1 buçuk ay sonra durusmamiz var ciddi bir sebep yok boşanmak için aldatma şiddet vs gibi. Boşanma aşamasında vazgeçip barışan var mı?
Cevabın nedir?
Yok direk boşandım
1217 Yorumla
Soran+1 yılBoşanma sebebi neydi
Soran+1 yılHiç bu problemi çözmeye çalışmadiniz mi aile danışmanı falan
- +1 yıl
Bu bir anda olan bir şey değildi 2 yıla yakın çözmeye çalıştık. Çözmeye çalıştıkça giderek arttı. En son artık şiddet meyilleri göstermeye başladı. Ufacık şeylerden kavga büyüyor. Örneğin iş arkadaşımın bana iş için attığı mail yüzünden kafama masadaki cam vazoyu fırlatması gibi. Tahammülüm kalmamıştı yollarımızı ayırmanın iyi olacağını düşünerek daha da üstüne gitmedim. Çoluk çocuk yok böyleyken en hayırlısı dedim.
Soran+1 yılSevmiyordun o zaman
- +1 yıl
Seviyordum. Bizim 4 yıllık sevgililik dönemimiz oldu. Hiç problem yaşamadık ama evlenince değişti çok şey. Buna sana bir sürü sebep yazabilirim sayfalarca yaşanan problemleri. Bu problemler görmezden gelmeye çalıştıkça gelemedim. Soğumaya başladım.
Şimdi barışmak istiyor. Arıyor mesaj atıyor ama yok olmaz artık. Annesi babası ile görüştüm her şeyi anlattım hak verdiler. Evden çıkartmadım ben kendim gittim her ay para da yolluyorum ailesi aracılığı ile ama o eve dönmem bir daha.
Soran+1 yılAnladım en azından benimkinden daha merhametlisin benim 9 aylık bebeğim karnımda vefat etti 14 günlük lohusayken beni evden gönderdi ailemin yanına bebeğin yasını bile tutamadım doğru düzgün
Soran+1 yılPsikolojisi bozuldu onun da bu süreçte ailesi de çok üstüne geldi benim hakkımda doldurdular o da acısını benden çıkardı ailesi beni sildi diye o da sildi kısaca bir şey de yapmadım hep yalan dolan şeyler
- +1 yıl
Evlilikte işin içine aile girdiği zaman olan yuvayı yıkıyorlar. Hani amaçları sanki ailelerin yuva yapmak değil yuva yıkmak. Allah var eski eşimin ailesi hep beni tutardı kızlarının suçunu bilirlerdi. Benim ailem beni defalarca uyardı kimseyi dinlemedim. Benim hayat tecrübem. Hatayı ben yaparım görürüm düzeltirim. Bunun için kimseye ihtiyacım yok. Bunu eşinin yapması gerekiyordu. Sınırı çizmeliydi. Yani seni çok yanlış bir zamanda bırakmış. En çok yanında olmaları gereken zaman bu zaman. Benim ailem biz boşanırken hala eski eşime sarılıyordu annem ağlayıp. Aileler böyle davranmalı. Tek onun psikolojisi bozulmadı ki. Burada en ağır darbeyi sen almışsın 9 ay içinde büyüyen evladını kaybetmişsin bunu kimse anlayamaz senden başka eşin dahi anlayamaz.
Soran+1 yılTeşekkür ederim insanın tanımadıgı biri tarafından bile anlaşılıp en yakını olması gereken insan tarafından en zor zamanda yarı yolda birakilmasi çok ağır bir durum gerçekten evden gittikten sonra tekrar konuşmak için mesaj attım geldi konuştuk ve bana ailem benim için daha önemli dedi halbuki ben ailesine hiçbir şey yapmadım tek kötü söz söylemedim bu hale gelmesenin sebebi ben hastaneden çıktığım gün evimize geldiler ağlıyordum neden güler yüz gostermemisim diye bana kusmusler sonra oğullarını doldurdular o kadar saçma şeyler söylemişler ki hastanede hemşireye bağırdı bile demişler asla öyle bir şey olmadı olsa bile ne var bunda hastaneye gittiğimde ben de ölmek uzereydim acidan kendimden bile geçmiştim o halde bir insan hemşireye bagirsa ne olacak ki bunu bile beni kötülemek için kullandılar
- +1 yıl
Kusura bakma nöbetten çıkmıştım geç gördüm. Gerçekten ne desem bilemiyorum. Evlilik benim bildiğim şu değil midir? Sende evlendikten sonra o ailenin bir kızı olmuyor musun? Bunun hala bilincine varamamaları çok ama çok üzücü. Senin evladının eşi kızındır. Senin kızın torununu kaybetmiş. Bu şekilde söylemlerde bile bulunulması saçma. Oda bir evlat sahibi aslında seni en çok anlayıp, sana destek olmaları gereken kişiler sana köstek olmuş ve olmaya devam etmiş tabiri caizse ateşe körükle gitmek gibi bir şey bu resmen. Birde şu olaya takıldım ben. Ailem benim için daha önemli yazmış. Bunu söyleyen kişi kendi ailesini kuran kişi. Eşinin yanında destek olması gerekirken böyle yapması çok saçma. Bize sormadı mı nikah memuru hastalıkta sağlıkta diye? Beni yanlış anlama benimde başımdan kötü şeyler geçti. Boşanmak bazen kurtuluş. İlla barışmayı düşünme. Hayat devam ediyor. Üzülüyorsun, alışkanlıklar gidiyor. Ama mantıklı düşünmeni öneririm.
Soran+1 yılHaklısın ben yine de yuvamı kurtarma derdine düşmüştüm ama yaptığını sindiremiyorum demek ki evlenmiş olmak için evlenmiş bir heves uğruna bebek yapmış şimdi o gidince benimle işleri kalmamış gibi apar topar benden kurtuldular gibi hissediyorum 40 gün bile bekleyemediler ameliyattan çıktığimda hastanede bile bir bardak suyu zor veriyordu bana hasta yatağimda bağırıp çağırdı etmediği hakaret kalmadı o zaman farkına varmamistim üzüldüğü için yaptığını düşünmüştüm ama beni gözden çıkarmışlar aslında çok belli bebeğimin ölümünden bile beni sorumlu tuttular. Benim ailem de evlenirken çok karsi çıkmıştı ben dinlemedim ailelerin bir bildiği varmış her zaman bunu anladım en azından kötü de olsa bir tecrube oldu benim için bundan sonra hayatıma bakicam zaten ona hiçbir şekilde bir muhtacligim yok mühendisim ise giricem yeniden baslicam her şeye çok şükür ki ailem arkamda. Kendimi kurban gibi görüyorum sadece böyle bir aileye kurban olmayı da kendime yakıştıramıyorum ama kısmet bu sekildeymis.
- +1 yıl
Bak çok güzel bir noktaya değinmişsin. Elinde mesleğin arkanda ailen var. Bu hayatta kimsenin kahrını, üzüntüsünü çekmek zorunda değilsin. Belki de mükemmel güzel bir hayatın olacak. Maalesef bazen her insan gibi hata yapıyoruz. Bir hata uğruna insanlar ölüyor. Geri getirilemeyecek yanlışlar oluyor. Ama sen bu yanlışta değilsin. Her şeyin düzelebilir. Yarın öbür gün karşına mükemmel bir insan çıkabilir. Çok mutlu bir ailen olabilir. Değmeyecek insanlar için bu kadar kendini yıpratma.
Birde bazen her şerri kötüye yormamak lazım. Derler ya her şerde bir hayır vardır. Belki de evladını kaybetmen gerçek yüzlerini görüp yoluna bakman için Allah tarafından bir uyarıydı sana.
Soran+1 yılİnsanın ne hayallerle yaptığı evliliğin bu şekilde son bulması uzuyor yanlış tercih yapmış olmak kendimle ilgili bir hayal kırıklığı yarattı yine de mahkeme gününe kadar umudum var belki anlar belki değişir diye imkansız ama yine de ümit ediyorum işte bebeğimin vefatının 34. günü bugün her şey o kadar hızlı gelişti ki ne yaşadığımın bile tam farkında değilim şu an pişman olsa dönse bu yaşadığım kötü günleri unutabilir miyim onu da bilmiyorum kafam çok karışık keşke böyle bir insan olmasaydı
- +1 yıl
Yani şu andan sonra pişman olup yanına gelmesi neyi değiştirebilir ki? Seni en kötü gününde bırakmış. Asıl olması gereken zamanda ve yerde olmamış. En büyük görevini yerine getirmemiş yani. Evlilik karı koca olmak sadece gülmek değil ki.
Ooo ne hayallerle evleniyoruz.. Neler çıkıyor karşımıza. Yapacak bir şey yok. Bazıları şanslı karşılarına düzgün insanlar çıkıyor bazıları da bizim gibi şanssız oluyor. Kısmet böyleymiş. Ben dönse dahi unutabileceğini sanmıyorum. Senin olayın çok farklı benimkinden ama ben mesela inanmadığım için barışmıyorum. Hareketlerimi düzelteceğim falan diyor ama değişmez insan kolay kolay.
Soran+1 yılAslinda su dönemi bir atlatsam ben de ayaklarıma bile kapansa kabul etmem büyük ihtimalle ama kendimi şu an çok yalnız hissediyorum evimi özlüyorum kendimi çok büyük haksızlığa uğramış gibi hissediyorum sanırım o yüzden barışmak istiyorum mahkeme gününe kadar fikri değişir mi yaptığı yanlışın farkına varır mi çok merak ediyorum önceden böyle değildi çünkü çok iyi davranıyordu bana bebekten sonra ailesi bir gün bize ugra diye çağırdı o gün tamamen değişmiş olarak eve geldi ertesi gün de ablasının evine gitti 4 gün evde yalnız kaldım en sonunda ben aradım ne yapacaksın diye boşanmaya karar verdiğini söyledi tamamen ailesinin etkisi altında kaldı ne biliyim keşke şanslı insanlardan olsaydık ama bu da imtihan sanırım.
- +1 yıl
Tabi ki imtihan bunların hepsi. Ailesinin payı bu olayda çok yüksek. İşte benim düşündüğüm de ailesi eşini kolay yönlendirebiliyorken ilerde yine niye olmasın? Bence kendini yalnız hissetme. Bak ailen yanında. Ayrıca ayaklarının üstünde durabilmişsin bu durumu yavaş yavaş atlatıyorsun. Atlatacaksın da. Barışır mı barışmaz mı bilemiyorum. Belki şahsi olarak yaptığı hatayı fark edebilirse barışmak isteyecektir tabi ki. Bazen de iş işten geçtikten sonra dönüş yapıyorlar :) şu an o dediğin ayaklarıma kapansa kabul etmem durumunu ben yaşıyorum işte.
Soran+1 yılO duruma getiren de onlar zaten ama her şey bitip boşandıktan sonra gelen pişmanlığın bir yararı olmaz ki belki benimki de sonradan çok arayıp mesaj atacak ama çok geç olacak. İnşallah hayırlısı olur ama ona öyle büyük ah ettim ki başına bir musibet gelirse kesin ondandır artık
- +1 yıl
Aynen öyle olmuyor da zaten. Boşandıktan sonra bazılarının aklına geliyor bazı şeyler. Düzeltmeye çalışıyorlar falan ama artık bir varmış bir yokmuş gibi bir masal hikayesine dönüyor. Aynen öyle hayırlısı neyse o olsun hakkında. O ah ettiğin şeyler öyle bir çıkıyor ki zamanı gelince...
Soran+1 yılAmin çok teşekkür ederim senin de karşına daha hayırlı biri çıkar inşallah. Bu dünyada da ahirette de Allah hakkımızı sorsun kötü insanlardan sadece ona havale ettim 🙂
- +1 yıl
Amin çok teşekkür ederim inşallah senin de karşına değerini bilecek birisi çıkar. Ben bir süre kafa dinleyeceğim çok iyi geldi bana ya 1+1 ev tuttum saray gibi geliyor :) En iyisi zaten bu. Allaha havale etmek en doğrusu. Zaten çektiklerini en iyi o bilir. Bunu da cezasız bırakmaz. Ne burada ne orada.
Soran+1 yılBen de biraz toparlanıp ayrı ev tutucam bekarlık sultanlık diyorlar ya biraz da ben sultan olayım bakiyim nasıl oluyormuş 😁
Soran+1 yılAman dikkat et bu rahatlık sonra bağımlılık yapmasin hayatımın sonuna kadar yalnız bir bekar olmak istemezdim ben 😌
- +1 yıl
Neyi fark ettim biliyor musun ilk başlarda tuhaf geldi ama şu an mesela illa hayatımda birinin olması illa şart değil. Yani yalnız da mutluyum. Birine ihtiyaç duymuyorum. Tabi ki yalnız kalmayı savunduğum için değil bu. Bir an gelir karşıma birisi çıkar beni şu an olduğumdan çok daha mutlu eder. İlla birisi çıkacaktır da. Sonuçta kalp bu kapılıp gidebilir :)
Soran+1 yılNe güzel ben de böyle kafamın rahatladigi günlere bir an önce kavusurum inşallah 🙂
Soran+1 yılBir an önce istiyorum kavuşmayı az önce kapının önüne kalan eşyalarımı bırakıp gitti su saatten sonra tamamen benim icin de bitti şu an tek odaklandığım şey güzel gunlerin gelecek olması ☺️
- +1 yıl
Hadi yaa... Üzüldüm senin adına içinde küçükte olsa bir umut vardı affedebilirdin. Diyecek şeylerim var ama bana düşmez haddime değil. Yanlış anlama senin için değil. Madem öyle hayatına farklı bir açıdan bakmaya başla artık. Bu saatten sonra üzülmek yalnız sana zarar verir. Kendini toparlamaya başla şu an :)
Soran+1 yılÜzülmüyorum da çok sinirliyim sadece hala babam perişan oldu diyor anneme benimle zaten muhattap olmuyor da ben Babasına ne yaptım çok merak ediyorum insanlara iyilik yaptıkça sana kötülükle karşılık veriyorlar çok adaletsiz bir dünya
- +1 yıl
Aile faktörü bu dönemde biraz gergin oluyor. Ben atlattığım için bu süreci ondan biliyorum. Şimdi etrafa karşı mahcup hissediyorlar. Etrafa ne deriz, ne gözle bakarlar. Kafalarından bunlar geçiyor.
Benim ailede garip bir tutum içerisine girmişti. İşte kızı nasıl bıraktın, ayıp değil mi. Yuvanı yıktın millet ne der falan filan bir dünya ıvır zıvır şeyler duydum.
Ben karşıma alıp konuştum. Mutsuz bir çocuğunuz mu olsun istersiniz mutlu mu diye sordum. Anlattım her şeyi. Bir süre sonra hak verdiler zaten. Birde kendilerini örnek gösterirler hep.
Soran+1 yılKeşke aile yüzünden değil de gerçekten bizim aramizdaki problemler sebebiyle bitseydi o zaman kizmazdim resmen ailesi bosanmasini istediği için benim yuvam yıkıldı benim de ailem çok üzüldü ama bunların dışında kaldılar hep bize karismadilar
- +1 yıl
Ailen doğru olanı yapmış zaten olması gereken bu. Ama eşinin ailesi biraz garip insanlar. Yani insan çocuğunun mutluluğunu niye engeller onu anlamış değilim. Yani seni tanımıyorum hatta yüzünü dahi bilmiyorum ama düşüncelerin çok güzel. Bu noktada bile affedebilirim diyordun. Onlar var ya senin gibisini mum ışığında arasalar bulamazlar bulamayacaklar. Al işte benim başıma gelen gibi birisi onlara gelecek.
Soran+1 yılTeşekkür ederim eğer Allah bu dünyada cezalarını verecekse çok daha kötü biriyle onları imtihan etsin istiyorum çünkü gerçekten bir şey yapmadım yapsam valla gam yemem
Soran+1 yılAhaha evet yaşasın sultanlik ☺️
Soran+1 yılÇok şükür evet en azından çok geç olmadan bunlar yaşandı 26 yaşımda hayata yeniden başlıyorum ☺️
Soran+1 yılErkekler için farketmiyordur ki 32 yaşında kendisi de hiçbir şey olmamış gibi devam edecek hayatına hatta belki ailesi birini bulmuştur bile o yüzden de olabilir bu aceleleri
- +1 yıl
Fark etmez olur mu ya :) Şimdi bu düşündüğümüz şeyler gerçek olmayan şeyler birini bulmuş mudur başkası var mıdır bunlar tahmin. Olsa ne fark edecek ki senin için ? Sen iyi kötü kurtuldun şükretmek lazım. Ya çocuğun olduğunda böyle bir durumla karşılaşsaydın? O daha da kötü olurdu. Onlarla mecbur bir bağın kalacaktı. Şimdi ise alakanı kesebilirsin.
Dediğin gibi bir şey olsa bile o kişiye yazık diyorum.
Soran+1 yılSen psikolog falan misin valla çok iyi geliyor yazdıkların 🙂
Soran+1 yılHem de çok insan ailesinden duyduklarını tanımadığı birinden de duyunca daha bir emin oluyor çünkü ailem ve arkadaşlarım acaba ben iyi hissediyim diye mi öyle diyorlar diye düşünüyordum ☺️
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim gerçekten insallah ben de kısa sürede hayatımı yoluna koyabilirim senin gibi ☺️
Soran+1 yılİnşallah psikolojimi de toparlarsam eskisinden de mutlu olacağıma inanıyorum bana güzel bir örnek oldun 🙂
Soran+1 yılÇok sevindim galiba biraz da korkuyordum yeni bir hayattan o yüzden gelse affederim diye düşünüyordum ama korkunun ecele faydası yok mecbur kalınca insan her şeye alışıyor buna da alisicaz artık ☺️
- +1 yıl
Haydaa sen niye mecburiyet olarak bakıyorsun ki buna? ya da niye korkuyorsun ki? Kendi küçük bir yuvan olacak, kendi hayatın, kendine göre yemek pişireceksin. Yani zor olan bunlar olamaz :) Bir kaç diziye başlarsın mesela. Akşam işten gelirsin yemeğini yersin mısırını patlatırsın dizini izlersin karışan yok eden yok. Kahveni alırsın balkona çıkarsın açarsın müziğini ne güzel bir huzur mesela. Yalnızlık aslında düşündüğün kadar korkutucu ya da mecburi alışılması gereken bir şey değil. Aslında çok güzel yönleri var :) Yeni bir hayat gibi bakma olaya. Kendi hayatın olacak senin. Kendi yuvan kendine özel olan alanın. Bunlar için birine muhtaç değilsin ki. Birinin arkasını toplaman gerekmeyecek, onun istediği yemeği yapmak yemek zorunda değilsin, onun istediği şeyi yapmak ya da izlemek zorunda değilsin. Cidden detaya inince çok güzel yönleri var :)
Soran+1 yılEvet haklısın hatta iki tane de kedi alırım en güzeli bir kedim vardı onun ailesi yüzünden bırakmak zorunda kalmıştım içimde hala yaradır evlat gibiydi benim için 😌 yalnızlık çok güzel huzurlu tabi ki ama benim için çok fazlası iyi değil aile kurmak istiyorum çocuksuz bir ömür dusunemem herhalde hele ki ilk bebegimi kaybettikten sonra. İnşallah Allah bir gün yeniden anne olmayı nasip eder bana da ☺️
- +1 yıl
Ben aldım kedi ama sokak kedisi aldım yavruyken bakıyorum ona da biraz ilginç canlılar köpekte alabilirsin :) Eee tabi yalnızlık bir yere kadar güzel dediğin gibi aile kurmak güzel bir şeydir ama düşünsene hak etmeyen biriyle olmaktansa böylesi daha iyi değil mi? Senin yaşadığın şey çok ağır gerçekten yani benim eski eşimle aramızdaki onca probleme rağmen böyle bir şey başına gelseydi yalnız bırakmazdım. Çok ağır bir durum. Eder tabi ki merak etme yaşında daha genç önünde koskocaman mutlu olacağın bir ömür seni bekliyor :)
Soran+1 yılYaa çok güzel kediler çok değişik canlılar benimki agladigimda gelip yüzümü yaliyordu insanlardan daha anlayislilar ☺️ keşke herkes senin kadar merhametli olsa en azından şiddet görmedim diye avutuyorum kendimi bu hale geldik artık maalesef. Hamileyken ilk defa o kadar huzurlu hissediyordum sanki yaşama amacimi bulmuş gibiydim tekrar aynı hisleri yaşamayı o kadar çok istiyorum ki bu sefer hakeden biriyle tabi ki ☺️
- +1 yıl
Çok tatlılar aslında değişikler her şeyle oynuyorlar durduk yere eğlenceli canlılar aslında hayvanların bizden bir beklentisi yok ki yemek ve sevgi sadece :) Teşekkür ederim bende aynı şeyi senin için düşünüyorum keşke herkesin eşi senin gibi olabilse diye sen aradığının farklısını ben farklısını bulmuşum. Şiddet çok kötü ya. Ben eşimden hem psikolojik hem de son zamanlarda fiziksele döndürmeye başladığı için gördüm. Hayatımda bir bakış açısı var. Kendimden güçsüz kimseye el kaldıramam ben özellikle de bir kadına. Bunu bile bile her seferinde üstüme oynadı.
Eminim çok güzel bir duygudur. Yani bizim başımızdan geçmedi bu durum o yüzden nasıl bir his bilemiyorum. Ama seni olumlu yönde çok güzel etkilemiş sanırım hala o kadar güzel anlatıyorsun. İnşallah bu duyguyu en güzel şekilde yaşarsın :)
Soran+1 yılİnşallah çok teşekkür ederim o günleri sabırsızlıkla bekliyorum ☺️ Kendinden güçsüz birine el kaldirmak acizlikten başka bir şey değil. Kadının da erkeğe şiddet uygulaması çok yanlış konuşmak varken bu yola başvurmak kendini ifade edemeyen insanlara göre bence. Psikolojik şiddete diyecek hiçbir şeyim yok onu ben de yaşadığım için çok ağır olduğunu biliyorum şu an etkileriyle mücadele ediyorum. Demek ki bizim de bu insanlarla yaşayıp olgunlaşmamız gerekiyormuş hayatta her şey tecrübe ☺️
- +1 yıl
Rica ederim inşallah gelecek o günler :) Kesinlikle öyle acizlik ama işte kimisi buna başvuruyor maalesef. Konuşmayı bilmeyen insanlar zaten genelde kavga eder. Gerçi kavga ettikten sonra da ne çözülüyor onu anlamadım :) Evet psikolojik şiddet gerçekten çok ağır oluyor. Yani etkilerinden kurtulmak eve sürüyor biraz. Yani zamanla geçiyor işte yaşadığımızla kalıyoruz. Şimdide onlar çeksin acısını :) Kesinlikle öyle tecrübe ve iyi bir tecrübe oldu. Olumsuzluk olarak algılamamak lazım işte bazı şeyleri tecrübe demek lazım çok güzel bir yere değindin :)
Soran+1 yılÇok doğru şu olgunluğun yarısını gosterse insanların çoğu hiçbir yuva yikilmaz kavgayla kimse bir yere varamiyor varamaz da bundan sonra daha sakin hayatlarimiz olur inşallah ☺️
Soran+1 yılVazo olayı gerçekten trajikomik olmuş 😁 İnşallah zaman hızlı akıp gitsin de ☺️
Soran+1 yılHasar gören olmamıstir inşallah vazodan başka 🙂 tam zamanında kacmissin ama belki ileride daha kesici aletler kullanilabilirdi insan korkuyor. Yok hiç anlamadım hem de daha anaokuluna gittiğim günleri dünmüş gibi hatırlıyorum zaman bir yandan da hızlı geçiyor ☺️
Soran+1 yılİyi bari reflekslerine dua et 😁 ya inanamıyorum Xbox kırmak nedir dolar almış başını gitmiş zaten bu devirde fazla iddialı bir hareket olmuş 😁 yaşarken öyle gelmiyor ama aradan zaman geçince dün gibi geliyor insana çok garip ☺️
- +1 yıl
Hehehe biraz ona duacıyım :D Sorma ya birde tam şu an lazım bana alamadım daha aylardır birde üyelik parası ödüyorum boş yere şu an tek eksiğim Xbox :D Zamanın değerini anladığım yer askeriyeydi :) Ömür böyle geçecek zaten bir bakmışız saçlarımıza aklar düşmüş. Çocuklar büyümüş evlenmiş emekli olmuşuz sabahları balkondaki çiçekleri suluyoruz :)
Soran+1 yılAnlaşmalı mi bosandiniz ben olsam yenisini aldirirdim herhalde 😆 ahh o günleri görür müyüm acaba hayatımda bu kadar aksiyon varken bir gün kalp krizinden gidicem gibime geliyor 😁
- +1 yıl
Aynen anlaşmalı boşandık aman ben kurtulayım da gider daha iyisini alırım :D Allah korusun öyle deme tabi ki bu günleri göreceksin :) Bak geçen gün bir yazı okudum okurken rahatladım seninle paylaşmak istedim. Yazı şu şekildeydi.
Bundan 10 yıl sonra, evlisin. İstediğin eve sahipsin. İyi bir işin var. Tatildesin. Çocukların uyuyor. Sen ve eşin oturmuş sohbet ediyorsunuz. Dışarıda kar yağıyor kahve içiyorsunuz ve yarın Cumartesi.
Yaşadığın tüm zorlukları hatırlıyorsun. Hepsi bugün içindi. Sen başardın."
Soran+1 yılYaa çok güzelmiş insan umudunu hep taze tutmalı zaten ama o günlere ışınlanmanın bir yolu olsa yok demezdim yani ☺️ anlaşmalı boşanmalar çok nadir oluyormuş biz de anlaşmalı açtık davayı anlattığın gibi birinin bunu kabul etmesine şaşırdım yine de o konuda sansliymissin 🙂
- +1 yıl
Evet zaten umut olmadan yaşamanın ne anlamı var ki hep bir umudumuz hep bir hayalimiz var bu hayatta :) Biz çok ciddi bir kavgadan sonra bu kararı aldık zaten oda dedi istemiyorum artık bende dedim istemiyorum. Onun kafasına bazı şeyler boşandıktan sonra dank etti. İnsan yalnız kalınca düşününce yaptığı hataları ve yanlışları çok daha iyi görüyor. Öyle olmuş olmalı ki gözü açıldı gördü. Ama iş işten geçtikten sonra yapacak bir şey maalesef yok. Anlaşmalı boşanmalar çabuk biter genelde tek celsede halloluyor bir taraf itiraz etmezse :)
Soran+1 yılÜzüldüm keşke zamanında yapılan hatalar telafi edilse sanırım haksız olan taraflar genelde pişman oluyor 🙂 hiç mi tekrar şans vermeyi düşünmedin belki gerçekten değişmiştir ☺️
- +1 yıl
Yani sonuçta şöyle düşün istemeden bir şeyi kırdığını, ya da birine zarar verdiğini. Bu insanı üzmez mi daha sonradan? Buda aynı hesap. Bir anlık düşündüm yalan yok. Acaba dedim düzelmiş olabilir mi? Sonra dedim ki kendime bunu soruyorsam demek ki ben düzeldiğine ya da düzeleceğine inanmıyorum. Yani düzeldim demekle olmuyor. Bana bunu göstermesi lazımdı. Ben onu engellemedim, benle konuşmaya çalıştığında yüzüne kapatmadım. Bana bunu gösterebilirdi. Arayıp ben düzeldim her şey yoluna girecek mutlu olacağız demek çok kolay. Hani affedersin köprüyü geçene kadar ayıya dayı demek gibi bir şey.
Soran+1 yılAnladım sen de haklısın ben biraz polyannacilik yapıyorum böyle konularda senin gibi kendinden emin ve kesin kararlı olmak daha mantıklı sonunda tekrar üzülmemek için
Soran+1 yılYok ben de emin oldum zaten mutlu olamayacagima o yüzden ne olursa olsun senin taktiği uygulamaya karar verdim sonuçta yaşanmış bir örnek var şu an karşımda 😌
Soran+1 yılEvet bence de☺️ az önce halası aradi boşanmadan haberi yokmuş ben anlattım bombayı koydum ortaya şimdi hakkımda konusuyorlardir onu da düşman ederler bana hayır bir de seviyordum kadını yazık oldu 😂
Soran+1 yılFarklı aktaracaklari için yüzde yüz beni suçlu bulacak zaten kendi akrabalarinin karşısında beni tutacak hali yok 😂 ama hiç umrumda bile değil ☺️
Soran+1 yılEvet bugün moralim yerinde bir iş teklifi aldım özgüvenim yükseldi 😄
Soran+1 yılTeşekkür ederim ☺️ evet çok şükür ama iş karşıda o yüzden kabul etmedim ama güzel bir motivasyon oldu benim için 😄
Soran+1 yılKiralar çok yüksek ekonomik parametreler engel oluyor şu an bana 😂
Soran+1 yılBiraz daha yakın çevreden bakicam haber beklediğim bir kaç yer var olmazsa o şekilde yapıcam mecburen şimdilik bakmaya devam ediyorum hayırlısı artık ☺️
Soran+1 yılEvet sanırım öyle sadece biraz sabretmem gerekiyor ki sabır hiç bana göre değil 😄
Soran+1 yılBiliyorum yine de sabırsız bir insanim işte 😄
Soran+1 yılOo işte o zaman geçmişe giderim geleceğe değil 😂
Soran+1 yılBu zamana kadar yaptıklarımin tam tersini 😂
Soran+1 yılAhah neden o dönemlerde xbox yoktu ama emin misin😄
Soran+1 yılO dönemde Türkiye'de elektrik yoktu ama 😄
Soran+1 yılBöyle bir azim alkışı hakediyor bence 😄
Soran+1 yılAhaha evet tarihe geçeceğin kesin adın berkecan falan değilse sorun olacağını sanmıyorum 😂
Soran+1 yılNasıl bir iyilik 😄
Soran+1 yılÇok orijinal ve güzel bir fikir bence çok minnettar olurum 😄
Soran+1 yılEvet yapılacak tek şey zaman makinesi bulmak sonrası çok kolay 😄
Soran+1 yılHadi ya beni de aydinlatir misin 😄
- +1 yıl
Tabi ki aydınlatırım. Işık hızına çıkabilirsem çözebilirim bunu. şu an mesela dünya 65 milyon yıl önce oluştu. Yani dünyadan çıkan ilk ışık şuanda 65 milyon ışık yılı uzakta. Oradan bakan birisi şu an dinozorları görebilir. Yani bu demek oluyor ki eğer düzgün bir hesaplama yaparsam bundan 200-300 ışık yılı ötesinde bir yere ışık hızından daha yüksek bir hızla gidip, aynı şekilde de daha hızlı bir şekilde gelebilirsem mantıken 1700-1800 lü yıllarda dünyaya gelmiş oluyorum :D
Soran+1 yılBeynimi yaktın sağol 😂 bu fikir bilim adamlarının aklına gelmis midir acaba yoksa sana mi ait 😄
Soran+1 yılBir de halka açık platformda bu yorumları okuyan herkes o yüzden fikrin güvende diyebilirim 😌 fizik mezunu falan misin nasıl buldun bu fikri 😄
Soran+1 yılNe biliyim dünyada çeşit çeşit manyak var 😄 helal olsun ne diyim benim en sevmediğim ders olduğu için böyle şeylere ilgisi olan insanlara imreniyorum ☺️
Soran+1 yılAklına mi geliyor şunu bir araştırayım diye yoksa rasgele karşına çıkıp merak edip mi araştırıyorsun 😄 Nuh tufanı neymiş bak ismini biliyorum ama ne olduğunu bilmiyorum cahillik işte 😄
- +1 yıl
Aklıma geliyor aslında. Mesela balkonda oturuyorum gökyüzüne bakıyorum ayı falan görüyorum sonra aklıma bir sürü soru geliyor başlıyorum araştırmaya :D Mesela ayın 2 ye ayrılma hikayesi var :) Nuh tufanı HZ NUHun gemi yapıp her canlıdan 2 şer tane gemiye koyup tufandan kurtulma hikayesi aslında. O dönemde yaşanan putlara tapmalar yüzünden helak olacak kavimlerden kurtulmak için İslama inananlar ve hayvanlarla beraber gemiye binip kurtulma hikayesi. Bir çok farklı kaynaklarda da var mesela yunan mitolojisinde bile Zeusun kızıp tufan getirdiği söylenir o dönemde. Babilliler yerlerden suların fışkırdığını dağların ada olarak kaldığını söyler. Hatta bu tufandan sonra bir çok deniz canlısının fosilleri şu an günümüzde dağlarda bulunuyormuş ve işin ilginç tarafı şu an çok büyük bir okyanus üzerinde oluşumuz. Dünyanın içinde çok büyük bir su kitlesi var :)
Soran+1 yılÇok ilginç gerçekten dünyanın icinde magma var sanıyordum 😄 bir yerlerde okumuştum galiba Nuh un gemisi Türkiye'de bir yerdeymis sanırım sanki öyle bir şey hatırlıyorum ama olmayadabilir ☺️
- +1 yıl
Yok var magma doğru biliyorsun ama onun üstünde büyük bir su birikintisi var :) Ağrı dağında bulunduğu yazıyordu da daha kesin net değil açıkçası çünkü yazılı kaynaklarda 150 metre civarında bir gemi yapıldığı yazıyor ama bulunan parçalar daha o uzunlukta değil. Birde şöyle bir şey var bizim metre dediğimiz acaba onlarda da aynı mıydı :) Sende bilgilisin bakıyorum :)
Soran+1 yılYok benimki rasgele bilgiler öyle derin bilgi değil 😄 bir de gemi parçaları mı bulunmus Ağrı dağında yok artık 😄 o zaman kesin odur başka kim çıkaracak dağın tepesine gemiyi 😂
Soran+1 yılYa evet ben de sağlıkla ilgili şeyler öğrenmeyi çok seviyorum Karatay fanıyım😂 çıkarmazlarsa inanmam ama ben görmem lazım 😄 doğru söylüyorsun gemiyi karadan yürüten var da dağın başına çıkaran mı olmayacak 😂
Soran+1 yılŞimdi düşündüm de dağa gemiyi çıkarmamıslardir bence dünyanın altında su varsa gemi suda yüzerken dağlar olusmustur böylece dağın tepesinde karaya oturmuş olabilir 😄 çıkarılırsa bi foto atarsın 😂
Soran+1 yılO da olabilir tabi mezozoik midir nedir o dönemlerde 😄 cografyam çok kötü yanlış yazmış olabilirim kpss konularından aklımda bu kadar kaldı 😂
Soran+1 yılSana iyi olduğunu düşündüren nedir asıl sorulması gereken soru bu 😂
Soran+1 yılAhah çok kibarsin gerçekten ama doğruları duymaya cesaretim var 😄
Soran+1 yılTamam inanıyorum buna ☺️
Soran+1 yılAhah mutlu olmana sevindim 😄
Soran+1 yılO ne ki hiç farketmedim 😄
Soran+1 yılEvet yeniyim de ne işe yarıyor ki puan kazanmak ☺️
Soran+1 yılSende kaç tane var ki ben nerden gorucem benim kaç tane olduğunu 😊
Soran+1 yıl1xper Xp 63 yazıyor hangisi oluyor ki 😊 aman zaten kimseyi takip etmiyorum soru sormak için girmiştim burayla başka isim olmaz kimsenin sorusuna da cevap yazamam benim derdim başımı aşmış zaten 😂
Soran+1 yılAhaha yok ya burası pek sarmiyor herkes senin gibi aklı basinda değil maalesef 😊
Soran+1 yılAh teşekkür ederim arada birbirimizi ovebiliriz bence buraya girip 😄
Soran+1 yılOnu farkettim zaten çok da kibarsin (övme sırası bana geçti 😂)
Soran+1 yılBak ben bunun üstüne çıkamam ilk defa bu kadar güzel bir şey duydum 😄
Soran+1 yılHayatında hiç çiçek bile almamış birine çiçek dedin gerisini sen düşün 😂 üzüm üzüme baka baka kararır ya ben de odun oldum bir süre sonra 😄
Soran+1 yılÖyle düşünerek kendimi kandirayim bari napiyim 😂
Soran+1 yılSen de haklısın adaletsiz dünya 😄
Soran+1 yılBen aceleci davrandım ona eminim en azından okuyorsan ve ailen karşı geliyorsa asla evlenmemelisin bunu anladım 😄 ha bir de davul bile dengi dengine sözü çok doğruymuş bunlara dikkat edildikten dünya sonra biraz daha adil olabilir belki de 😊
- +1 yıl
Senin yine kendine göre hak bulduğun ve bu konudan avunulacak haklı yönlerin var ben resmen dolandırıldım :D O zaten cidden önemli bir nokta aslında davulun denkliği derken şunu kast etmiyorum yok üniversite mezunu olsun işi olsun falan bunlardan bahsetmiyorum çünkü benim için çok önemli faktörler değil. Verdiğini sana denk verebilecek bir denklik çok daha önemli benim açımdan :)
Soran+1 yılDolandirildim derken karakteri tanıdığın gibi çıkmadı anlamında diyorsun herhalde 😄 ya kadın için erkeğin her konuda üstün olması çok fark etmiyor ama maddi konularda erkekler ve aileleri biraz kompleks yapıyor en azından bizim ilişkimizde ben bunu gördüm ama duygusal anlamda tabi ki her iki taraf da denk olmalı her anlamda bence de 😊
- +1 yıl
Aynen öyle resmen Milattan önce ve milattan sonra gibi :D Evlenmeden önce bambaşkaydı evlendik çok değişti. Yani anlatsam şaşırırsın. Dolandırıldım :D Evet maddiyat olarak erkekler biraz kompleks yapabiliyor ama bu kompleks çok saçma bir şey. Sonuçta o para haneye giriyor. Erkekler düşünüyor ki kadın maaş alınca hele fazla maaş alınca evdeki otorite sarsılacak. Bunu gerçekten kompleks yapanlar var ve kadının önünü kesmeye çalışıyorlar. Duygusal anlamdaki denklik çok önemli cidden :)
Soran+1 yılSizin bir de 4 yıllık geçmişiniz vardı yanlış hatırlamıyorsam hiç mi taniyamadin bir insan gerçek kişiliğini o kadar uzun süre gizleyemez ki 😊 bu önünü kesme meselesini bizzat yaşadım gerçekten çok sinir bozucu 😄
- +1 yıl
Evet 4 yıllık sevgililik birde onun öncesinde arkadaştık :D Tanıyamamışım herhalde. Ya aşk gözümü kör etti o zamanlar göremedim ya da aynı evin içine girince evlenince elde edince o değişti. Ağzından tek bir kötü söz çıkmayan bir insandı kendisi. Hem şahsi olarak hareketleri değişti hem de inanılmaz kendini saldı. Gizledi mi değişti mi bilemiyorum :D Korkmuş demek ki dedi eyvah otoritem elden gidiyor korkutmuşsun :)
Soran+1 yılBen olsam sıkılırım arkadaşlık üstüne sevgililik sonra evlilik bana fenalık geldi şu an sabırsız bir insan olarak 😂 evet baya korkmuş herhalde ki her şeyim batmış ona 😊
Soran+1 yılO noktada örf ve adet devreye giriyor işte çalışan kadın söz dinlemez gibi düşünmüş olabilirler ama Allah var okulumu bitirmem için çok yardımcı oldu maddi manevi olarak bu noktada da biraz çelişki var ama neyse 😄
Soran+1 yılOlabilir ama ben öyle biri olmadım hiçbir zaman bunu kendisi de biliyor zaten belki de çevrenin etkisinde kalmıştır bilemiyorum zaten artık bir önemi de kalmadı 😊
Soran+1 yılTeşekkür ederim 😊 evet bundan sonra hakkımda kötü düşünen herkes Allah a verir hesabını ona havale ettim gitti 😄
Soran+1 yılEvet öyle içim rahat en azından 😊
Soran+1 yılAynen öyle gerisi boş 😊
Soran+1 yılYaşayıp göreceğim bakalım 😊
Soran+1 yılİnşallah 😊
Soran+1 yılAmin 😊
Soran+1 yıl☺️☺️
Soran+1 yılRica ederim ne demek 😊
Soran+1 yılYorum gelmiş mi diye baktım da kimse yazmamış 😊
Soran+1 yılYaa teşekkür ederim zaten fazlaca zamanını aldım 😊
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim tekrardan istersen arkadaş olabiliriz arada dedikodu yaparız 😄
Soran+1 yılAhaha dedikodu sevmeyen yoktur eminim 😄
Soran+1 yılAma açık açık yaparlar 😄
Soran+1 yılNe mesela 😄
Soran+1 yılMerak ettiğim şeyi ogrenemezsem çok sinir oluyorum ben bu da kötü tarafı 😄
Soran+1 yılAhaha çok iyi 😄
Soran+1 yılTam aradığım arkadaş profili 😄
Soran+1 yılInstagram kullaniyorsan ekliyim 😄
Soran+1 yılAy hayır siz de mi onlardandiniz 😂
Soran+1 yılYazık olmuş ne diyim 😄
Soran+1 yılNasıl ekleniyor bilmiyorum 😄
Soran+1 yılGerçekten buranin prof u olmuşsun 😂
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
1Cevap
Genelde böyle süreçlerde bazen barışmalar olabilir
03 Yorumla
Soran+1 yılÇevrende şahit olduğun var mi
Soran+1 yılİki tarafin da hatalı yönlerini farkedip düzeltmesi gerek sanırım yürümesi için
Gizli Üye(36-45)+1 yılaynisini bende Şu an yasiyorum. peki baristinizmi?
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam