinde aşka düşmeyecek iradeyi gösteren ya yoktur, ya da çok azdır. Son dediklerine de katılıyorum yaşıyorsa birisi, hala bir umut vardır. Ama deligelducuğum umut işkence değildir de nedir?
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılaaaahh ulan aahhh.. ne yaşadıysan artık... benim hikayem uzun. Doğru diyorsun da olmayınca da olmuyor. Şimdi birşeyler diyeceksin doğal olarak bende sana yaşımı söyleyeceğim ama buradan söylemem kesinlikle. Neden bilmiyorum. Ama dediğim gibi yaşanmışlık vardır ve insan kabaca"tırsar". İşim gereği side'ye gitmiştim oranın müdürü ile tanıştım elini sıkarken adam durdu gözlerimin içine baktı ve"evet... bir yaşanmışlık var..."dedi. Ben sana daha ne diyeyim ki anla artık. Mutlu olmak neden bu kadar zor? Ben bunu merak ediyorum. En kötü insan bile mutlu olmak ister mesela ama yok işte olmuyor. Çok uzar bu konu yaz yaz bitmez.
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıldayanağım yok ki. ben de bazen ümitleniyorum genel anlamda ama gerçekler gözardı edilmiyor işte
+1 yılİyi diyon hoş diyonda insan 7sinde neyse 70 in de de odur hata yapan insana ikinci şansı verirsen o hatayı bidaha yapar. Ve bidaha yaparsa iki kişiyi affetmem lazım hem onu hem onu affettiğin için kendini yani olmuyorsa zorlamıcaksın insanlar değişmez. Ne demiş cem yılmaz gidin kafasına sıkın deyin ki bu bir uyarıdır bidaha yaparsa topuklarına sıkarsınız :D
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılWhat is the love that is the love
Yani cevrisi su :))) ;
Hayatta hersey konjektore baglanmis yanlis hayati dogru yasayamiyo insanlar
Eskiden yanlislar hayar dogrular gercekken simdiyse gercekler hayal yanlislar gercek olmus
Haklisin ask dedigin zaten ulasilmazdir hep pesinden kosulur aski gercek anlamda en iyi yakalayan tasavvufculardir beseri ask sahipleri degil zorla kendin dogru yasamak icin ben şu an zorlaya zorlaya hal kalmadi sonumu Allah hayrersin :))10 Yorumla
+1 yılkonyada bir kaza oldu biliyor musun arkadaş. ben 28 yaşındayım ve daha hiç kız eli tutmadım. düşün bu yaşa kadar şimdi tapıyorum kadın gördüm mü bakmamak için gözlerimi yere eğitiyorum. tenime bir kadın dokunduğunda bitiyorum. neyse orada ölen bir genç vardı ben o olmayı o kadar istiyorum ki özlem duyman bilemez ki. parası olan parnın kıymetini ne bilir. bir bardak çay içecek param yokken ben üniversiteler bitirdim şimdi ise hala okuyorum ama artık yaş geçti. her şey bitmiş gibiyim. keşke o kazada ben olsam da o annenin yüreği yanmasaydı. sevdiğini söylesen ne olacak dün 5 kıza teklif ettim tnş diye iş yerinden hiç biri siklemedi. istesin tapacğım ama hiç kimse beni anlamıyor hep çıkacak diye bekledim şimdi yaşım geçti çocuklar eğlence geçiyor her gece. yaşamak zor olduğunu bilmezdim. keşke ölüm bana gelse de şimdi şuracıkta canımı alsa acı çekmektense ölmek daha güzelmiş.
00 Yorumla
+1 yılAsk kusursuz olana bir istektir. bak bakalim cevrene var mı boyle birsey?
Yaratana asik olmadiktan sonra sandigin sey ask degildir senin. cunki gercek yansimanin asli olamaz.
Herkesin aski edebi kadardir gorebilirsin bunu13 Yorumla- +1 yıl
Sen?
işte keşkee herkess seninn toz pembe gözlülüklerinden takabilse diymii kendine gel istersen yasnmıs seyler insanlar unutmak için sever erkekler ihanet eder seven insan eger gercekten seviyorsa bunların hiç biri olmaz o yüzden yasadık gördük söylüyoruzzz kardeşimm
12 Yorumla- +1 yıl
Çok doğru
Delisin melisin ama iyisin. Bunu bir sorumdada cevapladığında söylemiştim. Aşk umuttur, aşksız yaşanmaz.
12 YorumlaDilerim sen hiç Üzülmezsin :) Aşk öyle bir aptalllık ve deliliktir ki o kafadayken senin dünyanı altını üstüne getirecek hiç ummadığın adam bile alt üst edebilir ki bu kız içinde geçerli herşeyden önce kalbini taşıyabilecek ruhların bedenlerine aşkla sarılalım dilerim ;) bazıları enerji emer hanfendi , bazılarıda ömrüne ömür katar.
02 Yorumla- +1 yıl
Ben karşımdaki insanı acılarıyla seviyorum, aldığı nefesi bile seviyorum. Bana yazan parmaklarını, bana seslenen sesini seviyorum. Ben böyle bir aşka sahip olduğum için mutluyum. İçimde öyle güzel ki onu onunla kirletmiyorum. Ufacık bir şeyinde soğumuyorum, sabrediyorum. Ki, bunun karşılığı platonik, haberi bile yok.. :) Ama olsun alıştım :)
Aşk diye bir şey yok ki basit olsun karmaşık olsun. En azından sizin zannettiğiniz gibi bir aşk yok. Menfaat ilişkisi vardır. İnsan menfaati olmadığı birine aşık olmaz.
11 Yorumlaaşk umutsuzların dilinde böyle. umutsuzluk insanları bu duruma getiriyor. aşk, iki kişiliktir. biri nefret biri sevgidir. aşk için çaba gerekir zaman gerekir, sabır gerekir.
11 Yorumla
+1 yılBak, en iyisi ne yap biliyor musun?
Sevgini, görmeyi hak edene göster.
Gösterdiğin sevginin değerini bilmeyene değil.
Seninle olduğu için her gün mutlu olan
insanlarla ol.
Bahaneler arayıp hayatından çıkmaya çalışanlarla değil.
Ve benden küçük bir tavsiye;
Ne herkesi adam yerine koyup güven, ne de
herkesi adam yerine koy.10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılmesala kız soruyor sevgilim cinsel içerikli mesajlar atıyor ya da ima ediyor diye soruyor
erkekler atta kızlarda ayrıl doğru değil böyle yapması diyor
bence haklılar sonuçta o kız üzülecek ve onlar bunu bilip uyarıyor
ya da beni aldattı vs diye soruyor yine ayrıl diyorlar
genelde hep gerçekçi cevaplar görüyorum bu güzel bir şey ama keşke bu cevaplarıda reelde yaşasalar
nasıl bilmiyorum burada insanlar doğru olanı söylüyor yanlış olanı yaşıyor10 Yorumla
+1 yılİş hayatına başlamadan aşk olacağına inanmıyorum. En fazla uçkur olur :D üniversitede tanısıp evlenen cok azdır. ya nikah bozarlar ya ayrılırlar :D
12 Yorumla- +1 yıl
Liseli kardeşler yormayın kendinizi diye yazdım , adam olmuşlar bunun cevabını zaten biliyor :D
Gizli Üye(36-45)+1 yılben aşk diye bir olayın varlığına inanmıyorum. benim başımdanda bikaç hoşlantı falan geçti ama iş evlilik va maddiyat işlerine geldiğinde cebin delikse o aşk bir anda kayboluyo kardeşim. sende soğuyosun oda senden soguyo. ayrıca iki kişi birbirini severse samanlık seyran falanda olmuyo kimse aksini söyleyemez:) hoşlanma tamam , ısınma yine tamam, saygı sevgi bunlarda tamam ama aşk meşk hikaye:)
01 YorumlaSanki duygularımı cümleye dökmüşsün bu zamanda aşk galiba sadece seksten ibaret ve unutmasıda kolay bence böyle olmamalı hayal konusundada sana karılıyorum nazım hikmet ranın bir sözü
Var hayal bir kere sikim hayal kurmayanı iki kere demiş:)10 YorumlaÇünkü burada sorulan sorularun %90'ı aşk falan değil, aşk herkesin ağzında sakız olmuş, basitleştirilmiş. Burada basitleşen şey verilen olumsuz cevaplar değil, halk arasında aşkın anlamının basitleşmesi...
10 YorumlaHayat şartları hayat, millet maddi şeylerle baş edebiliyor da maneviyat mı kaldı?
Sadece aşk değil, hayat şartları Anne ve Baba sevgisinden bile uzak koyar insanı.
Önce hayat şartları.10 Yorumla
+1 yılKimse çabalamayı bilmiyor. Hemen pes etme halindeyiz. Ve en ufak mutsuzluktan kaçıyoruz. Aslında asıl mutluluk mutsuzlukların üzerine kurulan değil midir
10 Yorumla
+1 yılama buradaki ilişkilerin coguda basit oluyor bunların farkında vardırmak lazım o kişiyi. değilse sonuna kadar katılıyorum sana insan unutmamak için sever
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAbla bu sözden sonra sevdigim kızın peşini bırakmıyacam kabul edene kadar her ne kadar seni sadece arkadaş olarak görüyorum desede
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAbla kıza yaklaşamıyomki samimiyetimizin artmasına gerek yok diyo :( nasıl yapacam bilmiyorum
aynen öyle ya umut edecek hayal edecek bişeyimiz kalmazsa nasıl yasayabılırız ki? hem gercekten bişeyi istiyosak onun için savasmak gerekir yoksa bize gelenın değerini anlayamayız :)
10 Yorumla- Devamını Gör (137)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat