Kadınlar neden intikam almak ister?

3 ay önce ayrıldık, iki yıl nisanliydik , düğün gecikti maddiyattan, pandemiden. Çevresindeki bazı şeytanlar seni oyalıyor, gecistiriyor ailesi ve ben diye sürekli gaz verdi, bu da dolmuşa biniyor, bana da millet soruyor düğün ne zaman siye cevap veremiyorum, madem bi işin sonunu getiremeyecektin neden başladın diye bana mesajlar atti ayrılmadan, bu yıl da düğün olmayacaktı vs dedi durdu, çok istiyordu evlenmeyi, ben de aşıktım çok seviyordum, bıraktı beni. Evine barışmaya gittim her yerden engelliyim diye. Mahkemelik olduk. Sürekli karakola gidip beni şikayet ediyor suçum yokken, uzaklaştırma aldırıyor, bi de avukat tutmuş, beni görünce kaçıyor, aynı ortamda olmak istemiyormuş vs falan:)) 11 yillik mebde öğretmenim ömrümde n3 mahkeme gördüm, ogrencu kulağı bile çekmedim, ici kin ile hirs ile dolu, intikam duygusuyla dolu, sebebini de bilmiyorum ama ilk erkek arkadaşıyım, ilk beraber olduğum kişi ile evlenme hayali kuran bi kızdı, iki yıl evimizde yatti kalktı, öptü sevdi gevdi beni, bu duruma o getirdi diye düşünüyor sanırım, intikam peşinde olduğunu düşünüyorum. Neden af edersiniz beni duduklemeye çalışıyor, sikayetinde de hep memur olduğumu turkce öğretmeni olduğumu, çalıştığım okulu vurguluyor söylüyor, kendisi atanamamış öğretmen, inşallah atanamazsun demiştim ayrılırken sinirle, yarası var o konuda, yarasını destim, bunun için memuriyetime zarar vermeye çalışıyor.

Bu hırsın kinin öfkenin sebebi nedir, tecrübesi olan kadınları tanıyan beri gelsin, bi yardım etsin
Kadınlar neden intikam almak ister?