Bu söz affedilir mi? Nasıl affedilir?

Sevdiğim adama tartışma esnasında öfkeyle "sen bir kendine bak bir de bana. Ben sırf seninle yalnız olduğum için görüştüm, normal şartlarda görüşmezdim" gibi bir şey söyledim. Yanında arkadaşı da vardı. Bir an duraksadı, kırıldığını anlamıştım. O günden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Başka olaylar da oldu. Bana her yerden engel attı. Bir keresinde de yine öfkeyle "sen mühendis olmuşsun ama insan olamamışsın" demiştim. Onu sineye çekmişti ama artık yüzüme bile bakmıyor. O da beni çok kırdı ama benim söylediklerim daha ağırdı. Bu durum biraz da yıllarca arkadaş sandığım birisinin yüzünden oldu. Sevdiğim adama her ulaşmak istediğimde bana engel attı, beni takıntılı yerine koydu. Çok pişmanım. Bu olay Şubat ayında oldu ama sonra yine iletişime geçmeye çalıştım. Fakat beni affetmiyor. Sizce kendimi ona tekrar nasıl kabul ettirebilirim? Lütfen "artık dönmez" falan yazmayın, bir yolu olmalı. Halasıyla normalde konuşuyorduk ama o da yanlış anlayıp engelledi beni artık. Sizce ona mı ulaşmalıyım?
Bu söz affedilir mi? Nasıl affedilir?