Çoğu insanlar birbirini aldatıyor , hele kadınlar başka erkek görsünler hemen dipleri düşüyor aldatmak için bahane üretirler eşlerine kimse sadık değil Erkeklerde kadınlarda birbirini aldatmasın sevmiyorsanız boşanin insanca sevemiyosaniz evlenmeyin Doyumsuz olan insan evlenmesin KS de çok görüyorum hiç utanmıyorlar yazık çok yazık Namus onur şeref haysiyet kalmamış insanlarda
İnsanların birbirine sevgisinin kalmaması , aldatmalar ve saygının kaybı evliliklerin bitmesine neden olabilir. Evlilik insanların özen göstermesi gereken bir kurum iken gerekli özen gösterilmediğinde evlilikte bitmeye başlar.
Evliliklerin yaygın bitme sebepleri nelerdir?
Eşlerden sadece bir tanesinin evlilik bitmesin gayreti işe yaramaz ve evlilik devam etse bile eşler artık kendilerini evlilik içinde mutlu hissetmezler. Bu yüzden evlilik resmi olarak bitmese de insanların kendilerini evlilik içinde mutlu hissetmemesi ile evlilik yürümez.
Özellikle çocuklar için yürütülen evliliklerde eşler birbirinden iyice uzaklaşmakta ve çocukları olmasa ayrılmak istediklerini iletmektedirler bu durumda evlilik için yeterince çaba harcamamakta ve gittiği yere kadar gider diye düşünmektedirler.
Birbirlerinden uzaklaşan ve daha çok çocukları ile ilgilenmek olan çiftler evlilik için çaba göstermemektedirler. Bu durumda ise eğer aldatma ya da şiddet gibi evliliği sürdürmeyi engelleyecek büyük bir durum yoksa evlilik sadece resmi olarak sürdürülmekte ve eşlerin yeterince gayreti kalmadığı için mutlu bir evlilik olmaktan çıkmaktadır. Bu da bir yerde evliliği bitirmektedir.
Atatürk 743 sayılı medeni kanunundan mevcut iktidara kadar: 1) Evin reisi erkektir, kadın muavini ve müşaviridir ibaresi vardı. 2) evlilikte zina 6ay-3yıl hapisti. 3) Eski eşe ödenen nafaka erkek ağır kusurlu ise azami 1 yıldı.(Bu özal'a kadardı) Bunlar kaldırıldı. İstanbul sözleşmesi ve 6284 ile kadın hükmen reis sayıldı. Baba ve koca otoritesi hükmen bitirildi.6284'te şiddet tanımı sınırsız. Ekonomik, olası, psikolojik şiddet bile var. Bu anlattıklarım gerçek olaylarda yargıtay 2. Hukuk dairesinin içtihat kararlarıdır: Karına neden çıplak balkona çıkıyorsun ya da neden lise kırıklarınla otelde sabahlıyorsun demen psikolojik şiddet ve erkeğin ağır kusuru. Kadının istediği mobilyaları almaman, ya da kartı boşaltmasına kızman ekonomik şiddet ve erkeğin ağır kusuru. Kadının ben eve sevgilimi aldım eşim gelince beni öldürebilir ihbarı olası şiddet ve erkeğin ağır kusuru. Ayrıca aldatan çocuksuz kadınların dahi mal paylaşımı ve süresiz nafaka alabileceğine dair yargıtay 2. Hukuk dairesinin içtihat kararı var. Ayrıca evde 15 yaşındaki kızını seks yaparken yakaladığı için tokat atan babaya 2 yıl hapis verildi. Kadınlar için bir ticarethane oldu evlilik. Düşünüldüğünde öldürülen kadınlarda avrupada 19. Sırada olmamız erkeklerimizin ne kadar sabırlı olduğunu gösteriyor.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
kadının aldatması artık normal karşılandı öğreniyorum çoğu ilişkilerden ve dediğiniz gibi psikolojik şiddet sayıldı her şey
Sabah programlarında komşudan çocuk yaptıklarını, eski kocasından iştirak nafakası aldığı çocukların eski kocasından olmadığını itiraf ediyorlar. Sosyal medyada kocası arkada otururken ön planda elinde bebek patronumla yasak aşkımın meyvesi yazarak tiktok çekiyorlar. Bu ülkenin erkekleri yeminle melek.
Hayır bak karaktere bağlı derken içinde vardır yapmak onu bunu beğenmek vs yaşanmışlık derken sonradan değişmiştir bir olay yaşamıştır farklı düşünceler içine girmiştir vs insanlar farklı farklı
evliliklerin bitmesinin sebebi her iki tarafın eskiler gibi anlayışlı sabırlı olmaması bir taraf alttan alamıyor ego savaşları var.. tartışmaları cinsel hayatlarına da taşımaları birbirlerinden soğumaya neden oluyor her iki taraf uzaklaştıkça dışarıya açılıyor ve bu sefer de aldatmalar başlıyor.. aynı zamanda günümüzde sosyal medyanın da aldatmalara çok etken olduğunu düşünüyorum doğru kullanılmıyor amacını aşıyor kullanımlar. örneğin evli bir insanın instagramdan ya da burada 7/24 gezmesi kızlarla mesajlaşması bana anormal geliyor yani sosyal medya çok önemli.. insanların psikolojileri hiç normal değil evlilik terapistlerine mutlaka gidilmeli kadın da erkekte birbirlerinin ihtiyaçlarını karşılayabilmeli afra tafra ile bi yere varılmaz sonu boşanma olur. ha birde doğuştan çapkınlar var onlarda bir zahmet evlenmemeli
belizcan haklısın hanımefendı. özellıkle instagram insanların birbirine hava attı yer yaşam kalitelerini ıspatladı yer. bu instagram fılan ve dierleri aile kurumunu yok etmek için var olan bişey Özellikle VK en berbatu
Aldatma konusuna çoğu demek biraz nahoş ama evet var biliyorum Evlilikler bitiyor ülkemiz şartları çok çarpık Hem kültürel erkek baskın yapısı hem çağ atladık ama fakiriz çarpraz kontrpiyesi Vs vs
Karşılıklı anlayış kalmadı. Ailede elbette tartışmalar olur lakin haksız olan taraf susmayı, özür dilemeyi bilmeli artık herkes kafasını dikine sonunu düşünmeden hareket ediyor. Bir anlık zevke gelip aldatıyor. Aldatıcaktın neden evlendin? Konuşma sırasında kimse susmayı bilmiyor hep ben hep benn isteniyor. Bu da istemsizce belki de bilinçsizce evliliği bitiriyor.
“hele kadınlar başka erkek görsünler hemen dipleri düşüyor aldatmak için bahane üretirler” - aynen kanka bu yoldan devam cünkü herkesi ayni kefeye koyarak cok sey kazanirsin
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
yalan değil insanlar zten statüye aşıklar kimse insan sevmiyor sende anlarsın zamanla
gecmisinde böyle bi durum yasadigin icin her kadini ayni kefeye sokamazsin. Her insan faklidir, biz erkek milletin hepsi ayni diyor muyuz? Karakter meselesi, ona bakarsan statüden ziyade erkekler de 1-2 bacak görünce aldatmaya meyilli
ben geçmişimde çok kötü kadınlara rastladım artık guvenmiuorum ama hiç kimseye ihanet etmedim etmemde yazık olan insanlara ki sevginin değerini bilmiuorlar
Tenin tene uyumu diye bişey vardır kadın veya erkek seks esnasında yeterli değilse tabi boşar ya veya bi erkek 15 saniyede boşalıyorsa o karının yerinde olsam bende boşarım akalkaşs
Düz düşünmek değil bu evlendin adam çok seviyorsa cinselliği sen sevmyiorsan eğer kusura bakma ama o adam seni her türlü aldatır veya adam istemiyorsa kadında aldatır çok görüyorum kocam beni tatmin edemiyor mutsuzum diyen insan cinsellik evlililiğin yarısıdır, evliliğin yarısıda sevmek, sadâkat, aşık olmak vesayrredir seks bi sapıklık değildir yaşam biçimidir sevdin adama istedini veremiyorsan o adamda aldatır o kadında aldatır ne yazıkki
Sapıklık dediğimi düşünmüyorum lakin sizin ki çok düz bir düşünce. Sadece cinsellik mi evliliği bitiriyor? Evliliğin odak noktası sadece cinsellik mi? Kesinlikle hayır. Evlilikte cinsellik hariç bir çok şey var. Ayrılıkları sadece cinsellikle kısıtlayamazsınız.
Sinirlerim atıyor bu site pisleşti diyorum bu aldatma aldatılma olayları beni insanlıktan soğutuyor ama burada aklıma bir şey takılsa soruyorum bağımlı oldum
evliliklerin bitmesininn sebebi %80 ekonomi asgari ücret alanlar evlenmesin abi ya yazık geri kalan %20 de evlendikleri kişinin sevgililik döneminden cok farklı çıkması başka bir sebep yok
Evlilikler çok çeşitli nedenlerle bitebilir.
İnsanların birbirine sevgisinin kalmaması , aldatmalar ve saygının kaybı evliliklerin bitmesine neden olabilir. Evlilik insanların özen göstermesi gereken bir kurum iken gerekli özen gösterilmediğinde evlilikte bitmeye başlar.
Evliliklerin yaygın bitme sebepleri nelerdir?
Eşlerden sadece bir tanesinin evlilik bitmesin gayreti işe yaramaz ve evlilik devam etse bile eşler artık kendilerini evlilik içinde mutlu hissetmezler. Bu yüzden evlilik resmi olarak bitmese de insanların kendilerini evlilik içinde mutlu hissetmemesi ile evlilik yürümez.
Özellikle çocuklar için yürütülen evliliklerde eşler birbirinden iyice uzaklaşmakta ve çocukları olmasa ayrılmak istediklerini iletmektedirler bu durumda evlilik için yeterince çaba harcamamakta ve gittiği yere kadar gider diye düşünmektedirler.
Birbirlerinden uzaklaşan ve daha çok çocukları ile ilgilenmek olan çiftler evlilik için çaba göstermemektedirler. Bu durumda ise eğer aldatma ya da şiddet gibi evliliği sürdürmeyi engelleyecek büyük bir durum yoksa evlilik sadece resmi olarak sürdürülmekte ve eşlerin yeterince gayreti kalmadığı için mutlu bir evlilik olmaktan çıkmaktadır. Bu da bir yerde evliliği bitirmektedir.
haklısınız