Muhakkak ki etkiliyor. En başta güvensizlik geliyor peşinden. Hemen güvenemiyorsun. Sana güzel sözler söylüyor. Sense bunları çok duydum modunda oluyorsun. Samimi gelmiyor. Buram buram samimiyet koksun isterse. Çocukluğu hiç demeyelim zaten. Çocukluktan sevilmeyen kişi, baştan aşağıya problemli oluyor. Kendi travmaları ile boğuşmaktan, ilişkiye gereken vakti ve dinginliği sağlayamıyor. Bir türlü susturamıyor içindeki kötümser kişiyi. Iyi bir ilişki için güzel bir geçmiş şart değil belki ama iyice yenilmiş bir geçmiş şart. Unutulmuş ve bitirilmiş geçmiş. Tertemiz bir sayfa olmalı.
sadece ilişkini değil bütün hayatını, davranışlarını, tepkilerini, olduğun kişiyi her şeyi etkiler. Bunu yenebilmek fark etmekten geçiyor. kişisel olarak bunu fark etmek çok önemli geçmiş travmalarınızı. Ama ilişkide ise karşı tarafı iyileştirmekle yükümlü değilsiniz. Travmalarının sorumlusu da değilsiniz. tabi ki yanında olucaksınız o insan sizde de travma yaratmaya başlamassa tabi..
Geçmişi geçmişte bırakabilmek için sağlam bir psikoloji şart. Ben bırakabilirim beni etkilemez. Fakat karşımda ki insan da o kapasitede olmalı. Aksi zor olur.
Hayır yaşadığım bir olayı yeni yaşayacağım bir olayla ilişkilendirmem. Herkesin karektwri ve yapısı başkadır. Olumsuz yaşadıklarımı yeniniliskime yansıtmam hata olur.
Gecmis gecmiste kalmistir gecmise takilip kalmam hic arkaniza bakarak ileri yuruyebilirmisiniz yuruyemez dusersiniz gecmisten ders alirim sadece halkimizin en buyuk yanlisi gecmise takilip kalmayi gecmisten ders almak saniyor adi ustunde gecmis simdiki iliskim simdiki zamana aittir sadece gecmisten cikardigim dersleri simdiki zamana uyarlarim
Güven, bir kez kırılmışsa ondan sonra yaşayacak olduğunuz her ilişkide kendinizi sağlama almak isteyebilirsiniz. Aynı şey hayatınız boyunca yaşadığınız tüm olumsuzluklar için geçerli olabilir. Tecrübe denilen şey bu yüzden tüm nasihatlerden önemlidir. Yaptığımız hatalar da birer tecrübedir ve daha sağlam adımlar atmamıza vesile olur. Bu nedenle geçmişte yaşanan her şey iyi ya da kötü bizi gelecek ilişkilerimizde etkiler.
Evet etkiler. Hep geçmişte yaşayan biri oldum bu yüzden ilişkilerim olumsuz etkilendi. Güven problemim, kıskançlıklarım ve paranoyalarım karşı tarafı yordu
Geçmişteki ben yok artık. Yeni, yepyeni bir ben var. Sadece geleceğe yüzümü döndüm. Daha güzel günlere ve hayallerime tutkuyla sarıldım, net, amin...🦄🍀🍏⭐❤️