Şimdi şöyle ki biz dört yıldır birlikteyiz ilk bir buçuk yıl her şey iyiydi çünkü ben makyaj yapma tamam onu giyme o saatte gitme şu saatte gel onla görüşme vs yok o la yakın arkadaşı olma gibi bir çok şeye tamam dedim alttan aldım çünkü çocukluğumdan ailemde huzursuzluklar vardı evden okula kaçardım çocukluğumu yaşayamadım babamdan da nefret ediyorum neyse onu hayatımın merkezî yapmıştım tamam vs alttan alıyodum sonra o bi anda benden ayrıldı bir çok kıza yazdı arada beni de arardı napıyosun diye ben dağılmıştım belirsizlik mahvetmişti herşeyime karışıyordu makyaj oyun indirmeme kadar neyse biz barıştık hala devam ediyor bi çok kez ayrıldık ağzımdan çıkacak kelimelere kadar beni çok yoruyo sürekli ikna edilmek istiyor şunu şöyle desene bilmem ne diye beni yoruyo konuşurken bile yoruyo yani konuşma şekline kadar şunu şu kadar söylesene gibisinden anlamasına rağmen daha fazla kelime duymak istiyo kendisinin bana bşyi ikna ettirmek ve kendisininde ikna olmak gibi bi derdi var askere gitmeden önce beni aldattığını öğrendim bu zamana kadar yirmi kez vs ayrılıp barıştık ve artık ciddi anlamda soğudum onu sevmiyorum ama çok alıştım vazgeçemiyorum beni ilişkinin en başından arkadaşlarımdan bile uzaklaştırmaya çalışırdı başardıda hala birlikteyiz ama hiç güvenmiyorumda ne aile ne dostluk kimseden yana da yüzüm gülmedi şu zamana kadar çok üzülüyorum ne olursa olsun beni kırıyo kırıcı konuşuyor hiç yanımda olduğunu hissetmiyorum yoldan geçen insan daha duyarlı olur öyle söyliyim senin iyiliğin için diyip beni kırıyo her seferinde ne hediye alıyo ne gönül alıyor aileler de tanışıyo tabi ailesi bana karşı çok iyi ama ben emin değilim gün içinde onu merak etmiyorum ona karşı bi heyecanım yok soğudum senden diyorum güvenmiyorum diyorum ben ısıtırım diyo bşy yaptığı da yok kararsızlık beni mahvediyor her zaman o haklı her kavgada onu haklı bulana kadar ben o şeyi kabullenene kadar beni kırıyo döküyor sonrada gönül bile almıyo diyelim tartışıyoruz ben ağlıyorum umrunda bile olmuyo umrunda olan tek şey ikna ettirmek oluyo ayrılmak en mantıklısı ama askerde ve yok beni çaresiz bırakıyorsun gibi şeyler söylüyor bu ilişki olacak gibi değil ama olur mu diye diye kendimi yiyip bitiriyorun psikolojim iyice yıprandı etrafımdaki çoğu insana karşı oda dahil buz gibiyim çekip gidesim geliyo ne yapıcam bilmiyorum
4 yıllık sevgilimden soğudum ne yapmalıyım?

Merhaba,
Yazdıklarınızı dikkatle okudum, sonra bir de tekrar sorunuzu okudum. İkisi birbiriyle oldukça çelişir gözüktü. Yani yazınızda onun size yaptığı haksızlıklardan, kırıcı konuşmalardan ve bolca aldatmalardan bahsetmişsiniz. Ondan tamamen soğuduğunuzu, onu sevmediğinizi fark ettiğinizi, sadece bir alışkanlıktan ibaret olduğunu belirtmişsiniz. Ama ana soruda “ne yapmalıyım?” diye sormuşsunuz. Ve bu soru sanki “ne yapmalıyım da onunla mutlu, huzurlu bir ilişki kurmalıyım?” sorusu gibi hissettiriyor.
Eğer sorunuz gerçekten buysa o zaman siz de biliyorsunuz ki sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Ben “siz” derken gerçek “siz”den bahsediyorum. Yani onun olmanızı istediği “siz”den değil. Çünkü o olursanız, o zaman gerçek siz olmazsınız.
Onun için diyorum ki gerçek siz’in yapabileceği bir şey yok. Çünkü o değişmeyecek. Neden diye sorarsanız değişim arayışında eğer o olsaydı, o zaman ben burada onun bu siteye yazdığı “sevgilime çok haksızlık yaptım, şimdi hepsinin farkına vardım ve geçmişi tamamen silerek ilişkimizde yepyeni bir sayfa açmak istiyorum, nasıl yapabilirim?” sorusunu cevaplıyor olurdum. Ama durum ne yazık ki böyle değil.
Ancak yüzünüze maske takarak bir şeyler yapabilirsiniz, ama onu yapan da siz sayılmasınız.
Bu arada bütün bunları yazdıktan sonra altını kalın bir şekilde çizerek şunu vurgulamak istiyorum ki, lütfen bana kulak asmayın. Kimseye kulak asmayın, ailenize, arkadaşınızın ailesine, en yakın arkadaşınıza. Bu konuda kendi kararınızı gönül rahatlığıyla almak sizin sorumluluğunuzda. Sadece sizin.
Burada yapmanız gereken şey karar vermektir. Nasıl bir hayat yaşamak istediğinize, neler hak edip neleri hak etmediğinize, ideal bir ilişkiden beklediklerinize, kendinizi özgür bir şekilde ifade ettiğiniz bir yaşamın değerine, bir alışkanlığı bırakırken ödenecek bedelin, elde edileceklere değip değmeyeceğine.
Bütün bunlara net bir şekilde karar verdikten sonra da cesur bir adım atın ve arkanıza da asla bakmayın. Bakın yanlış anlamayın, sizi herhangi bir yöne yönlendirmek benim görevim de haddim de değil. Onunla belirli bir ilişki platformunda hayatınızı birleştirmeye de karar verirseniz, geriye dönüp kararınızı tekrar sorgulamayın diyorum. Onun için ileride sorgulamayacak bir karar alın diyorum.
Size kolaylıklar dilerim. Daha detaylı bilgi, yardım ve deneyim için benimle istediğiniz zaman profilimdeki linkler vasıtasıyla irtibata geçebilirsiniz.
Sevgilerimle.