O kadar çok neden var ki. En başta maddiyat. Rahat, konforlu bir hayat isteği, dış fiziksel görünüş, kültürel farklılıklar, kimsenin basit bir hayat istememesi gibi gibi... Bu liste uzar gider.
Çoğu ilişki fiziksel dış görünüşten etkilenerek başlıyor ve sonra birbirlerini tanımaya başladıkça sıkılmaya başlıyorlar. İçeriğe hiç girmek istemiyorum. Bunlara sorsanız kaç tane kişi ile birlikte olmuşlardır sayısını hatırlayan yoktur.
Günümüzün en büyük kabusu da maddiyat. Herkes doğal olarak bir şeyler istiyor. O olsun bu olsun. Kimse demiyor ki ya bu para kolay kazanılmıyor. Gazete kağıdı mı bu.
Günümüzde halen görücü usulü evlilikler vardır. En güzel tarafı da size aracı olmuş iseler biz kefiliz demeleridir. Yani senin için araştırdık, uygun birisidir anlamı taşır. Çoğunluk böyledir. Kişi çok fazla detaya girmeden karşısında ki insanı göz süzmelerle Hayatına alır. O şekilde kabullenir.
Ama bu zamanda kendine göre eş bulmak çok zor. Her iki taraf için de geçerli. Nasip bizi bulursa bulur diyorum. Ama kafamda memlekete gidip organik tarım işleri ile uğraşma projem var. Çocuklarım dünden razı. Bu büyük şehir hayatından, stresinden, gürültüsünden kurtulmak lazım.
Hep bir bahanemiz yok bence. Şimdi diyelim evlenilecek adamda kadında bolluk var ve herkes birbirini seviyor. Bu sefer masraflar, maddi durumlar devreye giriyor. Ekonomi bitik. Gençler mezun olunca hayata borçlu başlıyorlar. Diyelim iş buldular ettiler bu seferde anadan babadan destek olmadan kimse 150 bin lira borcun altına girmek istemiyor. Hayat eskiden daha iyiydi bence. Günümüzde insanların mutluluğunu bile ellerinden aldılar. Şimdi interneti falan bahane etmeyelim. Çünkü internet insanların ulaşabildiği ve sanalda olsa sosyalleşebildiği en ucuz yöntem. Yoksa herkesin durumu olsa durumlar çok daha farklı olurdu.
Evlenilecek insan diye bir insan sınıfı yoktur. Ayrıca sadece evlenmek icin bir insan aranmaz ya da bulmaya çalısılmaz. İnsan sever. Hayat şartları olumlu olur ve çift bunu isterse evlenir. Ne evlenmek ne de evlenmek isteyebileceginiz insanlara rastlamak zor degil. Evlenilecek insan bulmak zor diyen insan ya evlilik ile kafayı bozmuştur, ya da aşk anlamında tecrübesiz sabırsız umutsuz ve zayıftır.
Kişi evlilik ya da aşk aramayı birakıp işine ve kendi hayatına odaklanirsa, kendine bakıp, her daim güclü dursbilmeyi başarabilirse zaten aşk böyle güzel insanları bekletmeyi sevmez. Hemen çalar kapısını 😊
Bu devirde her ikisinide bulmak daha zor. Evlilik demek emek, sabır demek. Ve günümüzde hem emek verecek yok, hem sabırla tüm zorlukları göğüslüyecek yok. Ne sabır kaldı, ne de tahammül insanlarda. O yüzden çoğu ilişki evlilik yolunda bitiyor.
Eskiler kim gelirse kapıya, ona verirdi kızını. Karı koca arasında uyum olmasa da kadınlar sabrederdi, katlanırdı kocalarına. Bir çok kişiden böyle hayat hikayeleri dinledim. Kadınların çoğu bu yüzden dolayı yıpranmışlar.
Şimdi ise refah içinde yaşıyoruz. Devir değişti, kadınlar da kendi ayakları üstünde durabiliyor. Az çok geçimini sağlayabiliyor.
O yüzden kimse kimsenin kahrını çekmek istemiyor. Herkes 'doğru' kişiyi bulmak istiyor. Fakat onu bulmak çok zor.
O yüzden bu zamanda bir çok evlenmek isteyen insan hala bekar.
Aynen öyle o yıpranma dediğin şeyde o zamanın kadınını erkeksileştiriyor ben hayatım boyunca eski kuşak kadınları analiz ettim hayatımda şen şakrak cilveli (kadınsı özellikleri on planda) bir kadın görmedim
Erkek ister kadın istemez, kadın ister erkek istemez bu dünya tamamen oyundan ibaret, durum bu olunca her iki taraf içinde bulmak zorlaşıyor, tut ki evlendin oyunlar devam ettikçe boşanmalarda artıyor, eskiden ne güzelmiş büyüklerimizden duyuyoruz sevgi saygı anlayış iletişim (konuşmak) değer vermek dürüst davranmak işte bunlar yüzünden hayatları güzel ve mutlu geçiyormuş, maddiyatları olmasa dahi ama şimdilerde bu yüzyılda ilişki içinde olan evli olanlar bir birlerine yapmadıkları oyun düzenbazlık kalmamış hep bir birlerinin üzerinde olma egosu sen altasın ben üste yazık ediyorlar kendilerine dünya 🌍 nın düzenine kapılık gidiyorlar Allah unutulmuş örf ve adetler unutulmuş anlayış unutulmuş uzunlafın kısası dünyada içi dışı bir insan çok az değer veren saygı duyan çok az umuyorum Allah biz saf temiz insanları o kalan içi dışı bir insanlarla karşılaştırsın , bu güne kadar 1 kere karşılaştım onuda kaybettim 😔Allah’a emanet🙏🏻
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Evlenilecek kadın ve erkek bana birazcık sanki zamanı gelince bir yerden bir şey satın alıyormuşsun gibi geliyor. İnsanin düzgün ve sakin duruşa ve hayat tarzına sahip olması ileride aldatmaz düşüncesine kapılmamıza sebep olabiliyor. Eskiden hızlı hayatı olanlarla karşılaştırdığımızda evet bu konuda yaşantı sahibi olmamaları ileride de gene eski zamanlarını özlemedikleri anlamına gelir. Ama aldatmayacaklarını garantilemez. Önemli olan iki insanin birbirini sevmesi ve aynı hayatı beraber yürümeye karar vermeleri. Yoksa boşanmak için sebep bulmak kolay. Özellikle şu zamanda herkes kendi maddi giderlerini karşılarken ne kadının erkeğe eyvallahı var ne de kadının erkeğe. Sen o insani taniyip hayatını beraber geçirmeye karar verecek kadar sevene ve sevilene kadar kimse ne evlenilecek erkek ne de evlenilecek kadın. Kimse belirli etiketler altında tüm ömrünü geçirmiyor. İnsanlar değişiyor hayat değişiyor.
Bu devirde evlenecek birilerini arayıp hiç başını derde sokmamak lazım. Sonra uyurken boğar , oturuken bıçaklar ne bilim arkandan ateş eder felan... millet çıldırdı
Bu zamanda kadınlar da aldatır oldu, sanal hayat vs gözü hemen kayıyor başkasını hayal ediyor, sadakatı sağlayamıyorlar. Hangi erkek evlenir ki bu zamanda kendi çevremden biliyorum geçmişte bu asla aldatmaz dediğim kız arkadaşmın 3 sevglisi var hepsiyle oynaşık 😂
Bence evlenilecek insan bulmak zor oldu. Günümüz gençlerinde çoğunlukla bireysellik, bireysel özgürlük, bağlanmama, ve yüzeysel ilişkiler hep ön planda görülüyor. İnsanlar sevginin ne demek olduğunu, yaşamın güzelliğini, manevi güzellikleri hep unutur oldu.. Beton şehirler gibi gri ve kasvetli insanlar çoğalmaya başladı maalesef...
Evlenilecek insan sınıflaması yapmak hatalı bir yaklaşım. Kadında cinselliğe erkekte de güven duygusuna indirgendiği için mutlu tek bir evlilik bile yok. Oysa evlilik başlı başına mutluluk kaynağı olmalı. Buna inanmayan evlenmemeli, mutlu olacağına inanan kişi de evlenmeli farklı bir sınıflandırmaya gitmeden.
Bu zamanda ikisinin de kıtlığı var maalesef 😃 Keyifli günler..
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
En büyük sıkıntı ekonomi bence bugün bir ev kurmak 200 bin lira yapıyor. İkinci büyük sorun ise insanların birbirlerine tahammüllerinin kalmaması, en küçük sorunda, sıkıntıda sırtını dönüp gittikten sonra kim ömürlük hayat arkadaşı bulabilir ki? Herkes iyi gün dostu
Valla ikisinden de bulmak zor. Kimse dört dörtlük değil zaten ama şunun farkına vardım artık evlenmek isteyen kısımlar gittikçe daha azalmaya başladı. Aldatmalar, kandırmalar artmaya başladı. Hem erkekler hem kadınlar başa baş gidiyorlar bence.
Insanlar manyak manyak. ben de tam oldu deyip hayallere dalıyorum. karşımdaki buhar olup uçuyir bir süre sonra. Yaa bir insan bu kadar iyi vakit geçirdiği birini neden hayatında tutmaz. demek ki sadece ben mi bu şekilde gissediyorum anlamıyorum ko. daha yeni başıma geldi. adama yazdım iki gün sonra cevap veriyor. arıyorum sonra döneceğim diyor dönmüyor. işin ilginç tarafı ona dokunur dokunmaz ereksiyon olması. Yaa böyle bir enerjiyi heba etmeye nasıl gönlün el veriyor ya.
İkisinide bulmak çok kolay. Yanlış arayanlar kendileri düşünsün. Evlenilecek kadın/erkek olmadan evlenilecek kadını/erkeği bulmak tabiki zor olacaktır.
Kadın bulmak daha zor evin işin araban var bir kusurun yok fakat düzgün insan gelmiyor ya tek gecelik isteyen tipler ya da dul çocuklu kadınlar geliyor genç kızların da nazından ilişki ilerlemiyor.
Aramakla bulunacak bir şey değil fakat bence kolay yani çok zor bir şey değil sadece basit hesaplar ve gereksiz ayrıntılar peşinde olmamak gerekiyor. Şusu olsun, busu olsun aman hadi şu olsun diye kriteri yüksek tutmamak gerekiyor
Kadınlar pek bulamadıklarına ve çok aradıklarına göre sanırım erkek bulmak zor. Fakat şunu da eklemeden geçemeyeceğim bu da arayan kişinin özelliğine göre değişir. Özelliksizsen erkek bulmak zordur. Özellikliysen; onlar zaten seni bulur.
@Aynen1903 evet güzel meslek ama piskoloji istiyorum. Evlenince zor cok fazla sorumluluk çalışmak okumak hepsi bir arada imkansız gibi geliyor. Arkadaşım okurken evlendi ve esi basta kabul etmesine rağmen sonra izin vermedi. Istanbuldayım
@ExecutionerX Erkeklerin daha büyük sorumlulukları var kadınlara nazaran. Ben onları da anlıyorum o yüzden tam her şey rayına oturmadan acele etmiyorlar. Mantıklıda zaten.
@ExecutionerX Okul bitecek önce sonra iş. İşinde de kendinden eminse maddi bakımdan evliliği düşünebilir. Bunlar olursa evlenmeyi de geçtim tek bile olsa en azından tamam artık ben işimde gücümdeyim der kafası rahatlar. Başka kaygısı olmaz. Bunları sen de biliyorsun zaten.
@Maviaay12 O yüzden hayırlısı deniyorya. Hayırlı ise olsun zaten değilse olmasın. Kader kısmet işi bunlar. İnşallah kalbine göre birisini bulursun ne diim.
İş olsa da ha bire yok düğün yok mobilya yok ev bilmem ne falan bunlar için nasıl bir iş olması lazım? Kredi istemeyen bir adam ne yapacak? Kredi çekmek istemeyen mesela? Ben sadece nikah yapmak isterim ihtiyaç olmayan şeyleri de ilk sefer almaya gerek yok mesela. Eğer para yetmiyorsa evde almayız. Peki evlenemeyen bir kişi duygularını nasıl yaşayacak?
Geçen gördüm altın saat 10 bilezik falan isteyen var sakat midir nedir saat 50 k tl bileziklerde 100 k falan 150 bin TL saçma sapan şey için mi vereceğiz? Ne işimize yarayacak bozdurup ya kendine ya ailesine falan verecek olan para bizden çıkacak belki satarız ortak şekilde ama ne gereği var almayalım hiç
Evlilikten ne beklediğine göre değişir ama hayat boyu yanımda olacak bir arkadaşım olsun, düzgün bir aile kurayım diye düşünürsen her iki taraf için de zor.
Bence kadın bulmak zor. İşim gücüm var, kel kör birikimim de var. Efsane karizmatik değilim ama 10 kadından 5 tanesi bakar diyeyim yani ortalama bir tipim... Özellikle sigara kullanılmaması kırmızı çizgim diyebilirim. Karşı cinste sigara alkol kullanmayan karakterli bir insana bariz şekilde bir türlü denk gelemiyorum.
Kaderimde evlilik yok galiba benim çünkü zamanında ne zaman birine niyetlensem hep başkaları girip bozdu. Şimdi de imkansız hale geldi artık evlilik benim için artık o eski hevesim kalmadı
Evlenilecek kadın, erkek ritüelinden artık vazgeçin lütfen. Kiminle eğlenceli bir hayat geçireceğiniz düşünüyorsanız o kişi ile evlilik düşünün. Sizi üzen, kıran, kısıtlayan kişilerden uzak durun.
Bence evlenilecek kişi aramak saçma. Ararsan gönül ilişkisi olmaz hep kendi çıkarına bakarsın evi var mı? Arabası var mı? diye. Zaten karşına doğru kişi çıkıveriyor, sen niyetini söylersin o da zaten doğru kişiyse seninle aynı düşüncede olur ve evlenirsiniz bu kadar basit. Böyle konuları çok düşünüp kafaya takarsanız doğru kişinin kim olduğunu bile anlıyamazsınız. Allah herkesin gönlüne göre versin iyi günler.
Ülkemizde kadınlar hep efendi olsun diyor ama bizim ülkemizdeki kızlar hapçı serseri it kopuk kavgacı kıza küfür eden vuran erkeklere aşık oluyorlar öyle erkeklere tapıyorlar sonrada adam gibi erkek yok diyorlar. Bunun çok örneği var
@Ferhanım Evin geçimi yaygın olarak hala erkekten bekleniyor. Bu bir sır değil, herkesin bildiği malum durum. İşi olmayan kadın , başka meziyetiyle koca bulabiliyor, ama konu erkek olduğunda, işsize kız verilmez.
Katılmıyorum. hem kendim hem çevremden erkeklerden maddi kazık yiyen o kadar çok kadın var ki. Yani bırak ev geçindirmeyi beklemeyi, kendi paramızı muhafaza edebilsek, üstümüze borç falan kitlenmese ona razı olacak hâle geldik. Eskidenmiş onlar canım. Şimdi her taraf kadınları yolmaya çalışan erkek dolmuş. Sırf borç istemek için eski sevgilisine dönen biliyorum. kız günlerce kendine gelemedi. Keza benim eski sevgilim benden ayrıpmdana borç takıp gitti. üstüne de sana yedirdiğime içridiğime sayarsın demeye getirdi.
@Ferhanım Sen hep kötü örneklere denk gelmişsin. 23 yillik evliyim ve esim calistiginda bütün kazancını biriktirip kendi adına tasarruf yapmasını sağladım. Tek kuruşunu ev veya kendim için harcatmadim.
Erkek zor bence. Öyle bi zamandayız ki herkesin aklı farklı şeylerde. Erkeklere verilmiş olan özgürlüğü öyle bi kullanıyorlar ki her yol var hepsinde o yüzden kesinlikle erkek daha zor bence.