Yani sırf geçmişinizin kurcalanması değil mesela karşı tarafın eski ilişkisini unutmaması gibi de bunlar da zarar verebilir başlanılmadan hiç geçmişiniz kurcalandı mı?
Kurcalamak zarar verir elbette fakat bilinmesi gereken şeyler varsa da söylenmeli diye düşünüyorum. Geçmişe sadece ilişki yönünden de bakmıyorum her yönden önemli benim için. Bir sabıka kaydı var mı, zamanında aşırı alkol ya da uyuşturucu kullanmış mı, hiç büyük bir olaya karışmış mı önemli yani bunlar. Kusura bakmasın kimse.
Geçmişi kurcalarsın, öğrenmek istediğini öğrenirsin sonra konuyu kapatırsın o zaman sorun olmaz. Bozuk plak gibi geçmişte takılı kalırsan ilişki zarar görür.
Geçmişi kurcalamak doğru bişey değil bana göre. Kimse bu hayatı kusursuz şekilde yaşamıyor. Herkesin belli başlı hataları olmuştur zamanında. Bunlar içinde insnalaeij yargılamam doğru değil. Önemli olan, o kişi senin yanındayken sana ne kadar değer veriyor ve sana ne kadar bağlı kalabiliyor. Geçmiş ilişkiler ise daha farklı bir durum. Geçmişe takılıp kalmış birisi ile bir ilişki yaşamamak lazım. İnsanlara, kendi istemediği sürece, kimseyi umutturamazsınız çünkü.
Kesinlikle. Düşünsene cıvıl cıvıl giden bir ilişkin var, birden bire soğuk davranmaya başladı, seni bir şekilde stalklamış ve eski ilişkine denk gelmiş. Durduk yere tadınız kaçtı, hoş mu? Değil, hepimiz insanız sonuçta her önümüze gelene evlilik adayı gözüyle bakıyor olabiliriz veya son anda ayrılmış da olabiliriz, geçmiş dolacak mecburen. Kurcalamamalı kimse o yüzden, şu ana odaklanalım, geleceği düşünelim.
Geçmiş beni rahatsız etmez aksine severim dinlemeyi, ders çıkarırım ama geçen ipuçlarını toplayıp eski sevgilisiyle aynı iş yerinde çalıştığını öğrendim, yıkıldım