Seviyorum ama boşanmak istiyorum, haklı mıyım?

Buraya ilişki hayatımı uzun uzun yazsam okumazsınız herhalde. O yüzden özet geçeceğim. 29 yaşındayım ve 24 yaşında lise aşkımla evlendim. 15 yaşımdan beri sevgiliydik ve 20'mizde nişanlandık. Ben nişanlanmak istemedim çünkü erken buluyordum ama aileler öğrenince her şey hızlı gelişti ve 4 sene boyunca gercekten buyuk baskıya maruz kaldım. Kayınavlidem oğlunu sevmediğimi, onu oyaladığımı söyleyip duruyordu ve bunu benim kulagıma gelecek şekilde yapıyordu. O zaman da bunlar yüzünden ayrılmayı dusundum ama eşimi çok sevdiğimden kendimi bu fikirden vazgeçirip üniversite bitince evleneceğiz diye bir sonuç koydum. Bittikten bir sene sonra da evlendik. Eşim evlendikten sonra üstüme çok düştü. Fazla ilgili davrandı ama bu ilgisini ev dısında yansıtmadı. Yani dışarda hep daha mesafeliydi. Bunun nedenini kendisi 'büyüklerin yanında saygılı olmamız lazım' olarak soyluyordu. Aradan geçen 5 yılda bu yüzden ben ailesiyle fazla gorusmek istemedim. Ne zaman onların yanına gitsem sevilmiyormus gibi hissediyordum. Sonra o da tasınmayı teklif etti ve biz apar topar semt degistirdik. Bu bir sene önce oldu ve acıkcası isler daha da kotulesti. Cunku tasındıgımız yer öncekinden çok lüks ve gideri fazla olan bir yer. Ailesi de onu ben zorladım sanıp oglunu iflahını kuruttuğumu 'onun yanında' yuzume soyledi. Ve ben de sinirle bağırıp cagırdım. Eşim de ailesine bagırdım diye benimle kavga etti. Onlar yaslı insanlar, ne dusunduklerjni niye umursuyorsun falan dedi ama bagırıp cagırdı. 14 senedir bizkm hic buyuk kavgamız olmamıstı. Beni çok kırdı ve iki aydır da aramız soğuk bundan dolayı. Birkac ay önce cocuk istedigini soyluyordu. Ben de hayır demistim cunku anne olacak olgunlukta degilim. Bana gecen hafta 'sen gitmeye hazırsın. Ondan cocuk istemiyorsun. Kavga da bahanen oldu.' Dedi. Ben de 'Evet o zaman bosanalım.' dedim. Yıpranmak isyemiyorum. Sımarık buyudum ama gercekten iliskimde simarık davranmıyorum. Hep istemedigim seyleri onu sevjyorum diye yaptım. Simdi gelmis bana bunlari soyluyor. Dün valizimi toplayıp evimizi terkettim. Aksam bana dava aç diye mesaj attı. Ben de bugun avukatla konusup ona haber verdim. Ağladı ciddi misin diye. Blöf yapmış tepki vereyim diye. Kafam cok karisik hakli miyim sizce? Kendimi yipratmamak icjn bu iliskiyi bitireyim mi?
Seviyorum ama boşanmak istiyorum, haklı mıyım?