Şöyle ki geri kafalı, kadını kişisel kölesi olarak gören ve kadını ezerek ego tatmini yapmak isteyen erkekler evleneceği kadının eğitimli olmasından ve kendi ayaklarının üzerinde durmasından rahatsız olur. Bu zihniyete sahip erkeklerden uzak durmanı tavsiye ederim. Ayrıca mantıklı düşünen bir erkek kendisine muhtaç olan bir kadınla değil de destek olacak bir kadınla evlenmek ister diye düşünüyorum. Allah'tan baştan niyetini belli etmiş de kurtulmuşsun. Verilmiş sadakan varmış kardeşim.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBu düşünce büyüdüğü, yaşadığı çevrenin zihninde oluşturmuş olduğu darlığı gösteriyor maalesef Eğer ki bu düşüncesinde ciddi ise o adamla hiçbir ilişkiniz olmaması sizin iyiliğinize olur. Toplumumuzun bazı kesimlerinde kadınların kendi başına ayakta durabilecek kadar güçlü olması yadırganıyor. Kesinlikle bu tarz düşüncelere takılmamanızı tavsiye ederim. Bunu kadın olduğunuz için değil, her insanın daha geniş bir bakış açısı edinerek zihnini daha geniş bir biçimde kullanabilmesini istediğim içindir. Okumak, kendini geliştirmek erkeklere özgü bir olay değil aksine her insanın yaşaması gereken bir tecrübedir. Çünkü insanlar zihnen gelişmeyi bıraktığı an benim için ölüden farksızdır. Elbette şu an bu görüşü oturduğum rahat yerden veriyorum. Siz bulunduğunuz aile ve çevreniz ile bazı yükümlülüklere sahip olduğunuz için benim rahatlığıma ve bakış açıma sahip olmayabilirsiniz. Sadece şunu bilin ki başka insanlara tanınmış haklar size de tanındı. Sizin gelişmenizi kısıtlayacak dar görüşlü bir insan ne kadar zengin, yakışıklı veya kalbi iyi gözükür olursa olsun bir gün yaptığınızdan pişman olma durumuna gelebilirsiniz. Çünkü o kişiyi seçtiğiniz an hayatınızdaki birçok kapıyı kapatmış olup kendinizi dar bir hayata mahkum edeceksiniz.
10 Yorumla
Bu onun toplumsal cinsiyet rollerine sıkı sıkıya bağlı biri olduğunu gösterir. Eminim hayatında eline bir tane kitap alıp okumamış biridir. Okumayan insanlar ailelerinden ve çevrelerinden ne görürlerse onu kendi hayatlarında uygulayıp; başka türlüsünü kötü ve zararlı görürler. Çünkü sorgulama melekesi yoktur. Bence bu adamdan kurtulduğunuz için sevinmelisiniz.
42 Yorumla
Soran+1 yılRica ederim.
Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Ezecekler Ya. Kafasına vurupta ses çıkartmayalar okumamış olanlar o yüzden. Okumuş kadın erkeğin kahrını çekmez. Mesleği var ekonomik özgürlüğü var. Alır ceketini çeker gider.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
77Cevap
+1 yılBazı kesimlerce ve çoğu erkeğe göre üniversite okuyan kız hele bir de başka şehirde okuduysa mutlaka bi erkekle bişeyler yaşamıştır gözüyle bakılıyor. Ailesinden evden uzakta genç yaşta kız başına hangi ortamlara girdi neler yaptı bakalım düşüncesi sarıyor beyinlerini. Bazı şeylerden hevesini aldı artık evlenmek istiyor diyorlar. Bunu diyen tüm ailelerin erkek çocukları ya da böyle düşünen tüm erkeklerin evlenene kadar yaptıkları görmezden geliniyor ya da erkektir yapar nolacak diye doğal karşılanıyor. Halbuki üniversite okuyup hiçbir erkekle sevgili bile olmayan bi sürü kız var ayrıca sevgili olsa veya bişeyler yaşasa bile bunda evlenmeye sakıncalı bi durum yok. Hangi şehirde yaşadığını merak ettim ve bence görücü usulü evlilik yapma derim. Görücü usulünde karşına getirecekleri erkeklerin ve ailelerin %90 ı bu mantıkta olacak. Ayrıca mezun olduğun bölüm çok güzel 👏 hayalimdeki en sevdiğim meslek diyebilirim tebrikler.
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı. Erkekler okumuş kadın isterler. Geçinmenin çok zor olduğu bu dönemde erkeklerin çoğu eşleri de çalışsın isterler daha rahat bir hayat yaşayabilmek için. Senin ve arkadaşının karşılaştığı tipler daha istisnai olan, muhafazakarlığın ötesinde yobaz tipler. Öyle adamları ne yapacaksın zaten. Görücü usulünü de bırak Allah aşkına. Tanımadan etmeden doğru dürüst biriyle aynı yatağa girip aynı evi paylaşmak hala bu devirde olacak iş mi? Ne kadar büyük bir risk. Kendin de bulabilirsin bir şekilde gizli saklı olsa da ailen karışıyorsa da. Benimde kapalı kız arkadaşlarım oldu. Hepsi kendi buluyor valla. Düzgün de kızlardır.
10 Yorumla
Selamalar,
Bu kinin kültürden ne kadar uzak olduğunu gösterir hayatında eline okumak için bir kitap almamış ama bir kadının dinin inançlarına saygısı olduğu için okumasını yadırgar bunu yaparkende kendini inanılmaz inançlı gördüğü için yapar bu onun inançlı değil cahil olduğunu gösterir kız çucuklarının okuması yanlış zihniyeti maalesef günümüzde hala bazı zihniyetlerde var bu kişi senin çalışmanada şiddetle karşı çıkar düşünce yapısı ortada sonuçta sen bu kişiyle bir gelecek kurmayı kabul ettinmi bilmiyorum ama kendi ayaklarının üzerinde durabilecek bir kadının hayatını böyle biriyle birleştirmesine ben sıcak bakmıyorum..10 YorumlaErkekler değil bazı erkekler. Böyle insanlarla değil evlilik yoluna girmeyi arkadaş olarak kalmanı bile doğru bulmam. Din kişiye özeldir. Tesettürlü olan okuyamaz saçmalığı da ne demek, çok güzel bir bölüm bitirip kendini geliştirmişsin. Önüne daha hayırlı kısmetler de çıkacaktır fakat bu zihniyetteki (!) İnsanlarla muhatap bile olma derim. Özellikle de bu devirde her kadın kendi ayaklarının üzerinde durup az çok bi ekonomik özgürlüğe sahip olmalı. Şartlar gereği olamasa bile kendini yetiştirip geliştirmeli. Ailen seni özellikle ekonominin zor zamanlarında çokta güzel okutup maddi manevi destek sağlayıp bu yerlere getirmiş. Bu şekilde düşünen biriyle yaşayacağın birliktelik hem kendine hem ailene hem de harcanan onca emeğe büyük saygısızlıktır.
10 Yorumla
+1 yılÇünkü hiç bir işin, Mesleğin, Elinde Altın bileziğin olsun istemezler.
Sana ağzına Gelen hakareti saysa bile o kapıyı çarpıp gidecek cesaretin olamasın isterler.
Seni her türlü o eve kapatmak güzel gelir.
Akıllarınca olamayan erkeklik egosunu okşuyorlar.
Böyle özgüvensiz Heriflerden Allah Kadınları korusun.
Yol yakınken o Cahil herifle görüşmeyi kes bence.
Allahın Çomarı.20 YorumlaAyy bacım bırak gitsin, boylesiyle ne işin var senin gibi kültürlü bir genç hanımın. Muhakkak o sana ytemeyecegini düşünüyor ama asıl böyle bir eşinin olacağı için gurur duyması gerekirdi.. düşüncem..
Okumuşunu bulmuş bunuyor, bizdede durum tam tersi okumadığım için kucumseniyorum.. ne yazık ki.10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. sen yanlış anlamışsın...
kimse okuyan kızı yadırgamıyor... sadece tesettürlü olupda okuyanı yadırgıyor...
tesettürlü kızın yeri evidir diye düşünüyor..
bazı bu konuda otorite olanlar ne diyor..
kızı okutmak Cenabı Allaha şilt koşmaktır diye fetva veriyor... doğal olarakta insanlar sizin evde oturmanızı bekliyor... yoksa cumhuriyetçi açık bir kızın dr ya da avukat olmasını yadırgayan yok...10 YorumlaBen şayet okumuş öğrenmiş bilgi dolu bir kadın isterim ama üniversiteye eğlence için gidip boş beyinlerle diploma almış ve bu belgeyle kendini okumuş kültürlu sanan birini istemem. Bu anlattığım örneklerden ülkemizde milyonlar var öğrenmeden üniversiteden mezun oluyorlar. Ben onlara diplomalı cahil diyorum.
10 YorumlaGörüştüğünüz kişinin evlilikten beklentisi farklıdır.
Kendisi çalışıp akşam eve döndüğünde eşinin güler yüzle onu karşılaşmasını, çocuklarıyla ve ev işleri ile ilgilenmesini istiyordur.
Sizin sürekli olarak çalışacağınızı düşündüğünde, beklentileri karşılanmayacak.
Yemek sıkıntısı olacak, ev işlerinin sıkıntısı olacak, çocuk bakımı sıkıntı olacak. Yeri gelecek çok yorgun olacaksınız, sinirli olacaksınız eşinizin sizden beklediği güler yüzü gösteremeyeceksiniz.10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı. Kendisi eğitimsiz, kalitesiz ve sığ beyinli olduğu için. Müslümanlıktan bahsetmiş ve bilimden uzakta kalmaktan bahsetmiş. Peygamber Efendimiz (sav) "Ben ümmetimin cahilinden korkarım." demiş. Bahsettiği kişilerde böyleleri işte. Bu yüzden böyle ne kendisine ne de hayatı boyunca sana bir şeyler katabilecek boş insanlara zaman ayırarak vaktini boşa harcama.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılİstedikleri gibi yönetemedikleri için
Evde oturtup sözlerini dinletemediklerinden10 Yorumla
+1 yılDaha iyi kadınları yönetmek için zaten dinler erkek tabanlıdır ve onlara hizmet eder. Seni eve hapsedip o kendince özgürce gezecek. Ülkedeki kadınların kurtuluşu bence toptan bunu Red etmekle başlayacak.
10 Yorumla
+1 yılBu sorudan anlaşılan şu. Eş seçimi ne kadar önemli olduğudur.
Dinimiz dâhi Oku demiştir. İlk Ayet dâhi Oku.
Bunu dâhi idrak edemeyen bir kişi ile dâhi bırakın arkadaşlığı, yanyana bile yürünmez...10 Yorumla
+1 yılKimin kafasınsan ne geçiyor bilemiyoruz genelleme yapmamakta elde degil görüyoruz okuyoruz geziyoruz bunlarla tecrube ediniyoruz belki de çok mükemmel bir insansınız benimde hayalimde tesettürlü biri olması suç sizin degil degim gibi Allaha emanet
10 YorumlaÇok düşünülecek bir durum yok, seni seven ve değer veren aynı zamanda hayatınızın her aşamasında birlikte karar verip birlikte yol arkadaşlığı yapacağınız kaliteli bir insan karşına çıkacaktır, sadece bekle ve sabret
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 36,2b cevap paylaştı. Ya böyle kanka adamları konuşarak o güzel dusuncelerini boşa yorma. Bu hastalıklı bir zihniyet. Başka bir aciklamasi yok.
Klişe olacak ama bu tiplerin eşi hamile olsa veya hasta kadın doktor istemeyi de bilirler.10 Yorumla
+1 yılErkekler neden filanca kız istemez çok genel bir söylem. Erkekler tek tip fabrikasyon üretim değil ki. Ayrıca ben çevremde okumamış kız isteyen bir tane erkek görmedim
10 Yorumla
+1 yılüniversitede tanıdığım kızlar maalesef düzgün değillerdi, iyi sevip bağlanan bir tipe denk gelmedim. Hep ego kasıyorlardı vs. Abim evlendi biriyle öyle. Annem diyor abin çocuğunun primasını değiştiriyor, temizlik de yapıyor diye. Mutlu değil pek. Akıllı erkek teknik olarak işine yarayanı ister bence, gerisi umrumuzda değil. Gördüğümüz kıymet, aramızdaki uyum, beklentilerimizi karşılaması önemli, benim fikrim
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 493 cevap paylaştı. Bu çok saçma bir görüş madem öyle senin çalışmanı dahi istemez. Cinsiyet ayrımı yapmayım artık abi ya yıl olmuş 2021 hala kızlar okur mu şöyle mi yapar böyle mi yapar diye tartışılıyor.
10 Yorumla
+1 yılCahillerden uzak dur. bu mevzuyu da kafaya takma. Sen kendin gibi aklı başında EĞİTİMLİ biri ile evlen.
21 Yorumla- +1 yıl
isteeeeer
+1 yılÖyle insanlardan uzak dur psikolog bir kız olarak bu insanların ne kadar patolojik olduğunu benden daha iyi görüyorsundur
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 941 cevap paylaştı.
+1 yılBuna sadece erkekler böyle bakmıyor.
Toplumun genel bir sorunu olmuş durumda.
Kızların herhangi bir alanda kendini geliştirmesi batıyor gözlere20 Yorumla
+1 yılBu o az gelişmiş varlığın kendi görüşü hayatım. Her erkek böyle düşünmüyor. Adamin kendisi ne ki evlenmek isteyeceği kız da ne olsun?
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 530 cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle saçmalık İslamiyet ilimdir. Kadında erkekte kendini geliştirmelidir. Bence karşı taraf boş konuşmuş ve dini de buna alet etmiş maalesef.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılAllahın sığırı, davarıyla konuşmuşsun yani.. Gerçi böyle sığırlardan Türkiye'de nereden baksan 20 milyon vardır en az.
10 Yorumla Onlar Aklını yemiş Tamam Bi kadının evde oturmasını isteyebilirsin unv okuduğu İçin yargılamak ta Neyin Nesi
12 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 13,7b cevap paylaştı.
+1 yılBence okumak daha iyi. Kız kardeşimin bu yüzden okumasını istiyorum. Ayakları yere bassın kimseye muhtaç olmasın.
10 Yorumla
+1 yılLütfen böyle insanlarla görüşmeyin bile bu zihniyet sizi dört duvarın arasına kitler kölesi yapar
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı. Ve sen bu adama erkek sifatiyla gorustun olemi tam bi hayvan
21 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 735 cevap paylaştı.
+1 yılBunu sadece geri kafalı cahiller ister böylelerinden uzak durmak gerek
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÜniversite ortamında kim bilir neler yaşadı, neler gördü ve kim bilir neler neler duydu? Benim şahsi fikrim ve yazış şeklinden anladığım kadarıyla üniversite okumuş bir kız bir şeyler yaşamış olabilir düşüncesiyle bunları söylemiş. Risk almak istemiyordur ve üniversite mezunu olmasın diyor olabilir. Şahsi düşüncesi kimse bir şey diyemez. Kadınlarda bu konuda özgür isteyen üniversite mezunu erkek ister veya istemez.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü onları kendi seviyelerinde görmedikleri için olabilir mi?
10 Yorumla
+1 yılZeki kadın sevmeyen erkek kendine güveni olmayan kişidir
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,7b cevap paylaştı. Kendisinin cevresi oyleler ile dolu ki herkesi oyle saniyor isine gelmiyordur guclu akilli kadinlar
10 Yorumla
+1 yılEşit olma gerçeğini kaldıramıyor baskınlık kuracak ya güya
10 YorumlaÜniversite hakkında söylenen şeyler var ya ondan böyle düşünüyorlar
10 Yorumla
+1 yılGerizakli oldugu icin iste. O okumus mu acaba da izin vermiyor. ZIHNIYETSIZ
10 Yorumla
+1 yılErkeklerin kadinlari engelleyerek üstün olma saçmalığı
10 Yorumla
+1 yılo tam bir cahilmis. giyime göre yargiliyor uzak durun
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 8,3b cevap paylaştı. o kendisine göre yargılamış bende öyle bi yargılama yok
10 Yorumla
+1 yılO adamlar görüşmen bile zarar umarım daha ileri gitmediniz
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSanırım iş yerinde aldatılmaktan korkuyorlar, aslında bunu yapan erkekler de var kadınlarda, ama kadınlar çalışma diyemiyor işte. Ben hiç rastlamadım en azından :)
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılDaha yakışıklısı daha zengini eşinden daha çok seveceğin birisi çıksaydı karşına her şeyiyle dört dörtlük olsaydı o kişi ne yapardın? real ol ama
Cevap sahibi+1 yılEee?
sevmiyolar zeki kız aslınd aolay tesetür sana cinsel yaklaşım yapayacaklrını biliyolar
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılValla bizim üniversite de her erkek ile takılan kızda var erkek ile konuşmayan kızda kişiye göre değişiyor ben eğitimli kız isterim ama her erkek ile takılan kız istemem
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılO kişiler geri kafalı ve cahil oldukları için böyle düşünmeleri normal. Sen uzak dur bu tarz insanlardan.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı.
+1 yılErkekler demiyeceksiniz ona sizin tayfaniz olan yuruyen sakallar var dinkisbetine burunmus cahiller varya mahlukatlar iste onlar kadinin okumasina karsi anladijizmi
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 16,2b cevap paylaştı. Adam haklı. Bak bakimm akp kabinesinde hangi bakanin tesettürlü karısı çalışıyor? Hiçbiri.
Ayrıca o şimdi senin üniversite ortaminda erkeklerle neler yapmış olabilecegini de düşünüyordur. Üzerine erkek sinek konmamış kız arıyorlar öyle insanlar.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖyle değilde o iş biraz söyle şimdi kadın çalışınca parasını vermiyor erkeği ezmeye kalkıyor falan onunicin sıkıntı oluyor
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTam bir cahillik öyle birisine basarım tekmeyi ben 2. üniversiteme hazırlanıyorum sırf başkasına muhtaç olmamak için
10 Yorumla
+1 yılBen sana şunu demek istiyorum... Sen bu insanı takıp bu cahil herifi takıp buraya soru sorman çok acı hatta böyle birisi ile evlenmek istemek bile acı !!! Ve üzerine bu kişi kendi zihniyetini baştan belli etti kurtuldum diye mutlu olman lazım
10 Yorumla
+1 yılSiz kızlar gider onları bulur onlara aşık olur evlenir sonra boşanırsınız çoğunlukla oluşan kara düzen bu şekilde
20 YorumlaSen psikoloji oku, evleneceğin kişi geri kafalı çıksın.
Evlenme bence o adamın beyin ölümü gerçekleşmiş.20 Yorumla
+1 yılDinimiz ilim öğrenmemizi ister o dini bahane etmiş. Derdi güçlü olmandan calisip para kazaninca kendisine ihtiyaç duymamandan korkmuş belli ki.
00 YorumlaÇünkü unide hayat hızlıdır. Biz ne basortululer gördük kestane😁 gurgen palamut şarkısını çok seviyorlardı. En çok erkeklerle söylemeyi seviyorlardı. Ve bunu en çok başı örtülü gıçı açık kızlar söylüyordu. Ee çocukta görmüş o ortamı napsın yadırgar. Ben de yadırgar. En iyi kız cahill kızdır. En iyi stoper garry cahilldir
00 Yorumla
+1 yılo karşındaki kişinin cehaleti..
öyle adamlardan uzak durun..10 YorumlaYobaz geri kafalılıktan başka bir şey değil. Böyle tipleri seçiyor musunuz? Kabul etse evlenecek misin Allah aşkına?
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı. Allahım bu kafa beni bitirecek iyi olmuş ondan kurtulduğun asıl okumamış kız istemezdim ben olsam
00 Yorumla
+1 yılÇünkü kendi ayakların üstüne durabiliuorsun bi meslegin var kimsenin eline bakmiyorsun bu yüzden olabilir ama yanlış düşünce karşı tarafın yaptığı
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 8,3b cevap paylaştı. kötü oluyor değil. ama üniversitelerde özellikle başka şehirde okuyan kızlar çok rahatlar. ve açık olmak gerekirse cinselliklerine kadar doya doya yaşıyorlar. adam tutucu ise istemeyebilir.
00 YorumlaKim söylemişse bunu hayatı zamanında şikayet etmiş ve çarpılmış
10 Yorumla- Devamını Gör (46)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne