Kendisinde görmeyip dışarıdan gören bir gözden duymak istediği sözler için sorar bunu. Yani ben de neyi gördüm, neyi buldun gibi sorularla kendinde bulamadığını başkasının nasıl gördüğünü sormak istiyordur. Bu biraz da kendisini ona soruyor böyle düşünmek lazım.
Bunun birçok cevabı olabilir. Belki sevdiğinin ağzından güzel sözler duymak istiyordur, belki bazı şeylerden emin olmak için soruyordur. Ya da kendine özgüveni yoktur. Kafasında bu kız beni niye seçti o kadar erkek varken, niye ben? Gibi sorulara kendini maruz bırakırken, hoop bu soruyu sormuştur.
Her türlü neden sorduğuna değil, gelecek cevap aynı olacağından o istediği nedene kendi yönlendirecektir zaten.
Kendinde sevilecek herhangi bir özellik görmüyor belliki.Bunu soruyorsa kendisini sevebilecek biri olmamış hiç demektir. Neyi sevilecek bir halde onu merak ediyordur. Herkes duymak ister sevdiğinin onu neden sevdiğini. Bu normal bence. Merakta var isin içinde bir miktar. Zaten sevmek başlı başına merak başlangıcı ile başlar.
Merhaba, Neden domatesler kırmızı veya neden çimenler yeşil sorusu ile ölümüne kapışan bir sorudur. Sevgi kişi var olduğu için beslenir. Nedensizlik ilkesine bağlıdır ve bu şekilde saf yaşanır. Sorana samimi cevap verilir. "Çünkü başkası olsan sevemezdim." Işıkla kal...
Bunu sormasının birden çok sebebi olabilir. Beklenen cevaplar da bu oranda değişir. Yalnızca dış güzelliği için mi onunla yoksa bunun haricinde sevdiği başka şeyler mi var diye merak ediyor olma ihtimali yüksek. Ancak bu soruyu ben sorsam %98 ihtimalle cevabını gerçekten merak ettiğim için sorarım herhalde. Sınamak için değil yani. Çoğunluğun beklediği cevap "seni sen olduğun için seviyorum" dur zannımca.
Benden yana tereddütleri vardır. Bu tereddüt muhtemelen ; "-Bunun etrafında muhtemelen çok kız var, vardı, neden beni seçti?" Sorusudur. Aklında takılı kalan sorulara ipucu bulmak adına yanıttan yola çıkmaya çalışmaktadır.
Bu melanet soruyu aklı olan, ânı yaşayan, geçmişe gömülmeyen, geleceğe ilerleyen bir sevgili/eş hayat boyu sormaz, sormamalıdır, sadece sevgiyi yaşamak, yaşatmak ve tadını çıkartmak en iyisi...🦄🍀🍏⭐❤️