Ayrılık bir çoğumuzun başına gelmiş veya gelecek bir durumdur. Kimini aşırı etkiler, kimini de sıradan. Özellikle çok etkilenenler için sizin bir tavsiyeniz var mı?gülüşünden öptüğüm :)
Çekenlere tavsiyem bende o yollardan geçtim acınızı bilirim. Hatta benim ki daha ağır oldu. Daha büyük travmalar vs. Eğer acı çektiğiniz kişi acı çekmeye değmeyecek şerefsizin teki ise lütfen bedeninize yazık etmeyin ve kendinizi yeniden bulun. Müziğe yönelin sesiniz kötü bile olsa şarkı söyleyin. Hayvanlara verin kendinizi. Bir kediye sarılmak bir köpekle yürüyüşe çıkmak ya da bir kuşun sesini dinlemek rahatlatır insanı. Doğaya dönün şehrin tüm pisliginden. Doğa size kucak açacaktır. Pozitif olun ve
Asla gülüşünüzü bırakmayın... Size güç verecek olan o...
Acıyı görmezden gelip, yanlış yerlerde yanlış kişilerde iyileşmeye çalışmamak lazım. Sonuçta bu yaşanması gereken bir şey. Acıyı yaşayıp anlamlandırmak gerekiyor. Üzerini örtmeye çalışmak, üzüntüyü bastırmaya çalışmak çözüm değil. Aksine bir yerden sonra insanı daha da yıpratmaya başlar. O yüzden acıyı doyasıya yaşayıp, gerekirse ağlaya sızlaya bunun üstesinden gelmek gerek.
Kendini bile unutacak kadar yorulmak. Sabah erkenden güne başlayıp akşam yorgunluktan bayılana kadar çalışmak, arkadaşlarınla gezmek, yeni aktiviteler edinmek -dans kursuna gitmiştim- zaten zaman o kadar hızlı geçiyor ki bi bakmışsın hem mutlu olmayı öğrenmişsin hem de iyileşmişsin
İlk tavsiyem bir kaç hafta iliklerine kadar bu acıyı yaşamak olur, yaşadıkça geçiyor çünkü. Hangi sebeple ayrılık kararı alındığına göre değişmekle beraber karşınızdaki kişinin kaybı daha büyük. Her insan benzersizdir. Konuşmanız, jest ve mimikleriniz, kokunuz, dokunuşunuz.. Bir daha aynısını bulamayacak. Gidenin bir sebebi vardır, o yüzden peşinden gitmenin bir manası yok o noktadan sonra.