Aşk hayatınızda olacak kişi +92727 üniversite bitirmiş, master yapmış, doktora yapmış, akademisyen felan önemli mi bunlar.😄
Annem şimdi dedi okumayana kız vermezler diye.😕
Annem şimdi dedi okumayana kız vermezler diye.😕
Önemli elbette. Bu devirde en az bir konuda yeterli ilmi olmayan, topluluk içinde saatlerini geçirmemiş, bir grup ya da bir takım gibi hareket etmeyi bilemeyen, ilimle, fenle, edebiyatla haşır neşir olmamış, sığ şekilde çevresinde günlerini bitiren, öğrenmeyle işi olmayan, kendi fikirlerine gerçekmiş gibi sıkı sıkıya bağlı, eğitimden bahsedildiğinde direkt olarak alınganlık gösteren, eleştiren, ''ben de hayat okulu bitirdim'' gibi absürt geyikler yapan biriyle, okumuş bir kadının evlenmesi oldukça zordur.
Sevgiden bazı şeyler görünmez olsa da, zamanla o farklar ortaya çıkacaktır.
Tebrikler..
@pentin Peki bu durum kendini geliştirmiş, eğitmiş, çeşitli ülkelere gitmiş, 3 dil bilen, 2 alanda bilgisi ve ilgisi olan, o konularda yeterli ilmi bilgilere sahip, maddi ve manevi konumu 1 tık fazla olan, eğriyi ve doğruyu bilen, kalıplaşmış düşüncelerden sığ düşüncelerden kendini soyutlamış biri olması, lise mezunu tahsili olmasını göz ardı ettirebilir mi?
Annem efendi kızlara, erkeklere bitiyo bitiyo
Onu görünce diyom sokaktaki çocuğu bile bana ayarlayabilir bu gidişlesfsdhjshdsskf
Yoh ya benim içinde diploma önemsiz anneme çekmişim böyle efendi yanakları sıkılmalık biri olsun yeterli eheh asddjsjf
Ne güzel kaynana sjsj pardon ana sjsjsjsj
Anasına bak kızını al işte mütüşmellik genetik sdfkskf
Annende trol yapıyor mu çok merak ettim shjsshsjshsh
İhihihihi
Annem beni yaparken karıştırıyor imiş şeker kazanını oda ne yannışşıkla mallık eklemiş sdfkskf
Yoksam tıpkısı aynısı :Dd
Öff rondom harici gülme eheheh ihihihi ohohoho rahat dur icat çıkarma sjsj
Ama normal gülmedim ki hınzır Zeynep gülmesi o hep olmuyor asddjsjf
He tamam sjsjs
Sana daha ilk hesabında bile dedim yine diyom olum harfleri karıştır hala seje seje takılıyorsun sdfjskf
Alfabe koskocaman asdfksşgldkfls
Qwertyuiopasdfghjklzxcvbnm sırayla attım yakıştı mi
Harika sanat eseri gibi as duvara seyret 🖤dhkdkfls
Okumak cehaleti alır... baki kalır..
Abim sen sen ol kızın ailesine dikkat et..
Kızın ailesi kızı yetiştirenler.. okul görüp sonradan değişen ve kimseyi beğenmeyen de var.. sonuç evde kalıyor , turşusunu kuruyorlar..
Sadece okumak yetmiyor günümüzde bir kızı vermeleri için..
Belli bir olgunluğa ermek.. eli ekmek tutmak gerekiyor.. yine aile terbiyesi almış olmak da önemli..
Hem kız hem erkek için görgüsüz biriyle evlenmek ömür törpüsüdür.. istediği kadar zengin ya da kültürlü olsun..
👏👏👏
Okumayana değil de fakire vermezler reis. Kız kendi okuyan ister hani kültür açısından da ailesi falan okumaktan ziyade biraz daha maddiyata ve garanti işe bakarlar kızları için :D
Paradan haber ver diyon yani
Cevap
38Cevap
Okumayana değil düzgün işi olmayana aslında. Hem okumamış hem evlilik için yetecek kadar maaş almıyorsa o kişiye kolay kolay vermezler. Çünkü şu zamanda her şey pahalı. Ee bir de coluk çocuk sahibi olduğunda geçinmek zor o yüzden okumasa bile iyi bir maaş almalı kişi. Aslında okumayandan kasıtı işi olmayan birini kast ediyorlardır. Bazı kişiler var okumadan bile aklını kullanıp okuyan insandan daha iyi maaş alıyor. Bu kişi okumasa bile kendini bir şekilde geliştiriyor. Önemli olan okumak değil aklını çalıştırmak dünyanın en zengin insanlar bile üniversite terk.
Okuyanlarda çok egoist oluyor be kardeşim. Sözüm meclisten dışarı. Ama ailesini geçindiremeyecek olana kız vermeme olayı doğru malum sende bilirsin. Bu arada yeni moda = karımda çalışacak, ben eve tek bakmam, gideri bölüşücez, çalışan kız arıyorum olayı var. Yine çenem düştü be
Ülkede eğitim bir kağıt parçasından ibaret. Ama benim nazarımda en büyük eğitim kurumu insanın kendisi.
İlk önce karakteri düzgün olsun bulunduğu mevki hiç önemli değil. şu an zaten biliyorsun okumayan okuyandan daha iyi yerlerde olabiliyor. Eğer aşk hayatında olacak kişi illakibu kriterlere sahip olsun arayışındaysa zaten onunla bir yol çizmemen en doğrusu olur.
Kesinlkle.
Okumayana değil de bir baltaya sap olamamışlara kız verilmez her şey okumak değil bugün önemli iş adamlarının okumamış lise ve üniversite terk olması aynı zamanda da iş sahibi ve zengin olmaları buna en güzel örnek önemli olan aklını kullanmak ve çalışkan olmak..
Güzel dedin, iyi dedin.😄
Ben üniversitemi maddi imkanlardan dolayı bırakmak zorunda kaldm özel okuldu ve baya pahalıydı. Şimdi benimle kimse evlenmez mi yani. Saçmalık! Bu cehalettir kimse kusura bakmasın. Ülkede işsizlik para sıkıntısı varken millet okuyamıyorken okuyan adam almak istiyorlar niye kültürel farklılık çatışma çıkmasın diye. Keşke okuyan insanlardan da cidden adam çıksa genelleme yapmak istemiyorum ama insan oldugun zaman insansın. Okumuş okumamış farketmez benim nazarımda
Kişiye göre değişiyor demek ki.
Eşimin egitim seviyesi benden düşük fakat aramizda hiç bir zaman sorun olmadı. Önemli olan kişinin kendini yeteri kadar geliştirip gelistiremediğidir.
Bu çok doğru. Ne güzel
Eğitim önemli benim için. Konuşabileceğim ve beni anlayabilecek biri olmalı. Yani bir espri yaptığımda ablayacak kapasite... kültür gelişmişlik düzeyi önemli. Ortalama lise bitiren biri bu şekilde olabilir. Ama lise altına olumsuz bakiyorum. Asagilamiyorum ama fark oluyor anlaşmazlık kesin gibi...
Ailede ne eksikse onu ister. Para eksikse para, diploma eksikse diploma. Çok şükür benim ailemde her şey tam. Hiçbir zaman parayı amaç edinmedi ailem ben de onlardan ötürü edinmedim. Evlilikte tek eksik anlayış ve sadakat ve bunlara sahip birini bulmak bir milyoneri, profesörü bulmaktan çok daha zordur, biliyorsunuz.
Her meslek grubundan olabilir yeter ki insan olsun çünkü kimin ne şekillerde yaşam sürdüğünü bilmeyiz ki çoğu eskiden özellikle erken evlilikten ya da imkânsızlıklardan okuyamadı
Bak bu doğru.
Teşekkürlr
Şöyle söyliyim eğer karşındaki kız okumuş ve kendini geliştirmiş se tabiki okumuş olanı isterler ama kız okumamışsa okul koşulu aranmaz sabit işi olması yeterli
Biri okumadan onla aynı seviyede ise peki
Mesleği iyi ise bence sıkıntı olmaz
Bence verirler lise mezunu bir sürü kız da var.. Ama üniversite mezunu olup lise mezunu erkeklerle evlenenlerin evlilikleri pek sağlıklı olmuyor.. yine de istisnaları var
İş tahsilâtta mı bitiyor, insanın kendini tahsil etmesinde mi?
Eğitim hayatım epey iyi olduğu için karşımdaki kişinin de eğitim seviyesi aynı olmalı, kafa yapılarımız uymalı.
Eğitim durumun nedir.😄
Hayat okulunu okuyup aldığı dersleri hayata geçiren insanlar okul okuyup adam olmayan bir çok kişiden 10 adım öndedir 😌
Öndeyiz o zaman.🤔
Ne iş yapıyorsa yapsın, gerçekten severek ve hakkıyla yapsın benim için kafi
Tahsil felan no promlema yani
açıkçası en azından bir lise mezunu olsun, ama eğer bambaşka bir meslek sahibi olmak istediyse üniversite için kafa açmam
Şimdi oldu lise de az değil yani sjsjs
Lise her insanın kişisel gelişimini tamamlaması için elzem bir şey be
Vur torpam vur yabancı değilsin sjaj
Ayy çok sorry, baya pot kırdım mı şimdi ben
Eh biraz örseledin umudimu
Ya çiçeğim bu benim düşüncem, illa herkes kendisini öyle kabul edecek birini bulacak. Bu dünyada kaç çeşit insan var sen farkında mısın
Kıyamam açıklama da yaparmış sjsj sıkıntı yok doktorum civanım beni almayan kendine yansın sjsj
Annen sonuna kadar haklı bence. Tamam sen kızı alsan bile bir süre sonra kültüel farklılıklardan dolayı sorunlar çıkabilir. Ha sen de kendin gibi bulursun o ayrı ama hayat zor geçebilir.
Belge ile mi iş bitiyor. Belge olmadan insan kendini üst segmentte olmaz mı?
Öyle söylemesindeki amaç iş olanaklari daha fazla okumamiş biri büyük ihtimalle maaşi düşüktür bu yüzden kimse kızını vermek istemez bu devirde para herşeyden güçlü
Hımm mantıklı
Seni cânı gönülden kutluyorum Ali kardeşim büyük yeteneksiz, bu kadar sahtekarı tek bir soru altına topladigin için, diploma yarıştıranlar şu an ölü taklidinde görüşler buram buram duyar kasma kokuyor
Ulan sjsj
Okumayanın kız alması için kendini geliştirmiş olması lazım.
Cahil zihniyetli okumuş olsa ne fayda? :)
Öff bunun üstüne görüş gelmez.😄 eyvallah
Çok merci 💪🤗
Okumayana askere gitmeyene işi olmayana kız vermezler 😀 eskiden olsa ssk sı var mı diye sorulurdu ajsjs
Oo ucuz yırtmışız sjsj
eskiden olsa tamam da şu zamanda ne yazıkki annenin dediği gibi geçim derdide çok zor bu hayatta kadın olsun erkek olsun ikisininde işi gücü olmalı
İş güç var tahsil lise kurtarmaz mi sjsj
karşındaki kişide o seviyede biri olursa neden olmasın
Su serptin
canını sıkma bulursunnn
Bizimkiler eve arabaya bakmaz mesela.
Egitimli olsun, duzenli geliri olsun der
Eğitimi sadece okul mu veriyor?
Verirler sanırım ya 😐
Yeterki okulda okumadığını hayatı çözerek öğrenmiş olsun.
İnşallah.🤣
Olur maşallah 🤓
eve helalinden para getirsin, kimseye muhtaç etmesin yeter.
Böyle insanlar kaldı mi yahu.
Önemli olan okul bitirmekten çok kendini geliştirebilmek. Yeni şeyler katabilmektir.
Aynen öyle.
Neden öyle dedi annen? O tarz muhabbet mi geçiyordu?
Ever sjsj
İnsanlık öğrenilmiş olmalı. hayat zaten bir okul herşekilde. bizim bu hayata nasıl gelip nasıl gideceğimiz önemli bizim diplomamız kağıt parçaları değil öldükten sonra arkamızdan konuşan insanlar olmalı..
Artık sadece adam olana kız veriyorlar. Annesinin bitanesi o çünkü. 😄
O zaman yırttık.😄
Abazalar düşünsün. Hadi yine iyisin. Kaptın çokomeli 😂
Ahahah güldürdün üstad eyvallah.😄
😉😉
Tabiki vermezler. Okumayan biriyle arkadaş bile olmama izin vermiyor benim ailem. 🤷♀️
Ninecim gelmişin 119 yaşa ailenden izin mi aliyorsun daha😅😅😅
Ah be nine yaktın bizi
@40DenizMavisi maalesef.. Yaşım kaç olursa olsun onlara bağlıyım. 😔
@Alone-Personn Ben ne yaptım yahu 😶
Ninecim bastonundan korkmasam bişi derdim de neyse😅😅😅 sizin zamaninizda okul mu vardi adam akilli hı😅😅🤭
ne kadın alınıp verilecek bir eşya, ne de erkek sadece çalışmakla yükümlü, şunu bir girdiremediniz kafanıza
Ne alaka la? 70 kişiden bir sen böyle dedin.😄
o da benim farkım hıamua, kaideyi bozan bir istisnadan bahsedip seviyeyi yükselttim lakin nazım hikmetin de söylediği gibi ben babamdan ileri doğacak çocuğumdan geyim, o halde bu ülke’nin çocukları kafasını ne zaman kumsan çıkaracak o vakit anlicanız beni olm aha hığk pu buraya yazdım..
Okuması değil maddi durumuna bakarlar ancak, tabi bir hakim kızıyla felan evlenmeye kalkmayacaksan😂
Evin araban işin olsun okul bahane direk verirler tipte önemli deellll bir adanalı olarak düşüncem bu
Artık okumayan kızı bile beğenmiyorlar, mesleği okulu maaşı diyip burun kıvırıyorlar. Erkek için daha katı bu durum m
Okumak herşey değil ama insanın kendini geliştirmesi geçinebilmesi için neler yapabileceğinin farkında olması sorumluluk alması önemli bana göre
Okumayana niye kız vermesinler ki? Ortalıkta bir sürü okumayan kız var. Onlarla evlenir.
Yoo benim annem diplomaya bakmıyor. Oturtuyor karşısına 1 saat muhabbet ediyor. Bundan adam olur mu koca olur mu çözüyor shshajaudkrmjsk
Daha hiç yanılmadı.
Benle bir konussun o zaman.😄
bir görüşme ayarlıyım 😀var mı gelin adayı
Okumuş cahiller sürüsü ile dolu ülkem..
Cahil olmasın önce.
bal gibi veriyorlar , parası olana saygı var bu dünyada.
Tam tersine akademisyen olmasını istemem, çok havalı olur. Kendini bir şey sanır.
Okuyan insan kendini bir şey sanmak zorundadır çünkü bilgisi hayatını değiştirmiştir farklı bakar olaylara
@vincemasukaa Ben kendimi bir şey sanmıyorum ama. Kendini bir şey sanmak zorunda değildir. Kendini bir şey sanıyorsa egoisttir, başka söze gerek yok.
Tamam
Eşşeğe altın semer vursan da yine eşşek yine eşşek.
Eğitim seviyesi karakter hakkında pek bir ipucu vermiyor. Bakacağım en son şeylerden biri olabilir ✩
92727 az en az 568271097 üniversite bitirmesi lazım 😂
Kendini yetiştirmiş bir meslek sahibi olmuş daha önemli bence.
Kişinin kendisini geliştirmiş olması daha önemli bence
Kızdan kiza değişir bu , annen okumani istiyor da ondan senin gözünü korkutuyor
Bazı kızlar üni mezunu kültürlü olsun diyorlar ama bence üni olmadan da kişi her türlü kendini geliştirebilir. Genel olarak ise işin olsun kumarın falan olmasın kafidir
İlkokul mu kastımız 👀
Ya aramızda konuşuyorduk, konu yine tahsile geldi sjsj lise mezununa giz vermezler kure dedi dalga geçti sjsj
Ilk okul değil. 🤒
Liseye verirler ya neden vermesinler 🧸 bence artık olay diploma değil, kişinin kendini geliştirebilmesi
Ben oxfordluyum da belgede öyle yazmıyor 🤣
Gönüllerin oxfordu dersin dkdk
Bu tutar sjsj
Isin tuhaf tarafı da okuyan onlarca insan okumayan bir patronun yaninda calisir
Evet doğru söylemiş okumayan kız da kendisi gibi biriyle evlenir herhalde
Aslında ne okuduğu nerden mezun olduğu pekte önemli değil, lise mezunu olsa da olur ama okumakla herkesin adam olmadığını da görmüş olduk. İnsan biraz da olsa kendini geliştirmeli, akıllı olmalı. Lise mezunu olması yeterli bulunur.
Parası olana kız verirler diploma hiç önemli değil yeterki para olsun abi
Okumayana kız vermezlermiş sanki gelen kız mastır yaptı
Okumak önemli ama daha önemlisi meslek sahibi olmak kişilikli olmak
Vermiyorlar doğru. Ama okuyan da baltaya sap olamıyor o da ayrı 😀
Düzgün bir işin varsa bu pekte problem değil aslında 💁🏻
Okul önemli değil kendini ne kadar geliştirdiği önemli
Okumak askerlik vs bunlar hikaye. Paran var mı varsa anasını da bonus verirler
Okuyanda kız alamıyor bu devirde. Çünkü okuyanda işsiz.
vermezler tabi millet paralı erkek arıyor bence okulda bahane
Açıkçası tercihimiz önce o yönde ama lise okumuş çok beyefendi birisi ise , üniversite mezunu hödük bir erkeğe onu tercih ederim
Cahil bağnaz olmasın da doktoraya master a gerek yok :))
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar