Arkadaşım tesettürlü kızları hiçbir şeye layık bulmadığını söylüyor bu nasıl bir zihniyet?

Ona göre tesettürlü kızlar kültürsüz, eğitim alsa bile hedeflerine odaklanmak yerine koca derdine düşmüş zavallı kişilermiş. Ayrıca tesettürlü bir kızın makyaj yaptığını, ibadet yerine modaya ayak uydurmak amaçlı saçma sapan giyindiklerini onları o şekilde gördüğünde pataklamak istediğini söylüyor. Tabi ki tesettür moda değil ibadettir bunu ben de eleştiriyorum ama inanılmaz nefretle anlatıyor bunu. Elinde telefon gördüğü tesettürlünün kafasını kırmak istiyormuş onların telefon neyineymiş evde otursunlarmış. Bir kafede restoranda onları görünce bunlar ne arıyor burada evde çocuk baksınlar tarzı konuşuyor. Tesettürlü bir kız erkeklerle konuşup flört edince şunlara bak güya müslümanlar ama konuşmadıkları erkek yok erkek... hastaları diyor. Tabi her önüne gelenle konuşmak kimse için güzel bir davranış değil ama insanlar biriyle konuşmadan nasıl evlilik yapacak? Ona göre tesettürlü birinin evlenmesi de sorun. Böyle modern gözlük takmış, güzel giyinmiş güzel makyaj yapan kapalı kızları görünce çıldırıyor resmen. Mesela bir kafeye gitmiştik kapalı bir kız değişik bir içecek almış ambalajı değişikti biraya benziyordu ama alakası yok enerji içeceği falandır büyük ihtimalle. Ona baktı baktı bunların sudan başka bir şey içmemesi lazım lüks bunların neyine falan diyor. Kafede oturmaya gelen kapalı kız görünce bunlar ilgi manyakları erkek tavlamaya geliyorlar diyor. Çok değişik bir kafa yapısı var. Ben bu kızı gittiğim İngilizce kursundan tanıyorum daha 1 aydır. Başta böyle değildi sonradan açılmaya başladı 1 haftadır böyle konuşuyor. Nasıl bir zihniyet?
Arkadaşım tesettürlü kızları hiçbir şeye layık bulmadığını söylüyor bu nasıl bir zihniyet?