Normalde çalıştırmak istemem, otursun evinde çocuklarımıza baksın. Anne sevgisinden mahrum büyümesini istemem çocuklarımın. Kendisi şu an üniversite sonda. Emek verdi istedi oldu. Sevdiği de bölüm. Alanında çalışırsa artık karışmam ama bizi de ihmal etmemeli
Bu sorunun kökü bile ataerkil ve saçma. Benim çalıştırmam mı izin vermem mi gerekiyor. Tercihim çalışan kadındır ama ne çalışması için ne de çalışmaması için baskı yapmam. Sadece çalışan kadın sorumluluk almayı daha iyi bilir. İlginç bir şekilde ev işlerinde de daha pratik olur. Zaten ben de ev işlerinde yardım ederim. Hayat müşterek. Ekonomik olarak stabil bir hayat yaşamak için kadının çalışması tercihimdir.
Kariyeri olan ve çalışmak isteyen bir kadınla evlenirsem tercihine saygı duyarım. Diğer türlü maddi durumumuz önemli, eğer son bir kaç yatırımım tutarsa çalışmasına gerek kalmayabilir. Tutmazsa bakılır...
Maddi durumumuz iyi ise çalışmayı düşünmüyorum Daha çok evde vakit geçirmeyi çocuklarımla ve eşimle zaman geçirmeyi düşünüyorum Ama bu zamanda bu pek mümkün değil bir kişi evi geçindiremiyor maalesef �kimiz de çalışırız. Hem daha zengin oluruz paramız olur😀
Bu devirde eğer ki aylık 8-10 bin arasında gelirin yoksa eşinde çalışması gerekiyor. Çünkü hayat oldukça pahalı bir hale geldi. Yok ben eşimi çalıştırmam dersen evden çıkmadan bir hayat sürmek zorunda kalırsın.
Çalıştırırım lan xD Komşumuzun Fred Çakmaktaş olduğu dönemlerde değiliz. Eğer benim maaşım ikimize yeterse ve o çalışmak istemezse çalışmaz. Ama "kadın dediğin evde oturur, yemek yapar" tarzında düşünenlerden değilim. Kadın yemek de yapar, evi de temizler, çocuğuna da bakar, işte de çalışır. Erkek de yemek de yapar, çocuğuna da bakar, evini de temizler, işte de çalışır. Sonuçta eşim çalışmazsa ve evi geçindirmekte zorluklar yaşarsam bu stres altında kalkamayabilirim ve evliliğimizi de etkiler bu stres. Bu yüzden evlilikte her şey eşit olmalı düşüncesindeyim.
Çalıştırırım, çalıştırmam diye bir şey yok. Bana göre çocuklar bile çalışmaya alıştırılmalı. Çalışmak için üniversite çıkışını beklememeli. Baba aileyi parasız bırakmamalı. Ama çalışmak başka bir mesele. Kimse evde boş boş oturmamalı. Eve ekstra para girmesinin bir zararı yok. Herkes tek başına ayaklarının üzerinde durabilmek zorunda.
Eşim çalıştırdı yaşam şartları zor ama kadının yeri bence ev ofiste rahat yerlerde çalışanlara bakmayın amelelik yapıp kendi paranı kazanabilmek o kadar zor ki kadın Ken birde işin 3 e katlanıyor çocukta varsa gerçekten bir kadının bu durumda çalışabilmesi çok zor erkekler kıymetini bilin eşinizin
Valla kocacığım karar veremez buna. Ben birinin himayesine muhtaç olsaydım durardım annemın, babamin evinde. Çalişma dese de çalişirim. Boşa mi okudum, diploma aldim ben? Tabi çalişicam o da bana ev işlerinde yardim edecekk. Canım kocacığımmm. ♥️❤️❤️❤️
Günümüz şartlarında maalesef karı koca çalılıyor gönül ister çok para kazansın erkek ama olmuyor bazen eş dediğin evinde durmalı ki erkek ondan bişey istedimi yapabilmeli yorgun olmamalı