Ben bekarım ama arkadaşlarımın geneli evli ne zaman oturup sohbet etsek evlilik şöyle berbat şöyle zor diye habire anlatıyolar insan düşünmeden edemiyor o zaman niye evlendiniz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılNesi berbatmış evliliğin? Evlenmeden önce her birinin altında 175 boylunda 55-60 kilo sarışın mavi gözlü 90-60-90 hatunlar mı varmış? Benim de instagramdan takip yollayanlar olsun buradaki bekarlar olsun dmlerde karı kız düşüreceğim de sanal seks, seksting yapacağım diye ne diller döküyorlar. Gece yatağa yorgana yastığa sürttürüyorlar. Hele yalnız yaşıyorlarsa halleri daha berbat sabahleyin kendi kahvaltılarını kendileri hazırlıyorlar. Akşam olunca parası olan dışarıdan fastfood sipariş ediyor olmayan makarnaya, yumurtaya talim. Kıyafetlerini kendileri yıkayıp ütülüyorlar. Tv izlerken tek başlarına izliyorlar. Bekar erkek hayatı böyle. Ama evli olsa yanlarında gecelikli mis gibi kokan ağdasını yapmış yumuşacık bir karısı olur. Hastalıklı mı değil mi benden önce kimler kim bilir neresine boşaldı diye düşünmeyeceği, kendisine sadık olan, sabahleyin kendisine kahvaltısını hazırlayan, akşam güzel sağlıklı yemekler pişiren evini çekip çeviren canı istediğinde sevişebileceği bir karısı oluyor. İcabında babalık duygusunu da tadıyor. A---m---k ne kötü bir şeymiş erkek için evlilik yav. Bekarlık sultanlık erkek için tabi. Hı hı öyledir. :D :D :D :D Şimdi buraya koynuna her gece koynunda türlü türlü kadın olan zamparalığın kazanovalığın kitabını yazmış kültürlü(!!!) aşırısı seksi ve sevişgen (!!!) kadınların kendisiyle seks yapmak için çıldırdığı (!!!) erkekler damlar :D :D :D :D Evlilik asıl kadınlara yük a---m-----k. Çoğunlukla kadınların çaresizliği.
129 Yorumla
Soran+1 yılSen dramatize ettin olayı aslında anlatılan basit evlilik beklentiyle sonrası birbirini kimsede tutmuyor he şu demek değil her kadın kötü ya da erkek ama evlilik kimse yükse sırtından indirmeli ağır taşımak her anlamda yorar etrafım hep kötü örnek demekki olasılık yüksek iyi bir evlilik nerdeyse imkansız
- +1 yıl
kısaca evliliği sadece seks ve yemek olarak yansıtmışsın smdnsf daha kötüsü olamazdı herhalde
yemek yapmak öğrenilir zor değil
seks içinde ille evli olmak zorunda değil
bak evlisinde noluyor iki seks yapmışsın kendini tanrıça sanıyorsun
yalnız yaşamak bekar hayatı yaşamak inan evlilikten daha güzel ama siz anlamazsınız - +1 yıl
@çikolataçikilop Ne olacaktı? Sevgilinle felsefi düşüncelere mi giriyorsun? Seks yapmayıp satranç mı oynuyorsunuz? Seks yapmayacaksanız niye sevgili oluyorsunuz yavrum? :D :D :D :D Evlilik bunun aile kurmaya yönelik olanı. Sevgililik ise sadece yiyip içip düzüşmek. Sevgilinle aile oluyor musun? Çocuk yapıyor musunuz? Sevgilinle birlikte yoksulluk fakirlik çekiyor musun? Sevgilinin ailesiyle görüşüyor musun? Hayır bunlarla asla ilgilenmezsin ki maksat düzüşüp eğlenmek. Ama evlilik öyle değil. Evlilik aile olmak demek.
Soran+1 yıl@çikolataçikilop harikasın hayat arkadaşı olma kavramından çok uzak bir muhabbetti evet anlattığın yüzünden zaten evlilik bana uzak ve herkes mutsuz
- +1 yıl
@çikolataçikilop hayatım ben bu arada seks yapmadım. Sevgilimle seks yapmam. Ben sevgililiği hayatıma etki edecek bir sıfat olarak görmüyorum. Erkekler de görmüyor kadınlar da görmüyor. Sevgililikte eğlence bitince heves kalmayınca hadi eyvallah deyip bırakıyorsunuz. Sevgililik arada eğlence olduğu sürece vardır. Evlilikte birlikte yaşarsınız. Sevdiğiniz adamın kadının doğup büyüdüğü aileyi tanırsınız. Hoşunuza gitmese bile tahammül etmek zorunda olursunuz çünkü siz AİLE OLMAK ADINA BİR ADIM ATMIŞSINIZDIR. Öyle eğlence bitti boşanalım yok. Millet bundan sevmiyor evliliği. Ha, ben asla kocama tanıdığım hakları sevgilime tanımam. Sevgilim kişisi mesela bana hesap soramaz neden diyemez. Ben öyle uygun görmüşümdür öyle olmuştur. Ama kocam öyle değildir. Kararlarımı kocama göre alırım. Kocam da bana göre almak zorunda olur tabi. :D
Soran+1 yılHayat sexden ibaret değil başka keyifli şeyler var gün doğumunu izlemek mesela sahilde dalga sesini dinlemek uzun yolda giderken klasik müzik dinlemek cok şey zevk verebilir yeterki insan duygularının farkında olsun ve onları yaşasın
- +1 yıl
peki bir şey demiyorum belli ki bizim bu konudaki görüşlerimiz oldukça farklı uzatmaya gerek yok
size sizin hayatınızda mutluluklar bende böyle mutlu olmaya çalışacağım - +1 yıl
E peki soran bunları evli olduğun insanla yapamıyor musunuz peki?
- +1 yıl
Ben de sevgililiğin bombok bir şey olduğunu ve tamamen de bomboş iş olduğunu düşünüyorum. Sevgililik sadece biriyle düzüşmek eğlenmek. Düzüşmekten sıkılıp eğlenceli olmayı bıraktığında ayrılıyor insanlar. Bak bir tane bile eski sevgilisi için normal konuşan kadın ya da erkek bulamazsın. Sevgililik sadece anlık zevk alabilmektir. Evlilik ise aile olmaktır. Gerçekten sevdiğin ve hayatının geri kalanını geçirmek isteyip yaşlanmak istediğin insanın ailesini de tanıyorsun. Onunla birlikte yaşıyorsun. Sevgililikte günün belli saatleri bir aradasın. Evlilikte değil. O günün belli saatleri kadar sevgiline tahammül edebiliyorsun ama her gün aynı yatakta yatıp uyandığın zaman o sevgiline tahammül edemiyorsun. Bu da aslında sizin sevgililik diye övdüğünüz şeyin bir yalandan ibaret olduğunu gösteriyor.
Soran+1 yılSevgililik kavramını yanlış anlamışsın uyum yakalarsan zaten evleniyorsun ben duygusal biriyim çocukluğumdan beri böyleyim elin yobazı ile evlenip mesela hayatımı zehir etsem sence doğru olur mu herkes yaşadığın hayatın kalitesini arttırmak zorunda neden onun zıttını yapmak zorundayız ki bir insan hayata duygusal bakamıyorsa zaten evlenmeyi haketmiyodur bence
- +1 yıl
@çikolataçikilop Olamayacaksın ki :D :D :D Kaç tane böyle kız gördümse sevgilisi evlenme teklifi etsin diye kendini yırtıyor. Edip de parmağına yüzüğü takınca her yerde bakın ben evleniyorum. Yüzüğüm var benim diye geziyor. :D :D :D :D Bunlar gerçekler. İnsanlar birbirini birlikte yaşadığı zaman ve zorlukların üstesinden birlikte gelirken tanırlar. Ben ilk yorumumda erkeklerin bekar hayatıyla evlilik hayatındaki kazanımlarını bahsettim. Bunun aynısı kadınlar için de geçerlidir. Pek çok kadın evli değilken anasının babasının evinde onların kuralıyla yaşar. Onların evini falan temizler. Çoğu kadın maalesef işsiz çalışmıyor. Çalışsa da alım gücü çok az. Ama kocası da çalıştığı için ve genel olarak erkekler kadınlardan daha çok kazandığı için kociş parasıyla geziyorlar, kocişinin arabası kendi arabası, kocişinin evi kendi evi oluyor. Yine hediyeler falan da oluyor sevgililer günü evlilik yıldönümleri doğum günleri falan. Tatillere gidiyor. Sevgilisiyle gidebilmesi ana babasını kandırabildiği sürece oluyor. Çoğunlukla da gidemiyorlar. Yine sevgilisiyle bir şeyler yapabilmek için anasına babasına yalan söylemek bahaneler üretmek zorunda kalmıyor. İlişkinin bir resmiyeti bir meşruiyeti oluyor.
- +1 yıl
Soran, sevgililik kavramı tam da benim dediğim gibi. Duygusallık olarak haklısın. Duygusal olmayan insanla evlenilmez. Evleneceğin kişiyi de sen ona göre seçeceksin. Ama benim gördüğüm sevgililik anlayışı kadın için de erkek için de düzüşmekten öte değil. Ben de mesela bunlara karşı birisiyim. O sebeple sevgililiğin bana göre olmadığını gördüm. Yobazlık meselesini de kadının dine, sosyal hayata nasıl baktığını bu konulardaki görüşlerine bakacaksın ailesini tanıyacaksın falan.
- +1 yıl
ablacım kapatma tuşun yok mu senin
uzatmayalım diyorum destan yazıyorsun
sizin düşüncenize göre herkes aynı bütün insanlık komple sizin gibi düşünüyor , düşünmeyenlerde ileride düşünecek
ee peki bu hayatı boyunca hiç evlenmeyenler ne oluyor ayrık otu mu?
herkesin karakteri farklıdır şu yazdığın yazılardan hiçbiri düşüncelerimin dsini bile yansıtmıyor ya
hangisine cevap yazsam bilemedim bile
bende başlasam böyle hepsine ayrı cevap kitap olurr
iyi geceler sana
Soran+1 yılTamamda sevgililk illa tatile çıkmak değildir ben bir kadınla 10 dakika konuşim duygusuz olduğunu anlarsam hemen yolumu ayırıyorum maddi olarak durumum iyi diye bir kadının hayatını kurtarma misyonum mu var herkes kendi hayatının sorumlusudur babasının evindeki kurallar diyorsun hava atmak için yaşayan insan emin ol boş insandır baba evindeki o katı kurallarıda hakediyodur o insan bence mutlu olmak için ve mutluluğumuzu arttırmak için yaşamalıyız evlilik diye insanın kendine yüklenmesi yanlış kararlar vermesine neden olur bence sevgililik şart ama bunu kadını uygun gördüğü şekilde yaparsın sevgililk illa seks anlamına gelmiyor bir ön tanışma bence bu kadar sert düşünceleri terket
- +1 yıl
@çikolataçikilop Evlenemeyenlerin, evlenmeyenlerin çoğunun içinde bir eksiklik var. Erkeklerde de var kadınlarda da var. Çünkü hayat arkadaşlarını bulamıyorlar. Bir elmanın iki yarısı olma olayını yaşayamamışlar. Hep birilerini öyle zannetmişler ama boşa çıkmış ya da hiçbir zaman öyle zannedebilecekleri insanlarla karşılaşmamışlar. Yine kadın ve erkek belli bir yaşın üstüne geldikleri halde bekarlarsa bir daha evlenmeleri çok zor oluyor. Çünkü karşılarına hep olumsuz deneyimler tecrübeler yaşamış kimseler geliyor ya da çocuklu dullar geliyor. Bunlar hiç evlenmemişse birlikte olacakları kişinin evlenmiş boşanmış olmaları çocuklarının olmaları da can sıkan olaylar olarak kalıyor. Yine bekarlık çok uzatılmaması gereken bir şey ve bekarlıkta da yaşanacak şeylerin bokunu çıkartmamak gerek. Bekar kaldığınız süre ne kadar uzuyorsa kişinin birçok şeyi boş vermesi de o kadar artıyor bu da sonunda evlenilemeyecek bir geçmişe sahip olmak olarak sonuçlanıyor.
- +1 yıl
Soran bir insanla 10 dakika konuşarak onun duygusal mu duygusuz mu olduğunu zerre anlayamazsın. Duygular öyle kolay kolay herkese gösterilecek şeyler değil. Mesela seninle konuşsam gayet düz bir şekilde konuşacağım için benim duygusal olup olmadığımı anlayamazsın. Çünkü sana karşı duygum yok. Hiç oluşmamış. Bu zamanla ortaya çıkabilecek bir şey. Yine senin evlenmen bir kadının hayatını kurtarmak falan değil. Evlilikte böyle bir şey yok. Evlendiğin zaman kadın çalışsın çalışmasın alım gücü artıyor bu bir gerçek mesele sadece para da değil. Şöyle bir baksan kadınlar çalışsın çalışmasın çatır çatır boşanıyor. Boşanma davalarını açanların ezici çoğunluğu kadın. Yani parayla bile artık kadınlar mutlu olmadıkları evliliği sürdürmeye erkekler ikna edemiyorlar. Bu arada herkesin baba evinde katı kuralları yok. Ama şu kesinlikle vardır bana yorum yapan kızın anası babası da benim anam babam da sevgilim kişisiyle özgür rahat bir ilişki yaşamasına izin vermez. Sürekli ailesine bir bahane, bir yalan bir şey uydurmak zorunda kalır. Eğer ailesiyle yaşıyorsa böyledir.
- +1 yıl
(SORAN) Evlilik ne yapar? Evlilik hem birlikte yaşamanızı sağlar hem de buluşma zamanlarınız haricinde normal zamanda nasıl olduğunuzu görürüsünüz. Ailelerinizi tanırsınız. Ortak sorunlarınız olur bunları birlikte çözmeye çalışırsınız. Aramızda sevgilisiyle birlikte yaşayan var mı?
Soran+1 yılBana karşı olan duygulardan bahsetmiyorum duygusallık şu hayvansevermi birini incetmekten korkarmı yapısı nasıl kabamı naifmi bunlar birer etken bunların eksikliği zaten benim bekarlık nedenim ayrıca baba evinde rahat birini emin ol asla evlendiremessin günü birlik takılır kadınların özgürü erkekten daha fazla rahat İzmirli kız arkadaşım geldi bende 4 ay kaldı babası hergün beni arıyordu sakın korunmayın başımıza bi kaza gelmesin diyordu bir kız arkadaşımda oldu sadece 1 saat görüşebiliyorduk maksimum yani aileden aileye inanılmaz fark var asıl önemli olan ailesi rahat diye ya da ailesi dindir diye biriyle evlenmek değil mutlu olcağına emin olarak evlenmek emin ol merhametli duygusal ve düşünceli birinden kimseye zarar gelmiyor ki o insanlarda çok çok az sen evlimisin bu kadar detaylı anlatıyorsun
- +1 yıl
Ben bekarım. İzmirliyim doğma büyüme. Üniversite mezunuyum. Ailemle yaşıyorum. Evde de çok rahatım. İstediğim zaman kalkarım, yatarım. Annem ev işi vs yaptırmaz. İş bulamadığımdan çalışmıyorum. Babam para verebilirse harçlığım olur veremezse harçlığım olmaz. İş bulsam gider çalışırım. İş ilanlarına bakıyorum ama benim yapabileceğim işler yok. Olanlarla da görüşüyorum. Ya mesai paranı vermem diyorlar ya da benim tüm haklarımı çalan sözleşmeler imzalatmaya çalışıyorlar. Canımın istediği zaman çıkar gezerim. Yaşadığım şehirde arkadaşım yok. Çünkü sosyalleşebileceğim ortamlara vs girmiyorum. Babam biraz dışarı çık gez bir sosyalleş der mesela ama çok da içimden gelmiyor. Arkadaşlık denilen şeyin de geçici bir şey olduğunu gördüm. Çok da umrumda değil. Hatta böyle çok rahatım. Ben tüm bu yorumlarımın hepsini azımsanmayacak derecedeki çevremdeki kız ve erkeklerden gördüm. Üniversite ortamında gördüm. Üniversite ortamındaki o sevgililiğin iğrençliğini gördüm sevgili yapmadım. Benim babam benim erkek arkadaşımda kalmama müsaade etmez. Gece akşam sevgilimle dışarı çıkmama falan izin vermez. Benim ailem korumacı bir aile. İzmirli her aile senin gördüğün gibi değil. Ha, doğulu mu acaba diyeceksin yok. Doğulu da değiliz hatta babam tarafım benim balkan göçmeni. Annem egeli.
Soran+1 yılBişey demek istemiyorum en büyük kötülüğü sen kendine yapıyorsun zaten benim arkadaşım çok ama onlarla gezme derdim yok denk gelirsek konuşuruz şu anda balat sahilde yanlız başıma lattemi içiyorum dalgaların sesi şahane olur geceleri ayrıca yaşadığın şehir ve sosyal haklar meselesi şu herhangi bir mesleki yeterliliğin yoksa sömürüden kurtulamassın ben hem hastahanede hemde büyük bir firmada çalışıyorum ciddi rakamlar elde ediyorum ama çalışma şartlatın ağır ve zor kimse beni cumartesi pazar çalıştıramaz izmirlilerin geneli öyle demedim ayrıcam benim tanıdığım kız öyleydi dedim bence kusura bakma yanlışta anlama beni senin psikolojin bozulmuş bence senin acilen kendini dinlemen lazım bende üni okudum ama ben olaylara böyle bakmadım sessiz sakin kimseye zararım olmadan okudum bitirdim sapıklık boyutuna fazla girmişsin zihnin bulanmış her erkek kadına muhtaç değil herkes sapık değil bence bu kafayı terken ve kendini mutlu edicek şeylere biraz zaman ayır çok gerginsin yaşın doğruysa o yaşta düzgün bir işe sahip olman gerekiyor hobilerin için
- +1 yıl
Yok iş falan. Yaşım doğru. Mesleki yeterliliğim var. O mesleği yapacak işim yok. Ben öğretmenim. Özel okulların hiçbiri geri dönmüyor. Birçok yere cv bıraktım dönmüyorlar. 27 yaşında olunca gel sana doğru düzgün iş verelim olmuyor maalesef. Benim de üniversitede öyle kimseye bir zararım falan olmadı. Öyle okulumu bitirdim çıktım. Ama sevgililik denilen şey düzüşmekten ibaret. Bu gerçek. Hiç olayın sevgiyle aşka alakası yok. Ayrıca en çok aşk aşk diye ortalıkta gezenler genelde o aşık oldukları kişiyi evlendiğinde tanıyınca aynı evde yaşamaya başlayınca en çabuk onlar boşanıyor. Ben yorumumda sapıklıktan bahsetmedim. Yine gerginsin demişsin gergin değilim.
- +1 yıl
Şuna kızdım sadece herkeste böyle evliliği bir gömüp sevgililiği yüceltme olayı var. Ben bunu anlayamıyorum. Yok evlenince aşk biter mi evlenince seks biter mi heyecan biter mi? Sevgililik ilişkileri çok mu güzel de evliliği yerip duruyorsunuz bu kadar? Madem sevgililik çok güzeldi de neden ilk sevgilinizde kalmadınız? Kaç tane eski sevgiliniz var mesela? Ben sevgililik ilişkisinin evlilikten daha bombok olduğunu düşünüyorum. Evlenmeden önce her kadının erkeğin çok mükemmel seks hayatı mı var? Çok mu birbirinizin sorunlarını çözmeye destek olmaya çalışıyorsunuz? Zaten sevgililikte benim gördüğüm kimse kimse için fedakarlık falan yapmıyor. Herkes önce ben demenin derdinde. Seks olayı üzerinde duruyorum. Çünkü erkekler rahat seks yapabilmek için sevgili oluyorlar. Kadınlarda da bu böyle aslında. Yani sadece eğlenelim, seks yapalım bedensel arzularımızı giderelim. Ama dahasına gerek yok. Evlendikten sonra dahasını görünce sorunlar başlıyor. E hani ne oldu ya sevmiştin de evlenmiştin? Hani çok güzel bir sevgililiğiniz vardı ya ne oldu? O evliliğin kötü olduğunu söyleyen erkek arkadaşlarının alayı başka kadınlarla seks yapamadıkları için böyle diyorlar. İşte evlilik denilen şeyde de tek eşlilik diye bir gerçek var. Onlara sorsak gerçek düşüncelerini söyleyecek cesaretleri olsa çoğu karım cepte dursun ama ben başkalarıyla yatayım der.
Soran+1 yılHayatımda 4 sevgilim oldu 4 ündende ağır darbeler aldım 7 senedir sevgilim yok huzurun sadece karşı cinste bulanmadığının canlı kanıtıyım sevgililiğe seks olarak bakman maalesef geri kafalılık ben doğru söylerim herkes sevgili olmayı seks için istemiyor acaba nasıl biri yani sevgililik kocaman bir ACABA dünya sen benden ibaret değil sevmek sevilmek istiyorsan buna değermiyim diye sorcaksın kendine ben buna değerim çünkü kimseye zarar veremem seversemdr hücrelerime kadar severim direk görücü usülü evlenim o zaman ben elin bilmediğim kadınıyla hayatımı zehir edim dediğin buna geliyor sevgililik yok bam diye evlen mantığın alıyormu bunu cidden elin kasabı ile psikopatı ile evlenirsen nolcak hadi sevgili olmadan evlendin bence sen erkekleri dünyanda sapık ilan etmişsin ve bu maalesef sana zarar vercek emin ol ben bir erkek olarak diyorum balık içi oltayı tutmak bir kadının elini tutmakdan daha fazla keyif veriyor ta ki sevene kadar
Soran+1 yılBu arada adına üzüldüm yıllarca oku atanmayı bekle devletin eziyeti maleseg
- +1 yıl
Öğretmenlik atamaları berbat. Öğretmenlerin esas istihdam edicisi devlet. Özel okullar devlet okulunda deneyim kazanan hocaları alıyorlar. Onlar da kayıtsız çalışıyor çok kez denk geldim buna. Yine Özel okul bir ticarethane mantığıyla yaklaştığı için sürekli deneyimli istiyor. Deneyimsiz olanı almıyor. Bir öğretmenin de yeni işe başlayan için diyorum bunu o sınıf temposuna okul temposuna ulaşması 1-2 sene alıyor. O 1-2 seneyi geçince her şey çorap söküğü gibi geliyor. Ama özel okullar da o 1-2 seneyi benim okulumda kazanma da nereden kazanırsan kazan diyor. Olay bu yani. Senin ilişkilerinden kötü şeyler yaşamana üzüldüm. Umarım mutlu olacağın birini bulursun. Görücü usulü evlilik o kadar kötü bir şey değil. Yani görücü usulü evlendiğinde de asla ama asla mutlu olamayacaksın diye bir şey yok. Aslında sevgililikle aynı yüzdeye sahip neden biliyor musun çünkü sen sevgililikte de sevgilini çok sınırlı şekilde tanıyorsun. Ben mesela bu meseleleri babamla da konuştum. Ben babamla birçok şeyi konuşurum. Babam da bir insanı aynı yatağa girmeden, aynı evde senelerce yaşamadan tanıyamazsın der. Ama biz sevgililikleri nasıl yaşıyoruz? Gün içinde birkaç saatliğine buluşarak tanıyoruz. Ve o insanı sadece o saat dilimlerinde gördüğümüz halini görüyoruz. İlişkilerde kadın/erkek fazla beklenti içinde olmayacak. O senin evliliği kötüleyen arkadaşların evlilik monotonlaştığı için kötülüyorlar ama şekerim evlendiğin kadın bir luna park değil seni her zaman eğlendiremez. Yeri geldiğinde g0t g0te verip uyuyacaksın. Bir de evlenince sürekli birlikte yaşayınca o sevgililikteki algı bozuluyor. Karının/kocanın o kadar da seksi olmadığını görüyorsun. Sürekli aynı yerde olmak ve pek de seksi yakışıklı güzel olmadığını görünce aradaki tutku azalıyor. Monotonluk da giriyor bunun içine. Ailevi sorunlar da giriyor. Onların çoğuna sorsan eşlerinin ailesini sevmiyordur. Ama eşlerine de sorsan onlar da sevmiyordur eminim.
- +1 yıl
İşte bunu görenler, duyanlar da evlilik çok kötü sevgililik daha güzel diyorlar. Sen zaten gerçek bir ilişki yaşamıyorsun. Keyifli olan bir takılmaca seninki. Sıkıntı olunca ayrılıyorsun. Yani evlilikte her zaman aşk, tutku olmayacak zamanla azalacak yani. Ta ki büyük hesapsız bir ayrılık falan olacak işte sen bunu yaşadığında karını/kocanı hasretle bekleyecek misin? Yoksa gider gitmez düzmek için birini mi arayacaksın. Aşk orada kendini belli eder. Erkekleri sapık olarak görmüyorum. Çoğu evlenmiş boşanmış kimseden de duydun bunu. Cinsellik iyi olsaydı çekerdim diyor. Ya da daha güzel seksi olsaydı çekerdim diyorlar. Bu arada ben kendimi çok vazgeçilmez falan görmüyorum. Erkekler aşırı doyumsuz geliyor bana. Ben de bu doyumsuzluğun altında ezildiğimi hissediyorum.
Soran+1 yılBence sen olaylarını uç noktada yaşıyorsun bakma benim yapım gereği olayları fazla umursayan ve arkadaşlarının geneli evli olan biriyim herkes sorunları paylaşır ve bu kafamda kitapçık gibi oluştu kadın başlı başına dertten başka bişey değil uyumlusu yokmu var mutlu edeni yokmu var ama sayıları az evlilikte şans oyunu sevgililik sadece mutlu olma ihtimalini yükselten bir araç sen o aracı kafanda aldın bir dağ yaptın yazık günah bu kafayla seni tanıyan koşarak kaçar benlik sorun yok gizliden takılarak kimseyi umursamadan milletin fikrini alıp geçiyorum kafa yapınla mutluysan senden iyisi yok boş ver gerisini bende böyle mutluyum napcaksın hayat işte
- +1 yıl
Mutluluk mutsuzluk olayı karşılıklıdır. Mutsuz eden kadın varsa orada zaten mutlu kadın yoktur. Yani taraflardan biri mutlu diğeri mutsuz olamaz. İkisi de ya mutlu olur ya da mutsuz. Bunlar birbirinden etkilenir. Ben sevgililiğin mutluluğu arttıran bir şey olduğunu düşünmüyorum. Bugün metroda bir çift gördüm. Oğlan telefonda bir şey mi ne yaptı. Ya birine mesaj attı ya da birine baktı bilmiyorum. Kız da telefonunu versene bir dedi. Oğlan da yok vermem dedi. Kız da tatlı tatlı ısrar etti. Her şey böyle cilveleşme modundaydı. Oğlan da cilveleşiyor. Oğlan da vermem dedi gülerek. Kız da gülerek vermezsen metrodan inerim kendim giderim dedi. Oğlan da iyi in ben de inmem dedi. Kız bak inerim dedi oğlan da in, ben inmem dedi. Kız gelecek istasyonda indi. Orada bankın birine oturdu. Kapıların kapanmasına yakın oğlan da yanına indi. İşte benim için sevgililik olayı bu kadar malca. 😂😂😂😂 böyle mallar olduğu için ben hangi erkekle flört ettiysem erkek kişisi bana sen neden bu kadar ciddisin? Neden hiç didişmiyoruz didişme dediği de böyle cilveleşme tarzında zıt fikir de olma. Ben böyle mal mal şeyler yapmadığımdan benim flörtleşmem sevgililiğe gitmiyor.
Soran+1 yılFazla gerginsin bu durum sana zarar veriyor pozitif hayatında hiç mutlu zamanların olmadımı sevgililiğe neden böyle psikopat kavramlar yüklüyorsun anlayamıyorum mesela ben ağzını şapırdatarak yemek yiyen birini yanında yemek yiyemem birbirimizi tanıyoruz gittik bi restoranta yemek yedik ve gördüm düzgünce söyledim düzeltemedi kendini ayrıldık bitti gitti ama direk evlendim sonra bir ömür bunumu çekicem yani sevgililik ve flörtün temel prensibi bu ön tanışma huyu suyu konuşması adabı duruşu hayata bakış açısı zevkleri sabah uyanınca günaydın demeyen birinden nefret ederim gece yatıncada iyi geceler veya iyi uykular demeyen birindende bence bu zariflik işte böyle şeylerini öğreniyorsun insanların sana kalsa her şey süpriz arkadaşlarım %90 u görücü usülü evlendi sonuç ortada yani aslında aksini iddaa ettiğin şeyin iki cinsiyet içinde değeri çok fazla sana bu kafa nerden işlendi kim sana ne yaptı bilemem ama yazık günah senin acilen sosyalleşip duygularının farkına varıp mutlu zamamlar geçirmeye ihtiyacın var sorduğun soruyuda gördüm şans eseri araba temizliyicileri ile alakalı yok artık dedim yani bu kadarda olmaz
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılgereksiz zaten ama evlenmeden onlarda aynı senin gibi düşünüyorlar sonra evlenince de olan oluyor zaten
birini sevdin evlendin okey
ama onunla evlenene kadar bile kaç kişiyle sevgili oldun kaç kişiden hoşlandın ve kaçı uzun sürdü bir sormak lazım
doğru insan diye bir şey yok
hepimiz sürekli değişiyoruz isteklerimiz de değişiyor bu sevdiğimiz insanlara da yansıyor
hayat boyu kimse sevemez birbirini
ikisi de değişir
yaş aldıkça hoşlandığın insan tipi bile değişir ya en basitinden23 Yorumla
Soran+1 yılBen olayı çözdüm üremicem gezip tozup hayatımı yaşıcam herkesi başına gelen beni ıskalamaz herhalde demekki doğruymuş burdada genel mantık bu yonde
- +1 yıl
bende öyle düşünüyorum valla inşallah böyle büyük konuşup bir sert kayaya toslamam
millete akıl verip de kendim o akla muhtaç olmak istemiyorum ya ksdaf
en iyisi gez toz kendini geliştir araya bir kaç sevgili serpiştir yeniden gez toz mikemmel bir hayat
Soran+1 yılEvet basamaklarımı böyle belirledim zaten hayat kısa mutsuzluk için ayırcak zamanım yok umarım büyük konuşmak tehlikeli dediğin gibi
+1 yılKendileri umduğunu bulamamış ya da acele karar verip yanlış kişiyi hayatına alıp pişman olmuş olabilrler
Siz de hayat kurup mutlu olacaksınız diye bir şey yok
Kişiler hazır değilken, ani kararlarla, sevdiğini sanarak veya sadece cinsel bir hayatı olması düşüncesi ile eksik ve hatalı birçok yuva kuarar bu toplumda çok sıkıntılı bir durum maalesef
Bireyler bilinçsiz ve bilgsiiz evlilik çok kolay basit bazen oyun gibi geliyor
Canım cicim bittikten sonra bazı gerçekler tokat gibi çarpıyor yüze
Size de bunları anlatıp soğumanıza sebep oluyorlar..
Siz yani demek değil ki evlenince bu şekilde olacak
Mutlu, bilinçli bir birey olabilrsiniz kötülemeleri umursamayın derim iyi geceler 🙏12 Yorumla
Soran+1 yılBen özgürlükçü bir insanım evlilik şu anlık bana çok uzak zaten şu anda bile balat sahildeyim🤣🤣
- +1 yıl
Hazır hissedilmiyor ise zaten bu yola girilmemelidir diye düşünüyorum
+1 yılDostum sıradan insanlar toplumun kullanılmış yolundan giderler herkesin çektiği sıkıntıyı biz de çekeriz mantısı vardır bazı insanlar da özeldir sürünün dışında takılır herkes aynı yerde otlarken o başka otları da keşfeder
11 Yorumla
Soran+1 yılHarikasın zekana bayıldı.
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
4Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı. Boşanın o zaman hipnetorlar deseydin ya. Evliler öyle diyebilir zaten evliler
11 Yorumla
Soran+1 yılDiyorum maddi zarar görceğimi bilmesem bir dakika düşünmem diyor hepsi
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlilik iyi bir sey ama tabi dogru insani bulursan iyi. Napsinlar knk bilseydiler evlenmezdiler o kisiyle. Dmeekki anlasamiyolar
15 Yorumla
Soran+1 yılO zaman evlilik kumar yani şansa bağlı
Cevap sahibi+1 yılOyle :))
Soran+1 yılE o zaman evlilik dinen haram çünkü şans baht oyunları kuranda yasaklanmıştır resmen haramdır
- +1 yıl
hayatımda daha mantıklı bir şey duymadım sayın soran asjdbasjhfbasf
Soran+1 yıl@çikolataçikilop teşekkürler
- Aşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı.
+1 yılSevip de evlenen dayılarımdan bile pişmanlık lafını duyuyorum. Evet iyi bir şey değil.
01 Yorumla
Soran+1 yılO zaman evlenmemek en mantıklısı üremek zorundamı insanlat
+1 yılKöprüyü geçen takılıyor kafasına göre işte
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSütten ağızları yanmış demek ki birader
10 Yorumla
+1 yılHaklılar
10 Yorumlao zaman boşansınlar.
01 Yorumla
Soran+1 yılEmin ol karıları sorunsuz boşansa toplu boşanma olur
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Evlilik kadar gereksiz bişey yok diyor evli tüm arkadaşlarım bunların derdi ne?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler